[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Zamčeno
pinhead
smartguru
smartguru
Příspěvky: 547
Registrován: pon pro 20, 2010 19:22
Zařízení: LG G3 32GB
Bydliště: Kladno

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od pinhead » pon bře 05, 2012 23:34

Verze 1.50 bohužel dlaždice nefunguje.Chci ji povolit ale nejde to.Po chvíli se sama vypne.....A vrátí se do stavu vypnuto.

edit : Odinstaloval a znovu nainstaloval.Vše funguje....

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » úte bře 06, 2012 10:45

Důležité je se vždy podívat proč nejde povolit.
Dole, v nastavení aplikace v sekci Dlaždice, je dole zobrazen "Stav služby". Důležité je to, co je tam napsáno když se dlaždice povolí a po chvíli se samo vrátí na Vypnuto. Dík.

Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 205
Registrován: ned črc 01, 2007 17:22
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Lupus » úte bře 06, 2012 15:28

Ve verzi 1.50 přestalo fungovat překlápění dlaždice - totálně, od okamžiku upgradu. Odinstaloval jsem, přeinstaloval a nic. Běh na pozadí ok, v nastavení programu "Stav služby funkční", nastavena zadní strana dlaždice na radarové snímky ČR.

Předtím všechno bylo v cajku.

Nějaká rada prosím?

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » úte bře 06, 2012 15:38

Zkus:
- jdi do Nastavení a vypni radarové snímky na zadní straně LT
- v aplikaci jdi na Aktuální stav počasí a počkej, než se data zaktualizují a nebo dej z menu Aktualizovat
- pak jdi opět do Nastavení a zapni radarové snímky na zadní straně LT
- pokračuj dále normálně nebo ukonči aplikaci (back)

Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 205
Registrován: ned črc 01, 2007 17:22
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Lupus » úte bře 06, 2012 15:42

Díky moc, jdu na to a dám vědět...

EDIT: Super, už se překlápí jak má - děkuju:)

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » úte bře 06, 2012 15:51

To ale znamená, že se službě na pozadí nepodařilo radarový snímek aktualizovat. Možná málo času či problém s připojením či oboje dohromady. Časem by se to určitě rozběhlo, ale takto to lze "vynutit" přímo. Nicméně se může stát, že se aktualizace na pozadí někdy v budoucnu opět nepodaří a snímek tak bude zpožděný, to ale já moc neovlivním. Právě (např. i s Flynnem) na tom pracuju a zjišťuju co se dá dělat víc, aby se tento problém eliminoval a nebo alespoň omezil. Tak zatím.

Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 205
Registrován: ned črc 01, 2007 17:22
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Lupus » úte bře 06, 2012 15:56

Každopádně oceňuju, že se problémy snažíte řešit - jinak tenhle problém trval od včerejšího večera a prokazatelně bylo připojení v pořádku, stejně tak i běh agenta na pozadí. Skutecně a okamžitě pomohlo až tenhle vynucený refresh.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » úte bře 06, 2012 16:16

Hm, divné.
Ještě mi prozraď: přední strana s předpovědí byla OK, tedy aktualizovala se správně? Blbla teda jen zadní strana s radarem?

Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 205
Registrován: ned črc 01, 2007 17:22
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Lupus » úte bře 06, 2012 21:27

Ne. Ani přední strana se neaktualizovala (dlaždice jiných aplikací ve stejný čas ano), ale přitom jak jsem psal, jak Meteoservis sám tak operační systém hlásil, že vše běží jak má. Tento stav navíc nastal jak při prostém upgradu, tak při následném smazání/nové instalaci.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » stř bře 07, 2012 9:15

Fajn, takže tam (na přední straně) byl zobrazen symbol počasí, teplota a čas a ten se neaktualizoval?
A nebo tam místo toho byl jen výchozí obrázek(logo) podobný mému avataru zde na fóru?
Ten je totiž výchozí po instalaci aplikace, takže pokud jsi aplikaci smazal a nainstaloval znovu, veškerá nastavení byla ztracena a výchozím stavem pro LT je jen statický obrázek resp. logo Meteoservisu. Tedy až do doby, než uživatel v nastavení povolí LT, ať už s informacemi na zadní straně či bez.

Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 205
Registrován: ned črc 01, 2007 17:22
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Lupus » stř bře 07, 2012 21:45

Tak - na přední straně byl symbol počasi, teplota a čas. Celou dobu stejné hodnoty, neaktualizovaly se...

Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 205
Registrován: ned črc 01, 2007 17:22
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Lupus » pát bře 23, 2012 16:43

Hmmm, tak mi dnes znovu zastávkoval Meteoservis... :evil: Smartphone byl přes noc v leteckém modu a když jsem ho zapnul, bylo na LT jen logo Meteoservisu. Služba v nastavení tohoto programu "Vypnuta", vždy po odemčení posuvník skočil zpátky do neaktivního stavu. V nastavení OS přitom byla indikace, že agent běží.
Agenta jsem tedy vypnul, vlezl zpět do Meteoservisu a tam znovu službu zapnul. Vše proběhlo ok a od té doby aktualizace taky šlapou. Předesílám, že naposledy včera jsem do Meteoservisu lezl, takže to určitě není z důvodu restrikce 14 dnů.
Ostatní LT stále fungovaly správně.

EDIT: Ještě jsem zapomněl napsat, že přitom zmizelo i moje nastavení aplikace (jako kdybych aplikaci nainstaloval znova) - asi dost důležitá informace...

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Flynn » pát bře 23, 2012 16:57

Totéž se mi přihodilo téměř na den přesně před měsícem. http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 6&start=90" onclick="window.open(this.href);return false; Musel jsem app reinstalovat, pak už to šlo.

roman69
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: úte říj 27, 2009 19:01
Zařízení: HTC HD2,TITAN,Galaxy S. S3, Note, NOTE 2,Note 10.1

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od roman69 » sob bře 24, 2012 6:26

Tak je to tu zase.Stejný problém jako minule a jak ho popisuje Lupus.Mrtvá dlaždice, pouze logo Meteoservis.Ručně nejde zapnout a stále píše, stav služby vypnuto.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » ned bře 25, 2012 14:28

Hm, to vypadá ne nějaký systémový problém, jelikož od verze 1.5 se služba na pozadí nastavuje vždy jako "nová" a tady proběhne její re-inicializace. Takže problém bude zřejmě někde jinde, než v aplikaci samotné, jelikož nic jiného ani aplikace pro nastavení Agenta tj. služby na pozadí udělat nemůže.
Důležité také je, zda se projevuje stejná "vlastnost" jako u Lupuse tj. že "zmizelo i moje nastavení aplikace (jako kdybych aplikaci nainstaloval znova)". Pokud ano, tak je problém asi obecný, viz třeba zde: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=136&t=28850" onclick="window.open(this.href);return false;

roman69
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: úte říj 27, 2009 19:01
Zařízení: HTC HD2,TITAN,Galaxy S. S3, Note, NOTE 2,Note 10.1

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od roman69 » pon bře 26, 2012 16:17

Moje nastavení se změnilo, ale problém mám jen s touto jedinou aplikací.Dost mne to mrzí, protože Meteoservis používám už od WM a ženě jsem ho vnutil i do Androida.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » pon bře 26, 2012 16:51

To je hodně divné a stávat by se to nemělo. Jak už jsem možná psal, u sebe to mám nainstalované pořád a ještě se mi nic podobného nestalo. A jen doufám, že to není "výsada" HTC Radarů/Titanů jelikož prakticky vždy je to tento model - ve spojitosti s tímto bugem. Ještě se mrknu na nějaké "chytrá fóra" jestli někdo nemá podobné problémy.

roman69
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: úte říj 27, 2009 19:01
Zařízení: HTC HD2,TITAN,Galaxy S. S3, Note, NOTE 2,Note 10.1

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od roman69 » úte bře 27, 2012 6:38

Pro objektivní zkoumání jsem zakoupil předplacenou simkartu a zprovoznil miláška(HD-2)vrznul jsem do něho mango(full unlock)tak uvidíme jak se meteo bude chovat na něm.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » úte bře 27, 2012 7:34

A dal jsi tam Lite verzi a nebo plnou?
Jen se ptám, jelikož jak asi víš, Lite verze má jistá omezení týkající se také LiveTile.

Uživatelský avatar
Tambor
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 108
Registrován: úte bře 27, 2012 13:13
Zařízení: HTC U11
Bydliště: Praha

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Tambor » úte bře 27, 2012 13:31

Hlásím, že mně se na Lumii už taky dvakrát aplikace Meteoservis vrátila do původního nastavení a nešla spustit aktivní dlaždice (pořád se vypínala). Musel jsem v nastavení telefonu vypnout a znovu zapnout povolení k běhu na pozadí (tvářilo se to přitom, že běh na pozadí je povolen) a pak už šla spustit aktivní dlaždice, ale dneska se to celé znovu opakovalo :???:

Zamčeno

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense a 23 hostů