Problematika LTE a Lumii

Diskuzní fórum věnované dalším modelům řady Lumia se systémem Windows Phone…
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1134
Registrován: ned dub 21, 2013 11:19
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od CageJ » pát pro 13, 2013 12:53

Chcel by som otvorit problematiku LTE sieti a Lumii.. Neviem ako je to v CR ale zda sa, ze u nas na SK nakolko Telekom spustil iba datovu LTE siet su s tym problemy... Popisem co a ako..


Mobil sa najprv pripojí k internetu cez HSPA+ okamžite pri zapnutí, potom vypneme pripojene, nabehne LTE, prípadne nabehne samo, vypneme pripojenie, opätovne parkrát zapneme a zrazu nejde žiadne pripojenie (prípadne vypadne cez noc!) až do ďalšieho reštartu telefónu. Či je to problém telefónu alebo siete neviem. Pri prichádzajúcom hovore sa prepne sieť do HSPA, resp HSPA+, po ukončení hovoru opäť prejde do LTE . Oplatí sa LTE nevypínať. Týmto však problém nekončí. Keďže je dátová sieť LTE aktívna a chceme volať, najprv dôjde k zrušenie hovoru, nakoľko sa nedá volať cez LTE a následne sa prepne do GSM/3G siete a až tak opätovne musíme vytočiť. Avšak na iných Lumiách v zahraničí to funguje normálne, preto predpokladám problém v sieti, teda ak to nie je vada daneho kusu..

Len Dodam, ze VoLTE Lumie nepodporuje. Ak je tento problem vseobecny, tak su Lumie a aj ostatne LTE telefony pre 4G siete skoro nepouzitelne.

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2960
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od mimonaut » pát pro 13, 2013 12:57

Na to by měla být fce callback - hovor by se měl uskutečnit PLYNULE přes 2/3G. Možná i to časem doladí..

Uživatelský avatar
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 255
Registrován: úte bře 17, 2009 17:11
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,
Bydliště: Banská Bystrica

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od jkubovic » pát pro 13, 2013 15:45

Neviem, či nebude na vine samotná technológia LTE siete od Telekomu.
Ani rýchlosť nie je taká, ako by mala na LTE byť.
Možno je preto LTE momentálne v "akcii" zadarmo.
Telekom chcel byť zjavne prvý a niektoré veci asi doťahuje za chodu.

CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1134
Registrován: ned dub 21, 2013 11:19
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od CageJ » pát pro 13, 2013 16:11

jkubovic,

tebe to robi tiez?

Uživatelský avatar
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 255
Registrován: úte bře 17, 2009 17:11
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,
Bydliště: Banská Bystrica

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od jkubovic » pát pro 13, 2013 17:26

Nie, ja nemám Telekom, len som trochu pátral a googlil.
V zahraničí som na takéto problémy nenatrafil, len u nás.
Ešte by mohol napísať niekto z Čiech, či to na Lumiách funguje, tam majú LTE dlhšie.

mceza

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od mceza » pát pro 13, 2013 18:32

T-mobile spouštěl testovací LTE síť před necelým rokem a běhala bez problémů. Teď už na ní jedu stabilně.

CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1134
Registrován: ned dub 21, 2013 11:19
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od CageJ » pon pro 16, 2013 22:47

ocividne u nas setril :D...
Dneska to fungovalo dobre a potom zase nic.. som to zakrikol.. mam chut im zavolat, ale spoplatnena technicka linka !!

CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1134
Registrován: ned dub 21, 2013 11:19
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od CageJ » pát pro 20, 2013 13:58

Pridam do ohna, obcas sa mi nemoze ani volajuci dovolat a som nedostupny.. a zrazu mi pride info o zmeskanom hovore..

Uživatelský avatar
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1499
Registrován: pon úno 12, 2007 10:54
Zařízení: Microsoft Lumia 950
Bydliště: Liberec

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od Daniel Fibikar » pát pro 20, 2013 14:21

Vzhledem ke stabilitě 3G sítě ČR se obávám, že na vině rozhodně nejsou telefony, ale naše sítě.

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12244
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od htcjirka » pát pro 20, 2013 17:58

Musim rici,ze jak s 3G/HSDPA tak ani dnes s LTE problemy zadne nemam.Pouzivam jej od sameho pocatku.

Uživatelský avatar
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 255
Registrován: úte bře 17, 2009 17:11
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,
Bydliště: Banská Bystrica

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od jkubovic » pát pro 20, 2013 17:59

CageJ píše:Pridam do ohna, obcas sa mi nemoze ani volajuci dovolat a som nedostupny.. a zrazu mi pride info o zmeskanom hovore..

Toto mi robilo u operátora O2. Vždy to bolo sieťou, aj podľa vyjadrenia operátora. S kartou iného operátora sa mi to nestávalo.

Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Příspěvky: 439
Registrován: úte zář 25, 2007 20:59
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL
Bydliště: Olomouc (Brno)

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od Jakub Karásek » sob pro 21, 2013 11:15

Když jste na LTE, co máte za písmeno vedle ukazatele signálu? Já jsem teď v Brně se svojí Lumií 920, v nastavení mám zvolenou nejvyšší rychlost připojení 4G, SIM mám od O2, ale u signálu stále svítí H+. Přitom v Brně by LTE být pro O2 mělo. V telefonu mám GDR2.

mceza

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od mceza » sob pro 21, 2013 11:59

H+ = HDSPA+
L = LTE

Nemusí se u O2 LTE nějak aktivovat/konfigurovat? T-mobile mi v Praze a Mladé Boleslavi jede v pohodě.

Také je otázka kde v Brně jsi. Pokrytí asi zatím nebude nic moc.

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12244
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od htcjirka » sob pro 21, 2013 12:17

Jakub Karásek píše:Když jste na LTE, co máte za písmeno vedle ukazatele signálu? Já jsem teď v Brně se svojí Lumií 920, v nastavení mám zvolenou nejvyšší rychlost připojení 4G, SIM mám od O2, ale u signálu stále svítí H+. Přitom v Brně by LTE být pro O2 mělo. V telefonu mám GDR2.
A mas vymenenou sim u O2?

CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1134
Registrován: ned dub 21, 2013 11:19
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od CageJ » sob pro 21, 2013 12:18

tak u nas T-mobile slusne pokryva, uz 24% obyvatelstva za 2 mesiace... len tie problemy su furt..
pisal som im mail na technicku podporu, som zvedavy...

jo,jo Jirka ma pravdu, pri 3G nemusis mat USIM, ale pri LTE kvoli sifrovaniu je nutna... O2 standardne USIM nedavalo ani u nas

mceza

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od mceza » sob pro 21, 2013 13:20

U nás pokryl akorát kus Prahy a okolí Mladé Boleslavi a konec...

Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Příspěvky: 439
Registrován: úte zář 25, 2007 20:59
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL
Bydliště: Olomouc (Brno)

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od Jakub Karásek » sob pro 21, 2013 14:12

Koukam na mapu a do Bohunic LTE nezasahuje, takze to bude asi ten problem

CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1134
Registrován: ned dub 21, 2013 11:19
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od CageJ » úte led 07, 2014 11:37

Koho by to zaujimalo.. T-mobile SK a jeho technické oddelenie mi odpísalo, že problém, ktorý som udal, skutočne zaregistrovali a budú ho riešiť. Ale tak vysvetlite mi, ako je možné, že u vás či v Nemecku to ide len to tu nevedia spraviť.

Uživatelský avatar
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 255
Registrován: úte bře 17, 2009 17:11
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,
Bydliště: Banská Bystrica

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od jkubovic » úte led 07, 2014 11:40

Odpoveď je jednoduchá - lebo Slovak Telekom :-)

CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1134
Registrován: ned dub 21, 2013 11:19
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Problematika LTE a Lumii

Příspěvek od CageJ » úte led 07, 2014 12:40

inac, este jedna vec, co som nespomenul.. VZDY po polnoci.. VYPADNE mobilne pripojenie do restartu telefonu, ak mam LTE aktivne asi aj staci ak som ho mal aktivne minimalne raz za den..

Cize co sa tyka stability LTE, bieda, bieda...

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia (ostatní modely)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů