inštalácia Android problém

Fórum věnované diskuzi o ROM s Androidem pro HTC HD2
majo9
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: ned čer 20, 2010 11:11
Zařízení: HTC

inštalácia Android problém

Příspěvek od majo9 » pon pro 12, 2011 17:52

Chcem si naišťalovať Android na môj HTC HD2. Zálohoval som všetko jak sa má, btw robím podla tohoto:
http://www.benweb.info/android-na-hd2#postTabs_ul_740" onclick="window.open(this.href);return false;
no a nastal problém s tým že keď som chcel inštalovať HSPL 2.08 tak mi vyhodilo error že mám mať verziu SPL 1.42 ( ako je v tom návode na obrázku ) lenže ja tam mám v boote SPL - 3.03.0000 XE.
Že si mám dať SPL na 1.42 a poto mto opakovať. Robil som len update OFiko romky Windowsáckej na 3.14 či jaká to bola. Nevie mči sa to tam zmenilo či čo.

No moja otázka znie ako docielim to aby som tam mal SPL - 1.42 HSPL ako je na tom obrázku :/

Ďakujem za odpovede.

Pepa 3
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 193
Registrován: sob lis 07, 2009 13:38
Zařízení: HTC HD2

inštalácia Android problém

Příspěvek od Pepa 3 » pon pro 12, 2011 18:25

Musíš odemknout pravděpodobně s HSPL 4, pak vybrat verzi 2.08

majo9
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: ned čer 20, 2010 11:11
Zařízení: HTC

inštalácia Android problém

Příspěvek od majo9 » pon pro 12, 2011 18:27

No niečo chápem, ale bol by som vďačný za dáky podrobnejší popis keďže sa do toho moc nevyznám :)
Mám teda nameisto 2.08 spustiť 4 ? chápem dobre ? a kde tam potom vyberiem že chcem 2.08 ? :oops:

Pepa 3
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 193
Registrován: sob lis 07, 2009 13:38
Zařízení: HTC HD2

inštalácia Android problém

Příspěvek od Pepa 3 » pon pro 12, 2011 20:58

Instalace ROM NAND Android Nexus 237 místo WM

1. SD kartu smazat,naformátovat a na ni nakopírovat Android Rom Nexus 237.Ginger.

2. instalace HSPL 4 (odemčení telefonu), připojit USB přes active synchro a v PC spustit exe
soubor HSPL a vybrat verzi 2.08.

3. instal Task 29 kompletní smazání paměti: Přes active synchro spustit exe soubor v PC a postup jako při
nahrávání ROM.
Z Androidu:
Vypnout tel. Podržet tl. Hlasitost dolů + tl.ukončení hovoru,(nebo
vyjmout a znovu zasunout baterii)
tříbarevná obrazovka, připojit USB a v PC
spustit exe.soubor. Po ukončení vyjmout baterii, zamrzne na
bílé obrazovce.
Z windows je ten postup trochu jiný, aby ses dostal na tříbarevnou obrazovku,ale teď si
nevzpomínám už na kombinaci tlačítek.Někde na diskuzi to určitě najdeš.

4. instal Radio Rom 2.15.50.14 tříbarevná obrazovka, připojit USB
a v PC spustit exe soubor.

5. instal MaGLDR v.13 tříbarevná obrazovka, USB připojit a v PC spustit exe.
Soubor MaGLDR (Rom update utility exe)

6. instal Clockwork Mód (záloha,obnova) Zapnout tl.položení hovoru a držet,naběhne
MaGLDR, tl.hlasitosti vybrat bod 4. USB Flasher, tl.
zvednutí hovoru potvrdit, připojit USB a spustit soubor
DAF exe. MaGLDR CWM (recovery)

7. instal rom Vypnutý tel. Zapnout a držet tl.položení hovoru,naběhne
MaGLDR, vybrat bod.8 – AD recovery, naběhne recovery, tl.
Hlasitosti vybrat instal zip from SD card (choose zip, from SD
Card.vybrat soubor rom a spustit tl. zvednutí hovoru

Záloha - vstup do MaGLDR, AD recovery, Back UP.
Obnova – AD recovery, restore, vybrat zálohu z SD karty a spustit.

majo9
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: ned čer 20, 2010 11:11
Zařízení: HTC

inštalácia Android problém

Příspěvek od majo9 » úte pro 13, 2011 16:39

Skúšam ten Typhoon CM7 ten chvália :)
Už mi to ide. AKurát čakám kým budem mať battery 50%+ aby som naištaloval rádio atĎ, dúfam to už dnes spácham..
Ďakujem za info btw...

Ešte otázka sú na tejto konkrétnej romke dáke muchy čo by mi mohli robiť problém ? GPS som čítal že ide aj všetko. Len nevie mčo tam môže byť také robím to prvý krát.

A to mi pôjdu na tom Androide všetky originál aplikácie, hry a pod. bez problémov ? Či len nejaké vyvolené ktoré nebudú blbnúť ? :D

majo9
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: ned čer 20, 2010 11:11
Zařízení: HTC

inštalácia Android problém

Příspěvek od majo9 » úte pro 13, 2011 19:18

tak ide to !!! som spokojný zatial to vyzerá fakt dobre :) len sa s tým musím naučiť robiť... :D

majo9
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: ned čer 20, 2010 11:11
Zařízení: HTC

inštalácia Android problém

Příspěvek od majo9 » úte pro 13, 2011 19:37

?? tomuto nechápem, mám 2GB kartu a píše mi vo vlastnostiach že jej velkosť je len 1,4GB to čo ? dávam tam to isté čo som mal vo WM a ani len hudbu mi tam nenakopírovalo... tak teraz som vážne mimo z toho prečo sa toto stalo
To zaberá tolko miesta ten android na karte ?

Pepa 3
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 193
Registrován: sob lis 07, 2009 13:38
Zařízení: HTC HD2

inštalácia Android problém

Příspěvek od Pepa 3 » úte pro 13, 2011 19:40

Snad by měly jít. Ale Typhon neznám,nemám s ním skušenosti. Používám nexus one předposlední verzi,jsem naprosto spokojen a nemám jediný důvod dál cokoli měnit a laborovat. Co se instalace týče, mám verzi NAND (v paměti přístroje) viz předchozí návod instalace, chodí suprově.Romky instalované na kartě můžou způsobovat problémy a i zvýšit spotřebu.

majo9
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: ned čer 20, 2010 11:11
Zařízení: HTC

inštalácia Android problém

Příspěvek od majo9 » úte pro 13, 2011 21:15

Čiže ja má mromku na karte čo ?
A do pamäti ju jak dám ? NEvyznám sa v tom vážne :) Ale asi potrebujem inú ROMku že ?

Pepa 3
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 193
Registrován: sob lis 07, 2009 13:38
Zařízení: HTC HD2

inštalácia Android problém

Příspěvek od Pepa 3 » čtv pro 15, 2011 6:32

Pro instalaci do paměti potřebuješ Romku s označením NAND. http://android.hd2roms.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

majo9
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: ned čer 20, 2010 11:11
Zařízení: HTC

inštalácia Android problém

Příspěvek od majo9 » čtv pro 15, 2011 17:29

Chcem sa opýtať pá vecí.
1. Čo je lepšie ? Mať ho na karte alebo v pamäti telefonu ?
2. Ak je v pamäti telefonu dá sa potom znova meniť ten adroid alebo je natrvalo ?
3. Skoro ako bod 1, že aké sú výhody spôsobu na SD alebo na mobile ? Možno je to aj jedno... :)

Pepa 3
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 193
Registrován: sob lis 07, 2009 13:38
Zařízení: HTC HD2

inštalácia Android problém

Příspěvek od Pepa 3 » pát pro 16, 2011 18:18

Na kartě jsem ho nikdy neměl. Jen jsem četl někde v diskuzích, že bývá více problémů. Používám jenom NAND,(v paměti telefonu.) Není natrvalo. Když chceš jen novější verzi, stačí nakopírovat na kartu soubor ZIP a do telefonu se instaluje z karty přes CWM Recovery. Zároveň přes Recovery můžeš udělat zálohu na kartu a kdykoliv obnovit původní stav. A pokud chceš úplně jinou rom, potom musíš stávající úplně vymazat přes Task 29, a pak postupně nainstalovat Radio rom,Magldr,Recovery a nakonec samotnou Rom.

majo9
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: ned čer 20, 2010 11:11
Zařízení: HTC

inštalácia Android problém

Příspěvek od majo9 » pát pro 16, 2011 21:09

Teraz kukám video..
To sa robí tak isto ako aj z SD karty nie ? Jediný rozdiel je že keĎ vyberám ten .zip file v clockwork mod recovery tak to je iný .zip file nie ? Čiže idem si ho stiahnuť ten NAND.. Aspoň sa mi tak zdá že je to tak.
Idem to robiť podla videa a návodu, hádam nič nepokazím :)

vpalik
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: úte čer 02, 2009 12:31
Zařízení: HTC HD2

inštalácia Android problém

Příspěvek od vpalik » sob pro 17, 2011 16:37

ať dělám, co dělám, podle návodu instaluju a vždycky po instalaci a po restartu mi to zamrzne na úvodní obrazovce androidu (např energy) a pak čekám a čekám a nic se neděje. Kde dělám chybu?

Pepa 3
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 193
Registrován: sob lis 07, 2009 13:38
Zařízení: HTC HD2

inštalácia Android problém

Příspěvek od Pepa 3 » sob pro 17, 2011 17:36

Nevím kde děláte chybu? Instalujete několik souborů po sobě, všechny musejí být správné. Nejprve Task 29, po něm telefon zamrzne na bílé obrazovce,protože je úplně prázdný. Pak je nutno vyjmout a znovu zastrčit baterku s přidržením tlačítek k vyvolání trikolory(tříbarevná obrazovka). Pak nainstalovat Radio Rom 2.15.50.14, opět vyjmout baterii,vyvolat trikoloru, nainstalovat Magldr (DFT LEO Magldr 1.13). Potom znovu vyjmout barterii,vrátit a držet tl.položení hovoru,naběhne Magldr,vybrat USB flasher, nainstalovat CWM Recovery v. 3.2.0.0, znovu spustit Magldr, vybrat bod 8, instal Zip from SD card, spustit instalaci Romky předem nakopírované na kartu, nerozbalené,zrovna tak,jak ji ztáhnete z netu. Pak musím android naběhnout,nikdy jsem neměl problém. Jen dodržet správný postup a správné soubory.

Pepa 3
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 193
Registrován: sob lis 07, 2009 13:38
Zařízení: HTC HD2

inštalácia Android problém

Příspěvek od Pepa 3 » sob pro 17, 2011 17:39

Návod který jsem popsal, se týká Rom Nexus one, některé Romky se instalují obdobným způsobem, ale u některých může být postup úplně jiný.

vpalik
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: úte čer 02, 2009 12:31
Zařízení: HTC HD2

inštalácia Android problém

Příspěvek od vpalik » ned pro 18, 2011 19:12

ttak jsem asi neměl vytvořené rozdělení paměti NAND. Když jsem to udělal, tak jsem nahodil zatím celkem tři romky s androidem. Tak zatím zkouším, která je pro mě vhodná :-)

Pepa 3
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 193
Registrován: sob lis 07, 2009 13:38
Zařízení: HTC HD2

inštalácia Android problém

Příspěvek od Pepa 3 » ned pro 18, 2011 20:12

Nevím,ale při instalaci Rom Nand jsem nikdy nic nerozděloval. Jinak je to asi při instalaci na SD kartu.

majo9
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: ned čer 20, 2010 11:11
Zařízení: HTC

inštalácia Android problém

Příspěvek od majo9 » pon pro 19, 2011 8:59

hmm tak ked budem mat cas to skusim. btw robil som to presne tak romka CM7.. no zrejme niekde mi daky detail usiel :) ked budem mat cas, skusim to.. asi cez prazdniny... zatial mam najnovsiu CM7 na karte a facha to v pohode... ale ked pustim tel.bez karty, tak to nenabehne asi co? a napr. hra battlefield z marketu mi nesla.. ze neni pre moj telefon ci co... a este tretia vec, pri hre jednej kde sa ovlada natacanim tel. na strany - mam ho rovno ale auto mi kusok toci dostrany... kde najdem daku kalibraciu senzorov jak bolo v WM? dakujem, btw ten android je ozaj super :) som si stiahol aplikacie na optimalizaciu systemu a daku vydrz baterky a ozaj to pomohlo, mobil vydrzi ovela dlhsie :)

majo9
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: ned čer 20, 2010 11:11
Zařízení: HTC

inštalácia Android problém

Příspěvek od majo9 » čtv pro 29, 2011 23:42

vazne ma zaujima, ako to je s tym, ze mam ten android na karte SD ale som ju vytiahol pustil tel. a v pohode nabehol... ak je teda na karte nemalo by to byt tak ze ho nenacita?

Odpovědět

Zpět na „Android na HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti