Android NAND na HTC HD2 (Leo) - diskuze

Fórum věnované diskuzi o ROM s Androidem pro HTC HD2
Odpovědět
pavlis
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: sob lis 20, 2010 7:46
Zařízení: HTC HD2 (NAND Desire HD)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od pavlis » úte led 04, 2011 11:57

recovery - obecne dava moznost jakesi zachrane brzdy. opet vyhrazena oblast, lze do ni nabootovat a pak pres ni provadet ruzne operace. napr. hlavni - flash rom z SD karty (ze zipu), backup/resotre ROM na/z karty, flash ruznych updatu, rozsireni apd. a dalsi konfiguracni moznosti.

Edit by Libunda: necituj poslední příspěvek, je to zbytečné

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od t.prochazka » úte led 04, 2011 12:08

Aha, díky za vysvětlení. Ve spoustě buildů je v power menu Restart (Spustit znovu) a tam je volba Recovery, toto bude taky fungovat? Nebo jak se to recovery spustií? Podle návodu to vypadá, že nabootovaním s SD karty z rootu z toho kernelu, co je součástí přímo toho recovery archívu.

pavlis
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: sob lis 20, 2010 7:46
Zařízení: HTC HD2 (NAND Desire HD)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od pavlis » úte led 04, 2011 12:15

mno u HD2 jsem to zatim nestudoval co presne funguje a je zprovozneno. Ale obecne to ma fungovat tak ze ano kdyz z power menu das restart a recovery tak restartujes a nabootujes do recovery rezimu napr do toho Clockworku. recovery se obecne flashuje napr. pres Rom manager a da se do ni dostat i ruznou kombinaci klaves po startu

Edit by Libunda: necituj poslední příspěvek, je to zbytečné

slawski
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 160
Registrován: úte pro 15, 2009 12:30
Zařízení: Nokia 3110C, E51, HTC HD2 16Gb

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od slawski » úte led 04, 2011 22:18

:) jedna možná hloupá otázka...
tak se mi zdá obraz při přehrávání videa lepší barevnost! Je možné, že zobrazuje více barev než wm? :oops:

hil
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 126
Registrován: stř lis 25, 2009 19:48
Zařízení: htc

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od hil » stř led 05, 2011 0:20

Ještě by to chtělo možnost spouštět z Androida WM 6,5 nebo 7 z SD karty a bude to dokonalý.....

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od t.prochazka » stř led 05, 2011 6:39

slawski píše::) jedna možná hloupá otázka...
tak se mi zdá obraz při přehrávání videa lepší barevnost! Je možné, že zobrazuje více barev než wm? :oops:
Zcela určitě zobrazuje víc barev, WM je softwarově omezen na 65536 barev (2^16) a Android podporuje nějakých 260 tisíc barev (2^18). Android tedy teoreticky umí bitovou hloubku 16,18,24 a 32, ale více než 18 se podle mě nepoužívá.

-- doplnění předchozího příspěvku (stř led 05, 2011 8:52) --

Koukal jsem na ten Clockwork Mod Recovery a napsal jsem na to malý návod
http://android.atomsoft.cz/navody/clock ... -a-pouziti" onclick="window.open(this.href);return false;
Ještě si s tím budu hrát a časem se rozroste, spíše ale počítám, že věci okolo toho budou ještě hodně měnit. Očekával bych, že MAGLDR přinese v nových verzích lepší podporu.

somro
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv úno 25, 2010 17:45
Zařízení: htc hd2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od somro » stř led 05, 2011 13:01

aku vihodu ma to ze to nabootuje z sd? neni to potom to iste ako cez haret???

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od t.prochazka » stř led 05, 2011 16:05

Pokud reaguješ na Clockword Recovery, tak tam se nebootuje s SD, ale pouze se SD načítá build nebo jen update do NAND paměti.

Pokud reaguješ skutečně na možnost bootovat Android s SD přes MAGLDR tak tam jde hlavně o to, že je to rychlejší než spouštět WM a pak haret, můžeš ihned po zapnutí telefonu rozhodnout, co chceš. A pak taky zpravidla jde o to, že máš v NAND nějakou stabilní verzi Androida a na SD kartě můžeš zkoušet třeba Android 2.3, který zatím není na normální používání, třeba proto že tam nefunguje GPS (i když už jsem zahlédl na XDA, nějaké novinky...)

Adminům fóra vadí, když se cituje předchozí příspěvek, ale zde jde přesně vidět v čem je nevýhoda , pak totiž nejde poznat, zda je to skutečně reakce na předchozí příspěvek nebo skutečně úplně nový dotaz, který se předchozího nijak netýká.

darny
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon bře 30, 2009 8:04
Zařízení: HTC

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od darny » stř led 05, 2011 16:29

Tak jsem udělal MAGLDR a ve finále nejde nainstalit nic jiného než JawsNand 18-12. Zkoušel jsem asi 10 jiných buildů a nic.

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od t.prochazka » stř led 05, 2011 16:36

To nic znamená, co? Já zkoušel do NANDU asi dva buildy a šly oba. Zatím ale jedu pořád hlavně s SD karty

darny
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon bře 30, 2009 8:04
Zařízení: HTC

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od darny » stř led 05, 2011 17:32

Můžeš prozradit o které buildy šlo, případně, jestli jsi použil MAGLDR 1.09, 1.10, 1.10 ????

pavlis
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: sob lis 20, 2010 7:46
Zařízení: HTC HD2 (NAND Desire HD)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od pavlis » stř led 05, 2011 18:06

t.prochazka píše:.. třeba Android 2.3, který zatím není na normální používání, třeba proto že tam nefunguje GPS (i když už jsem zahlédl na XDA, nějaké novinky...)
uz vyreseno, takze pernik zacina bejt zajimavejsi a zajimavejsi

somro
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv úno 25, 2010 17:45
Zařízení: htc hd2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od somro » stř led 05, 2011 18:59

mam otazocku na tu skusenejsich.
momentalne som nahral do hd2 magldr 1.11 (takze ak spravne chapem wm som timto odstranil )
na SD karte mam funkci android ako to spstim ten magldr a viberem si ze chcem spustit android z SD.
ci je treba mat android v nand? ak hej tak ako bolo mislene to ze mozem si vibrat co spustit?

uz som spustil magldr ale neviem ako spustit android co mam na SD
a DFT mi stale vipisuje neaku chibu tusim usb.
ps. nemam na pc ziadne konta takze mam normalne adminove prava

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Milan Pištělka » stř led 05, 2011 20:43

somro, somro,
co takhle si nejdříve něco přečíst a pochopit a teprve pak se pustit do experimentů.
Dostatečný návod je na první straně tohoto vlákna a naprosto dokonalý návod je tady.

somro
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv úno 25, 2010 17:45
Zařízení: htc hd2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od somro » stř led 05, 2011 22:53

kamo neboj ved ja pomalicki hladam a uz som to akosik rozbehol z NAND :) len este prosim ako spustim tu haret rom co mam na SD to tu neako neviem najst :(

ma uz niekto ROM MDJ_GingerBread_HD2_v.1.5_NAND pisu tam ze bluetooth je funkcni a mne akosik nefunguje tak ako maa :(

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Milan Pištělka » stř led 05, 2011 23:03

Přes Haret to jde jen z WM. MAGLDR to zatím ještě neumí. Snad v příští verzi.
Perníček v 1.5 jsem dnes zkusil a hned jsem se vrátil k té, co mám v podpisu.
Ještě to není dobře odladěné, GPS sice nějak funguje, ale velmi nespolehlivě, nefunguje mylocation a další věci.
Jinak je velmi rychlá a má zatím ze všech NAND verzí největší paměť - 268 MB.

Scartty
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: ned dub 11, 2010 19:04
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Scartty » stř led 05, 2011 23:47

Testuju perník 1.5, zdá se mi to pekelně rychlý a oproti imilkas` HD2Z v0.2 má menší spotřebu baterky. Data na kartě asi udělají své.

Mám ale problém, který se u ostatních rom nevyskytoval. Dokonce ani u gingerbread 1.4. Ve všech se mi s google účtem synchronizovaly nejen kontakty a kalendář, ale i aplikace. Když otevřu účty a synchronizace - google účet, tak tam není nabídka synchronizovat aplikace i když v dřívějším 1.4 byla. Znáte někdo aplikaci na synchronizaci apk s účtem google ??

pavlis
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: sob lis 20, 2010 7:46
Zařízení: HTC HD2 (NAND Desire HD)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od pavlis » čtv led 06, 2011 6:28

Scartty píše:Znáte někdo aplikaci na synchronizaci apk s účtem google ??
AppBrain napr.

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od t.prochazka » čtv led 06, 2011 6:49

somro píše:kamo neboj ved ja pomalicki hladam a uz som to akosik rozbehol z NAND :) len este prosim ako spustim tu haret rom co mam na SD to tu neako neviem najst :(
Zde je návod jak spustit Android s SD karty přes MAGLDR
http://android.atomsoft.cz/navody/spust ... res-magldr" onclick="window.open(this.href);return false;
je možné, že to bude vyžadovat úpravu buildu
a je tam problém se zvukem u prvního hovoru
a taky mi tam blbnul Launcher Pro (nehápu proč), občas nenačte správně plochu.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv led 06, 2011 6:55) --
Milan Pištělka píše:somro, somro,
co takhle si nejdříve něco přečíst a pochopit a teprve pak se pustit do experimentů.
Dostatečný návod je na první straně tohoto vlákna a naprosto dokonalý návod je tady.
Poznámka k tomu návodu: "Doporučeno je také odemčení přístroje pomocí HSPL". To není doporučení, ale nutnost a ještě musí být v nejnovější verzi, jinak nejde MAGLDR nainstalovat.

Uživatelský avatar
Gorgos
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: sob dub 19, 2008 13:57

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Gorgos » čtv led 06, 2011 18:15

To: Milan Pištělka

Prosim,nemohl by jsi zverejnit zkusenosti z testovani te RAFDROID HD 1.0 - NAND VERSION?
Docela by me zajimalo,jak to vypada co se tyce vydrze baterie a rychlosti a podobne...
Diky..

Odpovědět

Zpět na „Android na HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host