[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » stř kvě 25, 2016 12:04

MeteoStation je vaše osobní virtuální meteorologická stanice. A to i přesto, že sami žádnou meteorologickou stanici a třeba ani teploměr za oknem nemáte. I tak teď můžete sledovat ty nejběžnější meteorologické veličiny jako je teplota, tlak či vlhkost vzduchu. Stačí když si z mnoha tisíců stanic, které jsou dostupné po celém světě, vyberete některou ve vašem blízkém okolí. Nebo si vyberete stanici v místě vaší dovolené a můžete mít přehled o počasí i tam.

Obrázek

MeteoStation je zcela nová aplikace z naší dílny. K populární aplikaci Meteoservis teď tedy přibyla další aplikace, pro sledování základních údajů o aktuálním počasí jako je teplota vzduchu, atmosférický tlak či relativní vlhkost vduchu. Ta zobrazuje aktuální naměřené hodnoty, trend a také historická data formou interaktivního grafu. Sledovanou stanici lze vybrat jednoduše z mapy, přejmenovat a také uložit do seznamu oblíbených třeba pro příští využití. Stanice uložené v seznamu oblíbených lze kdykoliv přejmenovat a nebo odstranit.

MeteoStation využívá celosvětovou síť měřících stanic NetAtmo, do níž jsou zapojeny tisíce majitelů těchto stanic z celého světa. Tisíce uživatelů těchto stanic sdílejí dobrovolně svá měření čímž vznikla unikátní a rozsáhlá komunitní síť měření. A pokud i vy sami vlastníte meteostanici NetAtmo, můžete po zadání svých přihlašovacích údajů přistupovat k vnitřnímu i venkovnímu měření vaší stanice. Pro využití aplikace ale nemusíte NetAtmo stanici vlastnit. Stačí si jen vybrat z již existujících a dostupných stanic tzn. veřejných stanic. Vlastníci těchto stanic sdílejí svá měření v síti NetAtmo zcela dobrovolně, ostatně je to vlastně základní princip této komunitní služby.

MeteoStation je k dispozici jako univerzální aplikace pro platformu Windows 10 (desktop PC a Mobile). K dispozici jsou dvě varianty živé dlaždice. Normální, zobrazující maximum detailů měření a jednoduchá dlaždice, která zobrazuje pouze teplotu. Aplikace podporuje všechny aktuálně dostupné velikosti dlaždic. Kompletní informace o aplikaci MeteoStation a odpovědi na nejčastější otázky najdete na oficiálních stránkách aplikace.

Screenshoty:
Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Instalace ze Store:
Obrázek

Důležité odkazy:
Oficiální stránky aplikace MeteoStation
Oficiální článek k vydání první verze
Diskuzní fórum k aplikaci
Stránky aplikace na Facebooku (English)

Uživatelský avatar
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1565
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od SmetyCZ » stř kvě 25, 2016 13:57

Pěkný, mě se to hodně líbí! :-)

Jenom co se mi teď stalo - chtěl jsem vyhledat nejbližší stanici, zoomoval jsem v mapě a když jsem odzoomoval, tak mi stanice zmizely musel jsem jít přes šipku zpátky a znovu vyhledat stanici.

A je to asi první aplikace u které vidím, že se dá vytáhnout hamburger menu tahem zleva, pěkné, pěkné!

szoustal
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: stř črc 05, 2006 13:50
Zařízení: Mate 10 Pro, Samsung S8, Lumia 950 Black,

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od szoustal » stř kvě 25, 2016 15:12

Ve Store mi to na mobilu nenajde, můžeš dát QR code?

Uživatelský avatar
Kreid
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: stř bře 17, 2010 20:36
Zařízení: Nokia Lumia 930, Sony Xperia Z5
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od Kreid » stř kvě 25, 2016 15:36

szoustal píše:Ve Store mi to na mobilu nenajde, můžeš dát QR code?
Nebo jde otevřít v prohlížeči Smartmanii a ve fóru tento příspěvek a kliknout na odkaz ke stažení ze storu.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » stř kvě 25, 2016 15:38

Dočasně, než vše probublá na Store...
Obrázek

Stevik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 768
Registrován: ned črc 22, 2007 23:40
Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od Stevik » stř kvě 25, 2016 15:42

Super a hned koupil!

hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 325
Registrován: úte úno 05, 2013 8:48
Zařízení: Nokia 930 (W10M)

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hamoun » čtv kvě 26, 2016 9:58

super napad, paradni aplikace !!! :)
meteostanice je vedle v ulici a je to levnejsi, nez kupovat vlastni stanici :)

funguje vam na pozadi?
dlazdice ukazuje data pouze aktualni k poslednimu pusteni aplikaci.
casem se z ni stane "neziva dlazdice" - s obrazkem aplikace

nevidim aplikaci v seznamu moznych aplikaci bezicich na pozadi.
jsem si jist, ze to tam bylo.
MYSLIM si, ze odtamtud zmizela po zakoupeni ...

odinstalovat/nainstalovat jsem zkousel ..

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » čtv kvě 26, 2016 10:52

hamoun píše: funguje vam na pozadi?dlazdice ukazuje data pouze aktualni k poslednimu pusteni aplikaci.
casem se z ni stane "neziva dlazdice" - s obrazkem aplikace
nevidim aplikaci v seznamu moznych aplikaci bezicich na pozadi.
jsem si jist, ze to tam bylo. MYSLIM si, ze odtamtud zmizela po zakoupeni ...
Poprosil bych zejména o verzi OS, tedy hlavně zda ofic. větev 10586.xxx a nebo Insider(redstone).
Jinak, dlaždice má nastavený tzv. expiration_time na 2 hodiny, což znamená, že po té době se dlaždice "resetuje" na onu výchozí. Nicméně pokud je v aplikaci nastaveno/povoleno aktualizace na pozadí např. na 30 minut, tak by se to stát nemělo, pokud v době aktualizace byl dostupný a funkční Internet atd. I když jsem si všimnul, že občas se tam ta výchozí dlaždice "protočí" ale hned se aktualizuje zprávně. Navíc, pokud to běží na mobilu, tak se aplikace pokouší o aktualizaci hned po odemčení mobilu, takže pokud je Internet OK, tak by se dlaždice měla aktualizovat po několika málo sekundách taky.

Uživatelský avatar
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1565
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od SmetyCZ » čtv kvě 26, 2016 11:00

To s tou dlaždicí potvrzuju, L640, poslední ofiko build 318.

Po odemčení telefonu zůstává ikona aplikace.

hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 325
Registrován: úte úno 05, 2013 8:48
Zařízení: Nokia 930 (W10M)

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hamoun » čtv kvě 26, 2016 11:13

930 - oficialni vetev - posledni verze.
zkousel jsem prenastavovat delku obnovy (15, 20, 30min), to nepomohlo ...

vsecky ostatni dlazdice bezi
(meteoservis pro, chronos +, cistota ovzdusi, ...)

internet - wifi + neomezena data

jakmile rozkliknu aplikaci, vidim data z posledniho otevreni a ihned se aktualizujou.
dlazdice pak obsahuje posledni data ...

Uživatelský avatar
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 245
Registrován: úte bře 17, 2009 17:11
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,
Bydliště: Banská Bystrica

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od jkubovic » čtv kvě 26, 2016 11:44

Tiež sa pripájam - dlaždica sa neaktualizuje, skúšal som všetky časové úseky, aj aktualizáciu pri odomknutí.
Aktualizácia prebehne len po otvorení aplikácie.
Neaktualizuje sa ani Desktop verzia, tam sa po čase dlaždica zmení na "neživú". Po otvorení aplikácie dlaždica na nejaký čas "ožije".
Pripojenie na internet vždy aktívne, aj mobilné dáta, aj wifi, beh na pozadí povolený.

Zariadenia:
Microsoft Lumia 640 LTE - Windows 10 Mobile -posledný oficiálny build 318
Tablet Lenovo Yoga 2 - Windows 10 Home -posledný oficiálny build 318

JiriE
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 120
Registrován: úte lis 01, 2011 10:30
Zařízení: Lumia 930

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od JiriE » čtv kvě 26, 2016 13:57

Potvrzuji předešlé - L930, poslední oficiální verze W10M, data i WIFI aktivní.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » čtv kvě 26, 2016 14:29

No budu to muset prozkoumat. Ale smůla je, že to na 3 zařízeních, kde to testuju, funguje normálně.
Všude poslední ofiko build W10, L640, L735 a L650. Všude OK, po odemčení zařízení taky.

Zkuste prosím restart telefonu a pak to chvíli pozorovat.

Uživatelský avatar
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 245
Registrován: úte bře 17, 2009 17:11
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,
Bydliště: Banská Bystrica

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od jkubovic » čtv kvě 26, 2016 17:26

Na telefone urobeny soft reset, na tablete restart - nepomohlo, stale sa dlazdica neaktualizuje. A to som na telefone este nechal aplikáciu bezat na pozadi, nezatvaral som ju. Cas aktualizacie na dlazdici bol stale 16:05, teraz je tam uz len logo aplikacie

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » čtv kvě 26, 2016 18:32

Prosím ty,co mají problém s obnovou dlaždice, zejména na mobilu, aby sem vložili používanou verzi OS, nebo to doplnili ke svým příspěvkům. Mockrát díky.

PS:
Úplně ideální by bylo, kdybyste se s řešením podobných problémů obraceli na ofic. fórum.

Sent from mTalk

Uživatelský avatar
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Příspěvky: 519
Registrován: sob čer 20, 2015 21:45
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od KoumiCZ » čtv kvě 26, 2016 18:40

Zdravím, jaká omezení na uživatele čekají ve chvíli, kdy uplyne zkušební doba? Děkuji.

EDIT: Potvrzuji problém s Live Tile na L640.

IgorR
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: čtv kvě 26, 2016 20:23
Zařízení: L930

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od IgorR » čtv kvě 26, 2016 20:29

Pripájam sa,
na L930 sa dlaždica neaktualizuje, až potom, keď sa otvorí samotný program. Všetky ostatné apky funguju, okrem MeteoStation. Skúšal som meniť nastavenia, reštartovať mobil ale nič nepomáha.

Windows 10 Mobile -posledný oficiálny build 318

Uživatelský avatar
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 245
Registrován: úte bře 17, 2009 17:11
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,
Bydliště: Banská Bystrica

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od jkubovic » čtv kvě 26, 2016 21:16

Odinstaloval som aplikaciu, urobil som softreset a znovu som aplikaciu nainstaloval. Nepomohlo, dlazdica sa stale neaktualizuje. Hardreset skusat nebudem, robil som ho po poslednom builde.
MS Lumia 640 LTE - oficialny build 318.

zlieva
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 282
Registrován: čtv srp 08, 2013 6:32
Zařízení: NOKIA LUMIA 620/ LUMIA 920 Black/ LUMIA 950 SS

Re: [app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od zlieva » čtv kvě 26, 2016 21:23

L950, oficiálny build, dlaždica sa neaktualizuje podobne ako to tu bolo spomínane.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] MeteoStation • virtuální meteorologická stanice

Příspěvek od hujer » pát kvě 27, 2016 9:31

Nejraději bych si nakopal do p*****e.... :oops:
Všem co mají problémy s obnovou LiveTile se tímto omlouvám a zároveň děkuji za upozornění. Testoval jsem snad úplně všechno, ale varianta, že na dlaždici budu mít jen info z veřejné stanice mi nějak unikla. Sám stanici mám, takže jsem jak magor celou dobu testoval jen variantu se soukromou stanicí.

Problém byl tedy objeven a vše bude opraveno hned v následující verzi, kterou samozřejmě vydám co nejdříve.
Vydržte prosím...

Odpovědět

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů