[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Uživatelský avatar
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 245
Registrován: úte bře 17, 2009 17:11
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,
Bydliště: Banská Bystrica

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od jkubovic » pát kvě 27, 2016 12:10

Super, vďaka!!! Hneď ako bude fungovať tak kupujem. Je to funkcia, ktorá mi v inakšie dokonalom Meteoservise chýbala.

hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 325
Registrován: úte úno 05, 2013 8:48
Zařízení: Nokia 930 (W10M)

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hamoun » pát kvě 27, 2016 14:20

ja si myslim, ze vůbec není potřeba to brat jako něco kritického ....
proste se to doladi a bude to ..
momentalne, když chci teplotu (clhkost, vyvoj tlaku), otevřu aplikaci. vse jinak funguje ...

obdivuju napad, zpracovani. parada :)

Uživatelský avatar
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 245
Registrován: úte bře 17, 2009 17:11
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,
Bydliště: Banská Bystrica

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od jkubovic » pon kvě 30, 2016 12:25

Ďakujem, opravené, všetko funguje.
Kúpil som :-)

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pon kvě 30, 2016 12:44

Ano je to tak. Na Store se konečně dostala nová verze s opravami.
Opraveno bylo např.:
- dlaždice se neaktualizuje správně nebo vůbec
- občasná chyba při zobrazení měření soukromé stanice
- aplikace občas přestane reagovat (např. při uložení stanice do oblíbených)

Obrázek

Ještě jednou díky všem zapojeným za pomoc.
Teď už si snad budete aplikace jen užívat... :)

Mirdyn
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 291
Registrován: ned úno 15, 2015 22:28
Zařízení: Huawei P30 lite

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od Mirdyn » pon kvě 30, 2016 13:09

Ahoj všem, moc pěkná app., ale nenašel jsem vhodnou stanici v okolí :-(
Někteří mají špatně umístěné stanice, ale to není chyba vývojářů. :smt023 :smt023

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pon kvě 30, 2016 13:24

Počet ani umístění stanic není samozřejmě definitivní. Síť se rozrůstá, stanice přibývají (ale mohou i mizet), uživatelé, myslí-li to aspoň trochu vážně, se snaží umístit senzory v rámci možností alesspoň nějak smysluplně. Samozřejmě, vždy se najde ignorant...

Uživatelský avatar
sssugi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: pon bře 15, 2010 18:09
Zařízení: Nokia Lumia 920

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od sssugi » stř čer 01, 2016 10:57

Zdravim aplikacia sa mi velmi zapacila uz je aj kupena..premyslam takisto nad kupou vlastnej stanice.
K aplikacii - nepodarilo sa mi prehodit komplet aplikaciu do slovenciny - po nastaveni jazyka a restarte vyzera aplikacia takto
https://onedrive.live.com/redir?resid=2 ... hoto%2cPNG" onclick="window.open(this.href);return false;

Nebolo by mozne si iba vo svojej aplikacii premenovavat oblubene verejne stanice? V mojom okoli su totiz dve, jedna ma snimac na severnej strane a jedna na zapadnej medzi ktorymi si prepinam, a podla ulic sa to tazsie pamata.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » stř čer 01, 2016 11:45

Oblíbené stanice, které jsou tedy uloženy v seznamu oblíbených, lze kdykoliv přejmenovat. Stačí otevřít seznam oblíbených stanic, vybrat dotyčnou, a tu pak pomocí nabídky (na daném řádku) přejmenovat. Stejně tak lze stanici přejmenovat během výběru z mapy. po výběru (kliknutí na onu stanici) lze dole zadat/změnit její název.
Jen nezapomeňte, že zadaný název stanice je třeba uložit/potvrdit klávesou ENTER.

Co se týče problému s SK lokalizací: zkoušel jsem a všechno OK, takže budeš muset dát pár dalších informací.
Je to verze na PC? Jakou máš jazykovou verzi Win10?
Po zvolení jiného jazyka by se měl zobrazit dialog s potvrzením restartu, stalo se?
Zkus změnit na češtinu? Taky nejde? A pokud ano, změň opět na SK, co se stalo?

Nejlepší by to bylo řešit na oficiálním fóru a ne zde.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » stř čer 01, 2016 15:36

sssugi píše:Zdravim aplikacia sa mi velmi zapacila uz je aj kupena..premyslam takisto nad kupou vlastnej stanice.
K aplikacii - nepodarilo sa mi prehodit komplet aplikaciu do slovenciny...
Ty mi teda dáváš, jsem s tím zadrbal 3 hodiny času. ;-)
Celý problém je lehce komplikovanější, ale řešení je vlastně jednoduché. Celý vtip je v tom, že pokud se bavíme o provozu aplikace na PC, což je podle screenshotu tvůj případ, tak je to s lokalizací na jiný jazyk, byť podporovaný ze strany aplikace samotné, poněkud jiné, než např. na mobilu. Zkusím to trochu objasnit bez zbytečné omáčky kolem.

Předpokládejme, a to je asi taky taky tvůj případ, že provozuješ PC v angličtině. Takže, když nainstaluješ ze Store aplikaci, tak se sice nainstaluje, ale pouze s těmi jazykovými balíčky, které odpovídají nastavení jazyka/jazyků na tom daném PC. Takže, pokud nemáš v systému přidanou podporu pro zobrazování např. polštiny, a máš tam třeba jen onu výchozí angličtinu, tak se nainstaluje pouze jazykový balíček en-US tedy pro tu angličtinu. Pozdější přepnutí na polštinu v aplikace nepomůže, protože se nenainstaloval daný polský balíček aplikace. Takže abys to napravil, musíš nejprve do systému přidat daný jazyk, třeba tvou slovenčinu, a potom aplikaci nainstalovat/reinstalovat ze Store aby se daný jazykový balíček nainstaloval na PC.
U mne se to chovalo jak jsi popsal, chvíli jsem hledal chybu, chvíli jsem už nevěděl, ale nakonec na to přišel. Takže nakonec stačí udělat vlastně jenom to, co vidíš na přiloženém obrázku, tedy přidat do systému Slovenčinu a pak jen přeinstalovat (znovu nainstalovat) MeteoStation ze Store.

Obrázek

PS. Nanadávaj, já to to nevymyslel...

Uživatelský avatar
sssugi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: pon bře 15, 2010 18:09
Zařízení: Nokia Lumia 920

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od sssugi » stř čer 01, 2016 16:59

Ospravedlnujem sa za zabijanie tvojho casu myslel som si ze to je len nejaka drobnost a nie nieco takto zlozite :) A premenovanie takisto ide...nevsimol som si to...na mobile je to asi viac ocividne ako na velkom displeji kde je to uplne uplne vpravo. Dakujem za rady...uz si len zadovazit vlastnu stanicu :)

Uživatelský avatar
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Příspěvky: 519
Registrován: sob čer 20, 2015 21:45
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od KoumiCZ » stř čer 01, 2016 22:18

Po uplynutí zkušební doby se aplikace ani nenačte a během úvodní obrazovky s logem aplikace aplikace spadne.

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od veigy » stř čer 01, 2016 23:06

Souhlas, dneska jsem to dlouho zkoumal, než mi to došlo a aplikaci zakoupil :) stejně jsem ale musel na dvou zařízeních přeinstalovat, aby se načetla nová licence...

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » úte čer 14, 2016 10:04

Dnes byla vydána nová verze s jednou zásadní změnou.

Nově je k používání aplikace nutný účet služby NetAtmo.
Pokud ještě nemáte, musíte si jej nejdříve založit, nicméně nemusíte NetAtmo stanici vlastnit.
Důvodem jsou nízké limity a politika používání služby NetAtmo, což je vlastně poskytovatel resp. správce těchto dat, takže nelze provozovat aplikaci např. jen pod jedním interním účtem (jako doposud), jelikož velice brzy dojde k překročení těchto limitů a tím k vlastně k nefunkčnosti aplikace (byť dočasné) pro všechny takové uživatele bez vlastního účtu. Nejsem z toho taky zrovna nadšený, ale bohužel je to nutné.

Další novinky v této verzi:
• Změny UI a standardizace navigace a pohybu mezi stránkami.
• Vylepšená stránka O Aplikaci s historií změn.
• Přidán chorvatský, čínský a francouzský překlad.
• Různá drobná vylepšení a opravy chybiček.

PS. Pokud budete mít po aktualizaci aplikace (a zadání vašich NetAtmo přihlašovacích údajů) problémy, doporučuji aplikaci přeinstalovat.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pát črc 08, 2016 12:24

Co nevidět se k vám dostane nová verze s označením 16.7.1, která přináší pár celkem výrazných novinek.

Byla přidána podpora modulu srážkoměru. Je-li stanice tímto senzorem vybavena, zobrazí se také graf srážek. Zobrazeno je také množství srážek za poslední hodinu a za celé období.

Podpora pro tzv. testovací účet, což je určeno zejména pro nové uživatele, kteří zatím nemají vlastní NetAtmo účet. Po omezenou dobu můžete, pro účely vyzkoušení, využít interní testovací účet služby NetAtmo, který je platný pouze pár hodin. Pro další užívání aplikace se prosím přihlaste vaším vlastním účtem.

Možnost vypnout tzv. filtrování stanic na stránce Výběr Stanice. Ne každý majitel stanice se postará, aby venkovní modul umístil správně a ne třeba přímo na odpolední slunce. A ne každý majitel si pohraje s dokonalým nastavením a kalibrací dat, která je k dispozici. Samotná služba NetAtmo se snaží průběžně tyto stanice, které vykazují diametrálně odlišné hodnoty než ty v okolí, eliminovat a takzvaně je filtruje. Tento filtr využívá i aplikace MeteoStation. Vypnutím tohoto filtru najdete na mapě více stanic, ale včetně těch špatně umístěných.

Změny UI a vylepšené zobrazení na velkých displejích.
Rozdíl je patrný zejména na PC a velkých displejích tabletů apod.

• Přidán řecký překlad a další vylepšení a opravy chyb.

Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » čtv črc 28, 2016 13:23

V nové verzi 16.8.1 byla přidána podpora pro modul anemometru (větroměr).
Je-li stanice tímto senzorem vybavena je zobrazena aktuální rychlost a směr větru.
V grafu je také zobrazena průměrná rychlost a nárazy větru.
Přidána byla také podpora pro různé měrné jednotky. Jednotky pro zobrazování veličin zvolte v nastavení aplikace.
Dále byl přidán italský a španělský překlad + další drobná vylepšení a opravy chyb.

Obrázek

Instalace ze Store:
Obrázek

Odkazy:
Oficiální stránky aplikace MeteoStation
Diskuzní fórum k aplikaci
Stránky aplikace na Facebooku (English)

Uživatelský avatar
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 245
Registrován: úte bře 17, 2009 17:11
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,
Bydliště: Banská Bystrica

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od jkubovic » pát črc 29, 2016 8:38

Ahoj, po inštalácii najnovšej verzie 16.8.1 sa mi prestala aktualizovať dlaždica, nepomôže ani otvoriť a zatvoriť aplikáciu.
Aktuálny stav na dlaždici zobrazí len vtedy, keď dám stanicu odstrániť z dlaždice a následne ju znovu na dlaždicu pridám.
Po polhodine sa však znovu nezaktualizuje a na dlaždici sa zobrazí len logo aplikácie.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pát črc 29, 2016 9:26

V oblasti dlaždic neproběhly žádné změny, takže problém bude jinde.
Doporučuji v aplikaci znovu informaci na dlaždici "připnout". Čili dát "Odstranit z dlaždice" a pak opět "Zobrazit na dlaždici".
Tento postup opraví případné "problémy" po aktualizaci. Zkontrolujte také nastavení aplikace zejména četnost aktualizace a také systémové nastavení pro tuto aplikaci viz. Nastavení-Soukromí-Aplikace na pozadí .
Pokud to nepomůže, zkuste restart telefonu a nebo aplikaci přeinstalovat.

Poznámka: správu úloh na pozadí (která aktualizuje dlaždice) provádí samotná oprační systém a je jen na něm co provede. Klidně se může stát, že je-li zařízení (nějakým způsobem) zaneprázdněno apod. odloží spuštění této úlohy nebo ji dokonce zastaví. Já s tím nic dělat nemohu.

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od veigy » pát črc 29, 2016 10:28

Mě po aktualizaci aplikace úplně přestaly fungovat všechny čidla, po reinstalu OK.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pát črc 29, 2016 10:50

Divné, nicméně ve většině případů by mělo stačit v Nastavení aplikace zvolit "Vymazat uložená data" (zcela dole).
Tím dojde ke kompletnímu přenačtení dat stanice.

Vita56
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 89
Registrován: čtv bře 12, 2009 14:00
Zařízení: HTC HD2, HTC Touch HD

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od Vita56 » pát črc 29, 2016 11:08

Mně zase po aktualizaci po delší době, nenačítá údaje. Čidla jsou třeba 10:45, aktualizace 14:10.

Odpovědět

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů