Stránka 1 z 1

Padání SENSE

Napsal: pon srp 06, 2012 11:17
od Lestr
Zdravím a mám na všechny majitele hádéčka dotaz - taky vám častěji padá Sense ? Už mě to vážně začíná pěkně štvát !!! Kliknu do menu na kartu aplikací a když vyskočím tak se načítá Sense cca 10 sekund. Spustím hru a opět to samé. Někdy se to stane při brouzdání na netu .....

Už mě to vááážně štve. Přemýšlel jsem i o Launcheru https://play.google.com/store/apps/deta ... NoZXJleCJd

ale popravdě ikdyž si myslím že jsem už pokročilejším uživatelem Androidu, tak nevím jak jakoby "vypnout" Sense a používat tento luncher.
Root nemám a asi ani nechci, ikdyž nikdy neříkej nikdy.

Popřípadě doporučení nějakého jiného luncheru ??

To padání SENSE mě vááážně s..e !!§
:evil: :evil: :evil: :evil:

Padání SENSE

Napsal: pon srp 06, 2012 13:10
od Manek49
Udělej root a nahraj custom ROM bez sense, je to jednoduchý, stačí přečíst pár návodů. Když se něco pokadí, tak to většinou jde dát do původního stavu.

Padání SENSE

Napsal: pon srp 06, 2012 14:43
od Lestr
kvůli tomu častýmu padání sense o tom vážně uvažuju .........

Padání SENSE

Napsal: pon srp 06, 2012 14:54
od Lestr
Manek49 píše:Udělej root a nahraj custom ROM bez sense, je to jednoduchý, stačí přečíst pár návodů. Když se něco pokadí, tak to většinou jde dát do původního stavu.

a ještě doplnění :

nejsem v root kdovíjaký odborník, existuje víc druhů ROM co jsem tak koukal na fóra. Jakou vybrat ? a není někde video jak se telefon chová po root ? co to vlastně obnáší? čtu totiž dost příspěvků je po rootu je HD uplně o něčem jiném, jiná dimenze využití atd atd,ale včem toto spočívá ?
A jestli to dobře chápu, tak při rootnutí telefonu jde vše potom nastavit do továrního nastavení zpět ? jde mi o záruku atd .... ještě rok jí mám platnou ....

Padání SENSE

Napsal: pon srp 06, 2012 15:10
od Manek49
Když vybereš CyanogenMod, tak nic nezkazíš. Neměl jsem DHD, ale jen Desire a ten šel i po rootu uvést zpět do továrního nastavení, u DHD to bude určitě možné taky. Telefon se po rootu chová stejně jako bez něj, ale máš mnohem větší možnosti v jeho štelování, na marketu je spousta aplikací, který root využívají. Pokud se v tom nechceš nijak vrtat, tak to můžeš používat úplně stejně jako do teď, ale budeš tam mit po flashnutí CyanogenMod čistej Android a nebude tě prudit Sense.

Padání SENSE

Napsal: pon srp 06, 2012 15:23
od Vacclaf
To Lestr:
ROOT jsou plá uživatelská práva. To znamená, něco jako u Windows na PC. Pokud nemáš plná práva, některé programy prostě bez hesla nenainstaluješ a s odinstalací je to stejné. Pokud máš plná uživatelská práva, můžeš se systémem dělat cokoli.
U Androidu to funguje podobně. Jak ti psal již Manek49, Třeba apk Titanium BackUp umí aplikace zmrazit(zůstanou v systému, ale nikde je neuvidíš) nebo i apk odinstalovat natvrdo. Daemon Controller umí taktovat processor a měnit i napětí pro processor. Tím jde zvednout výkon(s tím roste i spotřeba), nebo snížit napětí a pak ti vydrží déle na baterii.
Já mněl DHD asi 6měs. a šel jsem do ROOTu. Nelitoval jsem. Jen je třeba si vše pořádně přečíst a VŽDY postupovat PŘESNĚ podle návodu. Vyhneš se tak zbytečným chybám.
Přeji hodně štěstí.
Pokud se bojíš ROOTu a máš problém se Sense, skus Obnovení továrního nastavení. ;-)

Re: Padání SENSE

Napsal: pon srp 06, 2012 20:03
od strojvudce
Nainstaluj klidně jinej launcher a mobil ti dá vybrat, jestli chceš použít sense nebo ten jinej. Na to nepotřebuješ root.

Napsáno v tapatalku ;)

Padání SENSE

Napsal: stř srp 08, 2012 11:35
od Lestr
Díky za tip.
Nainstaloval jsem Go Luncher Ex , který měl výborné preference.
Nyní mi to při každém pohybu do menu aj. nabízí abych vybral mezi Sense a Go Luncherem a nastavil ho jako výchozí.
A moje otázka, když nastavím Go Luncher jako výchozí , kde pak najdu to Sense abych ho třeba znovu používal ?? Neříkám že hned se vrátím k Sense, ale než udělám nějaký krok tak se raději ptám jak se vrátit .... :)

Padání SENSE

Napsal: stř srp 08, 2012 14:05
od Manek49
Ve správci aplikací najdeš GO Launcher a dáš "Vymazat výchozí nastavení" pak už se tě to zase bude ptát.

Padání SENSE

Napsal: stř srp 08, 2012 14:33
od Lestr
Díky :wink:

že mě to nenapadlo hned, jak primitivní :) díkes 8-) :wink:

Padání SENSE

Napsal: stř srp 08, 2012 14:35
od Lestr
Manek49 píše:Ve správci aplikací najdeš GO Launcher a dáš "Vymazat výchozí nastavení" pak už se tě to zase bude ptát.

a eště jedna blbá otázka. Když nechtěně odkliknu Sense jako defaultní, a pak ho nenajdu ve správci aplikací, tak jako odnastavím jako default .... Nenašel jsem za boha Sense v aplikacích.. jsem asi slepej :) :) :)

Padání SENSE

Napsal: stř srp 08, 2012 14:46
od Vacclaf
Lestr, řekl bych, že nebudeš hledat SENSE, ale právě ten Launcher, který máš místo SENSE. Takže né, že znova povolíš SENSE, ale abys povolil SENSE, tak budeš muset zakázat alternativní Launcher a to ti obnoví SENSE. Chápeš?

Re: Padání SENSE

Napsal: stř srp 08, 2012 19:13
od Pero55
Stačí najet ve spravci aplikací na go launcher a dát vymazat výchozí nastavení.

Padání SENSE

Napsal: čtv srp 09, 2012 6:03
od Lestr
Vacclaf píše:Lestr, řekl bych, že nebudeš hledat SENSE, ale právě ten Launcher, který máš místo SENSE. Takže né, že znova povolíš SENSE, ale abys povolil SENSE, tak budeš muset zakázat alternativní Launcher a to ti obnoví SENSE. Chápeš?

Jojo to jsem pochopil, ale když jsem poprvé odkliknul jako výchozí Sense, tak jsem ho nemohl najít v aplikacích abych vymazal jeho defaultní nastavení , to byl ten problém :)
Už se mi to podařilo, měl jsem totiž v aplikacích zobrazenou záložku aplikacích - Staženo, když jsem najel do sloupce Vše , tak tam jsou komplet všechny aplikace a tam už jsem Sense našel a vymazal jeho defaultní nastavení.
Člověk se furt učí :)
díky všem :wink:

Padání SENSE

Napsal: čtv srp 09, 2012 6:24
od s.s.rock
A to si říkáš zkušený uživatel??? Boha, tohle je základ který každý zná!!! Mimochodem za to padání sense můžou ostatní otevřené programy a procesy na pozadí. Stáhnu nějaký kill manager a občas děj zavřít vše, vrátí se ti ram a nebude ti to padat. ;-) Jinak těch hooodne dobrých laucheru je plana fura, mužů doporučit třeba MX Home launcher, sslauncher, escape launcher (ala iphone) nebo launcher7 (ala win. phone 7). Můžeš zkoušet. ;-)