Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Fórum věnované tabletům s operačním systémem Android
Odpovědět
Liwstter
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: čtv dub 28, 2011 14:58
Zařízení: Nexus S

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od Liwstter » sob úno 01, 2014 13:29

Mám takovy oříšek ,
Můj nexus 10 hlásí v několika programech na SYS info, např. Android system info, že tablet má jen 1GB RAM.To je trochu blbost,když má mít celkově 2Gb.Nemá někdo podobnej problém?

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2021
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Nexus 10

Příspěvek od koumes » sob úno 01, 2014 14:46

To se divas primo v nastaveni nebo nejakou apku? Kdyztak dej screen nebo link na tu apku,ktera ti to ukazuje.

Liwstter
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: čtv dub 28, 2011 14:58
Zařízení: Nexus S

Nexus 10

Příspěvek od Liwstter » sob úno 01, 2014 15:20

Jedná se o appky a to o Android assistant a Android system info. Vybral jsem si je náhodně jen pro ověření.Screeny přiloženy.
Přílohy
shot_2014-02-01_15-00-21.jpg
Android system info
(109.16 KiB) Staženo 51 x
shot_2014-02-01_15-01-44.jpg
Android assistant
(114.57 KiB) Staženo 51 x
shot_2014-02-01_15-04-02.jpg
Android system info
(68.85 KiB) Staženo 51 x

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2021
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Nexus 10

Příspěvek od koumes » sob úno 01, 2014 15:40

A v nastaveni ti to ukazuje co?
A kupovany u nas v kamenem obchode?
Tento mas http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=3 ... us_10_16gb" onclick="window.open(this.href);return false;

Liwstter
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: čtv dub 28, 2011 14:58
Zařízení: Nexus S

Nexus 10

Příspěvek od Liwstter » sob úno 01, 2014 17:56

Tak v základním nastavením od hardwaru nic nenajdeš.Proto jsem použil appku.
Jinak mám ten stejný model co na tvým linku, ale 32Gb koupený u nás.
Hlavně nevím o tom že by Nexus 10 měl mít něco jinýho než 2GB Ram.
Potřeboval bych někoho kdo má stejný železo ať mrkne jak to je u něj z pamětí.

valsorim13
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned úno 09, 2014 1:54
Zařízení: nexus 10

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od valsorim13 » ned úno 09, 2014 2:00

Ukazuje mi to stejně jako tobě 1,07GB RAM

Liwstter
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: čtv dub 28, 2011 14:58
Zařízení: Nexus S

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od Liwstter » čtv úno 13, 2014 20:37

Díky, to znamená že jsou v googlu pěkný ku**y. Co jsem si četl fóra, tak zbytek paměty sežere grafika. To ať si strčí doprdele, koupil jsem si tablet s 2 GB RAM !! To je jako že mě prodají 7" tablet jako 10" a budou tvrdit že zbylý 3" tam sice jsou ale schovaný za rámečkem . No co mi to pak je ?

Uživatelský avatar
GreenArrow
Ban
Ban
Příspěvky: 1156
Registrován: čtv dub 15, 2010 14:41
Zařízení: iPhone 6

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od GreenArrow » čtv úno 13, 2014 20:47

No jsou to nehorázný k*rvy...stejně jako když si koupíš notebook se 4GB ram a nabootovaný windows ti vezmou 1,5GB, taky nehorázná sviňárna!!!
Jak by sis to teda představoval? Že tam bude speciální paměť na systém a ty dostaneš přesně 2GB? Stejně jako bys mohl nadávat, že sis koupil 16GB vnitřní paměť a máš jenom 12 nebo kolik. Takhle to prostě nefunguje

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od tslany » čtv úno 13, 2014 20:52

Je to prasárna. 1GB se nemůže přece jentak vytratit, to nedává rozum. Grafice stačí 128MB, víc ten slaboučkej čip stejně neutáhne aby nebyl bržděnej malou kapacitou a propustností paměti.

Liwstter
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: čtv dub 28, 2011 14:58
Zařízení: Nexus S

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od Liwstter » čtv úno 13, 2014 21:08

Tady nejde o to že tam chybí trocha, tady jde o to že tam chybí polovina toho co tam má být. Je mi jasný že výrobce udává jednu velikost a systém ukazuje jinou. Ani bych nepípl kdyby tam chybělo 200MB, při 500 bych už zpozorněl, ale polovina :-D To je k smíchu. Dobře, další věč, u NTB řekněme 2000 MB RAM spolkne sdílená grafika 1 GB, dobře, systém ukazuje celkovou pamět 2GB z toho 1GB žere grafika, další 500 MB systém. Ale když se podívám vidím že tam těch 2GB je a jak je s nima naloženo. Tady ti systém ukáže z 2 GB 1GB a zdar. U HTC one X mě ukazuje celkovou pamět 1GB, to je v pořádku, co tam zbývá k užitku je k smíchu, ale vím že tam 1GB je.

Uživatelský avatar
GreenArrow
Ban
Ban
Příspěvky: 1156
Registrován: čtv dub 15, 2010 14:41
Zařízení: iPhone 6

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od GreenArrow » čtv úno 13, 2014 21:17

Note 3 má 3GB RAM a volných něco přes 1GB. Nemáš si kupovat android, když ti tohle vadí

Thompson
smartguru
smartguru
Příspěvky: 599
Registrován: stř zář 10, 2008 13:41
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2
Kontaktovat uživatele:

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od Thompson » čtv úno 13, 2014 21:18

tslany píše:Je to prasárna. 1GB se nemůže přece jentak vytratit, to nedává rozum. Grafice stačí 128MB, víc ten slaboučkej čip stejně neutáhne aby nebyl bržděnej malou kapacitou a propustností paměti.
Jestli má 1GB ram volné na 2GB čipu, pak je to zcela v pořádku, stejně tak je to u One.Btw jaký slaboučký čip?10xvětší výkon jak X360 ti příjde slaboučký?

PS: Nevím, kdo je slaboučký a nedá Beer challenge.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od tslany » čtv úno 13, 2014 21:27

Nějaké konkrétni příklady toho, že je grafika v Nexusu 10 až 10x silnější než Xenos? nejde o to, že má 1GB volné RAM z 2GB, jde o to, že v systému vidí pouze 1GB RAM, tv. volné je tipuju kolem 400MB. Naprosté plýtvání. To je jako kdyby Uni s 64MB měl v systému viditelné jen 28MB, z toho volné 1MB RAM, jenže on má viditelných cca 50MB z 64MB, volných je 26MB.

Uživatelský avatar
GreenArrow
Ban
Ban
Příspěvky: 1156
Registrován: čtv dub 15, 2010 14:41
Zařízení: iPhone 6

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od GreenArrow » čtv úno 13, 2014 21:28

jo, já se nedíval na ty screeny. Pak je něco špatně, reklamoval bych to. Nebo má asi evropská verze jenom 1GB.

Uživatelský avatar
JanHavlicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 154
Registrován: čtv pro 14, 2006 12:57
Zařízení: Xiaomi Redmi 2 2GB
Bydliště: Praha

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od JanHavlicek » pát úno 14, 2014 1:55

A máš nějaký technický problémy? Brzdí tě to nějak, že ti nějakej prográmek ukazuje 1GB? Nebo řešíš jen tabulkový hovadiny? :roll:

Liwstter
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: čtv dub 28, 2011 14:58
Zařízení: Nexus S

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od Liwstter » sob úno 15, 2014 17:47

To: JanHavlíček
Samo že se mě to začlo kousat, na tabulky zvysoka kašlu, chci aby věci dělali to co mají,jinak bych do toho nejrepal a dál bych věřil že mám full nálož RAM.
To co mě na to upozornilo nebylo ani občasný škubnutí, ale to že mě system v prohlížeči naosto poslal někam, že nemůžu otevřít více oken díky nedostatku paměti. A to jsem jich měl otevřených pár, žádných 50, ale pár! Přesně si to už nepamatuju,ale tomu se už nedá ani zasmát.

To: -Pavel-
Naprostej souhlas, to tu tvrdím, i když jinak, celou dobu. Osazený hardware má byt vidět něhledě na to co to používá. Pro zajímavost jsem zkusil tvýho Antutu a žádný překvapení se neděje. Ještě zkusím hard reset a pak to půjde na reklamačku, i když si myslím že mě pošlou někam. Nesnáším reklamace a to čekání, není chyba uživatele, že to někdo zkopal a stejně platí čekáním .-)

LookinM
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned led 12, 2014 16:14
Zařízení: Samsung Galaxy sII

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od LookinM » sob úno 15, 2014 21:18

Si dobrej borec
Kazdej vi ze ti z ramky jen po zapnuti tabletu/ mobilu zmiui temer pulka
OMG

coldric
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: stř bře 19, 2014 20:36
Zařízení: Google Nexus 10 by SAMSUNG

Nexus 10 - pouze 1GB RAM?

Příspěvek od coldric » stř bře 19, 2014 20:38

Nexus 10 jsem koupil před týdnem a také mám jen 1 GB RAM. Přitom v této recenzi má Nexus 2 GB RAM, viz od času 12:15:
http://youtu.be/WD7TWK4EKQU" onclick="window.open(this.href);return false;

Podle této diskuze se ale zřejmě nejedná o chybu kusu.

Odpovědět

Zpět na „Tablety s Androidem“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů