[app] Meteoservis 3 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Odpovědět
Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od hujer » úte dub 23, 2013 16:40

SGEgaGEsIG5hIHRlYmUgc2kgdZ4gZOF24W0gcG96b3IhDQpBbGUgbeGaIG5ha29uZWMgcHJhdmR1
LiBPZCB2ZXJ6ZSAyLjMwIGJ1ZGUgTWV0ZW9zZXJ2aXMgem9icmF6b3ZhdCBrcm9tJiMyODM7IHRl
cGxvdHkgdiAmIzI2ODtSIGEgU1IgdGFr6SB0ZXBsb3R1IHYgcG9kcGGeZO0gKG3pbSkgcyBwJiMz
NDU7ZXNub3N07SBuYSBkZXNldGludSBzdHVwbiYjMjgzOyA7KQ==

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od Flynn » úte dub 23, 2013 17:06

Vždyť jsem si to myslel. :lol:

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od hujer » pát dub 26, 2013 9:40

Doposud bylo možno na zadní straně zobrazovat jen radarové snímky ČR a nebo SR.
Nová verze přidává možnost zobrazit libovolnou informaci ze stránky Aktuální stav počasí na zadní straně živé dlaždice. Nyní tedy můžete mít např. aktuální satelitní snímek nebo teplotní mapu zobrazenou na LiveTile. To samozřejmě platí pro edice Pro a Standard, jelikož Lite edice zobrazení na zadní straně dlaždice nepodporuje.

Obrázek

V souvislosti s tím byla zavedena nová metoda generování a ukládání obrázků zobrazovaných na stránce Aktuální stav počasí a na LiveTile. Nový princip je datově úspornější a také efektivnější, ale bohužel nekompatibilní s obrázky staženými v minulosti. Vyřešen byl také problém se zobrazováním některých ovládacích prvků u světlého resp. invertovaného motivu.

Obrázek

Viz také článek: http://magazin.softimage.cz/meteoservis ... -livetile/" onclick="window.open(this.href);return false;

Oficiální stránky aplikace Meteoservis
Diskuzní fórum k aplikaci
Fanklub aplikace na Facebooku

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od Flynn » pát dub 26, 2013 11:10

Nápad to byl dobrý a popravdě řečeno, nečekal jsem právě toto vylepšení. Ale nebyl bych to já, abych poněkud nepodrobil kritice tvé snažení. Při zobrazování na zadní dlaždici je např. mapa aktuální teploty k ničemu, pokud se nenaučím nazpaměť barevnou škálu teplot, abych z ní mohl teplotu určit. Právě u tohoto zobrazení bych uvítal možnost zvolit si zvětšením (někde v nastavení) oblast, kterou chci zobrazovat, a kde by bylo vidět číselnou hodnotu teploty (ta na mapě je). Např. pro severní oblast ČR bych si vyzoomoval samotný Frýdlantský výběžek a ten by se mi zobrazoval na dlaždici. Šlo by to tak nějak provést? Mapa Německa je v pořádku, ta nechť je na dlaždici celá. Ostatní jsem nezkoušel, ale u synoptické mapy to asi bude podobné, jako u teplotní. Ber to jako nápad, myslím, že by to bylo to, po čem mnoho lidí volalo.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od hujer » pát dub 26, 2013 11:34

To bohužel není tak jednoduché, jak to při psaní požadavku vypadá. Nehledě na to, že teplotní mapa jest právě jen mapou a slouží zejména jako jakýsi "přehled teplot" tedy zejména pro informaci o přicházejícím oteplování/ochlazování. V žádném případě nesupluje informace o teplotách pro určité lokality. A co se týče barevné škály: myslím že je zcela dostatečné to, že barvy přecházejí od studených odstínů do teplých a tím je jasně odlišeno území se vzduchem chladnějším či teplejším. Právě k tomuto účelu má ona mapa hlavně sloužit (ostatně jsem to zminil i výše). Informace na LiveTile nikdy není a ani nemá být vyčerpávající. Je běžné, že slouží jako jakási "informační tabule" ale pro zobrazení detailů apod. je vždy nutno otevřít aplikaci, ke které je daná LT vztažena. Platí to celkem obecně, řekl bych, např. také u systémové LT e-mailu: vidíš jejich počet a na wide možná krátký náhled zprávy, ale pro přečtení či odpověď taky otevřeš e-mailového klienta (applikaci).

kaon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: čtv říj 27, 2011 11:58
Zařízení: Dell Venue Pro

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od kaon » pát dub 26, 2013 12:46

Pekne vylepsenie skoda ze nieje mozne volit aj prednu stranu LT.

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od Flynn » pát dub 26, 2013 13:03

Hujer: Možná stačilo napsat krátce: Bohužel toto nejde a musel bych se s tím spokojit. :lol: Mám ještě otázku: je mapa teplot, resp. vlastní obrázek, typu jako je mapa srážek? Pokud ano, proč jde udělat přiblížení oblasti u map srážek a blesků v aplikaci Bouřky a v Meteoservisu to nelze? Tam je to volitelně odstupňováno několika skoky pro přiblížení. Proto mě to také napadlo, když vidím na mapě teplot na mnoha místech číselnou hodnotu, ale nyní začínám chápat, že by byl problém, aby si mohl každý vybrat svou oblast a přiblížit ji tak, aby bylo vidět toto číslo.
Žádná tragedie to není, opět je pro mě stěžejní volbou mapa Německa a představ si to tak, že mám vedle sebe dlaždice aplikace Bouřky a Meteoservisu, kdy mi teď ta první ukazuje srážky nad ČR (shodná mapa, jako byla doteď v MServisu) a na druhé straně mapu blesků a MServis mi k tomu zobrazuje oblast Německa včetně ČR. No není to paráda okamžitě vidět, co se děje s počasím kolem nás? Obrázek

Uživatelský avatar
Manek49
smartguru
smartguru
Příspěvky: 708
Registrován: čtv led 13, 2011 22:40
Zařízení: iPhone 5C
Bydliště: Horní Branná

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od Manek49 » pát dub 26, 2013 13:08

kaon píše:Pekne vylepsenie skoda ze nieje mozne volit aj prednu stranu LT.
To jo, mě osobně by se třeba líbila možnost dát si tam ikonku počasí v "metro" stylu, tyhle barevný sluníčka a mráčky se mi nelíběj :)

Uživatelský avatar
dwbmb
smartstar
smartstar
Příspěvky: 943
Registrován: pon lis 29, 2010 1:32
Zařízení: Lumia 820, 930

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od dwbmb » pon dub 29, 2013 19:12

A já bych měl, vedle zpřesnění aktuální teploty, jinej nápad - na druhé obrazovce jsou grafy předpovědi denních, nočních teplot, pod tím srážek a pod tím tlak? Asi je někomu tlak užitečnej, ale třeba mě by o moc víc zajímala rychlost větru. A ta mě zajímá opravdu, docela mi tam v jinak perfektní appce chybí :)

Uživatelský avatar
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 490
Registrován: stř říj 05, 2011 7:16
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od karelchadim » pon dub 29, 2013 20:02

já bych se přimlouval za možnost zobrazení toho teplotního grafu na zadní straně dlaždice, když už si teď můžeme vybrat co chceme zobrazovat

Uživatelský avatar
CreAtive_34
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: ned úno 19, 2012 22:48
Zařízení: HTC Radar
Bydliště: Mám

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od CreAtive_34 » pon dub 29, 2013 20:04

A nemohla by nová verze obsahovat mapu, kde by byly zanesený ceny točený desítky a dvanáctky? Mohlo by to být podobně jako teplotní mapa - nejlevnější zeleně a nejdražší červeně.
:lol:

Uživatelský avatar
martintrojanek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 242
Registrován: sob kvě 14, 2011 16:13
Zařízení: Nokia Lumia 1520 Black Windows Phone 8.1 GDR1 DP

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od martintrojanek » úte dub 30, 2013 14:25

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda Vám jde instalovat Meteoservis Pro (L920), tuto verzi mám zakoupenou, když jsem jí teď chtěl opět nainstalovat, mám u ní hlášku, že "tato aplikace není určena pro Vaše zařízení...", meteoservis normální nainstalovat jde, proč nejde Pro?

edit: teď jsem zkoušl z webového Store, a tam naistalovat do telefonu jde, v telefonu ale ne.

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od Flynn » úte dub 30, 2013 14:46

Já mám sice WP7.8, ale ráno, když jsem prolézal store a chtěl si přečíst názory uživatelů na verzi Pro, měl jsem tam uvedeno také, že app není určena pro můj telefon. Ještě včera tam bylo klasicky "V kolekci", protože app mám zakoupenou už téměř rok a půl. Sice mi to žádný problém nedělá, ale kdybych ji odinstaloval, zřejmě bych ji už nenainstaloval zpět.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od hujer » úte dub 30, 2013 14:58

No tak nevím co to tam hoši z MS dělají? :???:
Předevčírem jsem měl úplně stejný problém u své Omnie7, Pro edice mi na Store (z mobilu) hlásila, že není určena pro můj telefon. Po několika hodinách to přetrvávalo, tak jsem nakonec vypráznil IE Cache a restartnul mobil, jak radí na některých stránkách, ale nepomohlo. Nakonec jsem zapnul PC a podíval se na web stránky Store a tady se vše tvářilo OK, tak jsem dal "Přeinstalovat". Systém zahlásil, že se aplikace začala stahovat do mobilu, ale pravda to nebyla. Vůbec nic se nestalo. Tak jsem se na to vykašlal, zapomněl, a druhý den se mrknu a už všechno fungovalo normálně. Nechápu. A teď, zrovna teď, když jdu z mobilu na Store tak je vše taky OK. :roll:

Zkuste tedy odsud: http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 4dd5bdc22c" onclick="window.open(this.href);return false;

PS. Pokud bude problém stále přetrvávat (např. zítra), tak napište a něco vymyslím...snad...

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od Flynn » úte dub 30, 2013 15:07

Zkusil jsem to nyní a vše už je zase v pořádku. Aplikace je označena jako v kolekci a dole je tlačítko Sdílet.

trizzo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: pon říj 22, 2007 10:33
Zařízení: Samsung OmniaPro B7330

Re: [app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,P

Příspěvek od trizzo » úte dub 30, 2013 17:29

hujer píše:No tak nevím co to tam hoši z MS dělají? :???:
Předevčírem jsem měl úplně stejný problém u své Omnie7, Pro edice mi na Store (z mobilu) hlásila, že není určena pro můj telefon. Po několika hodinách to přetrvávalo, tak jsem nakonec vypráznil IE Cache a restartnul mobil, jak radí na některých stránkách, ale nepomohlo. Nakonec jsem zapnul PC a podíval se na web stránky Store a tady se vše tvářilo OK, tak jsem dal "Přeinstalovat". Systém zahlásil, že se aplikace začala stahovat do mobilu, ale pravda to nebyla. Vůbec nic se nestalo. Tak jsem se na to vykašlal, zapomněl, a druhý den se mrknu a už všechno fungovalo normálně. Nechápu. A teď, zrovna teď, když jdu z mobilu na Store tak je vše taky OK. :roll:

Zkuste tedy odsud: http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 4dd5bdc22c" onclick="window.open(this.href);return false;

PS. Pokud bude problém stále přetrvávat (např. zítra), tak napište a něco vymyslím...snad...
Mne sa toto stalo s inymi appkami, z coho teda usudzujem, ze problem je v Store, nie v nasich zariadeniach.

Joy13
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: čtv kvě 02, 2013 12:12
Zařízení: Omnia W

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od Joy13 » čtv kvě 02, 2013 12:18

Mohu se zeptat, jak lze prakticky využít oboustrannou dlaždici, když se mění tak strašně pomalu? Nastavil jsem si radar ČR. Odemknu telefon a čučím dlaždici, čekám, čekám, 7 sekund než se otočí. To je přeci nepoužitelný. Potřebu mrknou a vidět nejdéle do sekundy.

Jak to používáte vy?

Uživatelský avatar
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 490
Registrován: stř říj 05, 2011 7:16
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od karelchadim » čtv kvě 02, 2013 13:46

o tom kdy se přetočí dlaždice rozhoduje systém a ten si to dělá jak se mu zlíbí, proto jsou na zadní straně dlaždice vetšinou sekundární informace

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od hujer » čtv kvě 02, 2013 14:07

Je to tak, aplikace to nijak neovlivní.

Mimochodem, uvažuji o možnosti "připínat si" na dlaždice přímo "snímky" ze stránky Aktuální stav počasí tj. např. radar nebo satelit apod. Takže by uživatel mohl míst třeba ještě jednu dlaždici, kde budou právě třeba jen ty radarové snímky vidět ihned. Otazné je, zda umožnit zobrazení nějaké další informace na zadní straně takové dlaždice, např. na jedné radar na druhé straně bouřky? A nebo je to zbytečné? Napište!

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Příspěvek od Flynn » čtv kvě 02, 2013 16:13

Podle mě to již dost dobře zajišťuje aplikace Bouřky (na jedné straně mapa srážek, na druhé mapa blesků). Meteoservis (jak jsem již psal dříve) mně speciálně ukazuje nejbližší předpověď a na druhé straně mapu Německa. Je to individuální řešení, ale podle mě elegantní. Viz obrázky zde http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=144&t=32537" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 5 hostů