[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od veigy » pát črc 29, 2016 11:47

To je přesně ono, co mi to udělalo...

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pát črc 29, 2016 13:26

Vita56 píše:Mně zase po aktualizaci po delší době, nenačítá údaje. Čidla jsou třeba 10:45, aktualizace 14:10.
To ale není bohužel problém aplikace samotné, ale dané (vybrané) stanice, které je třeba dočasně mimo provoz (uživateli vypadlo připojení k Netu nebo byl výpadek proudu apod.). Pokud čas je aktualizace +- aktuální, znamená to, že se aktualizuje dlaždice správně, ale nejsou k dispozici žádná nová data (poslední údaje z 10:45).

Poznámka:
Počet NetAtmo stanic je proměnlivý a zároveň není zaručeno, že stanice, která je aktuálně k dispozici, bude také k dispozici i v budoucnu. Majitelé těchto stanic mohou, třeba dočasně, sdílení těchto dat zakázat a nebo mohou vykazovat dočasné výpadky dat. Důvodů pro to může být mnoho.

Vita56
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 89
Registrován: čtv bře 12, 2009 14:00
Zařízení: HTC HD2, HTC Touch HD

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od Vita56 » pát črc 29, 2016 14:32

Mám v oblíbených 5 stanic z celé republiky, pokud se ta chyba vyskytne, je u všech. Těžko, že by všechny najednou měly problém.. Prostě, ať přepnu na kteroukoliv, je to stejný výsledek. Včetně přesného času, kdy byla načtena data z čidel. Odstraním to tím, že si z mapy vyberu jakoukoliv stanici, načtu její data. Potom když se přepnu na kteroukoliv z oblíbených, už jsou tam čerstvá data. A za půl dne se to udělá znovu. Dřív se mi to nestávalo. Dal jsem vymazat data v aplikaci a uvidím.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pát črc 29, 2016 14:55

A nepomůže ani ruční Refresh tj. obnova dat v menu položkou "Aktualizovat"?
Ještě upřesni prosím pojem "dříve", dík.

Vita56
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 89
Registrován: čtv bře 12, 2009 14:00
Zařízení: HTC HD2, HTC Touch HD

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od Vita56 » pát črc 29, 2016 15:01

Dříve = před poslední aktualizací. Nepomůže. Změní se jen čas aktualizace ale data z čidel jsou pořád několik hodin stará. Prostě změní se jen čas "vlevo". Čas "vpravo" se po ruční aktualizaci nezmění. Pomůže až ten výběr jakékoliv stanice z mapy a načtení jejich dat. Jdu se teď podívat, co to dělá po vymazání dat.
Edit: Znovu zapnutý notebook po vymazání dat v aplikaci a teď je to ok. Ale před tím vymazáním se mi to stalo asi 3x a to jsem ten notebook zapínal určitě víckrát. Měl jsem moc práce, tak jsem to zase tolik nesledoval.
Ale před poslední aktualizací se mi to nikdy nestalo a to na ty stanice koukám často.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pát črc 29, 2016 15:23

Díval jsem se do kódu a je to teoreticky možné. Změnila se totiž (resp. rozšířila se) struktura dat oproti předchozí verzi. U mne se asi ten problém neprojevil nebo jsem si nevšimnul. Příště asi budu muset po podobné změně vyčistit cache automaticky. Teď, po tom manuálním "vyčištění", by to už mělo být OK.

Samozřejmě stále platí to, co jsem popisoval zde: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 40#p398194" onclick="window.open(this.href);return false;

hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 325
Registrován: úte úno 05, 2013 8:48
Zařízení: Nokia 930 (W10M)

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hamoun » pát črc 29, 2016 21:17

potvrzuju, co psali ostatni vyse. po posledni aktualizaci se prestaly aktualizovat data jak na dlazdici, tak v aplikaci.
pomoci "aktualizovat" to spravit neslo.
udelal jsem ted reinstall a je to ok ...
normalne mi to tech par malo dni chybelo :)

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pát črc 29, 2016 21:52

Jak je psáno výše, stačí smazat data (cache) v Nastavení aplikace. Reinstalace není nutná.

Sent from mTalk

hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 325
Registrován: úte úno 05, 2013 8:48
Zařízení: Nokia 930 (W10M)

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hamoun » pát črc 29, 2016 22:41

necetl jsem to poradne, moje chyba ... kazdopadne, jsem rad, ze to jede :) moc diky

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » sob črc 30, 2016 12:41

Fajn. A já jsem poučen, v příští verzi si dám pozor.

A pokud se vám aplikace líbí, budu jenom rád když budete její "slávu" šířit
na tuzemských i zahraničních webech/forech.


Aplikace je přeložena již do několika jazyků. Kromě češtiny, slovenštiny, angličtiny a němčiny také do:
○ Filip Vukovinski (Hrvatski – Croatian)
○ FireGhost Dragneel (Français – French)
○ 张晓磊 – Zhang Xiaolei (中文 – Chinese)
○ Konrad Kwietowicz (Polski – Polish)
○ Steve Mantatzis (Eλληνικά – Greek)
○ Nycky Condoluci (Italiano – Italian)
○ Ariel Alejandro Colombano (Español – Spanish)

Pokud chcete vidět tuto aplikaci v jiném jazyce nebo zlepšit současný překlad můžete mne kontaktovat e-mailem. Budu rád pokud nám pomůžete se správným překladem. Všichni překladatelé získají licenci MeteoStation zdarma.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » čtv říj 13, 2016 7:19

Nová verze s označením 16.10.1 přináší několik novinek:
• Přidána byla podpora hlukoměru pro vnitřní modul. Zobrazen je ukazatel hladiny hluku a graf. Podpora pro více vnitřních senzorů bude přidána již brzy.
• K dispozici je nyní synchronizace oblíbených stanic napříč všemi Windows 10 zařízeními, na kterých jste se přihlásili pomocí stejného účtu Microsoft. Synchronizace uložených oblíbených stanic probíhá zcela automaticky během cca. 10-20 minut, někdy to může trvat déle.
• Přidána možnost zoomovat odemčené grafy. Poklepáním lze odemknout graf, a pak můžete zoomovat a zkoumat. Dalším poklepáním lze resetovat zoom a/nebo uzamknout grafy.
• Přidán byl také indikátor pokud modul obsahuje neplatná data nebo je odpojen. V tom případě se také zobrazí výchozí dlaždice.
• Vylepšeno bylo zobrazování a škálování na velkých displejích.
• Upravený německý překlad.
• Přidán rumunský, bulharský a ukrajinský překlad.
• Další vylepšení a opravy chyb.

Obrázek Obrázek

Instalace ze Store:
Obrázek

Odkazy:
Oficiální stránky aplikace MeteoStation
Diskuzní fórum k aplikaci
Stránky aplikace na Facebooku (English)

Uživatelský avatar
Tade
smartguru
smartguru
Příspěvky: 604
Registrován: sob bře 09, 2013 11:14
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Trutnov

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od Tade » ned lis 06, 2016 15:11

Tak jsem k Meteoservisu přidal i tuto apku. Je parádní, super, že jde i na PC. Chtěl bych se zeptat, jestli není v plánu zobrazení např. pouze teploty u nejmenší dlaždice v jednoduchém módu?

qwerty
smartguru
smartguru
Příspěvky: 694
Registrován: pon led 30, 2012 21:22
Zařízení: L950, XRN5

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od qwerty » ned lis 06, 2016 15:38

super, vase apky su na WP must have, len tak dalej, dufam, ze vas to neprestane bavit

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pon lis 07, 2016 8:29

qwerty píše:super, vase apky su na WP must have, len tak dalej, dufam, ze vas to neprestane bavit
Díky, jsem poctěn...

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pon lis 07, 2016 8:31

Tade píše:Tak jsem k Meteoservisu přidal i tuto apku. Je parádní, super, že jde i na PC. Chtěl bych se zeptat, jestli není v plánu zobrazení např. pouze teploty u nejmenší dlaždice v jednoduchém módu?
Vidíš, a já si říkal, že na takové malé zdechlině to nikdo nebude chtít, že je to zbytečné. Ale zřejmě není.
Takže OK, v další verzi přidám zobrazování i na nejmenší dlaždici.

Uživatelský avatar
Tade
smartguru
smartguru
Příspěvky: 604
Registrován: sob bře 09, 2013 11:14
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Trutnov

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od Tade » pon lis 07, 2016 19:03

Jojo, tak mě napadlo, že lokaci mám nastavenou a jde mi primárně jen o tu teplotu, takže by stačila nejmenší dlaždice. Na L950 a větších už to takové zdechliny nejsou :)

Každopádně díky za reakci a za vývoj pro WM!

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » sob lis 26, 2016 13:21

Na Windows Store dorazila nová verze aplikace MeteoStation pro Windows 10 zařízení s označením 16.11.1, která přináší několik novinek:
• Podpora více vnitřních modulů. Je-li stanice vybavena několika vnitřními moduly lze nyní zobrazit všechna jejich měření. Přepínat mezi moduly lze šipkami v záhlaví stránky. Nebo klikněte na název modulu v záhlaví, nebo použijte "swipe" gesto vlevo/vpravo. Měření z více vnitřních modulů může být také zobrazeno na dlaždici. Pro daný modul vyberte "zobrazit na dlaždici" z menu.
• Název stanice a názvy jednotlivých modulů jsou nyní zobrazovány v záhlaví stránky. Tyto názvy lze změnit např. na oficiálních stránkách NetAtmo v nastavení. (soukromá stanice)
• Vylepšené zobrazování v režimu "na šířku".
• Změny v uživatelském rozhraní (vylepšené záhlaví, kompletní údaje o časech).
• Zobrazení teploty i na nejmenší dlaždici.
• Změny služby v rámci nového NetAtmo API.
• Další vylepšení a opravy chyb.

Obrázek

Instalace ze Store:
Obrázek

Odkazy:
Oficiální stránky aplikace MeteoStation
Diskuzní fórum k aplikaci
Stránky aplikace na Facebooku (English)

Uživatelský avatar
Tade
smartguru
smartguru
Příspěvky: 604
Registrován: sob bře 09, 2013 11:14
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Trutnov

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od Tade » sob lis 26, 2016 14:22

Díky za tu malou dlaždici. Funguje to skvěle a úplně mi to takhle stačí :)

Sent from mTalk

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pát pro 30, 2016 13:51

Všem současným i budoucím uživatelům aplikace MeteoStation přeji do nového roku vše nejlepší.
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Sinpa
smartstar
smartstar
Příspěvky: 976
Registrován: sob zář 21, 2013 16:12
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od Sinpa » pát led 20, 2017 16:10

Ja mam tedy malou dlazdici mrtvou.
L950, ofiko poslední build, poslední verze aplikace. :(

Odpovědět

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 hostů