Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Diskuze o komunikátoru HTC HD7
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od Jiří Hrma » stř led 27, 2010 0:00

Minulé úterý jsem psal článek o komunikátoru HTC Obsession, který by se měl po uvedení na trh prodávat jako Touch Diamond3. Nyní se na internet dostaly hardwarové parametry dalšího zařízení, které zatím nemá kódový název, ale v distribuci by se mělo objevit jako HTC HD3. Zahraniční servery v titulcích nešetří slovy jako "neuvěřitelné" a "nemožné". Já zůstanu trochu při zemi a přidám ještě "nereálné". Je sice možné, že některé položky ve specifikaci se nakonec u HTC HD3 objeví, ale zejména u použitého procesoru a rozlišení displeje mám pochybnosti. Ne, že bych si nedokázal rozlišení 1280×800 px při úhlopříčce 4,5" představit, ale spíše mi nesedí, jak by se to dalo v reálném provozu používat?

obrázek

1.5 GHz Snapdragon možná není nereálný, ale pokud mě paměť neklame, tak u nově představených Snapdragonů byl 1.5 GHz procesor dvoujádrový a počítá se s ním tedy spíše u netbooků, nikoliv u mobilních telefonů. Pro ty byl určený nižší model s jedním jádrem pracující na 1,3 GHz (i když kdo ví, kam se technologie nakonec posune). Další hardwarové parametry si můžete prohlédnout na obrázku, který pochází z čínského serveru QQ.com.

Těší mě baterie s kapacitou 1800 mAh, HDMI nebo 8 MPx fotoaparát. Pěkně působí i hodnoty pamětí RAM a ROM. Jsem docela zvědavý, co se nakonec z HTC HD3 vyklube, ale myslím si, že některé parametry jsou trochu přestřelené a snad bych i podezíral redaktory serveru QQ.com z toho, že si je vymysleli. Ale třeba se mýlím a v listopadu letošního roku se opravdu takové bomby dočkáme.

Zdroj: PocketNow

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od mike-biker » stř led 27, 2010 0:48

Že by nový mikronetbook? :lol:

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od elcrys » stř led 27, 2010 0:59

To skoro vypadá, jako by někdo vzal vždy to nejlepší z dané technologie a jen tak ze srandy to splácal dohromady. Možná, že u HTC pracuje nějaký vtipálek (viz. specifications from HTC Workers :) ). Jinak vysoké rozlišení displeje na malé úhlopříčce neznamená nutně horší práci - stačí odpovídajícím způsobem zvětšit fonty a grafiku a uživatel kromě jemnosti displeje nic nepozná.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od Svestka » stř led 27, 2010 1:46

Jenže je daleko výhodnější místo většího rozlišení zapracovat na antialiasingu nebo na jiných věcech, přecejenom stávající rozlišení bohatě stačí na filmy i na jakoukoil práci a zrnitost prakticky při běžných činnostech pozorovat nelze. tudíž zvyšovat rozlišení a následně vše roztahovat je dle mého blbost. Nehledě na to bude to zbytečně navíc zatěžovat procesor displej bude také odebírat více baterky, tudíž osobně bych uvítal plnohodnoté využití dnešních displejů než se cpát do rozlišení, které prakticky v ničem při práci ani zábavě nevyužiješ. Stačí si to srovnat s dpi na klasických monitorech, které bývají daleko menší a ničemu to nevadí.

vrtak-cz
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon kvě 07, 2007 18:42
Zařízení: Smartphone! :-D
Bydliště: ::1

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od vrtak-cz » stř led 27, 2010 3:21

Zajímavé vzít to nejlepší co se dá a poskládat z toho "SmartPhone". Nicméně zase tak nereálné to asi nebude. Největší pochybnosti mám u 4G a WiMAXu. Pak je taky zajímavé 16M barev u displaye snad to WM7 budou umět. Pak by mohlo být zajímavé kdyby to postavily na nVidia Tegra2. Zajímavé hlavně bude jak se HTC popere se zkvalitňováním přesnosti dotikové vrstvy která u nových kapacitních displayů není nic extra.
Svestka píše:...Nehledě na to bude to zbytečně navíc zatěžovat procesor displej bude také odebírat více baterky...
Tady bych to neviděl zase tak tragicky. Přece jenom dneska je moderní dělat lepší výkonější součástky které žerou stejně nebo méně než předchozí model.

majkls89
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: sob led 19, 2008 9:15
Zařízení: HTC HD2

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od majkls89 » stř led 27, 2010 3:34

Nejde o to, k čemu to bude dobre při běžnem používani ale o to, aby telefon byl ve všech směrech papírově nejlepší. V praxi už to tak unešené rozhodně není ..

kultus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: sob čer 25, 2005 11:12
Kontaktovat uživatele:

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od kultus » stř led 27, 2010 7:51

jasne ze je to splacane nekdo si neco vysnil a hned to je na webu strasny...a k cemu je tobe prosim te u takoveho rozliseni na takove uhlopricce antialiasing??? Ste se tady uz fakt zblaznili...

jo a jeste neco vsichni se tresou na SUPERparametry a WM7 vyvoj si zada nove obeti a vykon ble,ble...misto toho aby optimalizovali kod tak se widle jen nabaluji aby mohli HW vyrobci jen vydelavat takovy komplot to je strasny...jeste ted by stacilo 400MHz intel PXA prehrat neoptimalizovany filmovy soubor - snapdragonu skoro nestaci 1GHz kde bude asi chyba...1GB pameti pro beh mobilniho systemu??? masakr...prominte muselo to ven... :roll:

pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 419
Registrován: pát čer 20, 2008 9:01
Zařízení: Galaxy S4
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od pk » stř led 27, 2010 9:47

To je jednoduche. keby optimalizovali na stare procesory nepredaval by sa novy HW. Tak preco by to robili? Je to prirodzeny vyvoj takisto ako na stolnych PC.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od mike-biker » stř led 27, 2010 9:53

Důležitý je v první řadě odladěný firmware! A já říkám..raději WP7 na jaře 2011 pořádné, vychytané a svižné, než udělat chybu jako u Vist! :!: Jinak nepředpokládám, že by zbrusu předělané Windows Phone 7 měly mít nároky výrazně větší, než současné! Akorát pevně věřím, že padne omezení 64k barev, konečně :lol:.
Ohledně HW je důležité optimalizování na systém, RAM a ROM není nikdy dost, ale kdyby tam plácli tyhle hodnoty, co budou vylepšovat další rok? :lol: . Hlavně též, aby byla případná podpora Micro SDXC, pokud tedy se budou již napřesrok vyrábět karty 64GB?! A rozlišení? Faktem je, že u HD2 je už rastr trochu znát, ale dle mě zatím není důvod na změnu.

platon
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: pon kvě 04, 2009 6:37
Zařízení: HTC HD2, HTC Diamond 1, Omnia 2

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od platon » stř led 27, 2010 13:34

Myslim, ze to je celkom dobry napad ako si zvysit navstevnost stranky a page rank... kolko odkazov sa takto dostane na ich stranku a navstevnikov... Mozno trepem, ale v dnesnej dobe by som sa necudoval ak mam pravdu ...

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od lukas.manak » stř led 27, 2010 13:44

POdle mě už telefon se 4,5 palcovým displejem nemůže zastávat funkci mobilního telefonu protože už je to velké a kdyby to bylo červené tak už je to klasická cihla...

Uživatelský avatar
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: úte čer 24, 2008 18:31
Zařízení: iPAQ 214, N900
Kontaktovat uživatele:

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od pfhawk » stř led 27, 2010 13:45

uz jenom proto, ze je tam napsano 1,5GB u procesoru se mi to zda podezrele. dobry, splest se muze kazdy, ale hned u prvniho udaje? a s 4,5" displejem by to bylo na smartphone uz opravdu prehnane. a udaj podpory HD video v prehravani je taky tak trochu pochybny. vubec cele to vypada takove vycucane z palce.

Uživatelský avatar
prcek15
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: sob říj 24, 2009 14:35
Zařízení: LG G3
Bydliště: Slaný

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od prcek15 » stř led 27, 2010 14:13

Proč by nemohl podporovat HD video? Vždyť LG Apollo HD video podporuje též.

Uživatelský avatar
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: úte čer 24, 2008 18:31
Zařízení: iPAQ 214, N900
Kontaktovat uživatele:

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od pfhawk » stř led 27, 2010 14:19

ja jsem mluvil o forme kterou ta informace ma. slova HD video jsou sama o sobe nicnerikajici, protoze HD video muze mit mnoho forem podle toho jakym kodekem je to kodovany. a proc by to uvadeli takto, kdyz ostatni podporovane formaty jsou pomerne jasne vymezene.

Uživatelský avatar
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 375
Registrován: čtv led 07, 2010 23:35
Zařízení: iPhone

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od _iNTERFACE » čtv led 28, 2010 0:42

Jiří Hrma píše: nikoliv u mobilních telefonů.
nastastie toto ani hd2 atd uz davno telefonmi nie su takze, preco nie...aj ked v ramci obmedzenia baterky to bude asi zbytocne a plny potencial sa z toho nebude dat vytrieskat...ale take rozlisenie napr, nevidim dovod preco nie, vsak bezne ludske oko vidi ze ani na tych najlepsich mobilnych displayoch nie je nic dokonale hladke takze je este co zlepsovat...dalej uz snad len to ze dufam a asi aj vsecia ostatni, ze WM7 bude konecne vyladenym a optimalizovanym systemom od MS a ten vykon ktory v tom moze byt sa snad pouzije na 1080p, fotky, hry, mapy, proste aplikacie atd atd a nie na system.. :wink:

Uživatelský avatar
Dejw
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: stř led 03, 2007 22:27
Zařízení: Samsung Galaxy Sll

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od Dejw » čtv led 28, 2010 1:03

WÁÁÁÁÁÁU ...displej 4,5 místo 4,3 u mé HD2ojky? .. :D SUPER!!! sem s ním, už se těším, ...a nějaký trapný nový iPad (né iPod) se může jít zahradbad ...jestli tyhle specifikace budou pravda, tak mám důvod měnit, i když sem si říkal, že kromě designu a chybící kamerky v předu která by spolupracovala se skypem bych už žádný důvod ke změně nepotřeboval ;)
...jen si už umím představit tu hromadu lidí co budou planě nadávat na ten "nepotřebně obrovský display'' ...aniž ho kdy drželi v ruce aby zjistili, že je úplně v pohodě a úžasný a nic menšího že nemá cenu ...protože pánové, přiznejme si: NA VELIKOSTI ZÁLEŽÍ, že? :o))))

xxmz
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: čtv říj 01, 2009 14:42
Zařízení: E-TEN X500 WM 6.5

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od xxmz » čtv led 28, 2010 7:28

No pokud je pravdou že 1280x720 bude jedno ze dvou podporovaných rozlišení u WM7 tak přece nemůžeme čekat, že HTC dá do své vlajkové lodi to nižší :tlem:

kultus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: sob čer 25, 2005 11:12
Kontaktovat uživatele:

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od kultus » čtv led 28, 2010 7:43

RAM/ROM neni nikdy dost??? pri tak nenazranem systemu jako je WM se ani nedivim kolik je toho navic u WM6.5 proti WM6 nebo WM5??? a RAM se ze standartnich 128MB zvedla na 512MB u poradnych zarizenich a ted 1GB??? u HD2 je volnych pres 200MB kdo potrebuje vic??? snad jen zase ten nenazranej system a pri dnesnich cenach microSD me par set mega ROM navic nechava naprosto chladneho...radeji 256MB ROM + microSD nez 4GB u diamonda bez slotu pro mapetovky to je jen priklad...

Chytrolín
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: pát led 30, 2009 16:40
Zařízení: Qtek 8310, HTC Diamond 2, ZTE Blade

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od Chytrolín » čtv led 28, 2010 8:17

Tak mě napadá, když to má HDMI slot a zvládá vysoká rozlišení na displej, tak by se to klidně mohlo použít místo klasického PC ne ? Spotřeba bude minimální, doma to člověk napíchne na 24" LCD, přes bluetooth napojí myš a klávesnici a nic nebude bránit tomu, to vesele používat k surfování + koukání se na filmy :) Připojení k netu doma přes wifi a samo do zásuvky, ať se to nabíjí. :)

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Spekulace: Jsou tohle hardwarové parametry HTC HD3?

Příspěvek od mike-biker » čtv led 28, 2010 8:23

Samozřejmě nároky rostou - a to je pochopitelné. Windows 7, nebo XP jsou taky "trochu" náročnější na paměť na místo, než Windows 3.1 :lol: . Ale ty by asi dneska nikdo už nechtěl, co? Prostě je jasné, že každá nová verze programu by zákonitě měla být náročnější. A kam toto pospěje - to je zatím jen mlhavé. Každopádně trend mobility spolu s rychlým přístupem k datům je více než zřejmý!

Odpovědět

Zpět na „HTC HD7“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů