Jak nahrát novou ROM

Téma věnované výkonnému komunikátoru HTC Desire HD se systémem Android
Uživatelský avatar
Harry14
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 60
Registrován: sob bře 06, 2010 14:04
Zařízení: Apple iPhone 5S 16GB, Nokia Lumia 930

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od Harry14 » pát lis 02, 2012 20:15

Dobrý den, zakoupil jsem tento telefon a rád bych si do něj nahrál novou ROMKU. Zkoušenosti s přehrávání ROMKY mám z HTC HD2 ale jak se to dělá na Androidu vůbec netuším. Rád bych do telefonu nahrál tuto ROM: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1531218" onclick="window.open(this.href);return false;

O telefonu mám tyto informace z toho soudím, že je v něm oficiální ROM od HTC a není nijak Rootnutý či jinak upravovaný.

Android 2.3.5
číslo sestavení 3.12.405.1 CL 199157

Budu moc rád za každou pipomínku či radu.

Děkuju moc :-)

Vacclaf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv pro 09, 2010 15:44
Zařízení: HTC DHD

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od Vacclaf » sob lis 03, 2012 18:47

Z tohoto moc nevyčteš. Vypni phoun, drž VOL- (snížení hlasitosti) a k němu drž POWER. Tím se dostaneš do bootloaderu a opiš sem, co je v něm. Pak ti snad poradím já a nebo někdo jiný. ;-)

Uživatelský avatar
Harry14
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 60
Registrován: sob bře 06, 2010 14:04
Zařízení: Apple iPhone 5S 16GB, Nokia Lumia 930

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od Harry14 » sob lis 03, 2012 18:50

Díky za radu až mi telefon příjde tak to tady hned napíšu. :)

Uživatelský avatar
Harry14
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 60
Registrován: sob bře 06, 2010 14:04
Zařízení: Apple iPhone 5S 16GB, Nokia Lumia 930

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od Harry14 » stř lis 07, 2012 18:14

Ahoj, tak telefon mi už došel. Tady je fotka mojeho bootloaderu.
Přílohy
fotka.jpg
fotka.jpg (242.12 KiB) Zobrazeno 7297 x

Vacclaf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv pro 09, 2010 15:44
Zařízení: HTC DHD

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od Vacclaf » čtv lis 08, 2012 8:55

Ted' jsem v práci, ale až budu doma tak se ti pokusím poradit více.
Ale pokud nechceš čekat: nejprve musíš mít zamknutý hboot(to asi máš, ale tuším, že ho odemkneš i zamkneš v HTC Sync). Pak potřebuješ udělat downgrade Hboot z 2.0 na 0.85. Návod nemám, ale prý to umí program AAHK(najdeš na XDA). Až budeš mít Hboot 0.85, musíš udělat downgrade ROM na 1.32.xxx. No a pak už pokračuješ podle některého z návodů bud' tady, nebo na androidforum.cz.
Odkazy ti sem nasypu po 15h, až budu doma. ;-)

EDIT 15:02
Tak jak jsem slíbil. Já jsem vědomosti čerpal tady: http://androidforum.cz/desire-hd-root-f103.html
Sám jsem pak prováděl ROOT ještě jednou programem Ultimate Multi Tool(je asi nejjednodušší) http://androidforum.cz/jednoduchy-sposo ... 19473.html . Ale jak downgradeovat HBOOT, tak to fakt nevím. Mám DHD už skoro 2roky a ROOT jsem ještě dělal, když jsem měl HBOOT 0.85.
Něco o AAHK zde: http://tau.shadowchild.nl/attn1/?p=74

No, zkus a kdybys nevěděl, tak napiš a pokud to bude v mých silách, tak pomůžu. ;-)

Uživatelský avatar
Harry14
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 60
Registrován: sob bře 06, 2010 14:04
Zařízení: Apple iPhone 5S 16GB, Nokia Lumia 930

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od Harry14 » čtv lis 08, 2012 14:13

OK, díky moc :)

Vacclaf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv pro 09, 2010 15:44
Zařízení: HTC DHD

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od Vacclaf » čtv lis 08, 2012 15:57

Tak jsem hledal nějaký návod, jak na ten AAHK, ale nic moc více, než jsem dal výše jsem nenašel. Tady v tomto vlákně se dočteš, že AAHK ti dokáže HBOOT downgradeovat, ale jak? Toť otázka. http://androidforum.cz/nejde-root-t23231.html.
No, snad jsem ti pomohl. ;-)

Uživatelský avatar
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 175
Registrován: stř led 30, 2008 0:56
Zařízení: HTC Desire HD

Re: Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od strojvudce » sob lis 10, 2012 8:08

Ano, AAHK zvládne vše. Stačí vybrat volbu 1. Nejdříve nabídne downgrade, pokud není již proveden. Po downgradu vybrat znovu volbu 1 a on udělá již zbytek.

fejkus
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř led 02, 2013 14:43
Zařízení: HTC Desire HD

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od fejkus » čtv led 03, 2013 11:26

Ahoj,Chtěl jsem se zeptat, zda se nahrání nové ROM uživateli Harry14 povedlo, a jestli je se systémem nyní spokojen.
Je odezva s ICS rychlejší než s předchozí verzí 2.3.5?Díky Martin

Vacclaf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv pro 09, 2010 15:44
Zařízení: HTC DHD

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od Vacclaf » čtv led 03, 2013 11:41

Ahoj fejkus.

Pokud si vzpomínám, tak se Harrymu povedlo novou ROM nahrát.

Jestli je odezva s ICS rychlejší? Co myslíš tou odezvou? Já můžu za sebe říct, že ICS ROM, kterou používám je krapet zasekaná, ale to jsou myslím všecky se SENSE díky složitější grafice a nepodpoře HTC pro ovladače k DHD. Developeři na XDA, či DoridDevs dělají co můžou, aby jsme mohli mít ICS v DHD a myslím, že se jim daří. Já jsem s ViperDHD moc spokojen, ale jak už jsem řekl. Je krapet zasekaná (opravdu jen maličko a dá se na to zvyknout, hlavně když neustále myslíš na to, že DHD má jen JEDNOJÁDRO a ICD jsou pro dvoujádra). U ROMek bez SENSE je snad situace lepší, ale tyto ROM já neužívám, mám SENSE rád.

No, snad jsem ti pomohl. ;-)

fejkus
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř led 02, 2013 14:43
Zařízení: HTC Desire HD

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od fejkus » čtv led 03, 2013 13:34

Jo, jo, zajímalo mě, jestli je telefon s ICS a sence 3.6 rychlejší než android 3.2.5.
Ale vlastně mi tím upgradem šlo o jedinou věc, že v ICS by měly jít přes Exchange Active Sync synchronizovat i úkoly s outlookem (jako server používáme Kerio Connect).

Jinak mi Sence také vyhovuje a nehledám nějakou alternativu. Takže mi šlo o toto a pak samozřejmě nový ICS má další nové funkce.

Ve tvém případě ale máš už sence 4.1 a to asi je náročnější. Jinak pro slabší telefony bylo si myslím právě to 3.6. Jenže na DHD to pak nevydali oficiláně.

fejkus
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř led 02, 2013 14:43
Zařízení: HTC Desire HD

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od fejkus » sob led 12, 2013 9:51

Tak jsem provedl dle návodu Root a S-off pomocí AAHK. Vše šlo hladce a hlavně automaticky, takže z toho moc nevím.
Nahrál jsem Android 4.0.4 a Sence 3.6 - chodí to dobře, jen o fous pomaleji než předchozí Android 2.3.5 a SenSe 3.0.

Poznámky fungují - to byl cíl.
Jen mi teď hrozně mizí baterka po tom updatu. Když telefonuju a také wifi ... to je mazec.
Někde jsem tu četl, že někteří pak znovu flashovali rádio. Nemám tušení, zda to pomůže, ani jakou verzi na DHD použít.

A ještě prosím jednu radu. Na tom senSe 3.6 se velmi špatně mačkají ikony, systém raději při dotyku otáčí plochy. Netušíte, kde by se dalo nastavit, aby systém neobracel plochy při min. posunu prstu po ploše?

Díky všem za pomoc. Bez info na tomto foru bych to nikdy nedal.

Vacclaf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv pro 09, 2010 15:44
Zařízení: HTC DHD

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od Vacclaf » sob led 12, 2013 16:24

Fejkus!
Napiš kterou ROM sis flashnul a já ti budu moci lépe poradit co s tím.
Flashoval jsi nějaký MOD?
Flashoval jsi jiný KERNEL?
RADIO nemá na vybíjení baterie až tak zásední vliv, jen pokud bys měl příliž slabý signál na WiFi či mob. síti. Poku bys však chtěl měnit Radio, najdi to, které mám v podpisu. ;-)

fejkus
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř led 02, 2013 14:43
Zařízení: HTC Desire HD

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od fejkus » ned led 13, 2013 13:39

Ahoj,
takže jsem tomu věnoval celý včerejšek a trochu jsem ten telefon poladil:
- nejprve AAHK ... root, s-off atd.
potom:
- romka blackout z vrchu tohoto příspěvku. tam se mi moc nelíbila - viz problémy výše.
- jellybean - jellytime - to mi házelo chyby, ale pak jsem si vzpomněl, že jsem zapomněl udělat wipe, takže to byla moje chyba.
- cyanogen mod 9 a 10.1 - to se mi nelíbilo moc graficky
- pak Sabsa blis - to bylo ok
- ale když už jsem byl v tom, tak jsem tam ještě zkusil Viper ROM, a ta tam nakonec zůstala.

Takže zatím testuju jeden den, a jsem s ní spokojený. Je tam tedy VIPERDHD, android 4.0.4 a sense 4.1. Zbytek kernel apod je popsán v příloze. Tak letmým pohledem se mi zdá, že to žere méně baterku a je to jen o trochu pomalejší než můj původní 3.2.5 a sense 3.0 - ale jen "o prsa korejské ženy". Kdybych měl porovnat, tak bych řekl, že ta Sabsa byla trochu rychlejší, co se se animací sense týče. Ale viper je lepší v jiných věcech.

Jako dialer používám Exdialer, ten mi vychází jako nejlepší, našel jsem v něm náhradu za předchozí windows mobile 6.x - takže spokojenost.

Pro uživatele Vacclaf:
- děkuji moc za rady a pomoc.
- co se týče kernelu, tak je to ten z vipera, resp. ten co máš ty - viz příloha.
- radio mám starší než máš ty, kde se dá najít nějaká spolehlivá instalace té tvé? a bude to mít na něco vůbec vliv?
- MOD jsem žádný nedával, ani nevím, co od něho mám čekat.
- U toho ViperDHD se v faq píše (tuším nějaká 4 nebo pátá otázka), že kernel by se měl nahrát samostatně dodatečně. To jsem nedělal, je to vůbec nutné?

Takže android je nový, synchronizace přes exchange activesync funguje výborně vč. úkolů - což byl záměr, živé je to stejně jako předchozí "stock" verze. Nový android má spoustu vychytávek, takže odpadlo množtví widgetů, kterými jsem to na předchozí verzi řešil.

Takže jedinný problém co zůstal a byl ve všech zkoušených ROMkách je chyba v importu u kontaktů, kde je zadán den narození. Po importu z outlooku (přes active sync z keria) jsou datumy narození o den později. Časové pásmo na to nemá vliv. to je chyba u které nevím co s tím. tady na foru jsem našel vlákno, takže nejsem první.
Máte také někdo také ten problém při importu z outlooku přes exchange activesync.

Martin
Přílohy
Screenshot_2013-01-13-10-48-27 (Small).png
(107.68 KiB) Staženo 2202 x

bobik91
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned pro 30, 2007 9:25

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od bobik91 » ned úno 24, 2013 11:53

Ahoj mam stejny bootloader jako Harry14. Nasel jsem si nejake navody jak rootnout desire HD pomoci aahk. Prosim mohl by mi nekdo, komu se podarilo prehrat rom poradit?
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1377119" onclick="window.open(this.href);return false;
Podle navodu si staci stahnout aahk, nainstalovat ovladace pro htc a spustit. Melo by to byt docela jednoduche, stahl jsem si aahk z http://tau.shadowchild.nl/attn1/?p=74" onclick="window.open(this.href);return false; jak pise vise vaaclav a zkousel jet podle navodu viz xda. aahk ale vypadal trosku jinak nebyla tam nabidka jako je v xda ale bylo tam napsano stop watching tv, read Effin manual a press key and enter. radeji sem nemackal 1 jako je v tom videu abych telefon nepokazil. nenasel sem nikde effin. Mohl by prosim nekdo, kdo s tim ma zkusenost mi poradit jak dal? nebo jestli sem si stahl blbou verzi aahk dekuju moc za jakekoliv rady!

Vacclaf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv pro 09, 2010 15:44
Zařízení: HTC DHD

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od Vacclaf » ned úno 24, 2013 16:53

Takže se vám všem, kteří netušíte, jak překládat z angličtiny do češtiny, pokusím přeložit ten quiz, který asi někteří přehlídli.

Stáhnu AAHK. Rozbalím AAHK. Najdu soubor efffen-manual.html a postupně čtu celý návod slovo odslova. V něm se totiž dočtete, že pokud spustíte soubor hack-ace, tak na vás vyběhne hláška, ať si přečtete efffen-manual a pak vložíte heslo.

A tady je kámen úrazu asi pro většinu. Toto heslo je vždy jedinečné pro každé nové spuštění AAHK a naleznete jej ve složce AAHK(ta, do které jste rozbalili AAHK.rar) / tools / txt / CAJUN.txt
Teď už stačí jen Ctrl+C a v příkazovém řádku kliknout pravým myšítkem, vyberu Vložit a dám ENTER.

No a včil už můžeš započati zaklínati. 8-)

Doufám, že jsem pomohl. ;-)

bobik91
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned pro 30, 2007 9:25

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od bobik91 » čtv bře 21, 2013 16:16

Rom se mi furt nepodarilo nahrat. Mohu se zeptat odkud stahnout aahk? z tohoto servru je to nedostupne http://tau.shadowchild.nl/attn1/?p=74" onclick="window.open(this.href);return false; . Stahl jsem nejakou starsi verzi a aahk mi vypsal tyto infa, radeji sem to vyfotil. Muzete mi poradit?
co se tyka toho PD98M1 tak to nema zadna data to asi neni zpravne kdyz to aahk chce brat data z toho..
Přílohy
WP_001439.jpg
(173.17 KiB) Staženo 14 x
WP_001440.jpg
(238.99 KiB) Staženo 14 x
WP_001441.jpg
(191.64 KiB) Staženo 14 x

Uživatelský avatar
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 175
Registrován: stř led 30, 2008 0:56
Zařízení: HTC Desire HD

Re: Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od strojvudce » pát bře 22, 2013 8:04


Uživatelský avatar
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 175
Registrován: stř led 30, 2008 0:56
Zařízení: HTC Desire HD

Re: Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od strojvudce » pát bře 22, 2013 8:13

Ten zip PD98M s nulovou velikosti smaž a AAHK si ho stáhne sám až ho bude potřebovat.

Vacclaf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv pro 09, 2010 15:44
Zařízení: HTC DHD

Jak nahrát novou ROM

Příspěvek od Vacclaf » pát bře 22, 2013 8:17

bobik
V tom první obrázku máš možnost Would you like to downgrade y/n. Pokud dáš Y, co se stane? Děje se něco, nebo vůbec nic a hodí ti to chybovou hlášku? Jakou?

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů