WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Diskuze věnovaná telefonům společnosti Samsung s operačním systémem Windows Phone
Uživatelský avatar
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1138
Registrován: pát bře 11, 2011 10:48
Zařízení: Nokia Lumia 925
Bydliště: Praha

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od Martin Suchan » pát pro 23, 2011 21:01

Zajímavá novinka - Windowsphonehacker web uveřejnil jailbreak pro Samsung telefony v podobě webové stránky, která když se otevře v telefonu, tak provede interop unlock vašeho telefonu zdarma :)
http://www.1800pocketpc.com/browser-bas ... ces/25881/" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v5SKQ0ffgis[/youtube]

Uživatelský avatar
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Příspěvky: 845
Registrován: stř led 28, 2009 10:14
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Bydliště: Ústí nad Labem

Jailbreak pro telefony Samsung v podobě webové stránky

Příspěvek od Vlasta W. » pát pro 23, 2011 23:30

Huh, to je dosta zásadní zásah do bezpečnosti platformy. Pokud to umí skze IE udělat interopunlock, znamená to, že to umí upravit i jiné záznamy v registrech...

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od Jiří Hrma » sob pro 24, 2011 0:41

Jaxbot z Xda developers představil nový projekt, díky kterému je možné provést interop unlock na Windows Phone telefonech od Samsungu (a do budoucna se počítá i s uvolněním nástroje pro další značky).

Obrázek

Podrobnosti naleznete na této adrese http://windowsphonehacker.com/windowbreak/" onclick="window.open(this.href);return false; , a pokud ji navštívíte přímo z mobilního telefonu (nezapomeňte v nastavení aktivovat mobilní zobrazení), můžete rovnou provést interop unlock. Z webu se stáhnou potřebné soubory a následně přes servisní menu Samsungu dojde k jejich aktivaci. Pak už jen stačí telefon restartovat a je hotovo. Postup jsem neměl možnost ověřit, ale pokud jej někdo s Omnií vyzkoušíte, podělte se o své postřehy.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v5SKQ0ffgis[/youtube]
ukázka s postupem jailbreaku začíná v čase 3:11

Uživatelský avatar
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1138
Registrován: pát bře 11, 2011 10:48
Zařízení: Nokia Lumia 925
Bydliště: Praha

Jailbreak pro telefony Samsung v podobě webové stránky

Příspěvek od Martin Suchan » sob pro 24, 2011 1:38

Ono to neni zas tak horke, podle vseho vyuzivaji toho, ze soucast IE, ktera slouzi pro rozbaleni ZIP souboru, umoznuje ulozit tyto soubory i na prednastavene misto... a pokud v tom zipu je nahodou provxml a cilova slozka pro rozbaleni ../../../provxml :)
U Samsungu potom neni problem pomoci tohoto souboru nastavit interop unlock, LG a HTC ale maji proti zavedeni registru touto metodou ochranu v podobe whitelistu operaci, ktere lze provest.

Uživatelský avatar
FilipZeVsi
nováček
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: úte srp 16, 2011 23:54
Zařízení: Omnia 7

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od FilipZeVsi » ned pro 25, 2011 17:41

Dekuji mockrat @Necroman! Za tri minuty je Omnia 7 s Mangem odblokovana (to instruktazni video je pohoda), uz do ni uspesne tlacim aplikace... Kdyby nekdo vedel, jak aktivovat cestinu bez downgrade na Nodo, dejte vedet. Troufam si rict, ze s takto jednoduchym unlockem se nyni WP7 stava bezkonkurencne nejlepsim mobilnim systemem

Uživatelský avatar
nofu
smartguru
smartguru
Příspěvky: 701
Registrován: úte říj 04, 2011 12:56
Zařízení: Dell Venue Pro

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od nofu » ned pro 25, 2011 17:48


Uživatelský avatar
Razr
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: stř zář 14, 2011 23:32
Zařízení: BlackBerry Bold 9780, Apple iPad 16GB

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od Razr » pát pro 30, 2011 14:19

Chci se zeptat, ma se po unlocku zpristupnit automaticky i tethering nebo to potom musim jeste donastavit manualne? Nic tam totiz nemam:( Diky.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od htcjirka » pát pro 30, 2011 14:24

Ne,tento unlock nema nic spolecneho s tetheringem..tethering ti musi prijit v aktualizacich pres Zune.

Uživatelský avatar
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 439
Registrován: úte čer 17, 2008 17:06
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
Kontaktovat uživatele:

Jailbreak pro telefony Samsung v podobě webové stránky

Příspěvek od Paulos » pát pro 30, 2011 21:41

Vlasta W. píše:Huh, to je dosta zásadní zásah do bezpečnosti platformy. Pokud to umí skze IE udělat interopunlock, znamená to, že to umí upravit i jiné záznamy v registrech...
Opravdu to není tak horké, je tam několik kroků navíc, které je nutné provést - a k tomu by například nefungovalo rozbalení souboru do složky Windows kvůli bezpečnosti. A taky musí přístroj znát typ souboru, který se chystá rozbalit, jinak se do toho ani nepustí.

ironicq
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: čtv led 05, 2012 12:52
Zařízení: Samsung Omnia W

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od ironicq » sob led 07, 2012 23:26

Bohužel, tento jailbreak nefunguje na Samsung Omnia W... Jaxbox se snaží přijít na problém, bohužel jsme zatím nový majitelé Omnie W bez možnosti unlocku. (Chevron za 9$ skončil před týdnem...) Doufejme, že se něco brzy objeví :wink:

i4ei4e
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: sob led 07, 2012 23:34
Zařízení: Samsung Omnia W

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od i4ei4e » sob led 07, 2012 23:40

Jo je to špatný. Omnii W jsem sehnal zrovna když došly žetony na Chevronu. Je to pech :/

Draco
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon led 09, 2012 22:52
Zařízení: omnia 7

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od Draco » pon led 09, 2012 22:55

Zdravim, chtel bych se jenom zeptat, kde se da sehnat ten druhy program z toho videa? Koupil jsem si telefon dnes a nemam s timto zarizenim zatim zadne zkusenosti. Dekuji

Uživatelský avatar
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:45
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od p.a.Ť.o » pát led 13, 2012 19:17

Dobrá rada - něco si o tom nejdříve nastuduj a potom se sháněj po programu.
Navíc, vše je uvedeno tady na fóru, takže víc už ti to servírovat nemůžeme :-)

kubatura
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: sob led 10, 2009 13:37
Zařízení: Lumia 900
Bydliště: Milevsko

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od kubatura » pon bře 05, 2012 18:03

Unlock funguje bezvadně. Bohuže mi poté nejde Edge/3G internet. Přes Wifi nebo přes USB kabel mi net v Omnii7 jede, přes data nikoliv. Zkoušel jsem reboot telefonu. Vypnout a zapnou data a nic nepomáhá. Pomůže jen Hard reset. Nepodařilo se mi ani problém vygooglit a ani v diskuzi http://windowsphonehacker.com/articles/ ... k-12-23-11" onclick="window.open(this.href);return false; není zmínka. FW 8107 T-mobile

streethawk
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 137
Registrován: čtv led 05, 2012 11:47
Zařízení: Nokia Lumia 920 black, Nokia Lumia 820 white
Bydliště: Žilina

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od streethawk » pon bře 05, 2012 20:12

ahoj nerozumiem ako sa ti podarilo unlocknut Omniu, ked mas novy SW...to by uz nemalo ist...alebo sa mylim...

kubatura
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: sob led 10, 2009 13:37
Zařízení: Lumia 900
Bydliště: Milevsko

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od kubatura » pon bře 05, 2012 21:21

Taky jsem to četl, že by se mi to s novým FW nemělo podařit, ale proběhlo to v pohodě přesně podle videonávodu.
Jinak problém s daty vyřešen přes aplikaci Advance Configuration Tools fcí Run Auto Data Config.

Uživatelský avatar
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:45
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od p.a.Ť.o » pon bře 05, 2012 21:31

Zkoušel jsi WindowBreak na úplně poslední update a jede to? To je divné, protože by to jet nemělo... Za ten tip na Advance Config Tools díky :-)

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od htcjirka » pon bře 05, 2012 21:37

Nejde,nema uplne ten posledni update od Samsungu,proto mu to jeste jde..

Uživatelský avatar
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1138
Registrován: pát bře 11, 2011 10:48
Zařízení: Nokia Lumia 925
Bydliště: Praha

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od Martin Suchan » pon bře 05, 2012 21:41

Edge/3G ti nejede nejspise proto, ze se ti prepsalo nastaveni pripojeni k Internetu, ktere zavadi prave ta aplikace, diky niz se ti povedl ten break. Jak to ale resit netusim.

kubatura
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: sob led 10, 2009 13:37
Zařízení: Lumia 900
Bydliště: Milevsko

WindowsBreak: Nový interop unlock pro Omnie skrze IE

Příspěvek od kubatura » pon bře 05, 2012 21:45

Asi to tak bude.. Ten poslední update ještě pro T-mob. nevyšel. Zablokuje se mi to, až ten update vyjde a já na něj aktualizuju?

Odpovědět

Zpět na „Samsung Ativ S, Omnia W a Omnia 7“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů