Problematika LTE a Lumii

Diskuzní fórum věnované dalším modelům řady Lumia se systémem Windows Phone…
Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od htcjirka » pon dub 13, 2015 19:47

Kolega dostal od Vodafone x takových odpovedi, pak presel druhemu opearatorovi a nejednou po problemech.At si Vodafone laskave doladi svou sit.

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od veigy » pon dub 13, 2015 20:07

Nemate někdo zkušenost, jak z nich vymámit alespoň 3G zonu za nějaký mrzký peníz? Voice over Wifi asi nepřichází v ČR v úvahu....

Uživatelský avatar
bigt
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 340
Registrován: sob bře 30, 2013 11:15
Zařízení: Nexus 5X, Nvidia Shield K1, Acer 1810TZ
Bydliště: Haná

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od bigt » pon dub 13, 2015 20:29

On to asi není jen Vodafone, děje se mi to i u TMobilu. Když dojedu domů, tak po cestě je LTE, v baráku se to už ale nepřepne na EDGE a píše není signál, po restartu se chytí. L820 i 830

Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 200
Registrován: úte led 03, 2012 18:41
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od Menty » pon dub 13, 2015 22:49

Já občas u T-Mobilu problém mám, ale není to nijak závažné. Občas se mi stane, že pokud mám v telefonu povolené LTE, vlezu do metra, tak v 95% případů se potom, co vylezu opět připojí a funguje vše bez problému. Občas se ale stane, že telefon nemá singál, ani datové připojení ani žádné, prostě hlásí "není singál". V tomto případě zapnu a vypnu režim letadlo a jde to normálně. Občas se to stane, pro jistotu to ale hlídám vždycky, když vyjdu z metra, jestli telefon má singál, jinak jsem nedostupný.

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od veigy » pon dub 13, 2015 22:51

Je to bída bohužel :( ale jak říkám, jako vstřícný krok by od nich byla alespoň ta 3G zona, protože bydlim asi 3KM od centra Ústí a vidím na celé město a občas si ani nezavolám....

Uživatelský avatar
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1589
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od SmetyCZ » čtv dub 30, 2015 9:58

Jen tak pro zasmání. V Plzni/na Plzeňsku nasazuje či testuje T-Mobile rozšíření LTE.
Včera o tom ještě posílali SMSky těm, co mají povolené LTE na simkách.
Dneska se lidi probrali a telefony bez signálu. Pomohlo přepnutí na EDGE a restart. Nejede 3G ani LTE.
O možných výpadcích neinformovali, protože nechtěli stresovat lidi - takovou odpověď dostala přítelkyně na infolince.

CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1134
Registrován: ned dub 21, 2013 11:19
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od CageJ » stř čer 03, 2015 19:01

tak dnes ocovi na L830... Orange SK :D
tentokrat ale nedosla ani SMS :D

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1863
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Re: Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od Petulinek » stř čer 03, 2015 21:40

veigy píše:Nemate někdo zkušenost, jak z nich vymámit alespoň 3G zonu za nějaký mrzký peníz? Voice over Wifi asi nepřichází v ČR v úvahu....
Jedna mi leží nevyužitá doma, pokud chceš

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od htcjirka » stř čer 03, 2015 21:43

bigt píše:On to asi není jen Vodafone, děje se mi to i u TMobilu. Když dojedu domů, tak po cestě je LTE, v baráku se to už ale nepřepne na EDGE a píše není signál, po restartu se chytí. L820 i 830
Tak samozrejme, ze probwmy se mohou a vyskytuji v malem meritku i u ostatnich operatoru.Vodafone ale s prehedem a velkym naskokem vede.

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od veigy » stř čer 03, 2015 22:12

Petulinek: Co bys za ní chtěl? A máš s tím nějaké reálně zkušennosti? Pokreje to rodinný dům?

Uživatelský avatar
Jumbo78
moderátor
moderátor
Příspěvky: 828
Registrován: ned led 16, 2011 10:49
Zařízení: iPhone 7+ 256 GB
Bydliště: Jindřichov ve Slezsku

Re: Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od Jumbo78 » čtv čer 04, 2015 5:39

Tohle by se asi mělo řešit v bazaru, ne?

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1863
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od Petulinek » čtv čer 04, 2015 7:19

veigy píše:Petulinek: Co bys za ní chtěl? A máš s tím nějaké reálně zkušennosti? Pokreje to rodinný dům?
Netuším a netuším, byt 3+1 to pokrylo bez problému

Quattro
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: sob úno 28, 2015 19:41
Zařízení: Lumia 920, 950XL

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od Quattro » úte úno 09, 2016 8:10

Oživuji toto téma.
Od prosince mám problémy s Lumií 920 (Denim) v síti O2. Při pokusu o hovor ze sítě LTE se telefon nepřepne do 2G a hovor se vůbec nezahájí. Pokud se mi chce někdo dovolat, tak jsem nedostupný a mně vteřinu po tom přijde SMS že "uživatel uvedený jako odesílatel se vám pokoušel dovolat..." Pokud přepnu natvrdo do 2G, tak je to bez problému. Na lokalitu to nemá vliv, dělá to všude. Začalo to od prosince 2015 do té doby cca rok jsem byl na LTE a vše v pořádku. Dnešní chat s technickou podporou O2:
Kateřina, Operátor technické podpory
Dobrý den, toto je bohužel problém telefonu a funkce CS FALL BACK kdy se telefon sám přepíná dle sítě. Bohužel nejste jediný kdo s tímto problém má. Zde se čeká až příjde nová síť VOLte kdy bude možné volat přes LTE. Nyn je jediné řešení a to v telefonu síť LTE vypnout.
07:43
Návštěvník
A co se změnilo od prosince? Do té doby to fungovalo spolehlivě.
07:44
Kateřina, Operátor technické podpory
Co se změnilo je potřeba pátrat v telefonu, toto není chyba sítě, ale chyba telefonu a jeho funkce přepínání sítě.
07:46
Kateřina
Já mám Lumii 635 a mám ten samý problém jako Vy. Bohužel je to horší a horší a nyní síť LTE doma mám standardně vypnutou jelikož se mi nikdo nedovolá. Vím že je to chyba telefonu, protože dcera má ASUS s LTE a zatím ji funkce přepínání funguje v telefonu dobře.
Otázka zní co s tím? HR nepomohl. Pomůže přechod na Win10? Přemýšlel jsem o pořízení Lumie 1520, ale obávám se stejných problémů a po roce s LTE se mi opravdu nechce vracet na stromy k 2G. Android ani Apple nepřipadají v úvahu. Díky za radu

Uživatelský avatar
M.BoBo
smartguru
smartguru
Příspěvky: 578
Registrován: stř pro 17, 2008 13:18
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od M.BoBo » úte úno 09, 2016 8:34

Quattro: Lumie tímto trpí speciálně v síti Vodafone. Řešením je aktuálně jiná značka a nejlépe jiná platforma. Do budoucna možná voLTE.

zlieva
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 289
Registrován: čtv srp 08, 2013 6:32
Zařízení: NOKIA LUMIA 620/ LUMIA 920 Black/ LUMIA 950 SS

Re: Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od zlieva » úte úno 09, 2016 8:43

Tak ja mám L920 v slovenskej O2 a viac ako rok od výmeny sim karty som permanentne v ich LTE sieti a tento problém nemám, takže zrejme to nebude až tak problém telefónu. Budúci týždeň idem do Prahy, tak som zvedavý ako sa to bude tam chovať.

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 632
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od Radek Jahoda » úte úno 09, 2016 10:32

@Quattro není to chyba telefonu.
Ač se na podporě to snaží hodit na telefon není to pravda. Řešim jsem to s o2 specialistou přiřazeným nám jako firmě. Jako výsledem je použití nanoBTS u nás na firmě protože ani 2G nemá pořádný signál.
On je totiž problém v tom že Callback co má O2 zavedený pracuje jak v 2G tak v 3G.
Bohužel pokrytí 3G je víceméně mizerný v ČR a proto když uskutečníš hovor, přepne se LTE do 3G pokud je signál a pokud není tak se přepne do 2G. Tato doba přepnutí mezi 3G a 2G nespadá do toho "plynulého" přepnutí a nemá to ani moc souvislost se samotným LTE ale prostě s mizerným pokrytím 3G.

Díky nanoBTS nám to signál 2G "přebije" tak se nám to nebude na firmě ani zkoušet přepojit do 3G a dokud nespustí VoLTE tak je jediný řešení mít nastavení ručně 2G. Pokud bys měl 3G tak by se ti to stejně podle kvality signálu přepínalo mezi 2G a 3G a nic by sis nepomohl.

VoLTE je zatím ve hvězdách. Původní plán "v prosinci 2015" byl opuštěn v lednu 2016 a nový termín zatím není oznámený.

A to že to na jiným telefonu nedělá znemaná jen to že ten telefon má jinak udělanou anténu. Například když vedle sebe položím L950 a Huawei Y550(služební ze šuplíku) tak zatímco L950 má 1 čárku 3G tak Y550 je hned v 2G.
Kolega má iPhone 5S a taky signál 3G nemá.
Druhý kolega má Galaxy Core Prime a má dokonce 2 čárky 3G, jenže když zajde "hlouběji" do budovy tak tímto odpojování trpí víc než ostatní.

1pelokar1
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř úno 11, 2015 17:03
Zařízení: Lumia 920

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od 1pelokar1 » úte úno 16, 2016 9:11

Zdravim pani, mate niekto na SVK skusenosti s LTE internetom od 4ky na Vasich Lumia/Microsoft fonoch? Mam tohto operatora a L920 s WP8.1 update 2. Podla ich navodu a navodov zo zakaznickej linky mi lte net nefunguje. Konfiguracne nastavenia formou sms oni neposielaju. Problem bude pravdepodobne vo verzii OS ktoru mam kedze v nej nemozem najst pri zadavani noveho AP a v jeho nastaveni nejake MMC a MCC tak ako je to popisane tuna v tomto navode.

Kód: Vybrat vše

https://www.google.sk/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.swan.sk/media/content/Ako_zistit_dostupnost_siete_a_nastavit_vlastne_zariadenie.pdf&ved=0ahUKEwjt2o2O6fvKAhVE7xQKHY-3DuoQFgg5MAE&usg=AFQjCNF4Tpqh8322cq6AMka77kqj7YQeHw&sig2=mF8RDSFGYij1sfnN49uDuw
Viete nieco poradit? Dakujem

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od veigy » úte úno 16, 2016 10:17

Máš novou simku, která LTE umí? V ČR nic zastavovat nemusím, vše funguje automaticky....

Sentinel65
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 155
Registrován: úte pro 10, 2013 20:12
Zařízení: Honor 8

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od Sentinel65 » úte úno 16, 2016 10:40

Presně jak píše veigy. Telefon jednak musí umět podporovat technologii LTE (4G) a pak musíš mít v telefonu také SIM, která LTE podporuje. Potom se ti v nastavení telefonu volba 4G zobrazí a můžeš se na ni přepnout. Operátor by ti SIM kartu měl vyměnit zdarma (aspoň u nás se tak děje).

1pelokar1
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř úno 11, 2015 17:03
Zařízení: Lumia 920

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od 1pelokar1 » úte úno 16, 2016 10:52

No takto mi to aj fungovalo ked som mal telekom ale kupil som si novu sim 4ku a nechal som si preniest cislo tak snad vsetky sim karty uz u neho su 4g.
Asi sa tu nenajde nikto kto funguje s tymto operastorom na lumii a 4 g mu ide automaticky.

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia (ostatní modely)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti