Stránka 1 z 16

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Napsal: stř dub 18, 2012 7:57
od Flynn
Konečně něco pro ty, co chtějí pohodlně sledovat spotřebovaná a zbývající data! Šikovná aplikace, která využívá údajů od operátorů. Stačí se jen jednou přihlásit a aplikace už se postará o periodickou kontrolu (nastavitelná častost). Live tile pak ukazuje, kolik ještě zbývá a kolik bylo spotřebováno. V aplikaci nechybí ani grafické zobrazení a další informace.

Našel jsem menší kosmetické chybky a mám jednu prosbu:
1. V menu Nastavení po klepnutí do pole Frekvence automatické kontroly využití FUP je nahoře název položky useknutý na pouhé "Frekvence automatické kontroly vy". Ničemu to nevadí, jen estetice a navrhuji popisek zkrátit nebo dát do dvou řádku, případně zmenšit font.
2. U pole Přihlašovací jméno jsem chvíli váhal, co tam napsat, nevím, jak kde, ale u Vodafone se musí uvést telefonní číslo. Navrhuji popisek změnit na "Přihlašovací údaj (jméno, telefonní číslo a pod.)"
3. Uvítal bych, kdyby aplikace plně suplovala výpis operátora, čili doplnit tam informaci o provolaných/zbývajících minutách. Tomu přizpůsobit i údaj na LT.
Jinak aplikaci chválím, je to něco, na co jsem čekal a už se nemusím pokaždé přihlašovat do samoobsluhy a čekat, až se stránka načte. Opravdu výborný počin.

Obrázek

Obrázek

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 8:32
od karelchadim
Co O2?? nevyžaduje přihlášení a neukazuje nic... když volím z nabídky T-mobile nebo Vodafone tak se zobrazují další pole pro přihlášení do samoobsluhy u O2 však tato možnost chybí. Co s tím? bude nějaká aktualizace, která tohle řeší, nebo to nefunguje jenom mě? U popisu aplikace je psané že jsou podporování všichni operátoři...

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 8:49
od Fixie
skvělá aplikace ale mám O2 a nefunguje. Jen dodám že mám korporátní firemní tarif. A moc by se mi to hodilo :)

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 9:05
od Kr_58
Pro UK účet nelze nainstalovat

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 9:07
od petrmasek
U mne stejná situace: Firemní O2 a aplikace nehlásí žádnou chybu, ale zobrazuje "zbývá 0 z 0", "k obnvovení dojde 1.1.0001". Doufám, že autor naštěvuje toto fórum a zkusí s tím něco udělat :-)

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 9:16
od Flynn
Pište mu připomínky do hodnocení na MP.

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 10:24
od pinhead
Funguje.Vodafone

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 10:33
od wladik
Ahoj,
moc děkuju za připomínky k aplikaci, klidně je můžete dále psát sem, budu to tu sledovat.

ad 1) titulek jsem opravil, bude v dalším updatu, při testování jsem toto přehlédl.
ad 2) to zní rozumně, zatím jsem si to pracovně změnil na "Přihlašovací údaj do samoobsluhy", ale ještě se nad tím zamyslím jak to lépe formulovat.
ad 3) během psaní FUP Monitoru mě už napadlo, že by se to nemuselo omezovat pouze na internet, jen jsem se ještě nerozhodl, jestli to přidat do téhle aplikace, nebo aplikaci jinou. A také, operátoři postupně s těmito přehledovými aplikacemi přichází, tak jsem zase abych neduplikoval něco, na čem oni už pracují. Ale pokud by byl zájem, neměl by to být takový problém udělat, část těch dat už stejně předzpracovaných mám :-)

Sám jsem uživatelem Vodafonu, takže na něm jsem to primárně testoval, měl jsem taky přístup k několika dalším účtům u Vodafonu. Dneska už jsem zjistil, že se špatně načítají data u Vodafonních balíčků u studentského internetu, to už mám opravené, bude s dalším updatem vyřešeno.
Dále jsem měl k dispozici přístup k jednomu T-Mobile účtu.

U O2 je to trošku problém, protože měl jsem k dispozici 2 simky, z čehož jedna má neomezený FUP, takže tam tyhle údaje v samoobsluze ani nejsou, a druhá je firemní, na které jsem to testoval. Je to řešeno tak, že data jsou načítána z webu o2pripojse.cz, který data o využití ukazuje, jen pokud se na ni přistupuje přímo přes datové spojení v rámci O2, proto také ani není nutné přihlášení, protože data jsou automaticky na tu simku, se kterou se na ni přistupuje.
Druhou variantou u O2 by bylo přihlášení do http://moje.o2.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; což je ale nepoužitelné pro lidi s předplacenkou, protože pro jejich přihlášení je potřeba jednorázová SMSka pro každé přihlášení, lepší to je u zákazníků se smlouvou, tam stačí jméno a heslo, ale zatím jsem nesehnal nikoho v mém okolí, kdo by takové údaje měl a poskytnul.

Mohl bych kdyžtak poprosit o kontakt, případně kdybyste kontaktovali mě na vladimir@mach.im, a probrali bysme jak vylepšit načítání u O2 tak, aby fungovalo lépe, díky!

Vl.

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 10:35
od wladik
Kr_58 píše:Pro UK účet nelze nainstalovat
Díky tomu, že je aplikace jen v češtině a pro české uživatele, tak jsem ji nepublikoval Worldwide, ale jen pro ČR, SR a US. Protože v mém okolí je pár lidí co stále mají Zune účet na US adresu ještě z doby, kdy Marketplace nebylo pro ČR. Ale není problém ji zadat i pro UK.

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 11:08
od matoman
Parada diki za appku, ten graf je super napad.

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 11:25
od Manek49
Proč mi ji Marketplace nenajde ani v telefonu, ani na webu? Mám CZ Live ID.

EDIT: Už se objevila, stahuju ;-)

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 12:33
od karelchadim
Proč to tedy neudělat v nastavení tak, že bude O2-smlouva (přihlášení do moje.o2.cz) a O2-předplacenka (přes o2pripojse.cz). Při instalaci jsem byl na WiFi ale ani po odpojení se mi nepodařilo přes mobilní data nic zjistit... stav je stále stejný.

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 12:44
od wladik
karelchadim: Jsem určitě pro. Už hledám někoho se smlouvou u O2 a aktivním internetem v mobilu, abych mohl připravit update.

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 12:46
od Vlasta W.
Díky za dobrý nápad. Přidej prosím do nastavení automatické kontroly ještě možnosti jednou za dva dny a jednou za tři dny. Jednou denně je třeba pro moje použití zbytečně často, tudíž zbytečná zátěž na data a baterku.

Čáru ukazující vyčerpaný podíl FUP bych udělal ne tak, že se zprava zkracuje, ale tak, že se odpovídající podíl přebarvuje na červeno. Jak mám teď na začátku období vyčerpáno málo, chvíli mi trvalo pochopit, jak to vlastně funguje.

Na LT napiš prosím slovo Zbývá s velkým Z ať je to konzistentní s ostatními dlaždicemi. Jinak super počin!

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 12:53
od Jiří Hrma
Perfektní aplikace. Už aby byl hotový ten nový modul na smartmanii, ve kterém bude možné české WP programy mnohem lépe propagovat :) linku app z homepage.

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 12:54
od Fixie
wladik píše:karelchadim: Jsem určitě pro. Už hledám někoho se smlouvou u O2 a aktivním internetem v mobilu, abych mohl připravit update.
Mám firemní tarif, ale nemám přístup do samošky. Půjde to? :)

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 12:57
od pinhead
Propagace českých aplikací by byla určitě potřeba.Např. včera jsem našel náhodně aplikaci Cviky páteř.Která se mi hodí a vůbec jsem nevěděl,že existuje.

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 13:00
od karelchadim
Já smlouvu a internet mám, ale přece jen se mi nechce údaje poskytovat jen tak "komukoliv"
Není možné to připravit jako neveřejnou betu s přístupem jen určitých LID, které by ti poskytli feedback?

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 13:56
od reyosmot
Aplikace vypadá dobře.
Bohužel nefunguje s OneNet vodafone samoobsluhou.
https://onenetsamoobsluha.vodafone.cz
Bylo by super pokud by jsi to tam dokázal přidat.
Díky Tom

[app] FUP Monitor

Napsal: stř dub 18, 2012 14:06
od nofu
Parádní aplikace! Sic potíže s FUP nemám, přehled se hodí, díky!

Jeden dotaz: když nastavím frekvenci automatické kontroly na nikdy, aktualizuje se mi to při spuštění aplikace nebo musím ještě růčo klepnout na obnovit?