[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Zamčeno
Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od mimonaut » pon črc 02, 2012 12:51

stejná zkušenost.. na předpověď se nedalo spolehnout vůbec. Pozoruju to tak týden.. už jsem rezignoval, nepoužívám.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Petulinek » pon črc 02, 2012 13:12

Nápodobně, odinstaloval jsem jí, přemýšlel jsem o koupi, ale po této zkušenosti už o ní nepřemýšlím...

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » pon črc 02, 2012 13:28

Petulinek píše:Docela by mně zajímalo, proč Meteoservis tak moc lže. Poslední dny byl absolutně nespolehlivý, lhal snad víc než všechny naše sdělovací prostředky dohromady :-) Pokud juknu na teploměr a venku je 28 (ve stínu samozřejmě) a program mi tvrdí, že je aktuálně 19, je něco špatně... Myslím tím konkrétně včera a v sobotu. To samé předpověď absolutně neodpovídající realitě. Nechci appku hanit, jen mi to přijde divné, Počasí od R.Vargy ukazovalo vždy plus mínus dobře nejen aktuální stav ale i předpověď, kde se s Meteoservisem hodně rozcházelo...
No tak to bych chtěl vidět? O jaké lokalitě se bavíme? Myslím tím místo/město a taky čas.
Taky nezapomeňte, že Meteoservis nezobrazuje NIKDY aktuální teplotu, ale vždy údaj na další cca. 3 hodiny dopředu - na což hodně lidí zapomíná a tupě si stále myslí, že to má být aktuální "naměřená" teplota. Ale to je velký omyl.
Viz http://www.softimage.cz/produkty/meteos ... te-dotazy/" onclick="window.open(this.href);return false;

PS. Sám mám výstupy neustále na očích a o víkendu jsem měl samozřejmě také. Pro mou lokalitu (sever.Morava) ukazoval okolo 32°C a večer nějakých 26 a pak samozřejmě nižší, to ale až v nočních hodinách. Rozhodně neukazoval např. odpoledne (např. na 14:00) teplotu 19°C. Jedinou možností by byla chyba v datech, ale to je malá pravděpodobnost.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Petulinek » pon črc 02, 2012 13:43

Dík za vysvětlení,asi jsem si opravdu tupě myslel, že jde o teplotu odpovídající reálu....
Nevím jak severní Morava, tady v Praze to prostě o víkendu ukazovalo úplně jiné hodnoty než jaká byla byla realita ať už současná nebo budoucí... A pokud je venku 28 a LT mi ukazuje 19 (ve 14hodin), je sice možné, že se jedná o data za tři hodiny dopředu, ale to taky nesedí, protože odpoledne v 17hod. bylo stále nějakých 29-30... Ještě mně napadlo, že se neaktulizuje LT, ale takové divné údaje to posledních pár dní ukazovalo i v programu ve výhledu teplot. Nic ve zlém, jen mně to zarazilo...

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od mimonaut » pon črc 02, 2012 13:53

Mě se skoro až zdálo, že ta předpověď byla chvílema úplně pro jiný den :) (praha)
Ale je pravda, že počasí je teď hodně "divoké" - nicméně o to líp jsem se na něj chtěl připravit a o to větší bylo zklamání, že je to nakonec jinak :)

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » pon črc 02, 2012 13:56

To je divné, jelikož mi to ani ne výhledu žádné velké nesmysly neukazovalo (první den v přehledu teplot je samozřejmě "osekaný" zleva tj. maximum se počítá dle dostupných dat, takže večer už není k dispozici maximum z 12:00 apod. ale koho zajímá již proběhlé počasí že :-) - ale to jen okrajem).

I u mne předvídala aplikace mírně nižší teplotu, ale to je u tohoto modelu a tzv. Moravskou bránu specifické, jelikož použitý model neumí odlišit toto místní specifikum teplého proudění od J-JV. U mne tak bylo o cca. 2 vyšší teplota než se předpokládalo.
A třeba teď, pro Prahu na 17:00 vidím odhad na velkou oblačnost a teplota okolo 25°. Momentálně je v Praze okolo 24° a od západu se začíná nasouvat oblačnost. K večeru hlásí slabý déšť, což možná vyjde.

Poslední dobou jsou dost časté, velice složité synoptické situace, kdy je těžké odhadnout vývoj byť jen na den dopředu. V některých případech, jako třeba vznik lokální nízké oblačnosti, je předpověď zcela nemožná. Počasí je hold nevyzpytatelné a my s tím nic neuděláme :)

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » pon črc 02, 2012 14:02

mimonaut píše:Mě se skoro až zdálo, že ta předpověď byla chvílema úplně pro jiný den :) (praha)
Ale je pravda, že počasí je teď hodně "divoké" - nicméně o to líp jsem se na něj chtěl připravit a o to větší bylo zklamání, že je to nakonec jinak :)
Chápu, a ani nepředpokládám nějaké meteorologické vědomosti, ale víkendová a vlastně i současná situace je (ač se to možná nezdá) dosti komplikovaná. Studená fronta, místo aby jednoduše přešla na východ, se nad našim územím vlní a kroutí a chvílemi dokonce couvá zpět do Čech. Na západě Čech je okolo 22° na východě Moravy v tu dobu bylo 37°!. A to vše na cca. 400 kilometrech. Ještě ani dnes fronta zcela nepřešla a bude tu oxidovat ještě nějakou dobu - a to už měla být dávno v trapu. Jen pohledem třeba na Aladina, každý výstup odlišné výsledky - no jistě protože si fronta oddělující studeno od tepla dělá co chce.
Počasí si hold dělá co chce, a my to nezměníme... :)

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od mimonaut » pon črc 02, 2012 14:10

pravda pravda.. ony ty rozdíly byly velmi patrné i na pár desítkách kilometrů (benátky nad Jizerou vs Praha) a dokonce na některých místech Prahy vůbec nepršelo, zatímco někde byly průtrže..

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » pon črc 02, 2012 14:23

OT: Neboj, s kolegou, který obstarává vývoj pro Android na tom usilovně pracujeme. Bohužel pracovní povinnosti a období dovolených vše neúměrně protahuje ale slibuji, všechno bude - nová verze, nové možnosti, nové GUI - brzo.

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Flynn » pon črc 02, 2012 15:49

Pokud jde o počasí a jeho předpovídání, souhlasím s Hujerem a tvrdím, že je to velmi nevděčná činnost (i když určitě lepší než věštění z kávové sedliny, anebo karet...). Proto používám paralelně i jinou aplikaci (WeatherPro), ve které sice není radar pro Česko, ale zároveň zabírá jeho cca 1/3. Aplikace je německá a pro mě je výhodné sledovat proudění oblačnosti, protože zde na severu Čech máme převážně to SZ od Německa. Na radarové mapě tedy vidím celé Německo, část Polska a Rakouska a mohu tak dopředu vidět, kam se oblačnost pohrne. A protože si počasí dělá, co chce, tak je zřetelně vidět, jak se velikánská oblačnost náhle nad Německem rozplyne a k nám již nedorazí, ale i obráceně - náhle se zde začnou shlukovat mračna, která již radar zachytí. Minulý týden mělo být teplo a slunečno a přesto u nás bylo zataženo. Meteoradar i WeatherPro ukazovaly čisté mapy, čili bez mraků a přesto bylo celý den šedivo a sem tam vykouklo mlhavé slunce. V důsledku toho bylo i chladněji, což jsem sice uvítal, ale předpověď říkala něco o teplém počasí. Za to všechno mohla nízká oblačnost, kterou ovšem radary neregistrují a proto ten bordel v počasí.
Pokud jde o údaj na dlaždici, kde je předpokládaná teplota pro příští tři hodiny, tak skutečně občas lže a teploměr ukazuje za ty tři hodiny něco jiného. Pokud chcete znát aktuální teplotu ve vaší oblasti, podívejte se na teplotní mapu, která je v aplikaci, ale stejně nebudete mít přesný údaj. Proudění vzduchu je tak specificky místní, že by musela být na každých 50 metrech měřicí stanice. To včera, když hrozily bouřky, tak příslušná aplikace stávkovala a byla k ničemu. Když bouřky nejsou, tak funguje skvěle. Ale to už jsem mimo téma.

kaon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: čtv říj 27, 2011 11:58
Zařízení: Dell Venue Pro

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od kaon » pon črc 09, 2012 9:25

mal by som dotaz k frekvencii obnovovania radarovych snimkov na SHMU su obnovovane kazdych 5 minut v Meteoservise kazdych 30 minut teda kazdy siesty snimok ma to okrem setrenia dat aj ine dovody preco je to az kazdy siesty snimok? totiz pocas burok prave ked to clovek najviac potrebuje tak na vychodnej casti slovenska casto vypadava radar a napr vcera mi ukazoval 2x po sebe meteoservis prave prazdne snimky boli nacitane pravdepodobne prave vtedy ked radar nefungoval ale medzi tymi intervalmi boli aj funkcne snimky ktore boli pouzitelne ak je to len koli datam nebolo by mozne aby manualne slo stiahnut snimok aj v 5 minutovom intervale?

roman69
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: úte říj 27, 2009 19:01
Zařízení: HTC HD2,TITAN,Galaxy S. S3, Note, NOTE 2,Note 10.1

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od roman69 » stř črc 11, 2012 20:40

Posledních 14 dnů se mi obden opět vypíná livetile, docela to vadí. Zapnuta a funkční-livetile vypnuto!Co s tím???

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » čtv črc 19, 2012 10:35

Zkus v nastavení znovu volbu LiveTile vypnout/zapnout - většinou pomůže.

Jinak se to tu řešilo x-krát, jde o "problém" v OS. Mrkni třeba tady: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=136&t=28634" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » čtv črc 19, 2012 10:41

kaon píše:mal by som dotaz k frekvencii obnovovania radarovych snimkov na SHMU su obnovovane kazdych 5 minut v Meteoservise kazdych 30 minut teda kazdy siesty snimok ma to okrem setrenia dat aj ine dovody preco je to az kazdy siesty snimok? totiz pocas burok prave ked to clovek najviac potrebuje tak na vychodnej casti slovenska casto vypadava radar a napr vcera mi ukazoval 2x po sebe meteoservis prave prazdne snimky boli nacitane pravdepodobne prave vtedy ked radar nefungoval ale medzi tymi intervalmi boli aj funkcne snimky ktore boli pouzitelne ak je to len koli datam nebolo by mozne aby manualne slo stiahnut snimok aj v 5 minutovom intervale?
Meteoservis má vlastní web-server, kde se snímky a jiná data uchovávají, zpracovávají, optimalizují apod. takže se nestahují z webů vlastníků těchto dat, ale skrze náš server. SHMU je problém, jejich spolehlivost je mizerná, a navíc 5 minutová aktualizace je vesměs zbytečná a nadměrně by zatěžovala jak datové přenosy tak náš server. Pokusím se alespoň zkrátit dobu aktualizace SK snímku na 15 minut, jako u CZ snímku.

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Flynn » čtv pro 27, 2012 8:51

Od července zde nepřibyl jediný příspěvek. Až dnes a přináší zprávu poměrně příjemnou:
Aplikace má novou aktualizaci - verzi Meteoservis Pro, která přináší vylepšení hlavně v zobrazení (tmavé/světlé), což u tmavého motivu zvýrazňuje veškeré údaje a nově je tam mapa bouřek pro Evropu. Jen mi není jasná možnost zapnutí/vypnutí obrázku na pozadí. Ničeho jsem si při změně nevšiml. Jinak ale díky za další vylepšení.

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od mimonaut » čtv pro 27, 2012 9:21

obrázem na pozadí je myšlena grafika hlavičky pod nápisem Meteoservis..

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Flynn » čtv pro 27, 2012 9:48

...a už to vidím :grin:

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od mimonaut » čtv pro 27, 2012 10:25

Jsem zvědavý, jestli v nějaké další verzi přibude wp8 funkcionalita přidat informace o počasí na lockscreen. To by se mi moc líbilo. Podobně to již několik meteorologických apek má, nicméně jako aplikace samotná ve srovnání s meteoservisem absolutně neobstojí a kupovat si další počasí kvůli lockscreenu nehodlám.

Uživatelský avatar
nofu
smartguru
smartguru
Příspěvky: 701
Registrován: úte říj 04, 2011 12:56
Zařízení: Dell Venue Pro

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od nofu » čtv pro 27, 2012 10:37

mimonaut píše:obrázem na pozadí je myšlena grafika hlavičky pod nápisem Meteoservis..
Je to ten hnusnej roztaženej strom?

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » čtv pro 27, 2012 11:33

mimonaut píše:Jsem zvědavý, jestli v nějaké další verzi přibude wp8 funkcionalita přidat informace o počasí na lockscreen. To by se mi moc líbilo. Podobně to již několik meteorologických apek má, nicméně jako aplikace samotná ve srovnání s meteoservisem absolutně neobstojí a kupovat si další počasí kvůli lockscreenu nehodlám.
To samozřejmě bude možné až bude Meteoservis pro WP8 a počítám s tím.

Zamčeno

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů