Android NAND na HTC HD2 (Leo) - diskuze

Fórum věnované diskuzi o ROM s Androidem pro HTC HD2
Odpovědět
Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od YAMATO » sob zář 18, 2010 13:42

Swype mě vůbec nechytla.

Stažení upravené HTC klávesnice: http://www.4shared.com/file/0HgBViLg/HTC_IME_hi22.html

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od YAMATO » sob zář 18, 2010 16:42

Hele, lidi, vy fakt považujete portaci za použitelnou pro plné nasazení? To si přece musíte dělat blázny, já ji beru jako super na vyzkoušení Androida, na zkoušky aplikací, prostě abych vyšpekuloval, jestli do Androidu nakonec půjdu nebo ne (a pomaličku to začíná převažovat na ano, třeba teď jsem zjistil, že milovaný ComicReaderMobi je už i na Androida, i když cena je na Androidí poměry sakra vysoká). Ale používat to naostro? Vždyť se to i na nejnovějších versích stále seká, blbne BT, G Sensor, USB, 3G, nefunguje signalisační dioda, nefunguje světelný sensor atd., k výdrži baterie se ani nevyjadřuju.

hil
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 126
Registrován: stř lis 25, 2009 19:48
Zařízení: htc

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od hil » sob zář 18, 2010 17:15

Ale kdo mluví o stoprocentním užití? Já používám HD2 spíše jako PDA a tam mi na androidu funguje vše a mnoho věcí líp než ve WM.
Hodně věcí pro WM prostě nemá aplikace, nebo jsou nedostatečné.
Ale i když to jede svižněji než WM, netvrdím, že to není portace s možnými nedostatky.

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od YAMATO » sob zář 18, 2010 17:17

Vida, a pak že se neshodnem :)

Mimochodem, jak je to teda s tím mailem na seznamu? Já to bohužel když jsem měl půjčené Android přístroje nezkusil, nějak mě nenapadlo, že by tohle mohl být problém...a na žádné portaci to prostě nejde. Jenže samozřejmě podezřívám spíš portaci než Android, protože proč by proboha neměl jít blbej seznam, kterej jsem měl už před xx lety na "hloupé" K700i? Jak je to na Desire?

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od IkE Blaster » sob zář 18, 2010 17:19

Kamarádovi na SE X10 seznamácký mail funguje, tak by snad měl i jinde, ne?

http://androidforum.cz/nastaveni-email- ... t3445.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od YAMATO » sob zář 18, 2010 17:33

Nevim, mně to prostě zaboha nejede.

Uživatelský avatar
prcek15
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: sob říj 24, 2009 14:35
Zařízení: LG G3
Bydliště: Slaný

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od prcek15 » sob zář 18, 2010 17:34

Já používám tuto verzi plnohodnotně už několik dní a ještě jsem nepřišel na jednu věc, která by mi chyběla nebo nefungovala... :)

hil
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 126
Registrován: stř lis 25, 2009 19:48
Zařízení: htc

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od hil » sob zář 18, 2010 20:18

YAMATO píše:Vida, a pak že se neshodnem :)

Mimochodem, jak je to teda s tím mailem na seznamu?
Mám sice účet u seznamu ale nepoužívám ho skoro vůbec. Nastavil jsem to a normálně vše funguje.
Předpokládám, že přidat před nabízený server seznam.cz POP3. a SMTP. nemusím zmiňovat....

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od YAMATO » sob zář 18, 2010 20:40

Bude to asi tou portací. Někoho přepadnu, kdo má Android přístroj, a zkusím to.

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od t.prochazka » ned zář 19, 2010 8:18

@Hulan: Já chápu, že někdo může mít takové požadavky, že prostě nutně potřebuje v telefonu několik Xchange účty, já osobně tam nepotřebuju ani POP3, ani IMAP, protože mi úplně nejvíce vyhovuje gmail účet, ke kterému je rychlejší přístup než přes IMAP, drží to zprávy seskupené do vláken, atd. I když docela mě překvapuje, že tam nejdou dát i Exchange dva, vždyť v nastavení účtů dám přidat účet, tak třeba Google účtů lze mít více. Ale prostě Google má jiné priority, stejně tak na na WP7 asi nebude tak dobře fungovat gmail účet.

Ale co nechápu je ten argument s HW tlačítky. Když tam ta tlačítka jsou, tak si přece nenechám na displej cpát totéž, co umí ty klávesy, až tam nebudou a displej bude o to větší, tak proč ne. Něco jako ten dolní 1cm, který stále zabírá tlačítko menu na WM právě považuji za plýtvání místem.

-- doplnění předchozího příspěvku (ned zář 19, 2010 9:37) --

Zkoušel jsem to demo Slide IT (nešla tam nainstalovat podpora češtiny) a je to skutečně totéž jako Swype, ale plus vidím v tom, že je tam Speak tlačítko (u Swype není a když chci něco diktovat musím přepínat na Android klávesnici) a alternativní slova se nezobrazují uprostřed obrazovky, ale decentně nad klávesnicí. Taky když člověk chce nějaké slovo vyťukat jednotlivě, tak se sovo rovnou píše, u Swype se zobrazuje v tom boxu nad klávesnicí až po potvrzení se celé napíše do textového pole. Takže má jistě svá plus. Zatím jsem tedy nenašel žádné mínus ;-)

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od t.prochazka » ned zář 19, 2010 9:32

@JackalJackal : No, přesně tak. Osobně nevím o žádném jiném zařízení, kde by portace došla tak daleko, jako na HD2. Mě osobně to dalo možnost Androida zkusit a pokud to ještě chvíli vydrží tak na něj i přejít bez nutnosti zatím kupovat nový HW, protože po HW stránce je HD2 stále vynikající.

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od Radek Hulán » ned zář 19, 2010 9:39

t.prochazka píše:Ale co nechápu je ten argument s HW tlačítky. Když tam ta tlačítka jsou, tak si přece nenechám na displej cpát totéž, co umí ty klávesy, až tam nebudou a displej bude o to větší, tak proč ne. Něco jako ten dolní 1cm, který stále zabírá tlačítko menu na WM právě považuji za plýtvání místem.
Kombinace dotykového displeje a pár HW tlačítek se ovládá nepohodlně. Třeba v emailové aplikaci na Windows Mobile (Outlook) se přepnu na jinou složku tak, že prostě kliknu vlevo nahoře a vyberu si složku. V Androidu musím zmáčknout tuhé HW tlačítko, pak mi na displeji vyjede kontextové menu, tam si zvolím ikonu Složka a až pak si zvolím složku. Extrémně nepohodlné. Podobně je to u dalších aplikací. Spousta funkcí v aplikacích bohužel nemá odpovídající ikony na displeji a tak pořád musím migrovat mezi jemným položením prstu na dotykový displej a silným stiskem HW tlačítka. To je ergonomická chyba v ovládání - WM se zde ovládají lépe.

A argument, že proto údajně Android neplýtvá místem neplatí - schválně si porovnej počet emailů v Outlook Mobile a v aplikaci Pošta. Kde je jich víc? Ano, na WM... Přestože je tam jak horní lišta, složky, řazení, tak dolní kontextové menu.

Návrh Androidu je horší než roky staré WM, to už je lepší MeeGo, Maemo, Symbian^3 či iOS.

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od t.prochazka » ned zář 19, 2010 9:52

@Hulan:
No, pravda že já HW tlačítka mačkám pravou rukou (palcem) a na displej používám levou, tedy pokud sedím nebo stojím a nemusím se držet. Takže nepřecházím mezi HW tlačítky a displejem. Jinak na Androidu je možné změnit rozlišení displeje (tedy hustotu zobrazení). Některé buildy to už umí přes startup.txt, jinak to jde změnu hodnoty v /system/build.prop. Pak se vše zmenší a emailů najednou může být vidět jak jen jsi schopen to ještě přečíst. U čistého Androida nebo Cyanogen Módu to není problém, ale pravda, že u HTC Sense to na několika místech nepěkně rozhodí design, jelikož HTC Sense je dělané vždy jen pro jedno konkrétní rozlišení.

Ke SlideIt:
Tak jsem zkusil "ukrást" plnou verzi toho SlideIT jen abych tam zkusil tu češtinu a stejně nejde doinstalovat. No kupovat se mi to, jen abych zjistil, že tam ta čeština stejně nepůjde, se mi zatím nechce. Někdo tady psal, že to má koupené, je to na HD2 a jde tam ta čeština? Jinak v komentářích v Marketu (u češtiny) píšou, že oproti Swype má opravdu nechutně malou slovní zásobu. To by mohl být první vážný nedostatek.

@JackalJackal:
Já chtěl právě taky vyzkoušet jiný OS, ale měl jsem strach se změny (teď už vím, že zbytečně), tak jsem šel do HD2 a už tehdy jsem doufal, že pro něj se port na Androida určitě objeví. Kámoš tehdy koupil Omnii II (ten se asi nedočká).

hil
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 126
Registrován: stř lis 25, 2009 19:48
Zařízení: htc

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od hil » ned zář 19, 2010 9:53

[quote="Radek Hulán"][/quote]
To je o zvyk, po pár hodinách, možná dnech, mi naopak vadí, že ve WM ty HW tlačítka nefungují....

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od YAMATO » ned zář 19, 2010 10:44

t.prochazka píše:Ale co nechápu je ten argument s HW tlačítky. Když tam ta tlačítka jsou, tak si přece nenechám na displej cpát totéž, co umí ty klávesy, až tam nebudou a displej bude o to větší, tak proč ne. Něco jako ten dolní 1cm, který stále zabírá tlačítko menu na WM právě považuji za plýtvání místem.
No co se plýtvání místem týče, tak Android bohužel vede. Některá menu atd. jsou až přehnaně velká. Většinou to až tak nevadí, ale třeba v IM...nenašel jsem zatím solidní IM, který by zároveň šetřil místo. Např. se mi dost líbí eBuddy, ale kolik vidím z konverzace, několik málo řádků.

MK3HD2
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: ned zář 19, 2010 14:22
Zařízení: HTC HD2

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od MK3HD2 » ned zář 19, 2010 14:31

Já teď vyzkoušel verzi [BUILD UPDATE]★09.16.2010★HyperDroidV1.5★CM6★michyprima's R11+AXI★Fast,Stable,Latest★ a musím říct, že jsem z ní velmi překvapen. Rychlost i stabilita je úžasná. Jediné co mě docela vadí je, že při zoomu ve foto galerii se nedoostří fotka...možná je někde chyba v nastavení, nevím, mám nainstalováno teprve druhý den. Jinak mohl by někdo poradit jak se totalně zbavit Win. mob. a aby rovnou tel nabootoval po vypnuti do androidu? Stačí když mi tu hodí někdo odkaz, jsem zhnilý jak ... díky, platím zlatem! :D

Jinak jestli se to tu neřešilo měl někdo možnost tyto dvě android odnože porovnat?

★HyperDroidV1.5★CM6★michyprima's R11+AXI★

VS

Android 2.2 (Froyo) na HTC HD2 (Leo)

???? která je podle vás lepší a proč?

Uživatelský avatar
prcek15
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: sob říj 24, 2009 14:35
Zařízení: LG G3
Bydliště: Slaný

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od prcek15 » ned zář 19, 2010 15:57

Brzy se již dočkáme Android ROM na HD2! Více čtěte na mém webu. Cotulla již dokončil problém s NAND (pam. telefonu) a Android se tak bude moci nahrát do pam. telefonu a bootovat přímo. Tzn. že už to nebude pouze portace, ale plnohodnotný OS! :) Na XDA-Dev také dokázaly portovat ROMku z Desire HD na HD2, díky čemuž nyní budeme moci na HD2 využívat i nové UI HTC Sense. :)

Uživatelský avatar
prcek15
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: sob říj 24, 2009 14:35
Zařízení: LG G3
Bydliště: Slaný

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od prcek15 » ned zář 19, 2010 16:02

Ani tak nejde o to, že budeme mít plnohodnotný Android na HD2, ale o to, že dokážou někteří jedinci něco takového dokázat. :wink:

Uživatelský avatar
prcek15
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: sob říj 24, 2009 14:35
Zařízení: LG G3
Bydliště: Slaný

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od prcek15 » ned zář 19, 2010 16:31

Chápu, nudím se také. :D Já jako hdčkář na Android nikdy nenadával. Už jako malý kluk jsem si říkal, že ten T-Mobile G1 má něco do sebe. :-D Pak když přišli další telefony a sám velký stýček Google se toho ujal, tak mi bylo hned jasné, že to bude do budoucna obrovské boom. WM jsem si kupoval, protože jsem chtěl po Symbianu rapidní změnu. Android ještě nebyl na perfektní úrovni, iPhone byl až moc uzavřený a nepoužitelný. Teď je to už samozdřejmě lepší. :) A Blackberry? To není nic pro mě. :D Nyní ale požaduji po telefonu přesně to, co má většina Android komunikátorů, takže výhled do budoucna je celkem jasný. To už je ale trochu OT. :)

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Příspěvek od Radek Hulán » ned zář 19, 2010 18:06

Problém Androidu na HD2, stejně tak na Desire, jsou hardwarová tlačítka. Opravdu špatně se to ovládá... Už chápu, proč Desire HD či Samsung Galaxy S mají "HW" tlačítka senzorová... V případě WM je jen volitelné HW tlačítka používat, ale není to nutné, v případě Anroidu musí prst pořád migrovat mezi citlivým displejem a těžko stisknutelným HW tlačítkem.

Pár zkušeností: http://myego.cz/item/android-2-2-s-htc- ... nenadchnul" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „Android na HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti