Nová ROM pro Sensation

Diskuze věnovaná prvnímu dvoujádrovému telefonu od HTC
pan-x
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 83
Registrován: stř pro 02, 2009 22:18
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od pan-x » úte črc 05, 2011 19:37

Mno...tak teď pozoruji,že displej odemknu až třeba napopate :(

MiroS
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: čtv úno 04, 2010 9:18
Zařízení: Lumia 920

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od MiroS » stř črc 06, 2011 8:39

Ten problem s dotykovou vrstvou mam aj ja.... Dost to vyriesila nova rom, ale aj pri novej rom sa problem sem tam vyskytne. Pomoze vytiahnut bateriu, od posledneho vytiahnutia baterie to ide uz cca tyzden v poriadku.

Toto ale neni riesenie, pockam este na dalsiu aktualizaciu alebo na s-off a skusim nejaku custom rom. Ak tu bude robit aj potom, tak reklamujem.

Tohto problemu je xda plne forum, len nikto nevie ci je hard alebo soft problem

pan-x
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 83
Registrován: stř pro 02, 2009 22:18
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od pan-x » stř črc 06, 2011 9:37

no se starou ROM se mi stavalo, ze prestal reagovat displej uplne (treba horni polovina) pomohlo vypnout zapnout...na nove ROM uz se mi to nestalo, ale reaguje to tak neak...proste nizka citlivost na dotyk

MiroS
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: čtv úno 04, 2010 9:18
Zařízení: Lumia 920

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od MiroS » stř črc 06, 2011 10:09

No ved prave, prave preto ze neviem ci je soft alebo hard chyba tak cakam. Keby to bola hard tak davno reklamujem.
Zaujimave je ale to, je to ale len moj pocit ze,to robi sense...

Robi to uvodna obrazovka pre zadanie pin kodu, klavesnica, ikony.....
ale napriklad v browseri, v hrach a podobne sa mi to este nestalo.
Tak fakt neviem

Uživatelský avatar
l.hrudka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: ned říj 04, 2009 12:11
Zařízení: Htc Touch Pro 2,Samsung Omnia B7610 Pro

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od l.hrudka » stř črc 06, 2011 14:58

tak už sem si dnes stahnul tu novou rom přes OTA

pan-x
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 83
Registrován: stř pro 02, 2009 22:18
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od pan-x » čtv črc 07, 2011 8:56

problemy displeje souvisi zrejme ze statickou elektrinou...kdyz mam zamlky telefon na stole a chci ho odemkout jednim prstem, tak nereaguje, jakmile se dotknu druhym prstem tela pristroje, vse funguje..na xda uz sou neake 3 postupy jak postupovat...
viz:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1129272" onclick="window.open(this.href);return false;

ale neprijde mi to zrovna stastne reseni nedotykat se telefonu po dobu nabijeni + pouziti jine nez originalni nabijecky :(

Anomaly
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned čer 26, 2011 16:45
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Anomaly » pát črc 08, 2011 9:31

Takže vraťme se k té ROM. Má cenu to instalovat nebo ne. Nechce se mi hrát s tak drahou věcičkou a riskovat že s tim něco provedu když to budu dělat poprvý abych pak přišel na to že to bylo zbytečný.

Jaku
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: sob čer 04, 2011 11:25
Zařízení: hTC Desire -> Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Jaku » pát črc 08, 2011 9:43

Neřeš, normálně stáhni přes OTA a vesele používej dál.

Anomaly
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned čer 26, 2011 16:45
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Anomaly » pát črc 08, 2011 9:47

Jak už sem psal tak v tyhle oblasti sem zatím nováček. Co je OTA?

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od htcjirka » pát črc 08, 2011 9:58

Over the air,volne receno aktualizace ze vzduchu,tedy pres menu v telefonu a pripojeni operatora.

Jaku
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: sob čer 04, 2011 11:25
Zařízení: hTC Desire -> Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Jaku » pát črc 08, 2011 10:10

Promiň, neuvědomil jsem si, že i já to kdysi hledal.
Takže pro nováčky:
Sensitivní tlačítko Menu (ty čtyři čárky pod displayem), potom ozubené kolečko Nastavení, poslední položka "Info o telefonu". První položka je "Softwarová aktualizace" a potom tlačítko dole "Zkontrolovat nyní".

Pokud jsi na rychlé WiFi (ne v autobuse či tramvaji) nebo máš dobrý tarif a signál, stáhne se ti aktualizace do mobilu "vzduchem".

Při aktualizaci přes OTA nepřijdeš o žádné nastavení ani data. Tedy mě se to zatím ještě nikdy nestalo. :)

Anomaly
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned čer 26, 2011 16:45
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Anomaly » pát črc 08, 2011 10:37

Je to zajímavý protože sem na tohle koukal tak 2 dny zpět a nic to nenašlo. Takže až to stáhnu tak tomu jen povolim aby se to aktualizovalo a mám novou ROM. Říkám to správně?

Jaku
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: sob čer 04, 2011 11:25
Zařízení: hTC Desire -> Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Jaku » pát črc 08, 2011 10:52

Ty dva dny jsou přesné. Aktualizace se objevila včera dopoledne, tnz. před dvěmi dny ti to nemohlo nic najít.
Není to totéž, ale funkčně ano.
Novou ROM přijdeš o všechno a začínáš od začátku, přes OTA jde jen update stávajícího, takže ti zůstanou nainstalované aplikace, přijaté SMS atd.
Jinak výsledek tedy funkčnosti jsou stejné. Chyby jsou opravené....

Anomaly
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned čer 26, 2011 16:45
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Anomaly » pát črc 08, 2011 10:56

Dobře. Díky.
No přijít o sms nebo nastavení není zas takovej problem pokud to bude mít význam ve smyslu zvýšení vykonu, ale jen tak pro zajímavost. V čem je teda přesně ten rozdíl?

--------------
Edit: tak hotovo. Vypadá to že vše zůstalo při starém ale smázlo se mi nastavení intevalu vypnutí obrazovky. :grin:

Jaku
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: sob čer 04, 2011 11:25
Zařízení: hTC Desire -> Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Jaku » pát črc 08, 2011 11:21

V té distribuci.
ROM je kompletní a distribuje se souborově zpravidla po drátech :) z nějakého uložiště (několik set MB), zatím co OTA je jen distribuce změněného (20-30 MB) a distribuje je HTC přes operátory mobilní telefonie.

Anomaly
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned čer 26, 2011 16:45
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Anomaly » pát črc 08, 2011 11:40

Aha. Tak díky. Zatím telefon vypadá rychlejší. Uvidíme časem.

pan-x
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 83
Registrován: stř pro 02, 2009 22:18
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od pan-x » pát črc 08, 2011 13:52

pokud sem uz do tel. nacpal unikou ROMku, zadne aktualizase se mi nenabidnou, chapu to dobre? je to uplne ta stejna verze?

milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 879
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od milennium » pát črc 08, 2011 13:59

Ano, chápeš to dobře...

mimar48
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: stř říj 12, 2011 20:26
Zařízení: HTC ONE M8

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od mimar48 » sob bře 03, 2012 19:20

Zdravím všechny a prosím o radu někoho zasvěcenějšího...

Koupil jsem z druhé ruky Sensationa, je kupovaný v ČR a je brandovaný od T-mobilu. Vše běží jak má, ale zarazila mne jedna věc: verze systému Android = 2.3.4 ! , číslo software = 1.50.113.2

Při pokusu o vyhledání případné OTA aktualizace mi napíše, že používám aktuální verzi. Vážně se podpora od HTC zasekla na 2.3.4, nebo je to zásahem T-mobilu do firmwaru?

Mimochodem, někde jsem pochytil, že je snad na Sensationa i vyšší řada onoho "čísla software"...

Děkuji za případné poučení.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od htcjirka » sob bře 03, 2012 19:30

Čemu se divíš?Máš brand T-Mobile,novější firmware od HTC musí schválit T-Mobile,to aktualizaci u brandovaného zařízení vždycky zdržuje a řadí do nevýhody oproti "čisté" distribuci,tj nebrandované..

Odpovědět

Zpět na „HTC Sensation“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti