[app] Meteoservis 3 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Odpovědět
Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od hujer » pát srp 29, 2014 14:19

To mohli a je to v plánu, ale zatím UniversalApp model pro vývoj pro Win/WP 8.1 neumožňuje resp. neobsahuje API pro nastavení pozadí zamykací obrazovky (Lockscreenu) pro WP. Takže by zatím buď nebyl LockScreen a nebo by to nebyla jedna Universal aplikace (tedy za jedny peníze na WP i Win), ale dvě zcela oddělené... :-(
Prostě asi ještě chvíli počkáme.

PetrCBR
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: čtv říj 17, 2013 9:32
Zařízení: Lumia 520, iPhone 5, Huawei P9 Lite

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od PetrCBR » pát srp 29, 2014 17:38

Ono to UniversalAPI bude plne pouzitelne az za par let ... zatim na tom maji porad co dodelavat.

Uživatelský avatar
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:45
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od p.a.Ť.o » sob srp 30, 2014 20:29

Díky za poslední aktualizaci a možnost volby chování tlačítka Zpět :-)
Mmchm, nedávno se řešily nové ikonky... Nějaké info, jak ta implementace pokročila?

Jinak vše jej k narozkám! :-)

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od hujer » ned srp 31, 2014 15:21

Pěkně jsi prozradil, co "normální" uživatele čeká v další verzi :-)
(jsi zapomněl, že máš Free4Community...)

PS. Ikonky se pořád řeší, ale vidím to tak, že volba mezi sadami ikon bude až později, v nové verzi generace 3.x...

Uživatelský avatar
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:45
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od p.a.Ť.o » ned srp 31, 2014 18:57

A jéje, tak to jsem si neuvědomil, byť teda pro někoho to bude asi malá fičurka :-/

Ty ikonky je až tak těžké implementovat?

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Re: [app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,P

Příspěvek od hujer » ned srp 31, 2014 19:11

Není,ale musíš je mít a koupit a evt. upravit. Pak upravit kod na několika místech a udělat pro všechno dialogy pro nastavení, všechno důkladně otestovat.
No a jelikož se už pracuje na třetí generaci a hlavně jsou teď jiné priority a taky musím dělat i něco do práce, není to až tak jednoznačné [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od hujer » úte zář 02, 2014 12:34

Před chvíli byla uvolněna nová verze aplikace Meteoservis 2.84 pro Windows Phone 8. Jaké jsou novinky?

• Nová možnost vypnout potvrzování ukončení aplikace dalším stiskem klávesy Zpět.
• Vylepšené (stálé) zobrazování značky (kříže) aktuální GPS pozice u radarových snímků při prohlížení i animaci.
• Opravena chyba zobrazování během prohlížení radarových snímků.
• U prvního spuštění se nyní vyhledává nejbližší místo podle aktuálních GPS souřadnic (po instalaci se již tedy nenastavuje automaticky Praha jako výchozí).

Kam se má Meteoservis ubírat?
Pokud jste tak již neučili, zůčastněte se prosím (zcela anonymně) této malé ankety: http://www.anketovnik.cz/1a0a565708d5e655" onclick="window.open(this.href);return false;

Užitečné odkazy:
Oficiální stránky aplikace Meteoservis
Diskuzní fórum k aplikaci
Stránky aplikace na Facebooku

k.ats
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: pon črc 07, 2014 6:53
Zařízení: L930

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od k.ats » pon zář 08, 2014 9:11

Ahoj, obracím se zde na Vás s dost netradičním dotazem a to je platba za Vaši aplikaci. Jelikož je tohle moje první aplikace, kterou jsem si chtěl zakoupit a také zakoupil (teda ještě ne úplně), chtěl bych se zeptat zda mi jstze schopní poradit jak mám tuto aplikaci zaplatit. Vytvořil jsem si paypal účet, zakoupil aplikaci pomocí tohotot účtu, ale stále mi na mém microsoft účtu píšou, že nemůžou strhnout platbu a abych si aktualizoval fakturační údaje, které mám ale dobře. Na podpoře Microsoftu mi řekli, že je problém u mé banky a že blokují platby microsoftu. Přitom z mé banky to má strhnout paypal účet, tam si myslím, že problém není. Nevíte kde by mohl být zakopaný pes a jak zprovoznit platbu pomocí paypal účtu? Doufám, že jsem svůj problém vyjádřil dost srozumitelně. V současnosti mám na telefonu nainstalovanou aplikaci PRO, ale nemám ji zaplacenou, protože mi to nejde :-(

/*Když to po sobě čtu, tak to vypadá jak kdybych si paypal účet vytvořil teprve teď kvůli této aplikaci, ale tak to není. Paypal účet už mám dýl a bezproblému z něj platím např. na ebay, aliexpress, apod. Já nechápu proč mi to nejde u microsoftu, jestli nějak špatně spárovaný nebo nevím.*/

PetrCBR
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: čtv říj 17, 2013 9:32
Zařízení: Lumia 520, iPhone 5, Huawei P9 Lite

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od PetrCBR » pon zář 08, 2014 11:29

A ptal jsi se primo u zdroje ? Tedy ve tve bance ?

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od hujer » pon zář 08, 2014 11:56

Zkus začít na stránce tvého MS Accountu tj. https://commerce.microsoft.com/PaymentHub/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zde ověř, zda jsou platby PayPal zařazeny v seznamu "Způsoby platby".
Pokud ne, tak přidej nový Způsob platby (PayPal) a pokračuj dle instrukcí.
Pokud ano, tak zkontroluj nastavení tohoto typu platby.
Pokud se i tak zdá všechno v pořádku, zkus tento způsob platby odstranit (volba odebrat), odhlásit se od MS účtu,
za chvíli znovu přihlásit a opětovně vložit jako Nový způsob platby přes PayPal.

Víc ti, obávám se, nepomůžu...

[offtopic]

k.ats
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: pon črc 07, 2014 6:53
Zařízení: L930

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od k.ats » pon zář 08, 2014 12:51

Děkuji za rady. Šel jsem na to od konce, tedy prvně jsem chvíli chatoval s MS podporou a tam mi bylo sděleno, že se mám obrátit na svou banku, šel jsem tedy o krok dál a napsal jsem na support PayPalu - dostal jsem tu samou odpověď. Nicméně už u PayPalu je mi divné, že tam byla pouze jedna nepovedená platba, ale MS si zkoušela již 4x vzít platbu - na PP je v historii jen ta poslední ze včerejška (koukal jsem dostatečně daleko do historie, ono to teda ani není tak dlouho od "koupi" aplikace). Naposledy jsem zkoušel napsat do banky a čekám na odpověď. Bohužel PayPal na MS účtu odstranit nelze ("Tento způsob platby nyní nelze z důvodu nevyřízených poplatků odebrat.") Také mě to napadlo. Zkoušel jsem ještě jestli lze vytvořit nový - to šlo, ale mám tam teď 2 stejné PP účty. Ještě jsem přemýšlel přidat tam přímo debetní kartu, ale stejně jsem tam nikde nenašel jak změnit způsob platby za danou aplikaci. Počkám na vyjádření z banky a uvidí se. (V bance v historii nemám žádnou neúspěšnou transakci, tak mám strach, že budou dělat taky mrtvýho brouka).

Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 445
Registrován: čtv zář 19, 2013 19:24
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od Radim Stehlík » pon zář 08, 2014 13:46

To skoro vypadá jako panický strach z bank... :-)
Raději psát na MS, kde ti nějaká anglicky mluvící asistentka stejně nepomůže protože neví kde je česko, pak zkusit psát na PP, sem na fórum... a ve finále zjistíš, že to banka kvuli něčemu nepovolila... musíš mít vytrvalost tohle absolvovat..

Mimochodem proč si to nezaplatíš přes operátora? Já nakupuju aplikace takhle. Neřeším nic, přičte se to k účtu za telefon. Jedině, že by to neuměli všichni operátoři, to by pak bylo fakt na prd. :-(

k.ats
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: pon črc 07, 2014 6:53
Zařízení: L930

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od k.ats » úte zář 09, 2014 9:46

Určitě to není panickým strachem z bank. Spíš jsem si myslel, že je problém jinde. Ale banka mi stejně napsala ať si zkontroluji limity na kartě a případně jim zavolám, že se daný problém bude řešit telefonicky. Přitom limity mám v pořádku a na ebay nemám problém něco zaplatit přes PayPal. Jen mám zakázané platby MO/TO, ale tam nevidím problém. Dnes bylo druhé kolo chatu s WP podporou a tam mi bylo řečeno ať to nechám být a pro příští nákupy použiji jiný způsob. (Chtěl jsem po nich jestli nejde změnit způsob platby. Přidal jsem si tam přímo VISA kartu a že bych to zaplatil pomocí této možnosti, ale asi to nejde).

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od hujer » úte zář 09, 2014 9:51

Fajn, tak jsme si to vyjasnili a můžeme konečně ukončit tuto OFFTOPIC diskuzi o platbách...
;-)

Uživatelský avatar
langpi999
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: čtv led 16, 2014 21:03
Zařízení: Lumia 1020 YELLOW

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od langpi999 » sob zář 13, 2014 10:05

Chtěl jsme se zeptat,proč u radarových snímků a jejich přehrání animace oblačnosti jde jen od rána a do aktuální hodiny v které zrovna koukám na animaci? Jsem jen začátečník mám plnou verzi ale zajímalo by mě jak se bude oblačnost přes mojí polohu hnát spíše hodiny dopředu ... ale všiml jsem si toho i u aplikae bouek takle vydím jak se sice oblačnost vyvíjela až do aktuální doby,ale nevím jak tomu bude několik hodin dopředu tak s eptám jestli si musím domyslet dopředu jestli to pře ze mě pujde priblizny pohym oblacnosti nebo jak je to? děkuji a jen tak dál skvělá aplikace mám plnou verzi

Uživatelský avatar
Tade
smartguru
smartguru
Příspěvky: 604
Registrován: sob bře 09, 2013 11:14
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Trutnov

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od Tade » sob zář 13, 2014 10:10

Toto by mě také zajímalo :) Předpověď alespoň na půl hodiny dopředu by se hodila.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od hujer » sob zář 13, 2014 12:35

langpi999 píše:Chtěl jsme se zeptat,proč u radarových snímků a jejich přehrání animace oblačnosti jde jen od rána a do aktuální hodiny v které zrovna koukám na animaci? Jsem jen začátečník mám plnou verzi ale zajímalo by mě jak se bude oblačnost přes mojí polohu hnát spíše hodiny dopředu ... ale všiml jsem si toho i u aplikae bouek takle vydím jak se sice oblačnost vyvíjela až do aktuální doby,ale nevím jak tomu bude několik hodin dopředu tak s eptám jestli si musím domyslet dopředu jestli to pře ze mě pujde priblizny pohym oblacnosti nebo jak je to?
tade píše: Toto by mě také zajímalo. Předpověď alespoň na půl hodiny dopředu by se hodila.
"Odpověď je prostá, milý Watsone"...
Radarové snímky jsou zobrazením aktuálního stavu počasí. Tedy ten aktuální tj. nejnovější snímek, ty starší jsou snímky z historie tj. zobrazují předchozí stav. A jelikož jenom sama příroda ví, jak to bude vypadat třeba za 20, 30 nebo 60 minut, není možno s rozumnou přesností předpovědět, jak přesně se bude srážkové pásmo vyvíjet. Všimněte se slova "předpovědět", jelikož ano, toto je již předpověď a nebo spíše pokus o ní.
Ono totiž další vývoj určit není lehké. Tak například zohlednit orografii či místní podmínky a další záležitosti je hodně složité a tak, pokud někdo tuto funkci "předpovědi" umožňuje, je to jen velmi zjednodušený výpočet s mnohdy velice špatnými výsledky.
Takže odpověď je: ano, právě ze sledování a vyhodnocení předchozích snímků lze vysledovat a "okem" odhadnout další průběh srážek a právě proto tam historie snímků a jejich animace je.

Další info:
Když se podíváte na stránký ČHMÚ, vidíte totožný průběh srážek: viz http://www.chmi.cz/files/portal/docs/me ... dview.html" onclick="window.open(this.href);return false; Existuje však i beta-verze (zde: http://www.chmi.cz/files/portal/docs/me ... short.html" onclick="window.open(this.href);return false;) kde lze zapnout (možná je to zapnuté ve výchozím nastavení) zobrazení predikce tj. "Počet snímků předpovědi".

Bohužel jde jen o prostou interpolaci nezohledňující mnohé další faktory. Takže se klidně stane a stává, že:
- než předpovězené srážkové pásmo dorazí, srážky zcela zaniknou, třeba vlivem spefické polohy místa (např. oblačnost od západu se často před opavskou kotlinou zázračně rozdělí a srážky nás obejdou) a nebo se třeba fronta začala rozpadat a nebo je večer a bouřky tak pomalu zanikají atd. atd. atd.
- směr/rotace srážek se mezitím mírně změní či zpomalí/zrychlí (třeba včera to bylo patrné)

Klidně si dejte tu práci a sledujte onu předpověď a zpětně porovnávejte s realitou (jako já). Optimálně za různých podmínek a ne jen při přímočarém postupu fronty ze západu na východ...

Z výše uvedených důvodů (opomenu li licenční záležitosti) není zatím tato predikce součástí aplikace a kdo ví, jesti někdy bude. Mnohem přínosnější mi přijde třeba funkce, která upozorní na výskyt srážek v blízkosti/okruhu stanoveného bodu. Jestli a kdy pak srážky opravdu dorazí určí lehce zkušený pozorovatel sám a mohem spolehlivěji než tato "predikce".

Uživatelský avatar
Tade
smartguru
smartguru
Příspěvky: 604
Registrován: sob bře 09, 2013 11:14
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Trutnov

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od Tade » sob zář 13, 2014 12:55

Díky za vysvětlení :)

Uživatelský avatar
drak21
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 169
Registrován: stř zář 28, 2005 8:28
Zařízení: iPhone 6 64gb Space Grey
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: [app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,P

Příspěvek od drak21 » sob zář 13, 2014 13:28

Ahojky,bylo by možné dát podrobnější mapu srážek aby bylo vidět většina měst a obcí přes které se pohybuje oblačnost plus aktuální místo dle gps ?Děkuji za odpověď.

Uživatelský avatar
drak21
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 169
Registrován: stř zář 28, 2005 8:28
Zařízení: iPhone 6 64gb Space Grey
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: [app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,P

Příspěvek od drak21 » sob zář 13, 2014 13:53

Gps tam již je,trošku jsem přehlédl ten kříž [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH] možná volba jiného zobrazení bodu v mapě by také pomohla.(omlouvám se za vložení dalšího příspěvku,ale nejde mě editace původního)

Odpovědět

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů