Android NAND na HTC HD2 (Leo) - diskuze

Fórum věnované diskuzi o ROM s Androidem pro HTC HD2
Odpovědět
somro
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv úno 25, 2010 17:45
Zařízení: htc hd2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od somro » sob led 01, 2011 17:29

akosik som tu ztoho vsetkeho trosku pomotani tak s apotrebujem spitat.
1. je to taki problem stou malou pametou v telefone? ved ked mam velku sd tak davam vsetko nanu a nie do telefonu. nie?
2. co je to ten MAGLDR. a ako je mislena ta veta ze ,,MAGLDR spouštět Android s SD karty,,?? ved android sme doteras spustali z SD. aki je medzi tim rozdiel???

pavlis
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: sob lis 20, 2010 7:46
Zařízení: HTC HD2 (NAND Desire HD)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od pavlis » sob led 01, 2011 18:17

1. problem to je podle toho kolik mista vyzadujes. ted mas cca 200MB volno pro sebe v ROM pameti telefonu. Coz neni zas tak velky problem to zaplnit. Ano froyo podporuje presun na SD kartu, ale ne vsechny app to umoznuji (jde vynutit u vsech) ale stejne ne vse se presune. Napr. iGo ma cca 35MB kdyz jsem ho presunul na kartu tak v ROM telefonu stale zabira cca 15MB a takto to je u vsech.
2. MAGLDR je boot loader umoznuje zavest android system z NAND pameti a mel by teda i z SD. vyhoda je ze netreba bootovat do win a z nich pak poustet SD android ale primo z MAGLDR lze zavest android. z SD sel take zavadet primo upravenym win loaderem, ale tohle by bylo univerzalnejsi

slawski
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 160
Registrován: úte pro 15, 2009 12:30
Zařízení: Nokia 3110C, E51, HTC HD2 16Gb

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od slawski » sob led 01, 2011 19:11

trochu of topic jedna se o Haret :)
Jak prosim dostanu cz Lang do verze ktera ji nepodporuje? Predstavuji si zero Jen zkopiruji soubor z verze ktera hi podporuje. Ovsem be ktere slozce ji najdu nevim, poradte diky. :(

Uživatelský avatar
prcek15
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: sob říj 24, 2009 14:35
Zařízení: LG G3
Bydliště: Slaný

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od prcek15 » sob led 01, 2011 19:14

Stáhni si z marketu aplikaci More Locale 2. V tom pak vyber češtinu. Jiná (lepší) možnost není. Přeloží ti telefon jen z cca poloviny.

slawski
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 160
Registrován: úte pro 15, 2009 12:30
Zařízení: Nokia 3110C, E51, HTC HD2 16Gb

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od slawski » sob led 01, 2011 19:24

:) prcek diky jdu stahovat

Jack009
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv bře 18, 2010 23:35
Zařízení: MDA Vario, HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Jack009 » sob led 01, 2011 22:35

Mám MAGLDR v1.1, radio ROM 2.14.50 zvolím USB flash mode HTC se pripoji spustim DAF.exe ale když vyhledává HTC přes USB tak to po chvíli hodí chybu:
Error happen
Read below for more information

Error Description: USB init failed
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (723)

Nevíte někdo co s tím? :(

EDIT: Vyřešeno - musí se zakázat USB připojení v Active Sync ;)

pavlis
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: sob lis 20, 2010 7:46
Zařízení: HTC HD2 (NAND Desire HD)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od pavlis » sob led 01, 2011 22:38

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=894322" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
sGalaxycz
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: stř črc 28, 2010 11:17
Zařízení: Samsung Galaxy S

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od sGalaxycz » sob led 01, 2011 22:39

rh: nevidim duvd proc stabilita nand androidu nemohla byt stejna jako u wm6.5 .. Uz u haret romky jsou skvele vyladeny. Nand verzi chceme kvuli rychlosti, vydrzi a nekterym omezenim diky spusteni z karty..

somro
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv úno 25, 2010 17:45
Zařízení: htc hd2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od somro » sob led 01, 2011 22:48

podla tohoco tu citam mi to pripada ze wm v hd2 vlastne ostane len do nand sa da ten MAGLDR ktori ho celi obide a spusti napriamo android z nand. je to tak ??? a preot je aj ta interna pamet taka mala. lebo je tam stale wm

premikkoci
smartguru
smartguru
Příspěvky: 746
Registrován: stř dub 21, 2010 22:24
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od premikkoci » sob led 01, 2011 22:54

NE NENI! Interní pamět se přehraje a kupodivu android také něco zabírá. Tudíž něco si vezme android a zbytek ti zůstane pro data.

Uživatelský avatar
prcek15
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: sob říj 24, 2009 14:35
Zařízení: LG G3
Bydliště: Slaný

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od prcek15 » sob led 01, 2011 22:54

Ne. WM tam není. Nahradí ho MAGLDR.

somro
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv úno 25, 2010 17:45
Zařízení: htc hd2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od somro » sob led 01, 2011 22:57

cize android zabera viac ako wm??
predpokladam podla toho ze wo wm mam rom 512mb a pri androide citam ze iba cca 200mb

premikkoci
smartguru
smartguru
Příspěvky: 746
Registrován: stř dub 21, 2010 22:24
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od premikkoci » sob led 01, 2011 23:15

somro zamysli se nad tím co jsem před pár minutama napsal.

somro
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv úno 25, 2010 17:45
Zařízení: htc hd2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od somro » sob led 01, 2011 23:21

takze to berem ako potvrdenie ze android zabera viac ako wm. dakujem.

a este bi som privital neaki strucni navod ako sa vratit k WM.

premikkoci
smartguru
smartguru
Příspěvky: 746
Registrován: stř dub 21, 2010 22:24
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od premikkoci » sob led 01, 2011 23:27

OMG... To snad záleží na ROM! Podle její velikosti. Android rom může být větší i menší.

somro
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv úno 25, 2010 17:45
Zařízení: htc hd2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od somro » sob led 01, 2011 23:36

ako sa vratim k WM??
cital som ze staci normalne naflesovat hociaku rom. ale ved ako to spravim ked android sa nda sinch cez active synch. ved tak som tam daval zakazdim novu romku. ????

premikkoci
smartguru
smartguru
Příspěvky: 746
Registrován: stř dub 21, 2010 22:24
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od premikkoci » sob led 01, 2011 23:54

Přes SD kartu. Somro přečti si základní věci o HD2. Docela hodně ti unikají. Co se týká toho androida a WM. Zpět stačí flash WM ROM.

Uživatelský avatar
prcek15
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: sob říj 24, 2009 14:35
Zařízení: LG G3
Bydliště: Slaný

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od prcek15 » ned led 02, 2011 0:06

WM ROM flashneš přes klasický bootloader (zapnutí telefonu + držení VoDown). Poté HD2 připojíš k PC a naflashuješ libovolnou ROM (popř. aktualizuješ MAGLDR). ;) Ale opravdu si o tom něco najdi na Google (ale i tady na SM).

Scartty
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: ned dub 11, 2010 19:04
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Scartty » ned led 02, 2011 1:34

@prcek15 Já jsem flashoval přes bootloader a šla mi tam jen oficiální romka. Dokonce jsem o tom četl i někde na fórech, že přes bootloader se dá flashovat jenom ofiko rom. Chtěl jsem si tam dát právě nějakou uvařenou, ale nevzalo jí to. Já tu oficiální stejně potřeboval, takže mně je to jedno, ale třeba somro by z toho mohl být zmatenej, pokud mu tedy neunil fakt, že jsou i jiné romky než oficiální.

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od t.prochazka » ned led 02, 2011 10:16

Jack009 píše:Mám MAGLDR v1.1, radio ROM 2.14.50 zvolím USB flash mode HTC se pripoji spustim DAF.exe ale když vyhledává HTC přes USB tak to po chvíli hodí chybu:
Error happen
Read below for more information

Error Description: USB init failed
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (723)

Nevíte někdo co s tím? :(

EDIT: Vyřešeno - musí se zakázat USB připojení v Active Sync ;)
Taky lze flashovat i tak, že se podrží Volume Down při a pak zapne telefon, naběhne bootloader a v něm je možné flashovat cokoliv a není problém s Active Sync a hlavně není nutní čekat na WM. A hlavně to jde použít i poté, co o WM příjdeš.

-- doplnění předchozího příspěvku (ned led 02, 2011 10:20) --
sGalaxycz píše:rh: nevidim duvd proc stabilita nand androidu nemohla byt stejna jako u wm6.5 .. Uz u haret romky jsou skvele vyladeny. Nand verzi chceme kvuli rychlosti, vydrzi a nekterym omezenim diky spusteni z karty..
Mě Android už teď funguje rozhodně lépe než WM. Čistý WM byl v pohodě, ale když jsem tam doinstaloval vše co jsem potřeboval, tak se mi dělo to, že po jednom dni nešlo nic spustit, kvůli nedostatku paměti, přitom ji ve skutečnosti bylo stále hodně. Nějaká aplikace zřejmě sežrala nějaké systémové prostředky a neměl jsem už prostě sílu řešit to jak zjistit, která to je. Navíc ten komfort používání je u Androida úplně někde jinde. A v neposlední řadě jsem Javista a děsný šťoural, takže je Android splnění mého snu o mobilním telefonu a HD2 je na šťourání se v Androidu naprosto super.

-- doplnění předchozího příspěvku (ned led 02, 2011 10:26) --
somro píše:podla tohoco tu citam mi to pripada ze wm v hd2 vlastne ostane len do nand sa da ten MAGLDR ktori ho celi obide a spusti napriamo android z nand. je to tak ??? a preot je aj ta interna pamet taka mala. lebo je tam stale wm
MAGLDR nepřepisuje přímo defaultní bootloader, co je v HD2 (ten co se spustí když podržíš hlasitost dolů a zapneš telefon tlačítkem power), nahraje se až někde za něj, místo zavaděče samotných WM. Ty tedy zničí i když tam zůstanou. WM6 stejně jako WP7 tam ale půjdou do budoucna nahrát, bude potřeba zřejmě nějak modifikovaná verze pro MAGLDR. Aktuálně tedy lze po instalaci MAGLDR použít jenom Android a navíc ještě ani nejde bootvat s SD karty, takže to zatím je hodně omezené.

Spoustu informací taky najde na mém webu: http://android.atomsoft.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „Android na HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti