HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Diskuze o komunikátoru HTC 7 Mozart
Odpovědět
jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: pon zář 05, 2011 12:27
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jk001 » pon zář 10, 2012 7:32

htcjirka píše:Prave ze nelze,flashnutim oficialni rom na tvuj telefon s HSPL od DFT hrozi bricknuti.Nejde tam dat bezhlave cokoliv.
Pro dnesek jdu jiz spat.
pokiaľ bolo použité RSLP tak ofiko rom ide pokiaľ HSPL tak nejde (nutné vrátiť na OSLP) napíš verziu rom DFT má ich viacej je to v nastaveniach -o systému -ďalší informace ja sám som na custom rom od DFT dával už zmienenú ofiko rom . prestalo ma baviť čachrovanie z romkami telefón funguje na 100% a samozrejme všetky update ktoré MS vydá
oni sa všetky update zase objavia v nových verziách custom rom ale stojíto zase čas a väčšinou prídeš o všetko čo máš v mobile čo pri ofiko updatoch nehrozí

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12254
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » pon zář 10, 2012 10:23

Zaleží jaká verze,varuje se u nekterych oficialni rom ze hrozi brick kdyz mas v telefonu HSPL.Proto i DFT nastroj umoznuje vraceni spl a nasledne flashnuti ofiko rom.
Take jsem urcite pro oficialni rom a vyhnuti se ukuchtenym balastum.

jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: pon zář 05, 2011 12:27
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jk001 » pon zář 10, 2012 10:55

máš pravdu mám tam chybu RSLP po reštarte telefónu zmizne ( príspevok uvedený vyšie opravujem ) na OSLP
HSLP treba vrátiť späť na OSLP a potom dávať ofiko rom

OSPL is Original SPL. This SPL comes with stock ROM and doesn’t allow to flash custom stuffs.
RSPL is Reloaded SPL. It load only to RAM, so it doesn’t persistent. It’s enough to soft reset device to get OSPL back.
HSPL is Hard SPL. It’s permanently flashed to internal device memory and replaces OSPL. After soft reset you still have HSPL instead of OSPL.

This release consists from RSPL and HSPL wizards.
For regular users, who flash ROMs rather rare, it can be enough to use only RSPL.
For advanced users and ROM makers, it can be useful to install HSPL.

Uživatelský avatar
Kačka
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: sob zář 08, 2012 19:12
Zařízení: HTC 7 mozart

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kačka » pon zář 10, 2012 18:26

Kde najdu teda verzi DFT rom? V tel to nemůžu najít. V Nastavení "about" když rozkliknu "more" tak tam mám jen to co jsem už psala... Můžu teda postupovat podle tohoto návodu: od jk001 » pon zář 10, 2012 8:16 ???

jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: pon zář 05, 2011 12:27
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jk001 » úte zář 11, 2012 7:23

Pozrel som si spätne tvoje príspevky
pokiaľ máš v režime keď prepneš do trikolóry SPL1.26 ako si písala tak môžeš nahrať oficialnu ROM na ktorú som dal odkaz
postupuj presne podľa návodu ale všetko robíš na na vlastné riziko a pokiaľ to budeš robiť prvý krát tak skús nájsť v okolí niekoho kto má s nahrávaním ROM skúsenosti.

Uživatelský avatar
Kačka
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: sob zář 08, 2012 19:12
Zařízení: HTC 7 mozart

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kačka » úte zář 11, 2012 20:29

Při nahrávání ROM se ukazatel zasekne na 0% a po chvíli se objeví Error 262: update rom.
Mám pokračovat podle tohoto návodu? http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=13125" onclick="window.open(this.href);return false;

Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 298
Registrován: čtv kvě 14, 2009 15:45
Zařízení: HTC 7 Mozart

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Gater » úte zář 11, 2012 22:04

Ne, podle tohoto návodu určitě ne, to se zase koukáš do sekce s jiným systémem !

jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: pon zář 05, 2011 12:27
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jk001 » stř zář 12, 2012 6:57

Kačka píše:Při nahrávání ROM se ukazatel zasekne na 0% a po chvíli se objeví Error 262: update rom.
Mám pokračovat podle tohoto návodu? http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=13125" onclick="window.open(this.href);return false;
Katka podľa toho návodu nerob nič !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,
ale takto
1. stiahni ROM pre mozart z tohto linku http://www.filefactory.com/f/aefe097b976fc11c/" onclick="window.open(this.href);return false; má označnie europe 5.13 ......
nič iné nesťahuj súbor je to s príponou .EXE tak ho po pripojení telefónu a zmene nápisu v bielej časti na USB spusti postupuj podľa návodu v predošlo príspevku ale pre istotu ešte raz
vypneš mobil a potom stačíš power a zníženie hlasitosti naraz objaví sa displej zo štyrmi farbami červená zelena modra a biela v bielej musíš mať napísane serial pripojíš htc k pc pozor zune zavrieť nápis v bielej farbe sa zmení na USB v PC spustíš ofiko rom odklikáš v pc hlášky v mobile sa objaví šedá obrazovka z ukazovateľom percent nahrania ROM cca pri 6% sa mobil reštartne nič nerob nahrávanie bude pokračovať ďalej až do 100% ukončíš nahrávanie v PC odpojíš mobil a je hotovo OFIKO čeština
pár upozornení mobil musí byť nabitý a počas nahrávania neodpájať a nemanipulovať z telefónom a tak isto nevypínať PC a zavrieť všetky programy okrem nahrávania rom

Uživatelský avatar
Kačka
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: sob zář 08, 2012 19:12
Zařízení: HTC 7 mozart

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kačka » stř zář 12, 2012 16:26

Přesně podle tohoto jsem postupovala, stáhla jsem tento soubor (http://www.filefactory.com/file/c03f511 ... ELEASE.exe" onclick="window.open(this.href);return false;), když dám tel. do trikolory, objeví se USB, dám instalovat ROM, odklikám... na telefonu naběhne ten bar status a zůstane na 0%, pak se na PC objeví error 262. :x

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od tslany » stř zář 12, 2012 18:09

Pokud ti to nejede a nevíš, co s tím, tak bych to asi nechal na někom, kdo se v tom orientuje a mohl by ti to předvést osobně, jak telefon opravit. Jde o to, že do telefonu se může flashnout ROMka, která uzamče bootloader a nepůjde již žádná jiná ROM flashnout (ani pomocí USB host kabelu s flashkou). Zkus se zeptat po okolí někoho, jestli by ti mohl pomoci telefon oživit a přitom ukázat jak toho dosáhnul, to je asi nejrychlejší cesta jak z toho ven a zároveň se i něco přiučit :roll:

jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: pon zář 05, 2011 12:27
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jk001 » čtv zář 13, 2012 20:03

Kačka píše:Přesně podle tohoto jsem postupovala, stáhla jsem tento soubor (http://www.filefactory.com/file/c03f511 ... ELEASE.exe" onclick="window.open(this.href);return false;), když dám tel. do trikolory, objeví se USB, dám instalovat ROM, odklikám... na telefonu naběhne ten bar status a zůstane na 0%, pak se na PC objeví error 262. :x
.EXE ROM musíš spustiť ako administrátor napíš aký máš PC a systém ,keď pripojíš mozarta v štandardnom režime PC ho rozpozná ?
skus na inom PC najlepšie win 7 najprv si musí systém nainštalovať driver pre mozart sám si stiahne z netu

error 262 znamená že sa stratilo spojenie medzi PC a Telefónom počas update procesu zvyklo to robiť na xp

druhá rada prečitaj toto fórum
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1195647" onclick="window.open(this.href);return false;
možno pomôže znova aplikovať rspl a reštart

Uživatelský avatar
Kačka
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: sob zář 08, 2012 19:12
Zařízení: HTC 7 mozart

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kačka » ned zář 16, 2012 13:55

Tak jsem to nakonec s dopomocí zkušenějšího zvládla, děkuji všem za pomoc!

Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 298
Registrován: čtv kvě 14, 2009 15:45
Zařízení: HTC 7 Mozart

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Gater » úte bře 12, 2013 20:20

Dotaz, bere Vám někomu proximity senzor při hovoru vlasy ? :) Mně ne a pořád mi to típá hovory, zkoušel jsem mimo jiné Titana a ten vlasy bere úplně v pohodě.

Uživatelský avatar
nofu
smartguru
smartguru
Příspěvky: 701
Registrován: úte říj 04, 2011 12:56
Zařízení: Dell Venue Pro

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od nofu » úte bře 12, 2013 23:28

Stejnej problém na DVP :( Považuju to za hardwarovou vlastnost.

Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 298
Registrován: čtv kvě 14, 2009 15:45
Zařízení: HTC 7 Mozart

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Gater » úte bře 12, 2013 23:54

Já s tím právě dříve problém snad neměl, až po nahrání 7.8, ale zkoušel jsem doma 3 různé telefony s WP 7.8 a všechny se po přiložení k vlasům zhasínají, jen můj Mozart ne a ne ;oI

Uživatelský avatar
nofu
smartguru
smartguru
Příspěvky: 701
Registrován: úte říj 04, 2011 12:56
Zařízení: Dell Venue Pro

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od nofu » stř bře 13, 2013 0:13

U mě stejné 7.5 jako 7.8.

Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 298
Registrován: čtv kvě 14, 2009 15:45
Zařízení: HTC 7 Mozart

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Gater » čtv bře 14, 2013 8:25

Psal jsem do servisu a prý to může být zanesené prachem, nebo potřebuje senzor nakalibrovat.

Uživatelský avatar
nofu
smartguru
smartguru
Příspěvky: 701
Registrován: úte říj 04, 2011 12:56
Zařízení: Dell Venue Pro

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od nofu » pát bře 15, 2013 21:53

Kalibrace asi jedině v servisu co? Prach se nezdá že tam mám.

Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 298
Registrován: čtv kvě 14, 2009 15:45
Zařízení: HTC 7 Mozart

HTC 7 Mozart: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Gater » sob bře 16, 2013 0:38

Ano, jedině zaslat do servisu, pomalu se na to chystám.

Odpovědět

Zpět na „HTC 7 Mozart“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host