[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Odpovědět
Uživatelský avatar
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 439
Registrován: úte čer 17, 2008 17:06
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
Kontaktovat uživatele:

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od Paulos » pon dub 23, 2012 21:36

Wladiku, není to jen prostá GZIP komprese, která dělá problém při komunikaci přes síť MO? Setkal jsem se s tím při vývoji své aplikace...

marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 256
Registrován: úte pro 12, 2006 9:06
Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10
Bydliště: Usti nad Labem

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od marek1 » úte dub 24, 2012 9:33

Ahoj,

jsem firemni zakaznik O2 a kdyz se v IE nastavim "Desktop version" a jdu na adresu http://www.o2pripojse.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, tak mi to ukaze
kolik jsem vycerpal FUPu.

Uživatelský avatar
culis
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 145
Registrován: úte říj 27, 2009 2:12
Zařízení: Galaxy S7

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od culis » úte dub 24, 2012 22:25

wladik: U T-mobile to není problém pouze u 2G nebo 3G. Při tomto připojení se aplikace ani nepřihlásí, při spojení přes wifi se to aspoň přihlásí, ale nestáhne žádná data. Ale píše to "poslední úspěšná kontrola FUP limitu: předchozí středa". Přitom mi to aktuální stav nestáhlo ani jednou.
A také stále stejná hláška " k obnovení FUP dojde 1.1.0001".

wladik
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: pát čer 12, 2009 13:34
Zařízení: NOKIA Lumia 925

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od wladik » stř dub 25, 2012 0:15

Paulos píše:Wladiku, není to jen prostá GZIP komprese, která dělá problém při komunikaci přes síť MO? Setkal jsem se s tím při vývoji své aplikace...
To už mě také napadlo, zkusil jsem GZIP vypnout, ale nepomohlo. Dneska jsem k dispozici na testování i přímo T-mo simku s datovým tarifem, a když jsem Fiddlerem zkoumal rozdíl v komunikaci v závislosti podle připojení, tak jediný rozdíl je asi v tom, že pokud jsem přes datovou síť tmo, tak je tam více redirectů mezi servery a jsou jiné cookies. Bohužel zatím jsem nepřišel na to, jak to ošetřit tak, aby WP7 ty cookies akceptovali a předaly tak, jak to tmo očekává. Ale budu zkoumat ještě dál.


Každopádně dneska jsem poslal do Marketplace update jehož changelog je následující

1.2 (Changeset 110)
- kosmeticke upravy GUI a dlaždice
- O2: Přidán poskytovatel dat z webové samoobsluhy Moje O2 pro zákazníky se smlouvou (přihlašovací údaje pro moje.o2.cz)
- O2: opraveno načítání dat z o2pripojse.cz (varianta bez přihlášení)
- Vodafone: opraveno načítání z Vodafonu pro studentské tarify
- Vodafone: Zrychlení načítání informací
- přidány další možnosti frekvence kontrol
- T-Mobile: opraveno zjišťování data obnovení FUP
- Opraveno aby se dlaždice aktualizovala vždy
- Vodafone: Detekování jestli je samoobsluha dočasně mimo provoz
- relativní datum kdy dojde k obnovení FUPu
- zveřejnění i pro en-GB Marketplace
- kontrola jestli načítání na pozadí netrvá déle, než 2P7 dovolují
Snad projde schvalováním a brzy bude veřejně.

Uživatelský avatar
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 439
Registrován: úte čer 17, 2008 17:06
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
Kontaktovat uživatele:

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od Paulos » stř dub 25, 2012 5:52

Vtip je v tom, že GZIP nevypneš, ne u WP7, musíš ho dekódovat. Ale je to jenom nesmělý tip, kde by mohl být problém, jinak nevím. Každopádně se těším na novou verzi. :)

wladik
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: pát čer 12, 2009 13:34
Zařízení: NOKIA Lumia 925

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od wladik » stř dub 25, 2012 8:00

Paulos píše:Vtip je v tom, že GZIP nevypneš, ne u WP7, musíš ho dekódovat. Ale je to jenom nesmělý tip, kde by mohl být problém, jinak nevím. Každopádně se těším na novou verzi. :)
Používám WebVlient, který na WP7 GZIP vůbec neumí zpracovávat, takže jsem musel GZIP podporu dodělávat..

Uživatelský avatar
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1163
Registrován: sob lis 10, 2007 11:56
Zařízení: Nokia Lumia 920

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od matoman » stř dub 25, 2012 11:42

nevie, ale zasa ani neposiela hlavicku o tom ze vie, takze server by to nemal poslat, nehovoriac o tom ze mobilne samoobsluhy su robene pre mobilne telefony i starsie takze gzip sa velmi nepouziva...

... keby si chcel gzip klienta tak odporucim

http://www.sharpgis.net/post/2011/08/28 ... ake-2.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

sam pouzivam pre svoj backend a usetri to tak 90percent dat

wladik
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: pát čer 12, 2009 13:34
Zařízení: NOKIA Lumia 925

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od wladik » stř dub 25, 2012 11:50

Jojo, z téhle SharpGIS implementace vychází i můj CustomWebClient, kterým data načítám. Akorát gzip na serveru podporuje jen T-Mobile samoobsluha, a když jsem zjišťoval, jestli se gzip vyplatí použít, tak úspora byla zhruba 80%, což byla jasná volba pro použití gzipu :-)

wladik
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: pát čer 12, 2009 13:34
Zařízení: NOKIA Lumia 925

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od wladik » sob dub 28, 2012 18:14

Tak mi právě z marketplace přišel mail, že nová verze (1.2 ) prošla certifikací, takže do 24h by měla být vidět v telefonech.

Uživatelský avatar
Tomáš Kápl
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 104
Registrován: úte srp 11, 2009 13:40
Zařízení: Nokia Lumia 930
Bydliště: Praha

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od Tomáš Kápl » sob dub 28, 2012 18:56

A co bude v 1.2 nového, upraveného?

Jinak návrh na další funkci - nemohl by být graf i koláčový, kde bych viděl poměr využitého a zbývajícího FUPu?

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od Flynn » sob dub 28, 2012 19:17

Dovolím si odpovědět: Changelog máš o pár příspěvků zpět.

Kr_58
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: úte zář 13, 2011 19:57
Zařízení: Dell Venue

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od Kr_58 » sob dub 28, 2012 19:57

App je pouze na českém marketu? Proč?

Uživatelský avatar
nofu
smartguru
smartguru
Příspěvky: 701
Registrován: úte říj 04, 2011 12:56
Zařízení: Dell Venue Pro

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od nofu » sob dub 28, 2012 20:18

Na US marketu určo je, nevím jak na ostatních.

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od Flynn » sob dub 28, 2012 20:41

Je to uvedeno také v changelogu, že verze 1.2 bude i pro En-GB market.

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od Flynn » ned dub 29, 2012 12:35

Aktualizace je již dostupná - ručně: Vyhledat aplikaci - Sdílet - Šipka zpět - Aktualizovat

1. postřeh: Mám nastaveno obnovování každou hodinu. Spustil jsem app a je tam popisek Poslední úspěšná kontrola FUP limitu před dvěma hodinami. Jak tomu mám rozumět?
EDIT: Před chvílí byl popisek Poslední úspěšná kontrola před 4 hodinami. Nastaveno ale pořád, aby k obnovování docházelo každou hodinu. Dal jsem tento údaj znovu uložit a hláška o 4 hodinách se změnila na ...před méně než minutou, změnila se hodnota FUP i údaj na LT. Bohužel jsem zatím neměl šanci odzkoušet správnou funkci aplikace a LT.

Uživatelský avatar
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 168
Registrován: úte zář 27, 2005 11:13
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od miramares » ned dub 29, 2012 18:49

Tak jsem zkusil update a hlásí mi to UriFormatException (TM). Proč autor neumožní odeslání chyby? Třeba by mu to něco řeklo a pomohlo...

Uživatelský avatar
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1163
Registrován: sob lis 10, 2007 11:56
Zařízení: Nokia Lumia 920

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od matoman » ned dub 29, 2012 23:00

chyba sa mu objavi v apphube, takze by o nej mal vediet.

Uživatelský avatar
lucanus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 138
Registrován: pon úno 27, 2012 20:24
Zařízení: HTCradar,HTC 8S,Samsung Galaxy S4
Bydliště: Praha

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od lucanus » pon dub 30, 2012 6:43

Také jsem aktualizoval. Pořád nefunguje přes data. Stále stejná hláška - napovedlo se přihlásit :-( Přes wifi funguje v pohodě

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od Flynn » pon dub 30, 2012 6:46

Večer jsem přenastavil častost načítání dat na 2 hodiny. Ráno jsem tam našel informaci Poslední úspěšná kontrola FUP limitu před devíti hodinami, LT se od večera nezměnila. Jinak funkčnost je dobrá, ale pouze při ručním ovládání - načítání dat. Pak se změní i LT. V popisu od autora je ale deklarováno něco jiného.
OT: Dle toho musím poopravit své mínění o dokonalosti aplikace, která mě jako druhá včera zklamala. Poslední dobou mi připadá, že se s aplikacemi roztrhl pytel, což je ovšem na úkor jejich kvality. Certifikační proces neprověřuje funkčnost a klidně je uvolní na trh, čímž je deklasuje na úroveň aplikací třetích stran.

Uživatelský avatar
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 168
Registrován: úte zář 27, 2005 11:13
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od miramares » pon dub 30, 2012 9:40

matoman píše:chyba sa mu objavi v apphube, takze by o nej mal vediet.
I v případě, že je ošetřená? Myslel jsem, že se tam dostanou jen chyby neošetřené, kdy aplikace na ní skončila.

Odpovědět

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 65 hostů