Připojení k wi-fi

Téma věnované výkonnému komunikátoru HTC Desire HD se systémem Android
Odpovědět
Uživatelský avatar
Lestr
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: pon úno 22, 2010 10:21
Zařízení: HTC DESIRE HD - od 24.7.2011

Připojení k wi-fi

Příspěvek od Lestr » úte úno 14, 2012 11:49

Zdravím. Mám takový problém. Doma se na síť WiFi v pohodě připojím a vše je ok, ale v práci ne. A to jsem zadal heslo správně,kvalita signálu je vynikající ,ale telefon pořád v kolonce zaškrtnutí WiFi hlásí střídavě : Vyhledávání ... / Připojování / Odpojeno.
Nechápu kde je zakopán pes, když heslo je správně zadáno, kvalita připojení je plná a tudíž vynikající ... nevím co stím ?
Zabezpečení sítě je : WPA/WPA2 PSK .....

Jo a co se připojování k wifi týče tak tenhle problém mám pouze u firemní sítě ? .... jestli nebude háček v nějakém nastavení firemního routru nebo tak něco ???

Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

Připojení k wi-fi

Příspěvek od matelkoxxl » úte úno 14, 2012 12:12

Jediné čo mi napadlo je, či nemáte v práci nastavené na routri niečo s filtrovaním MAC adries??? Ja mám tiež doma nastavené WPA2 PSK a šifrovanie AES a telefón sa nemá problém pripojiť...

Uživatelský avatar
Lestr
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: pon úno 22, 2010 10:21
Zařízení: HTC DESIRE HD - od 24.7.2011

Připojení k wi-fi

Příspěvek od Lestr » úte úno 14, 2012 12:20

a to filtrování myslíš že by zabránilo připojení jo ?
Od února se zavedlo dvojí připojení. Jedno pro návštěvy kde je heslo jakoby přístupném všem co navštíví firmu a druhé připojení pro zaměstnance s rozšířenou působností na disky interní sítě ...
Asi budu muset jít za naším IT jak to teda je s připojením,ale nejdřív jsem chtěl vědět nějaký info na co se ho vůbec zeptat proč mi nejde se připojit když kolega na notebooku vedle se na wifi normálně připojí .......
divný ......

nikdy a nikde jsem s připojením neměl problém až teď ...

A taky se mi někdy stávalo, že wifi se připojila třeba každý den přesně ve 12:00 a pak šla ok. Todle nastavuje IT na routru nebo na nějakém nastavení wifi ???
Jsem z toho jelen :)

Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

Připojení k wi-fi

Příspěvek od matelkoxxl » úte úno 14, 2012 13:27

Tak podľa všetkého bude najjednoduchšie ísť za IT-čkármi a opýtať sa ich na to.
MAC filtering funguje tak, ze každé zariadenie má svoju jedinečnú MAC adresu, ktorú je možné zadať do routra a povoliť pripojenie iba tým zariadeniam, ktoré tam majú tú MAC adresu povolenú. Ostatné, aj keď poznajú heslo sa nepripoja...

Vacclaf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv pro 09, 2010 15:44
Zařízení: HTC DHD

Připojení k wi-fi

Příspěvek od Vacclaf » úte úno 14, 2012 13:31

Ten stejný problé jsem měl u ARHD 6.3.1 v jedné konkrétní restauraci. Kolem mně ldi s mobily i NB byli připojení a já jsem měl, jak popisuješ, kolotoč (vyhledávání - získávání Adresy - odpojeno....). Nevím, jestli to vyřešili u nich (servírky se na to neptej, je netechnický typ), nebo pomohla jiná ROM ve founu, těžko říct. Ale co tak pročítám různá fóra, tak se občas stane, že se najde WiFi router, se kterým DHD prostě nekomunikuje a to je záhada.
Takže pokud u vás ve firmě změnili router, hledal bych vinu tam. Pokud je však router pořád stejný jako dříve, bude asi problém v nastavení routru, pokud jsi nic neměnil v phounu.
Nejsem technik IT, ale toto je můj názor.

Uživatelský avatar
Lestr
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: pon úno 22, 2010 10:21
Zařízení: HTC DESIRE HD - od 24.7.2011

Připojení k wi-fi

Příspěvek od Lestr » úte úno 14, 2012 15:21

Moc díky za názory a rady. Router ajťák neměnil. Než proběhla ta změna na dvojí připojení tak se mi přijpojovalo DHD jen co odbinkala na hodinkách 12.hodina :)
A jelikož jsem nic v DHD neměnil a nyní to nejde tak bude asi fakt chyba v nastavení routeru.
Holt se optám ajťáka co ajak. Wifi sice není v mém DHD pro pracovní účely,ale to snad nějak zdůvodním :)
Ale zase zajímavý je, že včera se mi to povedlo v některej moment připojit. Pak to zase spadlo a i kvůli baterii jsem ten "kolotoč" vyhledávání,připojování a odhlašování přerušil .......

Uživatelský avatar
Lestr
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: pon úno 22, 2010 10:21
Zařízení: HTC DESIRE HD - od 24.7.2011

Připojení k wi-fi

Příspěvek od Lestr » čtv úno 23, 2012 11:41

Tak jsem oslovil našeho IT a poslal jsem mu ten MAC kód dle rady matelkoxxl a už to na wifi jede v plný palbě. Holt to nějak nastavil na tom routeru. Moc díky za rady. Moc mi to pomohlo :wink:

edit: som rád, že to pomohlo :wink:
matelkoxxl

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů