Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Tipy, triky, neoficiální postupy a užitečné návody pro Windows Phone
AfrodCZ
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte bře 29, 2011 17:31
Zařízení: HTC HD7

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od AfrodCZ » úte srp 16, 2011 19:37

A je to tu. Čeština na všechna zařízení s WP 7
Pokud máte brandovaný, nebrandovaný či telefon určený pro jiné země máte možnost už teď nahrát do telefonu českou verzi Mango.

Návod pro odemčená zařízení
1. Nejprve je potřeba mít v telefonu nahranou odemčenou verzi NODO.
2. Pokud máte odemčený telefon s verzí nodo, stáhněte si nějaký registry editor. Třeba tento

Kód: Vybrat vše

http://www.uloz.to/8738231/registryeditor-xap
3.Takže rekapitulace: máme odemčený telefon pro instalaci neoficiálních aplikací a máme nainstalován registry editor
4. Nyní přes registry editor najděte klíč "HKEY_LOCAL_MACHINE->MUI->Available" v této složce vytvoříme přes nabídku value klíč s názvem 0405 a jako string hodnotu zadáme Czech
5. Tak a je vše připraveno. Pokud ještě chcete uchovat odemčené zařízení i s aktualizací Mango, tak můžete použít tento návod.
6.Aktualizujte přes program Zune na Mango beta. Může se stát, že Vám Zune bude vypisovat chybu jako mě a pomohlo odpojení telefonu následné vypnutí a zapnutí, pak jsem udělal synchro. a vše šlapalo.
7. Nyní máte v telefonu verzi, u které si můžete zapnout Češtinu.


Jak odemknout zařízení
1) Stáhneme si balíček od Microsoftu, dále aplikaci Zune a nakonec aplikaci Chevron
2) Nainstalujte balíček od Microsoftu a program Zune
3) Rozbalte zip soubor Chevron, přes internetový prohlížeč v mobilním telefonu otevřete certifikát http://www.webshot.cz/ChevronWP7.cer" onclick="window.open(this.href);return false; a nainstalujte ho.
4) Nyní otevřete Zune a spusťte aplikaci chcevron nejlépe jako správce.
5) Nyní zaškrtněte obě políčka pro zaškrtnutí a klikněte na Unlock. Unlock se změnil na Relock
6) Hotovo máte odemčený telefon

Ochrana před chybovou hláškou
1) Odpojíme telefon, zavřeme aplikaci Zune.
2) Stáhneme aplikaci PSPad (nebo použijeme Poznámkový blok)
3) V PC najdeme složku respektivě cestu C:/Windows/System32/drivers/etc a zde najdeme soubor "hosts". Na tento soubor klikneme pravým tlačítkem myši a odškrtneme políčko Jen pro čtení a dáme OK. (Pokud Vás zajíma proč to děláme, tak je to proto, aby sme soubor mohli upravovat a jednak jsem přišel na to, že když je to odškrtlé, tak Chevron běhá úplně v pohodě. Když to bylo zaškrtlé Chevron jsem spustil a když jsem dal unlock, tak vyskočila hláška program přestal pracovat.)
4) Spustíme aplikaci PSPad a v něm otevřeme soubor "hosts"
5) V aplikaci smažeme řádky obsahující text "developerservices.windowsphone.com". (obvykle poslední 2-3 řádky)
6) Soubor uložíme a zkopírujeme ho zpět do původního umístění, kde necháme přepsat původní soubor.
7) Hotovo

Jak zabránit opětovnému uzamčení zařízení
POZOR!!!! Nesmíte mít nainstalovanou aktualizaci NODO POZOR!!!!
Pokud jste si pomocí aplikace ChevronWP7 odemkly svůj WP7 a tím umožnili instalaci neoficiálních aplikací, jistě jste narazili na probém, že se po určitém čase zařízení opět zamkne respektive po synchronizaci. V tomo případě žádná z nainstalovaných neoficiálních aplikací nefunguje až do doby, kdy zařízení opět odemknete. A jak onomu opětovnému uzamčení zabránit? Je to jednoduché tímto návodem Návod je určený pro majitele HTC zařízení a pokud vlastníte nějaký Samsung, stačí použít aplikaci RRtool -.

Soubor unlockit a connection-setup musíte prvně rozbalit a potom pomocí instalátoru nainstalovat XAP

1) Nejprve si je nutné zařízení odemknout.
2) Nainstalujeme průzkumník souborů TouchExplorer.
3) Stáhneme a v PC rozbalíme a nainstalujeme aplikaci unlockit.xap.
4) Spustíme TouchExplorer a zkopírujeme soubor "CustClear.provxml" ze složky "My Documents/My Ringtones" do složky "Windows".
5) Spustíme aplikaci HTC Connection Setup u zařízeních samsung Network profile a potvrdíme tlačítkem OK nebo fajfky v dolní části displey.
6) Hotovo

Uživatelský avatar
Ahurmen
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: čtv srp 11, 2011 19:33
Zařízení: Dell Venue Pro

Čeština na všech zařízeních s WP7

Příspěvek od Ahurmen » úte srp 16, 2011 19:40

Osobně se radši budu dívat do People hubu než do lidé hubu což je jak pěst na oko :)
Ten systém je založen na kráse textu a s češtinou to prostě ztrácí kouzlo.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Čeština na všech zařízeních s WP7

Příspěvek od Jiří Hrma » úte srp 16, 2011 19:48

Pěkný návod, díky - přesouvám do sekce Tweaky a návody :)

AfrodCZ
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte bře 29, 2011 17:31
Zařízení: HTC HD7

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od AfrodCZ » úte srp 16, 2011 19:50

Neni zač, rád radím ohledně mobilů a IT.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od Jiří Hrma » úte srp 16, 2011 19:53

Prima, tak to budeme za takovou posli na fóru jedině rádi. Jen koukám, že v tom návodu chybí odkazy na to, jak instalovat aplikace a odemknout zařízení, nechceš to tam doplnit? :)

AfrodCZ
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte bře 29, 2011 17:31
Zařízení: HTC HD7

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od AfrodCZ » úte srp 16, 2011 19:54

Doplníme něma problema

Uživatelský avatar
geronimo_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 168
Registrován: úte lis 03, 2009 2:39
Zařízení: LG Optimus 7
Bydliště: Liberec

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od geronimo_cz » úte srp 16, 2011 21:15

zkousel sem to minulej tejden a nefungovalo :o(

premikkoci
smartguru
smartguru
Příspěvky: 746
Registrován: stř dub 21, 2010 22:24
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od premikkoci » úte srp 16, 2011 21:34

v návodu chybí oprava bugu v aplikaci fotoaparát...

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od Jiří Hrma » úte srp 16, 2011 23:16

AfrodCZ: Koukám, že si to do příspěvku dopsal celé, klobou dolů. Já jsem původně navrhoval jen doplnit odkazy, jak si tam měl ty dvě věty "klikněte sem" :-) (už sem je odstranil, ať to není zavádějící). Good job!

Uživatelský avatar
geronimo_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 168
Registrován: úte lis 03, 2009 2:39
Zařízení: LG Optimus 7
Bydliště: Liberec

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od geronimo_cz » stř srp 17, 2011 12:57

kdyz tam tadam v registru tu cestinu, dam exit a znova se tam vratim, tak tam neni.. to dela i vam?

AfrodCZ
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte bře 29, 2011 17:31
Zařízení: HTC HD7

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od AfrodCZ » stř srp 17, 2011 15:41

Geronimo co máš za verzi NODO?

-- doplnění předchozího příspěvku (stř srp 17, 2011 16:42) --
geronimo_cz píše:zkousel sem to minulej tejden a nefungovalo :o(
Co přesně ti nefungovalo?

Uživatelský avatar
geronimo_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 168
Registrován: úte lis 03, 2009 2:39
Zařízení: LG Optimus 7
Bydliště: Liberec

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od geronimo_cz » stř srp 17, 2011 16:30

7.0.7392.0 no pridam tam ten 0405, dam exit a pak dyz se tam znova podivam, tak tam neni ulozenej..

hhitmen
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: úte čer 13, 2006 14:01
Zařízení: Dell Streak
Bydliště: Kyjov

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od hhitmen » pát zář 02, 2011 8:57

Prosim pekne...neznate jiny programek na registry pro omnii7 ... tady tento co je tu ke stazeni po spustesti vzdy spadne :-(

Edit: tak uz to jde :)

Uživatelský avatar
Hejlic
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: pát kvě 27, 2011 19:25
Zařízení: HTC 7 Mozart, Kindle Fire (JB)
Bydliště: Praha

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od Hejlic » sob zář 03, 2011 12:18

Já ten soubor hosts norálně na ploše přepíšu, nakopíruju zpět. Spustím Zune, spustím Chevron a stále chybová hláška. Pak se podívám na ten soubor hosts a v podstatě to přepsané není. Ten poslední řádek tam zůstal. Poradí někdo? :)

Uživatelský avatar
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1138
Registrován: pát bře 11, 2011 10:48
Zařízení: Nokia Lumia 925
Bydliště: Praha

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od Martin Suchan » pon zář 05, 2011 13:37

Dotaz, lze nejak dostat cestinu do mobilu, kdyz ma clovek regulerni unlock jako developer, nebo je treba mit ChevronUnlock?

chmeldas
smartguru
smartguru
Příspěvky: 651
Registrován: pát zář 04, 2009 8:42
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"
Bydliště: Německo a okolí Brna

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od chmeldas » pon zář 05, 2011 14:26

Pokud máš možnost zasahovat do registrů tak by to asi mělo jít.

AfrodCZ
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte bře 29, 2011 17:31
Zařízení: HTC HD7

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od AfrodCZ » pon zář 19, 2011 19:00

Pokud Vám nejde přepsat registr s jiným jazykem na český, tak se na to vykašlete a vytvořte si úplně nový klíč. Funguje to na 100%

Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 298
Registrován: čtv kvě 14, 2009 15:45
Zařízení: HTC 7 Mozart

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od Gater » stř zář 28, 2011 8:41

Potrebuju radu :) Updatoval jsem na Mango, registry jsem predtim zmenil a cestinu mam, ale telefon se po updatu zamknul. Tak jsem ho oficialne odemknul pres devtool jako student. Potrebuju nainstalovat touchxplorer abych opravil ten bug u fotoaparatu, ale nejde mi to, porad mi to pise chybu, ze mam prilis mnoho sideload aplikaci, ikdyz jsem vsechny smazal. Nevite, co s tim ? Ted obnovuju zpatky na NoDo.

-- doplnění předchozího příspěvku (stř zář 28, 2011 12:07) --

Vyřešeno

Uživatelský avatar
Tealc_EU
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: úte črc 19, 2011 8:26
Zařízení: Honor 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od Tealc_EU » stř zář 28, 2011 17:01

Může mi někdo pomoci v čem je problém ? Snažím se telefon odemknout a upravit ten registr a udělal jsem všechno podle návodu ale píše mi to pořád stejnou chybu. (viz příloha)


Pomozte prosím někdo :-)
Přílohy
Chyba.jpg
(149.93 KiB) Staženo 2 x

Uživatelský avatar
prdivous
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: sob zář 20, 2008 16:42
Bydliště: Jih moravy

Jak aktivovat českou lokalizaci na Windows Phone 7?

Příspěvek od prdivous » stř zář 28, 2011 18:32

vše jsem udělal podle návodu, ale telefon je angl, v čem je problém??? poradte

Odpovědět

Zpět na „Tweaky a návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti