Nová ROM pro Sensation

Diskuze věnovaná prvnímu dvoujádrovému telefonu od HTC
Uživatelský avatar
Jindřich Veselý
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned črc 05, 2009 14:32
Zařízení: iPhone 4, iPhone 4s, iPad 2, iPad mini s Retinou
Bydliště: Praha

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Jindřich Veselý » pon čer 27, 2011 8:16

vyšla nová rom (ještě není dostupná pomocí OTA). Dle reakcí je hlavní změnou rychlost a stabilita systému.

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1142417" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Pavlus
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: pát říj 31, 2008 11:32

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Pavlus » úte čer 28, 2011 9:14

Včera jsem ji tam natáhl, subjektivně zatím žádný rozdíl nevidím. Se stabilitou jsem problém neměl, jen někdy neragoval na dotyk - třeba na počasí v hodinách nebo i na hodiny, a toto přetrvává. Možná vyšší skóre v CF Bench 5262, předtím vždy pod 5000.

Uživatelský avatar
Jindřich Veselý
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned črc 05, 2009 14:32
Zařízení: iPhone 4, iPhone 4s, iPad 2, iPad mini s Retinou
Bydliště: Praha

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Jindřich Veselý » úte čer 28, 2011 9:34

Osobne pocituju vetsi zrychleni v sense. V programeh to obcas trosku cuklo coz ted uz neni

MiroS
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: čtv úno 04, 2010 9:18
Zařízení: Lumia 920

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od MiroS » úte čer 28, 2011 11:57

System je subjektivne trocha rychlejsi, rychlejsi fix gps, problemy s odozvami na dotyk ale pretrvavaju.

Jindrapro
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 104
Registrován: pon čer 08, 2009 13:01
Zařízení: Samsung Galaxy S 3

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Jindrapro » úte čer 28, 2011 12:30

Kdyz ji stanu a nahraji, zustane nastaveni?

pan-x
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 83
Registrován: stř pro 02, 2009 22:18
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od pan-x » úte čer 28, 2011 13:27

ja na tem cestina v nastaveni pak? nebo pak budou ruzne ROMky podle regionů?

Uživatelský avatar
Pavlus
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: pát říj 31, 2008 11:32

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Pavlus » stř čer 29, 2011 5:26

Včera jsem udělal hardreset a nyní již zrychlení pozoruji. CG bench dokonce 5331
2jindrapro: ne , budeš mít "nový telefon".
2pan-x: čeština tam je a spousta dalších jazyků.

Uživatelský avatar
Jindřich Veselý
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned črc 05, 2009 14:32
Zařízení: iPhone 4, iPhone 4s, iPad 2, iPad mini s Retinou
Bydliště: Praha

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Jindřich Veselý » stř čer 29, 2011 7:31

pan-x: je to standartni rom pro evropu, tudiz cestina tam je.
BTW Pry nefunguje na Sensation od Vodafone... ale nemam moznost to vyzkouset

kalion
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 130
Registrován: čtv říj 21, 2010 19:05
Zařízení: LG G3

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od kalion » stř čer 29, 2011 7:47

já jsem ROM nainstaloval bez problému na Sensation od Vodafone..

Subjektivně vnímám docela navýšení rychlosti, tak snad to není až tak subjektivní...

Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Lukáš Mano » stř čer 29, 2011 8:49

Na Sensation VF EU to samozrejme jde.

Lordpcman
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: čtv čer 09, 2011 19:48
Zařízení: Samsung Galaxy SIII

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Lordpcman » stř čer 29, 2011 9:50

Zdar lidi, láká mě si tuto romku stáhnout a nainstalovat. Jen jsem to ještě nikdy nedělal. Nechce se mi čekat až bude dostupná přes OTA. Nevíte náhodou kdy to tak může být? Mám Sensation od Vodafonu. Nejvíce mám hrůzu ze znovuinstalování všech aplikací a provádění znovu nastavení celého telefonu (poštu, všechny možný účty, nechci přijít o kntakty, sms, emaily, ...) Nějak mám z trach z toho Rootu. Že příjdu o záruku zdá se mi to takový moc divoký. Porádíte jestli se dá nějak jednoduše a hlavně spolehlivě zálohovat co nevíce celkového obsahu telefonu? Telefon už mám nějakej ten týden ale v tomhle jsem úplná lama lamička. Děkuji za všechny odpovědi

Holdik
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: čtv čer 16, 2011 14:43
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Holdik » stř čer 29, 2011 14:31

Novou ROM jsem nainstaloval a musím uznat, že zrychlení je opravdu významné (samozřejmě i u mne je to subjektivní pocit :tlem: ale i tak)
EDIT: Jo a zmizel problém se samovolným vypínáním zvuku v nativním přehrávači videa ;-)

pan-x
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 83
Registrován: stř pro 02, 2009 22:18
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od pan-x » čtv čer 30, 2011 9:29

mno...musim rict, ze samotne to "3D" meu je plynulejsi uz na prvni pohled..uvidime jak dal se to bude "jevit"

Uživatelský avatar
Trexi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 154
Registrován: stř kvě 13, 2009 23:55
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Trexi » sob črc 02, 2011 8:03

Jak to je s aplikacemi po nahrání nové ROM?
Jde mi hlavně o Navigona - budu si muset všechny aplikace opětovně stáhnout zpět?

(s Androidem se teprve seznamuju, proto tak hloupý dotaz :) )

Jindrapro
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 104
Registrován: pon čer 08, 2009 13:01
Zařízení: Samsung Galaxy S 3

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Jindrapro » sob črc 02, 2011 9:00

Budes mit novy telefon, vsechno smazane, ale kdyz se prihlasis k googlu a otevres market, tak se aplikace stazene pres market automaticky stahnou a nainstaluji.

Uživatelský avatar
Trexi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 154
Registrován: stř kvě 13, 2009 23:55
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Trexi » sob črc 02, 2011 9:23

Předpokládám že i ty placené - což je dosti logické.

Holdik
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: čtv čer 16, 2011 14:43
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Holdik » ned črc 03, 2011 11:46

Ano, i ty placené. To by bylo smutné, kdyby ne :tlem:

Lordpcman
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: čtv čer 09, 2011 19:48
Zařízení: Samsung Galaxy SIII

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od Lordpcman » ned črc 03, 2011 21:26

Tak už jsem se také odhodlal a novou romku tam přes pc nahrál. Ještě jsem si s ním moc nehrál zatím jen v rychlosti provedl nastavení a úplně první dojmy jsou že je to úplně stejné jako předtím včetně rychlosti. Pořád stejně pomalé oproti HTC Desire HD. Uvidíme jestli nějaké rozdíly poznám při běžném každodením používání časem. je to pro mě ale opravdu úžasnej pocit že tam mám po měsíci novou romku která je určo lepší než ta předchozí jinak si myslím že by jí nedělali.

pan-x
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 83
Registrován: stř pro 02, 2009 22:18
Zařízení: HTC Sensation

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od pan-x » úte črc 05, 2011 19:01

zacinam mit problem s citlivosti dotykove vrstvy....nekdy reaguje nekdy tak neak divne..v google mapach kdyt pouziju 2 prsty na rotaci nebo zvetseni tak se to jaksi zacyklí ze se to porad oddaluje samo a nereaguje nic..jen zamknout a odemnkout telefon...mno..buduu to pozorovat dal...ale ani psani sms neni moc OK...reaguje to ne vždy :(

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nová ROM pro Sensation

Příspěvek od htcjirka » úte črc 05, 2011 19:08

Podobne chovajici se dotykovka neni u HTC novinkou..Prvni takovy problem byl u prvnich HTC Desire,kde take pomahalo vypnout a zapnout displej zapinacim tlacitkem.

Odpovědět

Zpět na „HTC Sensation“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti