Desire HD - navigace

Téma věnované výkonnému komunikátoru HTC Desire HD se systémem Android
Uživatelský avatar
Roman Vitámvás
redaktor
redaktor
Příspěvky: 47
Registrován: pát črc 25, 2008 14:08
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Nový Vestec

Desire HD - navigace

Příspěvek od Roman Vitámvás » pát pro 03, 2010 16:32

Tak to pardon, nepochopil sem.
Já osobně jsem z Aury dost zklamanej. Zatím jsem jí zkoušel jen na cestách který znám a ani jedna se neobešla bez nějakých komplikací. Jen pro příklad, dnes sem jel z Prahy, Průmyslová ul. do Nového Vestce. Aura mě dovedla správně na Poděbradskou ul. směr Chlumecká ul. a najednou chtěla abych se otočil zpět. To jsem ignoroval a po přepočtu už mě vedla správně, ale být někde kde to neznám tak mě povede bůh ví kudy. Asi se budu muset ohlédnout jinde i přes ty fajn ceny :-(

Vyzkoušel sem i Waze na stejných trasách a překvapivě je to použitelné (když pominu, že moje ulice v Horní Dolní není na mapě :) )

Uživatelský avatar
Roman Vitámvás
redaktor
redaktor
Příspěvky: 47
Registrován: pát črc 25, 2008 14:08
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Nový Vestec

Desire HD - navigace

Příspěvek od Roman Vitámvás » pát pro 03, 2010 22:50

Možná kdybych byl sběratel tak je mi to jedno. Ale např. jsme v podstatě slepá obec, neprůjezdná. Dál se dá jet jenom lesem a Aura mě tam občas po naplánování žene. Normálně na férovku na lesní cestu. Hledal sem v Nastavení jestli nemám něco špatně nastaveno, ale vůbec sem možnost vyhnout se lesním nebo nezpevněným cestám nenašel.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » pát pro 03, 2010 23:58

To je průšvih map, u nás je taky jedna ulice, co byla před 6ti lety v plánu, ale neexistuje (resp. končí v poli) a všechny navigošky mě tam vesele navigují. U TT7 byla výhoda, že jsem použil TT Share a vydrbal jsem s tím.

Novinky pro Sygic Aura přímo od pramene.
GPS zadání souřadnic: Bude od verze 2.1, která bude co nejdříve! 8-) :-)
Update aplikace: Budou zdarma! 8-)
Update map: Plánují se poskytovat mapové updaty, budou placené jako v minulosti, ale cena bude nižší, než jako dříve, kdy se to muselo kupovat znova! Bližší informace nejsou doposud známy. :?:

verxes
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: sob říj 16, 2010 21:43
Zařízení: HTC Desire Z

Desire HD - navigace

Příspěvek od verxes » stř pro 08, 2010 15:56

Tak jsem se dneska po cca po 14 dnech co mam Desire Z s navigaci Route 66 rozhodl, ze ji spustim a otestuju. Po spusteni mi to dalo hlasku ze mam 30 dni na zkousku, ale kdyz jsem zadal adresu, tak me to vyhodi - naplanuje trasu, pak overuje licenci a napise: k realizaci teto cesty je treba zakoupit licenci na navigaci Ceska republika. Kdyz kouknu na licence, tak telefon ma nainstalovanou spoustu map, spoustu hlasu vcetne CR, tak kde je problem? Telefon mam fyzicky asi 14 dni, tak i kdybych nejakym nedopatrenim spustil 30 denni zkusebni dobu, tak by jeste mela fungovat.. Nebo se musi nekde aktivovat zkusebni doba?
Dik

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » stř pro 08, 2010 19:50

Pokud se pamatuji, tak se to musí zprvu propojit, bez datových přenosů to nefachá. Ale to bych neřešil, je to podřadná navigace - spíš jen na zlost. Podle ní jezdit je fakt za trest! :grin:

Uživatelský avatar
Roman Vitámvás
redaktor
redaktor
Příspěvky: 47
Registrován: pát črc 25, 2008 14:08
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Nový Vestec

Desire HD - navigace

Příspěvek od Roman Vitámvás » stř pro 08, 2010 20:39

Dovolím si oponovat. Route66 je sice velmi jednoduchá a ořezaná co to jen šlo, ale ještě se mi nestalo aby mě vedla lesem a nebo abych se v půli cesty otočil přesto, že jedu správným směrem, jako to dělá tolik vychvalovaná Aura. Podotýkám že obě navigace jsem testoval na stejných trasách.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » stř pro 08, 2010 20:48

Já jsem jel po Praze a měl jsem na HD2 TT7 mapy 850 a Route 66. Vedla mě z Jesenice správně na Háje, pak ale ne po magistrále do centra, ale přes Spořilov pracně se zase napojit na magistrálu. Systém:
Je to sice dál, ale zato horší cesta. Ale to nic, hlavní problém je ten, že tam nejde nic, ale skoro vůbec nic nastavit.
Já nemusím iGo, kde si málem můžu nastavit barvu větví u cesty :tlem: , ale zase mám rád trochu výběr. Takže Route mi přišla trochu socialisticky zaměřená - žádný výběr, ber, nebo neber! :-(

Uživatelský avatar
Roman Vitámvás
redaktor
redaktor
Příspěvky: 47
Registrován: pát črc 25, 2008 14:08
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Nový Vestec

Desire HD - navigace

Příspěvek od Roman Vitámvás » stř pro 08, 2010 20:51

S tím naprostý souhlas. To je taky důvod který mě odrazuje od koupě. Ale Aura umí být taky pěkně splašená a to mě od koupě odrazuje zrovna tak i když cena je velmi zajímavá. Zkouším jezdit i s Waze a to je celkem slušná zábava.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv pro 09, 2010 18:33) --

Tak jsem dnes neodolal a zaplatil licenci Central Europe pro Auru. Nekup to za ty prachy :)
Ale měl bych dotaz pro ty zkušenější s licenční politikou Sygicu. Musím si stáhnout všechny mapy na které mám licenci, nebo je můžu stáhnout až v případě, že je budu potřebovat. Díky předem za odpověď

bendys
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: čtv lis 18, 2010 13:10
Zařízení: SE p900,SE G900,thc dhd,iphone 4
Bydliště: Vysočina

Desire HD - navigace

Příspěvek od bendys » stř pro 15, 2010 16:15

Neví někdo kdy bude Tomtom? někde jsem četl, že htc podepsalo smlouvu s tomtomem a že by měli být předinstalovaný a pak stáhnout jen něco přez htc sync.. ? díky.. bezplatně xD

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » čtv pro 16, 2010 1:13

Co mám zprávy od supportu TomToma, tak jestli to bude, tak určitě ne příští rok. TomTom na mobilní navigaci hodilo bobek, protože lidi to kradli. Což na jednu stranu i chápu, ptz. TomTom nebyl schopen pustit svoji verzi 7 do přístrojů a mělo ho předinstalováno jen pár modelů od HTC.

sejky
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned led 09, 2011 10:00
Zařízení: HTC Desire Z

Desire HD - navigace

Příspěvek od sejky » ned led 09, 2011 10:09

ja jsem si aktivoval v HTC Desire Z take navigaci Route 66 ale mam problem na ktery jsem neprisel jak vyresit - pokud jsem ji testoval po meste tak je to vse ok, ale pokud zadam cil nejakou vesnici tak to po me chce ulici v te vesnici a pokud tam ulice proste neni a ta mapa ulice nezna tak se presto nedostanu dal. Ma nekdo podobnou zkusenost nebo radu jak to obejit?

zkuste sami zadat v Route 66 jako cíl napr. Trnov (okres Rychnov nad Kněžnou) a pak to po Vas bude chtit ulici a na tom koncim.

diky za radu

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » ned led 09, 2011 11:26

Možná se mnou někdo nebude souhlasit, ale Route 66 je neplnohodnotná navigace, která ani zadarmo nestojí za nic! Ani odinstalovat nejde. Takže její přítomnost v mobilu beru jako bug a nepřítele! :twisted:

michalvrzak
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob úno 19, 2011 17:32
Zařízení: HTC DESIRE HD

Desire HD - navigace

Příspěvek od michalvrzak » ned úno 20, 2011 22:13

Ahoj, tak jsem nainstaloval na můj nový HTC desire HD sygic 8.16, ale nefunguje mi u satelitů to info kolik je tam satelitů u toho radaru, v mapě dole ta signalizace je normálně. Jinak, když sygic chytne signál, tak už tam ten radar vůbec nedostanu. Když vypnu a zapnu Sygice, tak tam ten radar je, ale jak jsem psal, nejsou vidět satelity.
Přdem dík za odpověď

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » pon úno 21, 2011 0:37

Nevím, jak je Sygic Mobile Maps odlišný od Sygic Aura - tu jsi zkusil jako Trial verzi? ;-)

German
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát říj 29, 2010 20:10
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: České Budějovice

Desire HD - navigace

Příspěvek od German » pát úno 25, 2011 19:18

Jsou vydány mapy pro NDrive v10/v11 NT_2.18_2010.12 :smile:

Uživatelský avatar
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 360
Registrován: pát úno 01, 2008 12:13
Zařízení: LG V10
Bydliště: Teplice v Čechách, Krupka
Kontaktovat uživatele:

Desire HD - navigace

Příspěvek od Vlastimil Bartošák » sob úno 26, 2011 18:03

http://www.youtube.com/watch?v=gT6uXMHb6-0" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak jsem natočil video o navigaci Sygic Aura je fakt dobrá a líbí se mi.
Jinak se omlouvám za kvalitu video.

Lufik
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: pon pro 27, 2010 14:34
Zařízení: HTC Desire HD

Desire HD - navigace

Příspěvek od Lufik » úte bře 08, 2011 7:45

Chtěl bych se zeptat těch kdo používaj Auru navigaci, jakou přesnost máte u GPS ? Jaké hodnoty se vám tam objevujou ???

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » úte bře 08, 2011 10:36

Několik metrů, naprosto běžný stav. 8-)

Lufik
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: pon pro 27, 2010 14:34
Zařízení: HTC Desire HD

Desire HD - navigace

Příspěvek od Lufik » úte bře 08, 2011 10:46

Mě tam někdy vyskočí i 30 metru, tak se ptám jeslti je to normální

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » úte bře 08, 2011 11:26

Samozřejmě je, nezapomeň, že přesnost systému - řádově metry, je při naprosto ideálním stavu. Někdy je slabší signál a pak přesnost klesá. Nicméně fixační schopnost softwaru by tyto odchylky měla zvládnout. Pokud by ovšem ukazatel často opouštěl silnici a tzv. bloudil, je někde error.

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů