[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Zamčeno
Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » čtv bře 29, 2012 13:53

Takže po proběhlém testování, jehož cílem bylo zjistit, jak by se choval Meteoservis, pokud by došlo ke ztrátě (souboru) nastavení jsem zjistil, že v tom případě má opravdu samotná aplikace problém se "znovu-zapnutím" služby na pozadí pro LiveTile. Problém byl ve způsobu vyhodnocování "aktuálního stavu" služby resp. zda je povolena LiveTile atd. Takže problém byl svým způsobem i v samotné aplikaci a už brzo připravím opravnou verzi (současně s podporou pro Tango update).

Detaily:
Test proběhl smazáním souboru __ApplicationSettings, který nastavení aplikace obsahuje a jenž je vytvářen "automaticky" prostřednictvím objektu IsolatedStorageSettings. Jeho smazáním jsou použity výchozí hodnoty nastavení, co je identické s prvním spuštěním aplikace.

Nicméně to pořád nevysvětluje (a neřeší) problém s tím, že se opravdu nastavení aplikace (tj. soubor __ApplicationSettings) ztratí a/nebo je resetován apod. Proč (a kdy) se tak děje je zatím stále záhadou.
Podobnou záhadu resp. problém řeší třeba zde: http://forums.create.msdn.com/forums/p/ ... 05301.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Petulinek » čtv bře 29, 2012 14:07

Možná by bylo zajímavé zjistit, zda se to děje jen na HTC, zatím se ví o Titanu, t.j.HTC 2.generace... Copak 1.gen? Samsung, HTC a co jiné přístroje 2.gen? Je-li to problém jen HTC nebo i jiných značek...

Uživatelský avatar
Tambor
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 108
Registrován: úte bře 27, 2012 13:13
Zařízení: HTC U11
Bydliště: Praha

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Tambor » čtv bře 29, 2012 14:20

Já mám Lumii 800, takže to určitě nebude problém jenom HTC. Teď už dva dny běží Metoservis bez problémů ...

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Petulinek » čtv bře 29, 2012 14:32

Good to know, už mně přešla touha po reklamaci, evidentně je to nějaký obsáhlejší problém přímo ve WP, ne v HTC :)

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » čtv bře 29, 2012 16:43

Vyšel update freeware aplikace Meteoservis Lite 1.20:

• Prodloužena funkčnost LiveTile na 48 hodin
• Úprava menu O aplikaci a další drobné změny
• a pár drobností kterých si asi ani nevšimnete...

Link: http://windowsphone.com/s?appid=c5c0be2 ... 0af5e7a7a8" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » čtv dub 05, 2012 17:06

Vydána byla nová verze aplikace Meteoservis 1.60 a Meteoservis Lite 1.30 pro Windows Phone.

Hlavní novinky v této verzi:
• Vyřešen by měl být problém se zapínáním služby na pozadí pro aktualizace LiveTile
• Upraven způsob ukládání nastavení aplikace
• Přidána byla podpora pro zařízení s 256 MB paměti (Tango)
• Došlo k rozšíření regionů na Marketplace (např. pro Slovensko)


Obrázek

Obrázek


Oficiální stránky aplikace Meteoservis
Diskuzní fórum k aplikaci
Fanklub aplikace na Facebooku

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Flynn » čtv dub 05, 2012 18:01

Odkazy ale směřují na verzi 1.50. Novou verzi jsem nenašel.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » pát dub 06, 2012 8:26

Chvíli potrvá než se nové verze zpropagují skrze Marketplace, nicméně jsou již schválene a je to jen otázkou (krátkého) času. Teď už by tam měly být.

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Flynn » pát dub 06, 2012 8:57

Taky že jo :)

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Petulinek » pát dub 06, 2012 9:38

A máš prosím už nějaký poznatek, tip, proč se stává ten bug s mizením nastavení aplikací a s tím, že přestávají šlapat LT? Píšu si teď s autorem Week View, tak že bych ho trošku pošťouchnul :-)

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Flynn » pát dub 06, 2012 10:20

Něco o tom najdeš zde: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 0&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
lucanus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 138
Registrován: pon úno 27, 2012 20:24
Zařízení: HTCradar,HTC 8S,Samsung Galaxy S4
Bydliště: Praha

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od lucanus » pon dub 09, 2012 10:49

Ahoj asi nějaká chyba, nebo je někde hurikán. Na radarovém snímku srářek v Čr se mi uprostřed vykresluje kolo přes celý snímek. Za poslední týden je to po třetí. Děje se to ještě někomu ?

Kolda.o
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 174
Registrován: stř črc 16, 2008 8:42
Zařízení: SE T68i + Xperia Z + Xperia Tablet S
Bydliště: kousek od Roudnice nad Labem a castecne Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Kolda.o » pon dub 09, 2012 11:16

Taky to uz pozoruji cca tyden. Na twitteru pisou ze jde o martany a nebo konec sveta. :-)

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Flynn » pon dub 09, 2012 11:54

Včera večer poprvé, ráno už to bylo pryč. Není to chyba aplikace, tyto snímky si bere ze serveru http://www.in-pocasi.cz/radarove-snimky/?cas=1333905302" onclick="window.open(this.href);return false; - včera od 20:15 do 21:15, 7. dubna 22:15 - 23:00

Uživatelský avatar
lucanus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 138
Registrován: pon úno 27, 2012 20:24
Zařízení: HTCradar,HTC 8S,Samsung Galaxy S4
Bydliště: Praha

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od lucanus » pon dub 09, 2012 12:15

Maj tam v tom trošku bordýlek. Vypadá to jak radar z USA

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Petulinek » pon dub 09, 2012 12:20

Blbost Marťani, teď jsem četl, že v Krně někdo neumí naladit WiFinu :-)

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Flynn » sob kvě 12, 2012 12:52

Dnes ráno byla opět vypnutá volba zobrazování Live tile. Naštěstí šla zapnout a dlaždice naskočila. (Včera totéž provedla aplikace Narozeniny, přičemž v nastaveních byla LT zapnutá, ale na obrazovce byla základní.)

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Petulinek » sob kvě 12, 2012 20:42

To se mi stává třikrát do měsíce, už to neřeším...

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od hujer » pon kvě 14, 2012 7:33

Flynn píše:Dnes ráno byla opět vypnutá volba zobrazování Live tile. Naštěstí šla zapnout a dlaždice naskočila. (Včera totéž provedla aplikace Narozeniny, přičemž v nastaveních byla LT zapnutá, ale na obrazovce byla základní.)
No to je pořád stejná písnička OS "se ztrátou nastavení" resp. s resetem IsolatedStorage. V poslední verzi jsem alespoň opravil a zajistil to, aby šla LT opět jednoduše zapnout. Proč se to ale občas stane a proč to jsou skoro vždy jen HTC stroje je mi stále záhadou. To je asi tak tak všechno co s tím mohu dělat... :-(

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Příspěvek od Petulinek » pon črc 02, 2012 12:19

Docela by mně zajímalo, proč Meteoservis tak moc lže. Poslední dny byl absolutně nespolehlivý, lhal snad víc než všechny naše sdělovací prostředky dohromady :-) Pokud juknu na teploměr a venku je 28 (ve stínu samozřejmě) a program mi tvrdí, že je aktuálně 19, je něco špatně... Myslím tím konkrétně včera a v sobotu. To samé předpověď absolutně neodpovídající realitě. Nechci appku hanit, jen mi to přijde divné, Počasí od R.Vargy ukazovalo vždy plus mínus dobře nejen aktuální stav ale i předpověď, kde se s Meteoservisem hodně rozcházelo...

Zamčeno

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů