HTC HD2 Android 2.3.4 a blbnutie GPS

Fórum věnované diskuzi o ROM s Androidem pro HTC HD2
Odpovědět
emili
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: úte čer 29, 2010 9:39
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2 Android 2.3.4 a blbnutie GPS

Příspěvek od emili » pon čer 13, 2011 11:19

Tak som aj ja presla na Androida a chvalim si to.Jedna vec ma vsak velmi ,ale velmi mrzi a to ze GPS signal nie a nie chytit.Niekedy to je aj 15-20 min kym nabehne. Potom to uz drzi a vsetky aplikacie co pouzivaju GPS idu bez problemov a bleskovo t.j. po 2-3 sec. nabehne GPS. Mozem pozatvarat vsetko (ukoncit) a znovu spustit signal chyti hned.Tak by som si to predstavovala ze to ma fungovat,tak to totiz islo pod Wind. Ale nechapem preco mi to zasa zblbne a nie a nie nacitat satelity.Som z toho zufala lebo ked najviac potrebujem pouzit navigaciu tak to ako naschval nie a nie najst satelity.A to je jedno ci spustim navigaciu alebo Locus Free alebo GPS status,nic nefunguje.Ma niekto radu co stym? Lebo uz ma napadla aj myslienka navratu pod Wind. co som uz taka zufala.Prvu verziu androidu som mala 2.3.4 Sense V20 teraz mam sense V 26 a nepomohlo.
Prosim o radu,moc moc.
Dakujem vsetkym

Vegan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 180
Registrován: čtv lis 05, 2009 21:44
Zařízení: HTC HD2 ( Qtek 8310, Dell Axim 51v)
Bydliště: Moravska placka (Hana)

HTC HD2 Android 2.3.4 a blbnutie GPS

Příspěvek od Vegan » úte čer 14, 2011 14:21

Novy ovladac si zkousela ? viz: XDA Doporucuji verzi v1.1 uplne nejnovejsi v1.2 neni uplne stabilni uz se chysta v1.3 jez by mela tento bug opravit

-- doplnění předchozího příspěvku (stř čer 15, 2011 20:49) --

Tak uz je venku v1.3 a ta chodi korektne

emili
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: úte čer 29, 2010 9:39
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2 Android 2.3.4 a blbnutie GPS

Příspěvek od emili » pát čer 17, 2011 8:00

Fuuu tak som pozerala ten ovladac a vyzera ta instalacia na mna zlozito. Co je to MAGLDR. Ja sa v tom vobec nevyznam, android mi robil kamarat kamarata a este v inom meste tak by som to rada sama.Ale podrobny navod by mi pomohol.Pekne krok za krokom...som totiz blondinka s velkyma ......ocami ....:-))).Ale dakujem pekne

Vegan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 180
Registrován: čtv lis 05, 2009 21:44
Zařízení: HTC HD2 ( Qtek 8310, Dell Axim 51v)
Bydliště: Moravska placka (Hana)

HTC HD2 Android 2.3.4 a blbnutie GPS

Příspěvek od Vegan » pát čer 17, 2011 10:24

Fuuuuu, No hele je to jednoduche :)
Stahni si tento ovladac do sveho PC pripoj kabelem HD2 tak aby si mela pristup na SDkartu ( Android by ti to mel sam nabidnout pri pripojeni kabelu do PC a Telefonu ) pak na tuto kartu tedy na nove zobrazenou jednotku nakopiruj tento stazeny ovladac GPS_Libraries_v1.3_for_HD2_Gingerbread_update.zip tak jak je nerozbaluj to. Dale telefon restartuj podrzenim klavesy na pokladani hovoru a hned jak zacne telefon startovat tedy hned jak se obevi bila obrazovka drz tuto klavesu dokud se ti neobevi na obrazovce menu s bilym textem. Zde pomoci klaves na regulaci hlasitosti najed na polozku AD Recovery a potvrd tlacitkem na volani tedy tlacitkem uplne vlevo pod diplayem. Obdobnym zpusobem se prokouses dal pres polozky Install ZIP from SD card -> Choose zip from SD card zde vyberes onen ovladac GPS_Libraries_v1.3_for_HD2_Gingerbread_update.zip potvrdis vybranim polozky YES - Install ... a pak uz se fleshuje. po dokonceni procesu zmacknes tlacitko pro pokladani hovoru a zvolis reboot system now a Hotovo. Po restartu jiz nabehne system do podoby v jakem si ho zanechala s nove zavedenym ovladacem GPS o zadna data ani nic podobneho neprijdes.

emili
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: úte čer 29, 2010 9:39
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2 Android 2.3.4 a blbnutie GPS

Příspěvek od emili » čtv črc 28, 2011 10:06

Dakujem za navod ako sa patri...zvladla som ho aj ja. Gps sa chyta uz rychlejsie takze zabralooooooo.Este raz diky.

Uživatelský avatar
Libunda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 440
Registrován: čtv pro 11, 2008 9:47
Zařízení: HD2, iPAD, iPhone4, HTC One X
Bydliště: Náchodsko

HTC HD2 Android 2.3.4 a blbnutie GPS

Příspěvek od Libunda » stř srp 10, 2011 9:19

Nejnovější verze: GPS_Libraries_v2.0
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1100114" onclick="window.open(this.href);return false;

Burrge
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř bře 11, 2009 10:48
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Dojčland - Praha - rodný Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

HTC HD2 Android 2.3.4 a blbnutie GPS

Příspěvek od Burrge » sob srp 13, 2011 15:18

Vegan píše:Fuuuuu, No hele je to jednoduche :)
Stahni si tento ovladac do sveho PC pripoj kabelem HD2 tak aby si mela pristup na SDkartu ( Android by ti to mel sam nabidnout pri pripojeni kabelu do PC a Telefonu ) pak na tuto kartu tedy na nove zobrazenou jednotku nakopiruj tento stazeny ovladac GPS_Libraries_v1.3_for_HD2_Gingerbread_update.zip tak jak je nerozbaluj to. Dale telefon restartuj podrzenim klavesy na pokladani hovoru a hned jak zacne telefon startovat tedy hned jak se obevi bila obrazovka drz tuto klavesu dokud se ti neobevi na obrazovce menu s bilym textem. Zde pomoci klaves na regulaci hlasitosti najed na polozku AD Recovery a potvrd tlacitkem na volani tedy tlacitkem uplne vlevo pod diplayem. Obdobnym zpusobem se prokouses dal pres polozky Install ZIP from SD card -> Choose zip from SD card zde vyberes onen ovladac GPS_Libraries_v1.3_for_HD2_Gingerbread_update.zip potvrdis vybranim polozky YES - Install ... a pak uz se fleshuje. po dokonceni procesu zmacknes tlacitko pro pokladani hovoru a zvolis reboot system now a Hotovo. Po restartu jiz nabehne system do podoby v jakem si ho zanechala s nove zavedenym ovladacem GPS o zadna data ani nic podobneho neprijdes.

Mám zde problém a snad mi s ním poradíš, když už jsi to zvládl jinde :-) Návod úplně primitivní, ale výsledek je na mé HD2ce STÁLE 0!!! :-( Používám GPS Essentials a pak běžné aplikačky typu Mapy, Mapy.cz či Navigace, ale ať nainstaluju verzi 2.0 NMEA nebo 2.0 RPC, tak stále mi GPS nefunguje! Přes GPS Essentials vidím satelity, někdy je i zafixuje, ale pokud už chci využívat GPS, tak mi to prostě polohu neukáže. Občas jen modrou šipku jako že moji polohu, ale toť asi tak vše! Mám poslední Typhoon CyanogenMod 7 build 3.5.7, kde v logu píše, že je tam integrovaný tento driver, ale efekt je stále stejný! Nefunguje mi GPS jak přímo z Androida, tak ani po nainstalování driveru. To, že by byl snad GPS modul v telefonu špatný vylučuji, když tedy přes GPS Essentials vidím satelity (4-5 satelitů se mi vždy zobrazuje).

Vegan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 180
Registrován: čtv lis 05, 2009 21:44
Zařízení: HTC HD2 ( Qtek 8310, Dell Axim 51v)
Bydliště: Moravska placka (Hana)

HTC HD2 Android 2.3.4 a blbnutie GPS

Příspěvek od Vegan » pon srp 15, 2011 22:49

Tezko rict takhle z tveho popisu. Ono videt satelity a myt je sparovane je zatr satr rozdil. ja trebas v Sigicu klidne vidim 12 satelitu, ale sparuje se mi jich jenom 5. Mezi satelitem a prijimacem se musi vytvorit konstatni datovy tok ( jednosmerne od satelitu k prijimaci ) kde tecou data o aktualnim case dle atomovych hodin v druzici a pak take identifikacni oznaceni satelitu a trajekcni udaj. A prijimac nasledne podle techto hodnot ( a jejich latenci ) dopocita polohu podle mapovych podkladu. Kdyz ten tok neni konstatni tak se spojeni rozpada a prijimac tak nema sanci polohu dopocitat pac mu nejaka data chybi. Docela dobre je zjistovani kvality signalu udelano skrze Sygic navigaci, ale jak rikam musel by si presneji popsat po jake dobe se zkousis pripojit, pres co v jakych meteorologickych podminkach atd.... PS: prijimac GPS je na boku vedle blesku a trosicku dolu, takze je take dobre toto misto nezakryvat rukou.

Burrge
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř bře 11, 2009 10:48
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Dojčland - Praha - rodný Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

HTC HD2 Android 2.3.4 a blbnutie GPS

Příspěvek od Burrge » stř srp 17, 2011 16:31

No vyřešeno synku ;-) Tím Sygicem, který používáš mi to šlape taky, ale vrážet 49.99EUR do roční licence s mapami celé Evropy (se nepohybuju jen Kromcl, Prágl a Dojčland, i když zde převážně) se mi zrovna nechce, takže jsem si stáhl kupodivu kreknutou poslední verzi a šlape to jako hodinky všecko! Toš díky za pomoc a čauec :smile:

P.S. A samozřejmě to už jsem tam nenapsal, ale z těch 3-4 satelitů se mi de facto vždy všecky spárujou, ale s těmi prvotními aplikačkami mi to nefachalo a teď s tím Sygicem je to v pohodě a dosti cool app!!! Škoda, že je to tak drahé, i když základ je za nějakých 15.99 myslím (ale Jižní Amerika), ale tady Evropa začíná mám za to na 19.99 :???:

Vegan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 180
Registrován: čtv lis 05, 2009 21:44
Zařízení: HTC HD2 ( Qtek 8310, Dell Axim 51v)
Bydliště: Moravska placka (Hana)

HTC HD2 Android 2.3.4 a blbnutie GPS

Příspěvek od Vegan » stř srp 17, 2011 20:16

No rad jsem ti pomohl a jeste radeji bych byl kdyby sis to koupil legalne, preci jen 29Euro za central europu ( tam mas cesko i nemecko) mi neprijde premrstene a ten rok je tusim bezplatna aktualizace ja ji jeste rok nepouzivam tak uvidim na co se to vztahuje kazdopadne ja mam koupeno za 50Euro celou evropu a jsem s touto navi spokojen i vice jak se starym TomTomem a prave proto ji mam legalne dobre aplikace se maji podporovat a ne krekovat..... :-/

Odpovědět

Zpět na „Android na HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host