Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Diskuze o zajímavém zařízení Dell Streak
Odpovědět
Uživatelský avatar
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 627
Registrován: čtv říj 22, 2009 21:12
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Praha

Re: Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od Bobanovicz » sob čer 18, 2011 9:59

Nabijis original adapterem do zasuvky? Zkousel jsi vytahnout na chvili baterku?

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od lukas.manak » sob čer 18, 2011 10:06

nech ho na té nabíječce dýl a potom ho zapni.... pokud jsi to teda neudělal

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od mike-biker » sob čer 18, 2011 11:22

Přesně tak, aby se spustil boot, je potřeba určité množství šťávy a pokud je to z externího zdroje - třeba USB, nebo záložní nabíječky, může to trvat déle!

Uživatelský avatar
challenger
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: pát úno 25, 2011 23:35
Zařízení: Samsung Omnia 7
Bydliště: Plzeň

Re: Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od challenger » ned čer 19, 2011 13:02

Ahoj kluci,po delší době spokojeného užívání strejca ;-) se mi vyskytl problém, ten se týká bluetooth. Jde zapnout i vypnout, ale když se chci v menu přepnout na nastavení bluetooth tak hodí chybovou hlášku. Stalo se to někomu? Díky.

Sent from my Dell Streak using Tapatalk

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1161
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od Cleric » stř čer 22, 2011 12:29

Zdravím zkoušel někdo z vás tento postup? http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1134023
Jestli jsem to správně pochopil jedná se o přetaktování a poté spuštění verze Ubuntu na Streaku.

-- doplnění předchozího příspěvku (stř čer 22, 2011 16:46) --

Měl bych na vás tady ještě jednu prosbu.
Potřeboval bych to od někoho přeložit do češtiny. Google mi to přeloží, ale není to žádná sláva.

Díky

quick
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 152
Registrován: čtv led 20, 2011 19:08
Zařízení: Galaxy Note, Mio A-701, Ainol Novo7 Fire
Kontaktovat uživatele:

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od quick » čtv čer 23, 2011 11:44

Nazdar všichni.
Nastal mi tady takový problém, se kterým si nevím rady. Streak mi začal zničeho nic ukrutným způsobem vyžírat baterii. Výdrž klesla téměř na polovinu toho, na co jsem byl zvyklý. Stalo se to najednou, ne postupně, takže ASI to baterií nebude.
Provedl jsem i hardreset, abych měl jistotu že nejde o nějaký nobořený program, ale stále jsem na velmi vysoké spotřebě. Máte někdo nějaký nápad? Používám placený Launcher Pro s originální 2.2.2 ROM. V info o využití baterie mám dvě položky "Telefon v pohotovostním režimu", první na 45% na doraz statbaru a druhou na 42% asi na 95% statbaru. Nejsem si jist, jestli tam předtím tyto hodnoty byly také tak vysoké. Nemůže být nakopnutý firmware radiostacku?
Díky za jakékoliv info.

xtonda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 314
Registrován: čtv srp 30, 2007 10:47
Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7
Bydliště: Praha - Letňany

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od xtonda » čtv čer 23, 2011 11:57

Jestli si po resetu nainstaloval znovu ty stejné aplikace, tak je to k ničemu. Udělej reset a neinstaluj žádné další aplikace a pár dní to používej tak, jestli je chyba někde v telefonu nebo ti to dělá nějaká aplikace. Jinak první co mě tak napadá je odinstalovat aplikace co si instaloval předtím než to začalo dělat.

quick
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 152
Registrován: čtv led 20, 2011 19:08
Zařízení: Galaxy Note, Mio A-701, Ainol Novo7 Fire
Kontaktovat uživatele:

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od quick » čtv čer 23, 2011 12:19

Právě že před tím než se to stalo, jsem vůbec nic nového neinstaloval (vice než týden). Prošly jen nějaké aktualizace. Pokud to způsobila některá z nich, tak jsem nezaregistroval po které se to stalo. Bohužel používat streaka bez doplňkových aplikací je pro mne nemožné. Ten stroj (android v základu od Dellu)je hrozně hloupý a neumí téměř nic, co od něj požaduji (dokonce ani opakovat zmeškanou upomínku!). Na druhou stranu je vybaven tunou aplikací, které mi jsou k ničemu. :(
Taky mne napadlo, že by to mohla provádět některá z aplikací, které jsem zpětně doinstaloval, tak jsem to omezil jen na nezbytnosti, o kterých si myslím, ža by neměly zasahovat do chodu v pohotovosti. Všechny aplikace po použití ukončuji taskmanagerem. Ale to jsem dělal i před tím. Co ty položky "Telefon v pohotovostním režimu" Taky tam máte tak vysoké hodnoty a dlouhé statbary??
Díky.

xtonda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 314
Registrován: čtv srp 30, 2007 10:47
Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7
Bydliště: Praha - Letňany

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od xtonda » čtv čer 23, 2011 12:23

Já mám Cell standby 27%, Wi-Fi 27%, Phone idle 24%, Bluetooth 19% Display 3%.

Uživatelský avatar
Jirka Ch
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pát led 28, 2011 23:52
Zařízení: Dell Streak Cherry Red (Froyo); Asus A686 (WM 6.0)
Bydliště: Praha 3, Vinohrady

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od Jirka Ch » čtv čer 23, 2011 12:30

Quicku, znáš tohle?: "Wheres My Droid Power" https://market.android.com/details?id=c ... rch_result" onclick="window.open(this.href);return false; Třeba to viníka odhalí?

Mně se velmi zvýšila spotřeba po instalaci programů na odstranění lock obrazovky (chci zapnout počítač a pracovat...). To mě přivedlo k doměnce, že s lock obrazovkou je spojený nějaký intenzivnější šetřící algoritmus. Pak mně stoupla spotřeba, když jsem se snažil ušetřit baterii snižováním frekvence. To si zas myslím, že Streak je optimálně vyladěný a jakákoliv změna řízení frekvence se projeví záporně.

quick
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 152
Registrován: čtv led 20, 2011 19:08
Zařízení: Galaxy Note, Mio A-701, Ainol Novo7 Fire
Kontaktovat uživatele:

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od quick » čtv čer 23, 2011 12:34

Tohle neznám, díky moc.
Právě jsem Streaka sundal z nabíječky, tak to tam navalím a uvidím.
Díky.

Doplnění:
5 hodin - 20% baterie pryč a to jsem VŮBEC nic nedělal.... :(
Jdu zkusit čistý nový flash s original recovery...

-- doplnění předchozího příspěvku (pát čer 24, 2011 19:13) --

Takže stažení origoš firmware, flash a všechno je zase OK jako před tím.
Proč se to stalo nemám stále ponětí. :(
Hlavně že je vše zase jak má být. :)

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od lukas.manak » sob čer 25, 2011 6:35

Cleric píše:Zdravím zkoušel někdo z vás tento postup? http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1134023
Jestli jsem to správně pochopil jedná se o přetaktování a poté spuštění verze Ubuntu na Streaku.

-- doplnění předchozího příspěvku (stř čer 22, 2011 16:46) --

Měl bych na vás tady ještě jednu prosbu.
Potřeboval bych to od někoho přeložit do češtiny. Google mi to přeloží, ale není to žádná sláva.

Díky
tak co? vyzkoušel jsi to?

Uživatelský avatar
HanysR
smartguru
smartguru
Příspěvky: 559
Registrován: ned říj 26, 2008 20:09
Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: Ostrava!!!

Re: Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od HanysR » sob čer 25, 2011 7:35

Mi hlavně přijde ze když se udělá Root a nějaké malé úpravy tak se Streak chová trochu jinak. Už jsem taky uvažoval nad flashem ale bez Rootu to nejde - ooVoo atd :-( Taky mi něco žere baterku. Ne tak hrozně ale žere. V app Where is my power se to nedozvím.

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1161
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od Cleric » sob čer 25, 2011 9:03

TO lukas.manak
Zkoušel jsem to nahodit, ale hned nastal problém při pokusu o přetaktování. Nešlo mi to dát víc jak 1 GHz. Pak jsem stahoval ty .RARy tam se vyskytl další problém při rozbalování. A u toho jsem jsem skončil.

Našel jsem ještě jeden postup na Modacu a vypadal i dobře, ale ztroskotal jsem na finálním příkazu, kdy mi ubuntu mělo bootovat. Po zadání bootubuntu mi vyskočila hláška něco ve smyslu že soubor neexistuje.

Asi to hold neumím s příkazovým řádkem.

Revin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 150
Registrován: pon zář 24, 2007 0:16
Zařízení: Samsung Nexus S

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od Revin » sob čer 25, 2011 9:10

Jo to znám, vždycky ty návody vypadají hrozně jednoduše - jen člověk něco stáhne a napíše pár příkazů do příkazové řádky. Jenže pak z toho vznikne spoustu dalších problémů, něco nejde stáhnout, příkazy z nějakého důvodu nefungují...

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od lukas.manak » sob čer 25, 2011 9:12

už mám stáhnutej ubunut tak to jdu zkusit nahodit, třeba se povede...

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1161
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od Cleric » sob čer 25, 2011 9:18

Tady je ještě návod s Modaca http://android.modaco.com/content/dell- ... n-android/. Ten mi přišel jednoduší a více srozumitelný, ale sekl jsem se na bodě 6

Snad to bude fungovat alespoň tobě.

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od lukas.manak » sob čer 25, 2011 10:29

tak se povedlo, sice to není moc použitelné, ale funguje

quick
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 152
Registrován: čtv led 20, 2011 19:08
Zařízení: Galaxy Note, Mio A-701, Ainol Novo7 Fire
Kontaktovat uživatele:

Re: Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od quick » sob čer 25, 2011 11:18

HanysR píše:Mi hlavně přijde ze když se udělá Root a nějaké malé úpravy tak se Streak chová trochu jinak. Už jsem taky uvažoval nad flashem ale bez Rootu to nejde - ooVoo atd :-( Taky mi něco žere baterku. Ne tak hrozně ale žere. V app Where is my power se to nedozvím.
Co používaš za launcher?
Jednou jsem se Streakem řešil zvýšený odběr s ADW Launcherem...
Od té doby používám Launcher Pro Plus...

Jinak Flash je primitivní záležitost.
Stáhni si originální .pkg s ROM 2.2.2 (někde tu je na něj odkaz v nějakém threedu)
Přejmenuj ho na update.pkg a zkopíruj ho na root karty.
Pak jen vypni Streaka (úplně), zapni ho a drž volume + a -, v menu si vyber "Software upgrade via Update.pkg on SD Card" a řiď se pokyny.
Samozřejmě přijdeš o VŠECHNA data, kromě těch na kartě.
Ale tenhle postup určitě znáš.

Jinak ROOT jsem udělal "Ginger Breakem" a Steak se chová dle mého zcela standardně. Taky jsem potřeboval vymlet spoustu zbytečností. přez Ginger Break je Root otázkou okamžiku a jednoho restartu, stejně tak jako s ním uděláš i UnRoot.

George99
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: úte úno 16, 2010 21:39
Zařízení: LG G3 / Sony Xperia Z

Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Příspěvek od George99 » ned čer 26, 2011 11:17

Ahoj,

červenýho Streaka mam cca 3 měsíce a už mam ošoupaný rohy, kde mi vykukuje bílý plast... Dost mě to štve, k telefonu se chovam velmi slušně :-) Včera jsem zjistil, že se mi dokonce ulomil kus písmena E z loga na zadní straně. No a kolem nabíjecího konektoru už mi taky prosvítá bílá... Jak jste na to vy, co máte černý Streaky? A nevíte, kolik by stálo překrytování v orig. servisu?

Díky, Jirka

Odpovědět

Zpět na „Dell Streak“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti