ROOT na DELL Streak!

Diskuze o zajímavém zařízení Dell Streak
Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od mike-biker » ned úno 27, 2011 16:39

Zde je podrobný návod pro provedení ROOTu na Dell Streak.
Převzato z XDA Developers:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... user+click.

V první řadě stáhneme a instalujeme ovladač od Dell Supportu. Sice se Dell snažil co nejvíce toto ukrýt, takže na českých stránkách to nenajdete, ale zde je odkaz - samozřejmě je nejlépe stáhnout poslední verzi!
Stahovat musíte přes Internet Explorer, jinak se to nezadaří! (Klasika, co bychom chtěli, že? I když údajně je podpora i pro Firefox, není tomu tak!
http://support.dell.com/support/downloa ... id=&impid=.
Tento soubor nainstalujeme do PC. Samozřejmě lze stáhnout i asi starší verzi z XDA, na kterou je tam odkaz...
Dále stáhneme a instalujeme program SuperOneClick!
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682. V současnosti verze 1.7

Kdo není registrován na fóru XDA, může stahovat z tohoto odkazu:

http://www.edisk.cz/stahni/10716/SuperO ... .58MB.html


Dále postupujeme dle pokynů na XDA.
Pokud to nepůjde a objeví se chybové hlášky, postupujte takto!

1) Vypnout Streak a vyndat baterku. Raději vyjmout i SD kartu.
2) Vypnout na PC antivirovou ochranu - některý antivirus zablokuje program a hlásí Trojana.
3) Spustit program SuperOneClick.exe jako Administrátor, nebo s admin právy!
3) Zandat baterku + zapnout Streaka.
4) V Settings (Nastavení) > Applications (Aplikace) > Development (Vývoj) > USB Debugging (Ladění) > zaškrtnout!!!
5) Připojit Streak přes USB kabel k PC a spustit Root. Někteří uvádějí i raději přepnout do režimu "rageagainstthecage".
Rooting by měl proběhnout a poté stačí restart a v Aplikacích se objeví ikonka programu "Superuser".
Doporučuji i provést nabízený test, zda se ROOT zadařil?! 8-)

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od IkE Blaster » ned úno 27, 2011 16:52

Pokud se jedná o ten poslední soubor - Dell-Driver, tak jde stáhnout bez problému, jen se musí číst a použít to druhé tlačítko. Tady je přímý odkaz: ftp://ftp.us.dell.com/Handheld/R291096.exe" onclick="window.open(this.href);return false; (už je i na XDA, jak koukám)

emil
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pon úno 28, 2011 19:31
Zařízení: dell streak 5

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od emil » pon úno 28, 2011 19:34

nevim proč tak složitě , jednoduše funguje: z4root 1.3.0.apk nainstaluješ oddemkneš root a můžeš i zpátky zamknout třeba kvůli záruce :) Emil

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od YAMATO » pon úno 28, 2011 19:42

No mě třeba root pmocí z4root na 12821 nešel, kdežto se SOC bez problémů (horší bylo stažení ovladačů).

emil
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pon úno 28, 2011 19:31
Zařízení: dell streak 5

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od emil » pon úno 28, 2011 20:02

Je třeba mít 1.3.0 , na android 2.2 / 12332 v pohodě . Starší verze mi taky nešla.

Uživatelský avatar
challenger
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: pát úno 25, 2011 23:35
Zařízení: Samsung Omnia 7
Bydliště: Plzeň

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od challenger » pon úno 28, 2011 20:25

Ahoj, mě osobně z4root 1.3.0 také nefungoval až SuperOneClick mi konečně pomohl, tímto bych chtěl poděkovat za výše uvedený postup, kterým se mi to konečně povedlo. Ještě bych měl dodatek k postupu a konkrétně k bodu 5., mě osobně to fungovalo pouze v režimu "rageagainstthecage".
Díky.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od mike-biker » úte bře 01, 2011 0:23

Já jsem rovnou použil tuto variantu, nicméně jsem samozřejmě zkoušel i z4root - pochopitelně bez úspěchu. Na XDA jsem pak zjistil, že toto je na Streak s Froyo ověřené.

fajtak
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pát úno 04, 2011 1:20
Zařízení: Dell streak mini

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od fajtak » úte bře 01, 2011 2:52

Ahoj kluci delam to podle navodu ale kdyz spustim ROOT tak mi nabehne hlaska nelze naleznout soubor...nevim co s tim diky za rady...

Uživatelský avatar
challenger
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: pát úno 25, 2011 23:35
Zařízení: Samsung Omnia 7
Bydliště: Plzeň

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od challenger » úte bře 01, 2011 10:09

Ahoj, s největší pravděpodobností děláš něco ne podle návodu, doporučil bych ti přeinstalovat ovladač dellu, vypni firewall i antivir a pokus se to znova udělat, ale podle návodu :-)

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od mike-biker » úte bře 01, 2011 12:13

Hlavně popsat co a jak děláš a kde už to nejde! ;-)

fajtak
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pát úno 04, 2011 1:20
Zařízení: Dell streak mini

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od fajtak » úte bře 01, 2011 14:18

Vse jsem stahl a nainstaloval podle vyse uvedeneho navodu a v momente kdy mam pripojenyho streeka otevru program super one click dam root nabehne mi tabulka v soucasti aplikace doslo k neosetrene vyjimce,system nemuze najit uvedeny soubor....antivir a firewal vypnuty....jeste zkusim druhej pocitac mam tam xpecka....

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od mike-biker » úte bře 01, 2011 14:34

Problém bude v PC, kde je nějaká kolize - přesně tak. Doporučuji stáhnout a instalovat ovladače, napřed připojit Streaka a ověřit, zda nebude už nic chtít a přihlásí se jako hardware. Pak opakovat postup viz hore. Ověřeno na XP SP3. 8-)

fajtak
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pát úno 04, 2011 1:20
Zařízení: Dell streak mini

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od fajtak » úte bře 01, 2011 14:41

Diky moc budu vecer zkouset pak sem pisnu jak to dopadlo....

Meggy
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: sob led 02, 2010 12:49
Zařízení: HTC HD2, DELL STREAK

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od Meggy » úte bře 01, 2011 19:35

mike-biker: vše proběhlo v pořádku...dělal jsem to podle návodu

instalnul jsem "Uninstaller", ale nemůžu najít, ani odebrat součásti systému jako je počasí, twitter atd...

myslel jsem, že když DELLa odemknu, že to půjde...nebo dělám něco špatně?

edit: asi jsem na to přišel: sw Titanium Backup Pro, tam jde odinstalovat vše, případně se dá pro test jen zmrazit

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od mike-biker » úte bře 01, 2011 20:31

Musíš přes Titanium Backup (Na Marketu). Ale bacha, protože pokud smažeš něco, co je součást systému, tak ani hard reset nepomůže a budeš muset obnovit systém přes Recovery mod. :!:
Já jsem něco odinstaloval, ale zatím jsem nehloubal nad tím, jak odinstalovat nějaké soubory - zejména zvuky atd. Jdou odebrat např. Live wallpapers...atd. 8-)

Uživatelský avatar
challenger
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: pát úno 25, 2011 23:35
Zařízení: Samsung Omnia 7
Bydliště: Plzeň

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od challenger » úte bře 01, 2011 20:33

Ahoj, nainstaluj si Titanium Backup, který můžou nainstalovat pouze root uživatelé :) a v něm lze odinstalovat co chceš, než tak uděláš zazálohuj si tímto prográmkem všechny aplikace i ty co chceš odinstalovat :wink:

Meggy
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: sob led 02, 2010 12:49
Zařízení: HTC HD2, DELL STREAK

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od Meggy » úte bře 01, 2011 20:36

uff, byl jsi rychlejší :)
každopádně díky za odpověď...mě šlo zatím jen o softy (facebook atd..) co nechci a napoužívám...ty by neměli funkci dellu ohrozit

Uživatelský avatar
challenger
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: pát úno 25, 2011 23:35
Zařízení: Samsung Omnia 7
Bydliště: Plzeň

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od challenger » úte bře 01, 2011 20:43

Já jsem dal pryč Copilota a AccuWeather...

Meggy
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: sob led 02, 2010 12:49
Zařízení: HTC HD2, DELL STREAK

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od Meggy » úte bře 01, 2011 20:49

i já + další prográmky - zatím jen zmrazil, abych to vyzkoušel

případně uvítám info co ještě "beztrestně" zrušit a tím získat víc paměti a stability

fajtak
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pát úno 04, 2011 1:20
Zařízení: Dell streak mini

ROOT na DELL Streak!

Příspěvek od fajtak » stř bře 02, 2011 0:20

Tak jsem ROOT zkousel i na xpckach a dela porad stejnou vec...asi mam nejakyho divnyho streaka ale i bez rootu je to bezva stroj....Timto vam chci podekovat za snahu ale fakt to nejde,zkousel jsem to na trech kompech a nic...

Odpovědět

Zpět na „Dell Streak“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti