Ubuntu na Dell Streak

Diskuze o zajímavém zařízení Dell Streak
Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od lukas.manak » sob čer 25, 2011 16:39

Na xda se objevil návod jak zprovoznit Ubuntu na Streakovi.

Mezi klíčové funkce patří:
Možnost instalace kompletní operační systém telefon
Jednota 2D (lehké GNOME)
Pracovní update manager
Open Office
Firefox
BitTorrent aplikace
756 MB, 1.3 GB volného místa na virtuální disk po instalaci
Možnost uložit vám SD kartu
Možnost přístupu k souborům na kartě SD
Možnost mít plnou Ubuntu Desktop bok po boku s operačním systémem Android
A další ...

Autor doporučuje použít SipmleStreak 1.2 ale v diskuzi používají ostatní uživatelé i jine romky a taky je to funkční. Pro přetaktování je možné použít SETCPU nebo jíné a telefon by měl být stabilní na 1,3GHz(na mém telefonu jsem se dostal jen n 1,2GHz)


Příprava
Než začnete cokoliv dělat je potřeba udělat ROOT, mít na kartě 4GB místa a nainstalovat následující aplikace, které jsou na marketu zdarma
BusyBox installer
Android Terminal Emulator
Android VNC Viewer

Stáhněte a slučte soubory např. total commanderu a pak rozbalte v raru.(odkazy nejsou moje ,ale autora)

1 http://www.mediafire.com/?7t6etr5rrr5nkjd" onclick="window.open(this.href);return false;
2 http://www.mediafire.com/?as5kq96f8hmbk5c" onclick="window.open(this.href);return false;
3 http://www.mediafire.com/?x69v5ww73um1ifr" onclick="window.open(this.href);return false;
4 http://www.mediafire.com/?dl5nv535ir8ripz" onclick="window.open(this.href);return false;
5 http://www.mediafire.com/?743v11d1lgrx5z7" onclick="window.open(this.href);return false;
6 http://www.mediafire.com/?o3n9odjnnxpsen6" onclick="window.open(this.href);return false;
7 http://www.mediafire.com/?mgxz23e64il3s30" onclick="window.open(this.href);return false;
8 http://www.mediafire.com/?jera4rtbgmqesnb" onclick="window.open(this.href);return false;

Návod

1)stáhnout a rozbalit
2)zkopírovat na kartu
3)nainstalovat z marketu
BusyBox installer(po instalaci otevřít aby se zapsal do superuser)
Terminal Emulator
VNC Viewer
4)otevřít v telefonu Terminal Emulator a zadat
su
cd /sdcard/ubuntu
sh ubuntu.sh
jak naběhne na displeji hláška "Please wait while booting ubunut.img.. This can take some time.."
5)domečkem shodit terminal
6)otevřít VNC Viewer a zadat
nickname to: ubuntu
Password: ubuntu
address: localhost
port: 5900
Color format: 24-bit color (4bpp)
7) connect a jste v linuxech :-)

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1161
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od Cleric » sob čer 25, 2011 16:51

Teď jsem si s tím tak trochu hrál a strašně moc se mi to líbí. Asi si Linux nainstaluji i do notebooku. Tohle je pro mně první seznamování. :tlem:

-- doplnění předchozího příspěvku (sob čer 25, 2011 18:47) --

Mám menší dotaz.
Jak to mám udělat, abych nemusel pořád vpisovat ty údaje do VNC viewer.

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od lukas.manak » sob čer 25, 2011 18:51

Me to zustava zapamatovany

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1161
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od Cleric » sob čer 25, 2011 19:10

Mě právě taky, ale jakmile jsem dal Connect, vyskočila mi tabulka s IP adresou a error.

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od lukas.manak » sob čer 25, 2011 19:30

Nezkousel jsi to aktualizovat na novejsi ubuntu ? Me se to sekne na xda tvrdi ze se po aktualizaci celkove zrychli

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1161
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od Cleric » sob čer 25, 2011 20:01

Já to teď jdu zkusit udělat úplně od začátku, všechno odinstaluji a pak znovu nahodím. Pak to zkusím i aktualizovat. Nejde mi do hlavy proč mě to nechce pustit dále do Linuxu.

Uživatelský avatar
GreenArrow
Ban
Ban
Příspěvky: 1156
Registrován: čtv dub 15, 2010 14:41
Zařízení: iPhone 6

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od GreenArrow » sob čer 25, 2011 20:05

Skvělá práce XDA!

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1161
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od Cleric » sob čer 25, 2011 21:03

Zprovoznit se mi to povedlo, ale opravdu netuším kde byla chyba.
Update na 11.04 u mě ztroskotal kvůli chybějící paměti ( cca 90 MB ) což mi hlava nebere, ale budiž.

-- doplnění předchozího příspěvku (sob čer 25, 2011 22:35) --

Tak takhle to tedy nějak vypadá. Není to krása, jen ta rychlost tomu chybí. Ta se časem určitě vyšperkuje.
Obrázek

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od lukas.manak » ned čer 26, 2011 8:12

Takze aktualizace mi taky nejde.hlasi nedostatek pameti.coz take nechapu

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1161
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od Cleric » ned čer 26, 2011 9:47

Jak máš velkou virtuální paměť?
Co jsem koukal u sebe tak jsem měl nějakých cca 600MB, ale používám 8 GB kartu. Ty budeš mít asi origo 16 GB

-- doplnění předchozího příspěvku (ned čer 26, 2011 10:57) --

Už vím kde jsem před tím dělal chybu ( když mi to nešlo znova spustit ) nesmím to vypínat jako počítač :idea:

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od lukas.manak » úte čer 28, 2011 16:16

kde jsi našel velikost virtuální paměti, jj mám 16gb

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1161
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od Cleric » úte čer 28, 2011 16:23

Start - Places - Desktop a dole je velikost volné paměti. Podle mě to bude virtuálka.

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od lukas.manak » úte čer 28, 2011 16:32

já tam mám 630MB, ještě mě napadlo smazat nějaký aplikace jestli to pujde třeba open office a pak to aktualizovat

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1161
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od Cleric » úte čer 28, 2011 17:07

Tak s pamětí jsem na tom stejně +- nějaký to MB Zkusím se v tom taky pohrabat.

Revin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 150
Registrován: pon zář 24, 2007 0:16
Zařízení: Samsung Nexus S

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od Revin » úte čer 28, 2011 21:21

Tak co, už máte Ubuntu v telefonu nějakou dobu, je to vůbec použitelné? Přemýšlím, že bych to taky zkusil, ale nevím jestli to má vůbec cenu, jestli třeba není problém ve velikosti displeje atd.
Díky za info

Uživatelský avatar
GreenArrow
Ban
Ban
Příspěvky: 1156
Registrován: čtv dub 15, 2010 14:41
Zařízení: iPhone 6

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od GreenArrow » stř čer 29, 2011 9:22

Nechcete někdo natočit nejaký video?

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od lukas.manak » stř čer 29, 2011 11:48

zatím to je na hranici použitelnosti, pro běžné používání to není. bylo by to dlouhéééééééééééé video :-)

Uživatelský avatar
GreenArrow
Ban
Ban
Příspěvky: 1156
Registrován: čtv dub 15, 2010 14:41
Zařízení: iPhone 6

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od GreenArrow » stř čer 29, 2011 11:54

Ja bych rad videl jak to jede...kdyby se někomu chtělo,byl bych rad(a určitě nejen já...)

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1161
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od Cleric » stř čer 29, 2011 12:07

Jak píše lukas.manak, použitelnost je na hranici, mě se povedlo telefon přetaktovat na 1.5 GHz a i tak mi to laguje. Display 5" mi přijde jako hranice pod kterou je to již nepoužitelné, ale nejvíc by to chtělo stylus. Ovládání prsty je dosti tristní
( hlavně co se týče posouvaní po stránce přes posuvník ) chce to hodně trpělivosti.

Video bohužel natočit nemůžu nemám k dispozici kameru a ani jiné zařízení co to umožňuje.

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubuntu na Dell Streak

Příspěvek od lukas.manak » stř čer 29, 2011 15:38

Jj zlatej stylus. Ja se vecer o neco pokusim pokud bude cas,jinak behem patku udelam nejaky slusny video

Odpovědět

Zpět na „Dell Streak“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů