Desire HD - navigace

Téma věnované výkonnému komunikátoru HTC Desire HD se systémem Android
Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Desire HD - navigace

Příspěvek od Pistolník » pát lis 05, 2010 9:29

Dovolil jsem si založit toto nové téma. Myslím, že kolem navigací, ať již vestavěné či jiných, bude ještě hodně diskuzí. Tak ať se nešpiní hlavní téma.
Mé další poznatky (vestavěná navigace):
Vyhledávání je zcela super, najde to i h...o na zahradě :-D
Vzhledem k potichosti pokynů jsem pustil přes BT HF a tady první problém. Pokyn slyším až cca od půlky. Tedy nechytím začátek. Již jsem o tom kdysi četl, je to myslím způsobeno variantou BT spojení. Nevím, jestli chyba v telefonu, nebo přijímači BT. Nevíte někdo co s tím?
Bohužel nastavení BT v telefonu je proti WM vlastně nulové.

borgo
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: čtv lis 04, 2010 8:31
Zařízení: dhd

Desire HD - navigace

Příspěvek od borgo » pát lis 05, 2010 9:45

Chcem sa spytat, je mozne pouzivat DHD aj na offline navigaviu? Odomna chce stale pripojenie na internet. Na htc.com som si precital "The HTC Desire HD delivers maps with zero wait, zero dead spots and zero data roaming fees." Comu ja rozumiem tak, ze by to malo byt mozne.

Diky

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Desire HD - navigace

Příspěvek od Pistolník » pát lis 05, 2010 15:25

Vestavěnou nevím- musím vyzkoušet. Jinak samozřejmě offline funguje Sygic (vyzkoušeno) a jistě i další (nDrive, Copilot, Motonav..)

petrher
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: sob říj 23, 2010 15:40
Zařízení: HTC Desire HD

Desire HD - navigace

Příspěvek od petrher » pát lis 05, 2010 17:03

Vzhledem k tomu, že s navigacemi nemám žádne zkušenosti, tak by mě zajímalo jestli někdo neví, jak je na tom s kvalitou Route66 od které je navigace v telefonu? Jestli se vyplatí jít do té licence, nebo bude nějaká konkurence lepší.

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Desire HD - navigace

Příspěvek od Pistolník » pát lis 05, 2010 21:50

Počkal bych, až se vyřešní eventuální nenápadný přechod k TOMTOMu.
2 Jackal: mapy Sygic mám 9/2010 a není to špatné.
Nevíte někdo, co s tím BT připojením k HF udělat. To, že to hlásí asi od poloviny je nepoužitelné. Přitom HF v autě používám. Automaticky tedy navigace jde přes něj. Nedá se vypnout. Ve WM jsem si zvolil, že do HF nechci media a do HF šly jen hovory a navigace si kecala z telefonu. Tímto se pro mě bohužel navigace stává téměř nepoužitelnou. Co je s tím BT?

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Desire HD - navigace

Příspěvek od Pistolník » sob lis 06, 2010 13:50

To já přece dobře vím :) Jen jsem nechtěl, aby tu navigaci kvůli tomu někdo odsuzoval. Tohle je problém supportu.
Jackale ty nepoužíváš v autě BT HF? Jak to kurník děláte?
2 borgo: Jo a zkoušel jsem vestavěnou navigaci a funguje i offline.

Uživatelský avatar
Roman Vitámvás
redaktor
redaktor
Příspěvky: 47
Registrován: pát črc 25, 2008 14:08
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Nový Vestec

Desire HD - navigace

Příspěvek od Roman Vitámvás » stř lis 10, 2010 22:55

Pistolník píše:Vzhledem k potichosti pokynů jsem pustil přes BT HF a tady první problém. Pokyn slyším až cca od půlky. Tedy nechytím začátek. Již jsem o tom kdysi četl, je to myslím způsobeno variantou BT spojení. Nevím, jestli chyba v telefonu, nebo přijímači BT. Nevíte někdo co s tím?
Bohužel nastavení BT v telefonu je proti WM vlastně nulové.
Mám úplně stejnej problém. Slyším ".....trech odbočte do leva" a pod. Ne že by se podle toho nedalo jet, ale je to otravné. Používám Jabra SP700 a zajímalo by mě jaké HF máš ty. Ještě to zkusím s BT150 jen do ucha, jestli to bude stejný. Taky bych rád věděl jestli si to zkoušel i s jinou navigací než tou trial co je v HD.

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Desire HD - navigace

Příspěvek od Pistolník » úte lis 16, 2010 10:26

Jasně i se Sygicem.
Vyřešeno.
Zajdi do nastavení BT. Podrž dlouho prst na požadovaném BT zařízení. Vyskočí okénko, kde je kolonka možnosti a tam se dá vybrta připojení HF a připojení média. Média zruším. Při připojení na BT HF v autě mi jdou tedy hovory přes BT a navigace z telefonu (tedy kompletní hlášky).

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » úte lis 16, 2010 11:01

Stáhl jsem si zkušební verzi Sygic Aura s mapami CZ. Překvapilo mě, že už je tam nový Pražský okruh, mapy zřejmě budu z TeleAtlasu. Například u nás v Jesenici jsou dva kruháče, jeden je zaznamenaný a na druhý asi soudruhům z Holandska už nezbyly prachy! :tlem:. Jinak celkem spokojenost, jen napoprvé to pořádně nefixovalo a spojení se neustále přerušovalo.
Zatím testuji, ale politika Sygicu - (prý se neustále musí kupovat znova a znova bez slevy na upgrade) je děsivá! :evil:
Je jasné, k čemu to povede!
Vestavěná navigace Route 66, jak jsem již na fóru psal je celkom na pi.u, jako hodně velká nouzovka dobrý, ale nedá se tam skoro vůbec nic nastavit a navigace je celá nějak zmatená, místo aby mě táhla na dálnici, tak mě nutí jet systémem (je to sice dál, ale zato horší cesta)! Nedoporučuji!
Ptal jsem se na TomTomu a jestli vůbec bude samostatná navigace na Android, tak rozhodně prý až někdy v roce 2012! Toto mi alespoň řekli v českém supportu a na zahraničním mi pro jistotu neodpověděli vůbec!

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Desire HD - navigace

Příspěvek od Pistolník » úte lis 16, 2010 13:17

Překvapuje mne tvůj negativistický postoj k Route 66. Používám ji a jsem nadmíru spokojen. Vede mě cestami, kterými obvykle jezdím (již roky) a které mi i IGO 8.3 našlo až v jedné z variant (a iGO je dle mého názoru Gold, echt Gold :) ). A dálnice nevyjímaje. Množství POI je neuvěřitelné, zadám zcela bezvýznamné místo - a ono tam je :tlem: . Co mě teda s..e je nemožnost zadání souřadnic. Ale na to mám Sygic.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » úte lis 16, 2010 15:24

No jen tak btw. Jel jsem z Hájů do centra a místo nájezdu na dálnici a po ní mě to vedlo směrem na Hostivař, pak Spořilov a tam teprve nájezd. Ale spíš je problém s tím, že tam nejde nic nastavit a kolik jedu vidím na tachometru! Pak už si jen můžu přepnout mezi časem příjezdu a vzdáleností a šmitec!

mikro
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř říj 07, 2009 8:22
Zařízení: HTC Touch HD

Desire HD - navigace

Příspěvek od mikro » úte lis 16, 2010 20:53

Dnes prisiel DHD z reklamacky,poslali ho z VPS Data,ci ako sa to vola. Zevraj tam prehrali novy sw, skoro ma slak trafil,vdak posledny sw tam bol a aj x krat HR.... na parkovisku pred nakupnym centrom mi trval GPS fix.4 min.na HTC Desire 6 sekund.....tak som im ho poslal spat :(

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12244
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Desire HD - navigace

Příspěvek od htcjirka » úte lis 16, 2010 20:57

To se nediv,uplne prvni GPS fix trva vzdycky dlouho,takze to spis bylo z tve strany unahlene.

mikro
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř říj 07, 2009 8:22
Zařízení: HTC Touch HD

Desire HD - navigace

Příspěvek od mikro » úte lis 16, 2010 21:14

To nebol prvy fix,ale aspon 3.. v aute pocas jazdy nechytil fix ani po 50km...cize 40minut. Na desire,hd2,touch hd sa toto nikdy nestalo....skoda a desire som mal v rukach min 10kusov

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » úte lis 16, 2010 21:31

U Route 66 mi to hodí fix do 5 sec a ani napoprvé to nebylo víc jak minutu. Zato u Sygicu Aury během jízdy neustále padá signál, fix to chytí hned, ale během minuty třeba 5x vypadne. Zlatý TomTom 7. :roll:

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Desire HD - navigace

Příspěvek od Pistolník » stř lis 17, 2010 13:08

Tak s tímhle absolutně problém nemám. Nejlépe poznám rychlost GPS fixu na programu GPS fix. Někdy je to i kolem 3 vteřin. V navigacích Route, Sygic to mám cca stejně. Nepadá.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » stř lis 17, 2010 18:43

A máš Sygic, nebo Sygic Auru?

kostohris
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: čtv led 10, 2008 0:25
Zařízení: Motorola D160+Desire HD
Bydliště: Litomyšl

Re: Desire HD - navigace

Příspěvek od kostohris » stř lis 17, 2010 20:53

Mne ta Aura taky blbne, presne jak pises, fix ihned, ale signal mi taky vypadava. U jinych navigaci v pohode. Snad to vyresi nova verze.

Send from my Motorola D160

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Desire HD - navigace

Příspěvek od mike-biker » stř lis 17, 2010 21:19

Dneska jsem jel z Proseku, schválně jsem jí zblbnul, ale tentokrát držela fix v pohodě, na změny reagovala celkem slušně, vyloženě se zlepšila. Ale proč někdy blbne, to je záhada.
Grafika se mi moc líbí, celkem slušně možností k nastavení, velice oceňuji přehlednost, řazení do pruhů.
Dva prů.. švihy:
1) Při telefonování navigace "skáče do řeči" - sice to slyším jen já, ale je špatně, když to nejde vypnout v nastavení! :evil:
2) Nechápu, proč nejde přímo z aplikace teĺefonovat?

Hlavně že tam je sdílení na Auru a Facebook, já asi za jízdy budu ještě chatovat, nebo co? :evil:

belzebup
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte lis 16, 2010 17:38
Zařízení: Desire HD

Desire HD - navigace

Příspěvek od belzebup » čtv lis 18, 2010 12:35

Ahoj, chci se zeptat, jak je to s tou vestavěnou navigací Route 66? Nějak jsem to nepochopil - to ji mohu měsíc zdarma používat a pak ji musím zakoupit, nebo jednu mapu v navigaci (třeba ČR) mohu používat neomezeně zdarma. Budu moc rád, když mi někdo dáte vědět, jak to je doopravdy. Díky.

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti