HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Diskuze o HTC Desire Z se systémem Android a vlastní hardwarovou klávesnicí
Odpovědět
Lublon
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pon říj 12, 2009 19:14
Zařízení: HTC Desire Z

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od Lublon » pon bře 28, 2011 22:43

tak jsem si dnes donesl zetko domů a pokouším se o synchronizaci kontaktů přes HTC Sync - na noťas se to nechytá, jen proskočí nějaké okno a po chvilce telefon zahlásí, že nelze najít aplikaci HTC Sync i když byla instalovaná jak verze umístěná v mobilu, tak i novější verze ze stránek htc.com. Po připojení k normálnímu PC se sice HTC Sync rozjede, ale žádná synchronizace neproběhne, vždy vypadne hláška Nelze kopírovat kontakty z PIM (ani nevím co to je). Asi jsem lama, zabil jsem tím celý večer, ale zatím jsem nepřetáhnul do mobilu ani hň. Zkoušel jsem i obnovení do výchozího nastavení, což taky nepomohlo, takže zatím návrat k vypůjčené Nokii, tam mám alespoň všechny kontakty a ručně přepisovat do mobilu odmítám (asi 270 kontaktů). Kdyby jste někdo věděli co s tím, budu rád za každou dobrou radu.

Twin
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: stř črc 07, 2010 22:29
Zařízení: HTC HD2

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od Twin » pon bře 28, 2011 22:52

Děláš to přes Outlook? Já přecházel z Windows Mobile zařízení, mám asi 1500 kontaktů, synchronizací jsem to napřed bez problémů z WM dostal do Outlooku (včetně plnohodnotných fotek např., poznámek, atd.), a pak jen nahodil HTC Sync co byl na kartě a synchronizace do Zetka proběhla naprosto hladce dokonce s nastavením skupin atd.... Zkoušel jsem napřed využít vestavěné možnosti v telefonu na přetažení dat z jiného telefonu, to se mi sice povedlo, ale jen částečně, rozdělení do skupin se nepřetáhlo, ale přes Sync a Outlook už naprosto parádně.

Lublon
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pon říj 12, 2009 19:14
Zařízení: HTC Desire Z

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od Lublon » pon bře 28, 2011 23:04

Dělám to přes Outlook, zkoušel jsem přetáhnout i nějaké soubory z Excelu, ale pokaždé stejná hláška a nepřetáhne se nic. Tak nevím, co dělám blbě

... tak už jsem na to přišel - Otlook musí být nastaven jako výchozí prohlížeč pošty (alespoň u mně), takže už to funguje bez problémů, ale na noťasu to nejede, tady to vypadá na nějaký problém v nastavení a s tím asi nehnu.

malda
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 09, 2009 23:34
Zařízení: Nokia E71

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od malda » stř bře 30, 2011 12:10

Zdravím všechny, včera jsem se stal majitelem Desire Z. Mám jednu otázku, viz příloha, v místě označeném červenou čarou (spoj mezi displejem a destičkou na spodní straně konstrukce, jedná se o vlastně celý malý kousek označený v druhém obrázku) na sebe tyto dva díly úplně nedoléhají, je tam malá vůle, při stisku díl lehce vrže, při zavření kryt úplně nedoléhá (není to moc, ale je to znatelné - je to vidět na první pohled. Setkal jste se někdo s podobnou vadou, nebo jsem sám? Myslíte, že by tuto vadu servis uznal jako záruční?

Díky za odpovědi!

Fotky mého Desire kdyžtak dodám později...
img5.jpg
(19.99 KiB) Staženo 102 x
img6.jpg
(21.12 KiB) Staženo 102 x

Uživatelský avatar
mist
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv lis 19, 2009 13:06
Zařízení: Galaxy Nexus
Bydliště: Praha

Re: HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od mist » stř bře 30, 2011 12:57

Mas na mysli v ramci dilu s obrazovkou? Ze nedoleha jakoby horni dil s obrazovkou+ten malickej dil pod ni, ktery je na ni jakovy prilepeny? U meho telefonu jsou tyto dva dily spojeny dokonale... nic nevrze a neni tam videt ani skvira (jen cara, kde dily prilehaji)

malda
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 09, 2009 23:34
Zařízení: Nokia E71

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od malda » stř bře 30, 2011 13:01

Přesně, ten malý nedoléhá...

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 862
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od Radek Hübl » stř bře 30, 2011 14:23

Reklamuj, vypadá to na ránu při přepravě.

malda
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 09, 2009 23:34
Zařízení: Nokia E71

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od malda » stř bře 30, 2011 14:36

Zeptám se v servisu, za zeptání nic nedám, snad nebude problém, že je to od nákupu 2 měsíce (koupil jsem z druhé ruky, jako nový, jen tato drobná vada - nic nenasvědčuje pádu ani ničemu podobnému)...

Lublon
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pon říj 12, 2009 19:14
Zařízení: HTC Desire Z

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od Lublon » sob dub 02, 2011 8:19

Používáte někdo Toggle Data Widget? Nainstaloval jsem si tento widget na vypínaní datových přenosů, ale mám zásadní problém: po vypnutí byl opravdu zastaven veškerý přenos dat, po zapnutí ale nebyl přenos obnoven a vůbec netuším, jak data zase zprovoznit. Zkusil jsem odinstalovat, restartovat, ale data pořád nejdou - pouze přes wifi. Nevíte někdo jak opět obnovit přenos dat, případně kde by mohlo být nějaké další nastavení? Díky

Uživatelský avatar
mist
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv lis 19, 2009 13:06
Zařízení: Galaxy Nexus
Bydliště: Praha

Re: HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od mist » sob dub 02, 2011 9:16

Tento widget nepouzivam, takze ohledne nej ti neporadim, ale co se tyce datovych prenosu pres gsm sit, tak v nastaveni -> bezdratove site a datove prenosy (nebo tak nejak se to jmenuje) -> zaskrtnout Mobilni sit (pouzit mobilni sit pro datove prenosy pokud neni k dispozici wifi). Doufam, ze to pujde.

Lublon
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pon říj 12, 2009 19:14
Zařízení: HTC Desire Z

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od Lublon » ned dub 03, 2011 18:01

Díky, tady jsem to právě taky zkoušel a nic. Řádek je zašedlý, čtvereček zaškrknutý a píše se zde pouze "Zapíná se...", vždy po několika vteřinách to problikne , ale pořád jen píše zapíná se ale nic to nezapne. Tak doufám, že nebudu muset dělat HR.

Tak jsem provedl Totální reset a data zase běží.

Ale mám další dotaz: nastavení pošty: používám centrum.cz, dva účty, oerátor T.Mobile. Nastavil jsem oba dva účty podle návodu na stránkách T-Mobile. Jeden funguje bez problémů, u druhého mi to stáhne z asi 40 mailů jen 6. Zkoušel jsem různé nastavení pop3 a imap, ale nic nepřijde. Tak jsem to smazal a nastavil znovu a teď už mi nepřijde mail žádný. Používá zde někdo centrum.cz přes T.Mobile? A jak to máte nastavené? Díky.

malda
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 09, 2009 23:34
Zařízení: Nokia E71

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od malda » úte dub 05, 2011 17:18

Jenom zkusím - nemáš tam nastaveno přijetí pošty jen za poslední X dní? :)

Lublon
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pon říj 12, 2009 19:14
Zařízení: HTC Desire Z

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od Lublon » úte dub 05, 2011 19:25

Tak pošta už jede, ale jen když dám stáhnout minimálně za posledních 7 dnů nebo 40 mailů. Pokud dám míň tak to nestahuje - nevím proč. Takže vyřešeno, ale je to divné.

-- doplnění předchozího příspěvku (úte dub 05, 2011 20:40) --

Ještě jeden dotaz: při synchronizaci přes HTC Sync se spojím, spustím synchronizaci, napíše se Probíhá synchronizace, ale pak vypadne hláška "Nelze kopírovat položky kalendáře z PIM" - nevím co znamená PIM. Ví někdo co to znamená, případně co s tím? Data se samozřejmně nezesynchronizují. Díky.

ivcv
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pát led 28, 2011 13:37
Zařízení: Desire Z

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od ivcv » úte dub 12, 2011 14:06

Zdravím,
kolik máte normálně volné paměti? Myslím když je telefon v klidu, jen s aplikacemi v pozadí. Já mám tak 70-80MB. Není to málo?

Uživatelský avatar
mist
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv lis 19, 2009 13:06
Zařízení: Galaxy Nexus
Bydliště: Praha

Re: HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od mist » úte dub 12, 2011 19:29

Prave ted mam 78 MB a myslim, ze je to vic nez dost... android si spravuje pamet sam, takze je tenhle udaj vlastne uplne irelevantni.

ivcv
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pát led 28, 2011 13:37
Zařízení: Desire Z

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od ivcv » úte dub 12, 2011 20:21

To vím, že si paměť šéfuje android sám, ale chtěl jsem to radši porovnat. Mně se po pár dnech začne restartovat Sense, když se z něčeho vracím a napadl mě nedostatek paměti. Ale vlastní prostředí by si snad měl mobil pohlídat a neukončovat ho, tak bude problém asi někde jinde. Na netu jsem našel, že restarty Sense má víc lidí, ale řešení žádné.

Uživatelský avatar
mist
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv lis 19, 2009 13:06
Zařízení: Galaxy Nexus
Bydliště: Praha

Re: HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od mist » čtv dub 14, 2011 2:02

Restart sense jsem zaznamenal velmi zridka. Samozrejme muze se stat, ze je nejaky proces tak mizerne napsan, ze vyzere vsechnu pamet, ale takovy aplikaci bych se radeji vyhnul nebo pockal na update. Launcher je aplikace jako kazda jina, takze kdyz dojde pamet, android ho killne aby mel aktualni proces prostor. Je mozna, ze treba kdyz spustis hodne sluzeb, tak pamet dojde, ale cilene se mi to nikdy nepodarilo.

malda
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 09, 2009 23:34
Zařízení: Nokia E71

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od malda » pát dub 15, 2011 9:14

Zdravím,

konečně se mi vrátil opravený Desire Z ze servisu, snad už opravený, ale našel jsem nějakou barevnou šmouhu na gumové části, nezkoušeli jste už někdo něco čistit na tomhle telefonu? Lihem se to bohužel nedaří :(

Díky, malda

Pr0g3n
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: stř čer 29, 2011 12:30
Zařízení: HTC desire Z

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od Pr0g3n » stř čer 29, 2011 12:33

dobry den ,

chtel jsem se zeptat , mam htc desire Z , ale myslim ze to s tim nesouvici , od minuleho tydne mam na obrazovce porad obrazek sluchatka s mikrofonem i kdyz sluchatka nemam pripojene . Je nejaka moznost jak to zmenit ?

Diky honza

Twin
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: stř črc 07, 2010 22:29
Zařízení: HTC HD2

HTC Desire Z: Všeobecné dotazy, řešení problémů

Příspěvek od Twin » stř čer 29, 2011 12:41

Nezůstalo Ti v zástrčce něco? Prošťárej to párátkem třeba. ;-) Tenhle problém mi nastal u Xperie a bylo to tím....

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire Z“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti