Stránka 1 z 2

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: pát lis 19, 2010 9:22
od uni
Jak na něj?

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: pát lis 19, 2010 10:25
od Radek Hübl
Podrž dané tlačítko déle jak 2 vteřiny ;-)

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: pát lis 19, 2010 10:43
od uni
Tedy znovu, "Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici", pokud je chci přepínat, již jsou zřejmě zobrazeny :grin:
Ale tedy jasněji, jak přepínat mezi alternativními symboly k dané klávese. Mám je zobrazeny podržením tlačítka (zde bych klidně bral i menší prodlevu) a pak? Mě nic nereagovalo, krom displeje samozřejmě, ale bavíme se o psaní na HW klávesnici, tedy samozřejmě s vyjmutím displeje z používání.

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: pát lis 19, 2010 20:03
od Kubaiss
presne nevim, co myslis alternativnimi znaky, ale ty mas pod FN, ne?

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: pát lis 19, 2010 22:19
od uni
Ne, podržíš klávesu, třeba , cca 2 sekundy a na displeji se ti zobrazí další znaky, které por klávesu spadají, třeba $, š, co já vím. A teď znovu položená otázka, jak přepnout, který znak se vybere a vloží do text. Mě se na to nepodařilo (za tu chvilku) přijít. Jedině vybrat přímo ukázáním na displeji, což totálně rozbíjelo ergonomii psaní na HW klávesnici, proto to neberu jako použitelnou cestu.

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: pát lis 19, 2010 23:19
od Kubaiss
kdyz se kouknes do nastaveni, tak pod HW klavesnici mas anglicky slovnik, takze tohle ti nepujde do te doby, nez tam das jiny slovnik, tedy cesky

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: sob lis 20, 2010 11:26
od uni
Hele, tohle mě přestává bavit, buď konečně pochop problém nebo se na to vykašli. Abych ti to ulehčil, když podržíš , jak vybereš a vložíš druhý symbol, který se nabídne?

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: sob lis 20, 2010 19:37
od kome
Ja na jinou moznost nez poklepani na displej neprisel. A v navodu taky nic neni. Ale na druhou stranu ,pokud bude k dispozici cesky slovni , mohlo by byt psani celkem komfortni.

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: sob lis 20, 2010 21:09
od uni
Hmm, takže je u HTC/Androidu zase něco pořádně zvrtaného...:-/ Nechápu, před pěti lety jsem sekal češtinu na Treu 650 bez jakéhokoli dopadu na ergonomii a po letech se tihle zmůžou na tohle?!

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: sob lis 20, 2010 22:09
od kome
mam jeste N97 mini a tam je to reseno klavesnici s layoutem primo pro cr ,takze vidim kde je jaka klavesa s diakritikou a staci ji jen podrzet a je to. Zrejme na CR a ostatni staty ktere pouzivaji diakritiku vyrobci krome Nokie kaslou. Nokie ma zase jiny problemy...
Uz se snazim najit ten anglickej slovnik pro hw klavesnici a zeditovat ho do cestiny.

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: sob lis 20, 2010 23:41
od Kubaiss
uni píše:Hele, tohle mě přestává bavit, buď konečně pochop problém nebo se na to vykašli. Abych ti to ulehčil, když podržíš , jak vybereš a vložíš druhý symbol, který se nabídne?
kliknu na nej na displeji

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: ned lis 21, 2010 7:11
od Luboš Klicpouch
Bohužel to zřejmě opravdu nejde. Zvláštní je to, že když si vyjedu nabídku znaků SYM, mohu zde rolovat touchpadem, ale v nabídkách jiných kláves ne. Opravdu by to tu mělo jít klávesnicí, to je pravda, ale třeba na to na XDA přijdou. Stačilo by na ty dvě HW klávesy nastavit funkci šipek, což v standardně nejde.

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: ned lis 21, 2010 17:46
od uni
"Stačilo by na ty dvě HW klávesy nastavit funkci šipek, což v standardně nejde." Ano, toto mě napadlo jako náhradní řešení, kdyby čistě "náhodu" nebyla normální logická cesta. Ale ani toto výrobce nenabízí. Já nevím, stále se od dob Palm OS nemůžu zbavit dojmu, že jak WM tak Android jsou jaksi "překvapení", že je u zařízení taky HW klávesnice...:-/

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: pon lis 29, 2010 0:06
od HolyKiller
Kdyz jsme u tech alternativnich znaku ... nevi nekdo, kde je na HW klavesnici znak * a ^ ? Hledal jsem a nenasel. Na te virtualni je to kdyz prepnu na cisla, ale na HW ani prd..

Dik

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: pon lis 29, 2010 7:32
od kome
No tak * je pod H pres FN klavesu ,nebo pod J při podržení klavesy. Ale ^ jsem take nenasel.

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: sob pro 04, 2010 5:20
od HolyKiller
Jo, srry, hvezdicku vim, hledal jsem "|" (svislitko, rouru, ... ) ... tu sem uz nasel pod "SYM" tlacitkem, ale ta striska proste chybi :/ ... musim kuli tomu prehazovat na dotykovou klavesnici a je to dost opruz :/

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: čtv led 20, 2011 22:27
od Tony Rocky
Už se tento problém nějak vyřešil? Lze přepínat znaky přímo na hw klávesnici? Tohle je zatím pro mě jediná brzda, proč si Z nekoupit.

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: pát led 21, 2011 9:08
od uni
Čéče mám pocit, že se mi v jedné app podařilo přepínat na HW klávesnici, tak jsem se zaradoval, že upgrade přinesl kýžené, avšak nikoli. Dál otročina.

Re: Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: sob led 22, 2011 21:23
od Bronajz
Mám Zetko druhý týden a způsob obsluhy hw klávesnice je nejslabším článkem jinak skvělého telefonu. Přitom by stačila maličkost - zadávání znaků s diakritikou tak, že podržím klávesu, na displeji naskočí pruh alternativních znaků a opakovaným stiskem té samé klávesy se proťukám na požadovaný znak a po malé prodlevě se znak zapíše. Samozřejmě tak, aby ten pohyb byl kruhový, pro případ překlepu.
To bylo to nejvíce intuitivní, co mě napadlo, když jsem měl telefon poprvé v ruce.
Bohužel to nejde, stejně jako nejde znaky přepnout touchpad, nejde ani namapovat šipky doleva a doprava na funkční klávesy 1 a 2. Prostě je nutno tapnout na displej, což je neergonomické.
Kdyby to co jsem popisoval šlo vyřešit nějakou utilitou, beru a zaplatím :-)

Přepínání alternativních znaků na HW klávesnici

Napsal: ned led 23, 2011 3:16
od Tony Rocky
Jenom jedna blbá otázka.. Normálně se píše na HW klávesnici a ty znaky vyjíždějí jako pruh dole na displeji? Jako ptám se zda je tedy potřeba jenom tapnout na spodek displeje, nebo s těmi znaky vyjede i soft klávesa a znaky jsou až nad ní? Jakoby jak moc daleko je palcem nutné přehmátnout?