Navigácia Slovensko

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: pon zář 05, 2011 12:27
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

Navigácia Slovensko

Příspěvek od jk001 » čtv říj 27, 2011 14:29

Od dnes je v marketpalce Navigácia Slovensko( navigation slovakia) od GPS TunerLLC je to ful offline navigácia cena v českom markete 662,99 Kč
mapy su navteq veľkosť aplikácie 37MB aplikácia a 34 MB mapa je aj skúšobná verzia tak idem vyskúšať

luckyfer
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: úte kvě 31, 2011 8:56
Zařízení: LG E900 Optimus 7

Navigácia Slovensko

Příspěvek od luckyfer » čtv říj 27, 2011 14:57

daj potom vediet, co tej skusobnej verzii

StyxStyx
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pát říj 28, 2011 13:27
Zařízení: HTC 7 Mozart

Navigácia Slovensko

Příspěvek od StyxStyx » pát říj 28, 2011 13:33

Trial vypisuje toto: Skusobne obdobie sa spusti po prvej uspesne naplanovanej ceste a bude trvat 24 hodin. Co sa stane potom zatial neviem, chcem si to navigovanie overit na nejakej realnej ceste.

Aplikacia si po prvom spusteni stiahne mapu SK (>30MB) a da sa stiahnut aj SK rozhranie zrejme aj hlas, ale este som neskusal. Mapy su od Navteq. Prekreslovanie mapy je velmi pomale.

jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: pon zář 05, 2011 12:27
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

Navigácia Slovensko

Příspěvek od jk001 » sob říj 29, 2011 9:59

Tak prvé skúsenosti
ovládanie jednoduché , hlasová navigácia je tiež v poriadku , vykresľovanie máp počas jazdy OK ak niečo hľadáte alebo prezeráte mapu pomalé (je to vlastne offline verzia verizia online navigácie od tej istej firmy a mapy asi nie sú vektorové)
s práca s poi tiež ujde navigácia je 2D

záver je to jednoduchá navigácia neočarujúca funkciami , podľa ktorej sa dá jazdiť.
jej najväčšie a asi jediné plusy sú hlasový výstup ktorý je dobrý a malá veľkosť zabratej pamäti v telefóne oproti zatiaľ jedinej konkurencii Navigonu
najväčšie mínus že ma razma navigovala cez poľnú cestu a raz cez parkovisko lidlu
keby že si mám vybrať momentálne a zaplatiť za navigáciu ak jazdím len v SR tak túto ak aj mimo tak navigon (navigon veľké mínus je jeho veľkosť a mať v teleóne mapu od ukrajiny až po anglicko 2,3GB je sprostosť a zroveň nie je lokalizovaný do slovenčiny)
táto ako jediná offline navigácia pre WP7 je plne lokalizovaná to jest hlasový výstup a aj ovládanie čo tiež nieje na škodu

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12266
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Navigácia Slovensko

Příspěvek od htcjirka » sob říj 29, 2011 10:08

U navigonu nevidim nic divneho ,kdyz zakoupis Evropu mit tam celou Evropu.Navic lokalizace prijde,ale az s dalsim updatem..
Toto se ani s Navigonem srovnavat neda,ten je mnohem dale a propracovanejsi.

jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: pon zář 05, 2011 12:27
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

Navigácia Slovensko

Příspěvek od jk001 » sob říj 29, 2011 10:22

Porovnávať sa dá všetko a hlasový výstup navigonu tragedia to hlúpe pozor , pozor a stále dokola
nadstavbové funkcie navigonu navigon live v Čechach a ani na Slovensku nevyužiješ a ani iné adaptívne funkcie
a niekedy je v jednoduchosti krása a čo sa týka 2D navigácie ja ju preferujem lebo vidím ďalej ako po najbližší roh
najlepšie je to 2D a tesne pred križovatkou 3D v určitej časti obrazovky a potom znova 2D to je môj názor
a k tej veľkosti načo budem kupovať celú Európu ak jazdím Slovensko a štáty okolo a mám v telefóne 1,5GB mŕtvych ne efetivných dát čo za život nikdy nevyužijem ale môžem sa utešovať že mám celú Európu ach jo ved je to choré
a čo sa týka Navigonu dať do novej navigácie mapy 4Q2010 to sú rok staré mapy a mať k dispozícii 3Q2011 je hanba a od takej firmy nič nechcem nech si ich strčia do vieš kde

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12266
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Navigácia Slovensko

Příspěvek od htcjirka » sob říj 29, 2011 10:33

Ja nevim jak ty ale ja mam v nyni zakoupenem navigonu verze 4 posledni mapy 2011.U navigace je dulezite planovani trasy tam je navigon na spici.To "pozor",ktere te upozornuje na překročení rychlosti si muzes vypnout,takze vytka jaksi mimo.Ja jezdim i za hranice,takze navigon plne vyuziju,nejsem omezeny jen na Ceskou republiku ci Slovensko.
2.3GB co to je?To mas telefon se 4GB pameti?Ze ti to tak drasa nervy..Proste tyto navigace jsou neporovnatelne,ale pro malo narocneho uzivatele jako zaklad nebo nouzovka to staci.

jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: pon zář 05, 2011 12:27
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

Navigácia Slovensko

Příspěvek od jk001 » sob říj 29, 2011 10:45

Ak sa bavíme o navigáciách tak na špici je Igo a sygic ale ani jedna nie je pre pre WP7 čo je škoda a čo sa týka máp tak česko 3Q2011 má veľkosť 68846kB a Slovensko 28205kB ak máš túto tak je posledná
ale ja chcem upozornenie na rýchlosť problém je vtom že keď riadim auto a počujem pozor neviem či je to rýchlosť alebo značka alebo niečo né a musím jedným okom pozrieť na navigáciu totálne neergonomické stačí pípnutie alebo iný signál len pre rýchlosť aby som nemusel čumieť na displej od toho je hlasová navigácia

chmeldas
smartguru
smartguru
Příspěvky: 651
Registrován: pát zář 04, 2009 8:42
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"
Bydliště: Německo a okolí Brna

Navigácia Slovensko

Příspěvek od chmeldas » sob říj 29, 2011 10:49

To jk001: Brečíš dobře, ale na špatným hrobě... :tlem: Pokud chceš v současné době kvalitní offline navigaci je Navigon jediná volba. Starší mapy můžou být někdy problém, ale s rychlostí výstavby silnic v ČR spíš ne. Rozdělení na jednotlivé regiony se asi dočkáme, ale vzhledem cenovému rozdílu cca. 560 korun (cena v Appstore) mezi All EU a Eastern EU není co řešit. Někomu to může vadit, ale pro mě je to výhoda. Před cestou do zahraničí se nemusím zajímat jestli mám příslušné mapy nahrané a nedopadnu jako kamarád, který s nabušenou autonavigací po překročení CZ/NDR hranic na prvním odpočívadle zjistil, že nemá mapy Německa. Náročnost na paměť je věc jiná, ale od té doby co nemám v telefonu žádné MP3 nedostatkem volného místa rozhodně netrpím.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12266
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Navigácia Slovensko

Příspěvek od htcjirka » sob říj 29, 2011 10:51

jk001 píše:Ak sa bavíme o navigáciách tak na špici je Igo a sygic ale ani jedna nie je pre pre WP7 čo je škoda a čo sa týka máp tak česko 3Q2011 má veľkosť 68846kB a Slovensko 28205kB ak máš túto tak je posledná..
IGO a Sygic uz vubec neni na spici,to byvavalo na Windows Mobile.Sygic ma dnes nejhorsi planovani ze vsech navigaci,ten nebrat ani zadarmo.Je stejny napric vsemi OS.Cisla popisna na Sygic tragedie,na Navigon ma zatim nejobsahlejsi databazi cisle popisnych i v tech nejmensich vesnickach.Zakoupeny Navigon verze 4 pro WP obsahuje aktualni mapy 3Q/2011.Ma aktualnejsi mapy nez verze na Androidu.Tam zase lze dokoupit balik a po aktualizaci uz mate aktualni verzi tez 3Q/2011

jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: pon zář 05, 2011 12:27
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

Navigácia Slovensko

Příspěvek od jk001 » sob říj 29, 2011 11:15

môžem hovoriť len stým čo mám skúsenosti moja prvá navigácia Igo v PDA mio super variabilita veľká možnosť skinov a vzhľadu veľa možnosti nastavenia inteligentný pohľad 2D 3D nastavenia uhlu pohľadu vzdialenosti pohľadu proste super a hlasových výstupov rôzne druhy máp navteq ,lokálny ,a najlepšie teleatlas dodnes používam v druhom aute na to že to je 5 rokov stará navigácia super výber rôznych trás čo má navigon mal igo už pred x rokmi. v Nokii sygic plánovanie v mapových podkladoch navteq naprd mapové podklady teleatlas super aj popisné čísla super .
Navigon popisné čísla má ale naprd napr igo 3 roky stará mapa popisné čísla v obci Komjatice úplne v pohode jazdím ku svokrovcom sú tam sygic mapové podklady teleatlas tiež v pohode sú tam dokonca aj OVI zdarma v Nokii sú tam
dokonca už aj v maďarskej jednoduchej srande o ktorej sa bavíme sú tam ale Navigon nie , síce obsahuje nie čo ako čísla ale sú úplne zle a chýbajú a svokrovci podľa navigonu neexistujú
poznámka Komjatice 5 tisc obyvateľov čo je viac ako niektoré menšie mesta v Česku .

Moje skúsenosti jazdenie podľa navigácie v krajinách Poľsko Maďarsko Česko Rakúsko Slovinsko Chorvátsko a Slovensko
najlepšie Igo a sygic ale mapy teleatlas iné mapy naprd
Navigon len Česko a Slovensko zatiaľ mám WP7 krátko nič moc
Toto všetko je môj názor každému však vyhovuje niečo iné

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12266
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Navigácia Slovensko

Příspěvek od htcjirka » sob říj 29, 2011 11:27

Pro me byl Sygic i Igo take super dokud jsem nepoznal Navigon..bohuzel tyto navigace uz jsou za zenitem.Podle toho co pises vubec nemas pro WP 7 "zakoupeny" posledni navigon 4 s mapami 2011

Uživatelský avatar
HanysR
smartguru
smartguru
Příspěvky: 566
Registrován: ned říj 26, 2008 20:09
Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: Ostrava!!!

Re: Navigácia Slovensko

Příspěvek od HanysR » sob říj 29, 2011 11:39

Souhlas že Sygic co se týče plánování je tragédie! Předevčírem jsem jel z Ostravy do Mostu. Sygic mne tahnul přes centrum Prahy a následně přes samé díry. Při cestě zpět jsem se naštval a nechal se navigovat pomocí Google navi a byla to paráda. Hezky mne navedl na Pražský okruh, následně na dálnici, prostě dokonalé. Za Sygic jsem vyhodil 1200 Kč a dodnes mne to štve protože budu muset investovat znova. Navigace zadarmo drahá. Takhle mne vypekla hodněkrát.

jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: pon zář 05, 2011 12:27
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

Navigácia Slovensko

Příspěvek od jk001 » sob říj 29, 2011 11:44

výskúšal som Navigon 4.0.0 aj s mapami aj tie ktoré si stahne sám aj 3Q2011 a boli iné a jazdil sním v nemčine tu totiž v pohode ovládam v všetko to čo som písal platí nie je na špici je priemerná navigácia a jazdiť sa podľa nej dá ale nijako ma neoslnila . a ešte jedna k navigonu obsahuje nielen čísla popisné presnejšie orientačné aspoň na slovensku sa tak volajú odborne ale aj čísla súpisné(napr.evidencia stavieb v katastri je podľa nich) čo je tiež odborný termín čo je pre neznalého matúce lebo niekedy je u niektorých adries prvé súpisné a potom popisne(orientačné) ide zase naopak inde zas len jedno číslo raz orientačné raz súpisné (mám na starosti správu veľa budov po celom Slovensku a veľa jazdím) , Bežná prax je udávať pri adrese len číslo orientačné napr pošta adresár firiem a veľa ľudí to mätie či sú na správnej adrese a ktoré platí či prvé alebo druhé proste dobre zorganizovaný chaos

jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: pon zář 05, 2011 12:27
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

Re: Navigácia Slovensko

Příspěvek od jk001 » sob říj 29, 2011 11:57

HanysR píše:Souhlas že Sygic co se týče plánování je tragédie! Předevčírem jsem jel z Ostravy do Mostu. Sygic mne tahnul přes centrum Prahy a následně přes samé díry. Při cestě zpět jsem se naštval a nechal se navigovat pomocí Google navi a byla to paráda. Hezky mne navedl na Pražský okruh, následně na dálnici, prostě dokonalé. Za Sygic jsem vyhodil 1200 Kč a dodnes mne to štve protože budu muset investovat znova. Navigace zadarmo drahá. Takhle mne vypekla hodněkrát.
s mapami navteq aj mne sygic robil hlúposti hlavne ma ťahal menej dôležitými cestami a niekedy aj na poľné cesty a mapy teleatlas to nepoznajú pracujú super

Uživatelský avatar
nofu
smartguru
smartguru
Příspěvky: 701
Registrován: úte říj 04, 2011 12:56
Zařízení: Dell Venue Pro

Navigácia Slovensko

Příspěvek od nofu » sob říj 29, 2011 12:23

Mě teda navigon dost zklamal. Příde mi dost ukecanej, upozorňuje moc dopředu (křižovatku ani nevidím abych se zorientoval) a na/před daným místem je ticho. Také plánování tras mě nepřesvědčilo, sice nabídne tři možnosti trasy, ale ani jedna není ta reálně nejrychlejší a nejpoholdnější, hlavně že nabídne trasy o 100 a 150km delší (na 148km trase!). Zlatej TomTom6 ve starym symbianu. Snad se aspoň Nokia pochlapí.

Uživatelský avatar
HanysR
smartguru
smartguru
Příspěvky: 566
Registrován: ned říj 26, 2008 20:09
Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: Ostrava!!!

Re: Re: Navigácia Slovensko

Příspěvek od HanysR » sob říj 29, 2011 13:32

jk001 píše:
HanysR píše:Souhlas že Sygic co se týče plánování je tragédie! Předevčírem jsem jel z Ostravy do Mostu. Sygic mne tahnul přes centrum Prahy a následně přes samé díry. Při cestě zpět jsem se naštval a nechal se navigovat pomocí Google navi a byla to paráda. Hezky mne navedl na Pražský okruh, následně na dálnici, prostě dokonalé. Za Sygic jsem vyhodil 1200 Kč a dodnes mne to štve protože budu muset investovat znova. Navigace zadarmo drahá. Takhle mne vypekla hodněkrát.
s mapami navteq aj mne sygic robil hlúposti hlavne ma ťahal menej dôležitými cestami a niekedy aj na poľné cesty a mapy teleatlas to nepoznajú pracujú super
Můžeš mi poradit jak tam dostanu TeleAtlas místo Navteq? Děkuju, rád zkusím.

Uživatelský avatar
dufulo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 342
Registrován: čtv pro 23, 2010 1:26
Zařízení: HTC Desire HD, Evo 3D

Re: Re: Navigácia Slovensko

Příspěvek od dufulo » sob říj 29, 2011 13:57

HanysR píše:Souhlas že Sygic co se týče plánování je tragédie! Předevčírem jsem jel z Ostravy do Mostu. Sygic mne tahnul přes centrum Prahy a následně přes samé díry. Při cestě zpět jsem se naštval a nechal se navigovat pomocí Google navi a byla to paráda. Hezky mne navedl na Pražský okruh, následně na dálnici, prostě dokonalé. Za Sygic jsem vyhodil 1200 Kč a dodnes mne to štve protože budu muset investovat znova. Navigace zadarmo drahá. Takhle mne vypekla hodněkrát.
So sygicom nemam najmensi problem. Ci vo viedni, budapesti, ani na trase bratislava bazilej, co je cca 1000 km. Navyse som dost ocenil navigaciu v tuneli, ked gps strati signal, tak sygic ide dalej priemernou rychlostou. To ocenite, ked je v tuneli po 3 kilometroch odbocka....
Na porovnanie igo po strate signalu zastavi...

Uživatelský avatar
HanysR
smartguru
smartguru
Příspěvky: 566
Registrován: ned říj 26, 2008 20:09
Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: Ostrava!!!

Re: Navigácia Slovensko

Příspěvek od HanysR » sob říj 29, 2011 14:16

Já jen říkám své zkušenosti. Nemám důvod si vymýšlet

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12266
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Navigácia Slovensko

Příspěvek od htcjirka » sob říj 29, 2011 14:22

So sygicom nemam najmensi problem.
Tak nikdo nerika ze Sygic nenaviguje ale dost casto nelogicky,stezuje si na to vice uzivatelu i na zahranicnich forech..

Odpovědět

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů