[SGSII] Android, kernel,poradte.

Diskuze věnovaná smartphonům řady Samsung Galaxy (S7, edge, S6 a dalším…)
Odpovědět
keboom
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 24, 2014 19:42
Zařízení: Galaxy SII

[SGSII] Android, kernel,poradte.

Příspěvek od keboom » pon lis 24, 2014 20:20

(toto už píšu na třetí fórum, na ostatních neodpověděli do půl dne, doufám, že tady to žije :))
jelikož jsem zjistil, že se baterka moc vybijí a mobil přehřívá kvůli modemu, dal jsem modem KI4. Ten funguje na Cyanogenu 10.1.3 (4.2.2) bez problémů. Pak jsem se dočetl, že pomůže zrychlit i kernel, jelikož jsem ho nikdy neměnil, byl tam asi ten od samsungu. Nejoblíbenější kernel s podporou pro Aosp/Aopk ROM, jako je CM byl nějakej Siyah kernel, který si lidi chválí. Tak jsem ho zkusil ale po nainstalování páté verze prostě při startu naběhlo Galaxy S2, pak takový logo jing jang a pak se vypnul. Tak jsem flashnul jakýsi Dorimanx V9 který mi telefon zachránil. Přijde mi celkově rychlejší, ve hrách mám o 5 FPS + a baterka se od přehrátí modemu nezlepšila, spíš možná i zhoršila. Ale to je docela detail. Nejhlavnější problém je, že když ho zamknu a podíám se na něj třeba o 5 minut déle, trvá rozsvícení displeje až 5s a to třeba zase zhasne a je celej seklej. Taky se dost často, když jsem v nějaké aplikaci (asi) vypne launcher a po stisknutí tlačítka home dlouho trvá návrat a pak teprve začnou doskakovat ikonky. Nevíte, čím to je, jak to opravit, protože tenhle kernel docela vyhovuje, popř. doporučíte jiný funkční kernel s podporou cyanogenu jelly bean 4.2.2. Děkuji moc za trpělivost.
SHRNUTO: 1) jak vyřešit problém s pozdním rozsvěcením displeje
2) pokud jedině jiným kernelem, ať podporuje CM10 (CM11 zatím nechci) a máte na něj dobré reakce, třeba i vlastním použitím (nejlépe rovnou odkaz ke stažení pro CWM, děkuji)

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2021
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

[SGSII] Android, kernel,poradte.

Příspěvek od koumes » pon lis 24, 2014 20:28

Mas cist flash pres spravny odin?Vse ve spravnem poradi?Pripadne po flashi nechat cisty system nabehnout,prihlasit a aktualizovat google aps.
A od S2 bych uz necekal zazraky,je to veteran a treba i kernel muze byt ten problem.
Co jinak psali tam,odkud si cerpal info a pak flashoval?Cetl si vse u daneho tematu?
A musis vzdycky pockat,nez ti nekdo odpovi a ne psat ze pul den a nic.
Napis dal neco a je zde Mahon a snad i odpovi s linky co a jak.

keboom
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 24, 2014 19:42
Zařízení: Galaxy SII

[SGSII] Android, kernel,poradte.

Příspěvek od keboom » pon lis 24, 2014 20:34

Přs odin neflashuju, zaprvé kvůli verzím a zadruhé nechci wipovat systém. Ikdyž to kvůli odinnu nemusím, spíš by mě zajímaly ovladače, které dokázal do kompu natáhnout jen Kies, který S2 s Cm určitě nepozná. Ony jsou kernely většinou ve verzi pro odin (přípona .tar myslím) a pak pro CWM (.zip) které jsou na to uspůsobené a dají se flashnout rovnou z founu. Psali postup: wipe cache, dalvik, install zip from SD, vybral jsem a pak asi 5s instalace, hláška enjoy your new kernel a systém naběh.

EDIT: Kernely jsem bral z XDA a i přesto, že je S2 veterán, je to legendární veterán asi jako Windows XP :-D

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2021
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

[SGSII] Android, kernel,poradte.

Příspěvek od koumes » pon lis 24, 2014 20:51

Tak u tebe bude problem WIPE!
A premyslej proc to vsude pisou.

keboom
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 24, 2014 19:42
Zařízení: Galaxy SII

[SGSII] Android, kernel,poradte.

Příspěvek od keboom » pon lis 24, 2014 21:01

Proč bych wipoval, když se jedná jen o kernel? :O Podle XDA se wipuje jen cache a dalvik cache :) Mám napsat PM tomu borcovi? Abych měl jiný kernel, s tímhle se to asi fakt nedá. A google mi už moc nepomáhá, vždycky mě to vyhodí jako nejlepší ten Siyah, ale ten mi vyhodí jen boot animaci JingJangu a turn off...

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2021
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

[SGSII] Android, kernel,poradte.

Příspěvek od koumes » pon lis 24, 2014 21:05

Eee,wipe celkove pri flashi nove ROM a dalsich veci,na kernel samotny nepotrebujes wipe.
Jinak cache muzes i dalvik muzes.

keboom
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 24, 2014 19:42
Zařízení: Galaxy SII

[SGSII] Android, kernel,poradte.

Příspěvek od keboom » pon lis 24, 2014 21:12

No, někde psali rovnou flash bez wipů, někde s wipem. Psali, že tím nic nezkazím. Sám třeba jednou do týdne najedu do CWM a cache wipnu, je to pak rychlejší. Napíšu PM tomu mahonovi.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2021
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

[SGSII] Android, kernel,poradte.

Příspěvek od koumes » pon lis 24, 2014 21:15

Nemusis mu psat,on si to tady procetl.
Pockej,az napise sem sam.SZ na to nejsou.

Dej sem linky,podle ceho si to delal,at se to nemusi hledat.

Uživatelský avatar
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 442
Registrován: čtv úno 14, 2008 16:29
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3
Bydliště: VS

[SGSII] Android, kernel,poradte.

Příspěvek od mahon » pon lis 24, 2014 21:27

keboom
Psát mi soukromé zprávy nemusíš.
Pokud flešuješ custom romky tak vždy by si měl dělat všechny wipe. Jak sleduju co s tím chudákem děláš za kouzla a flešuješ jedno přes druhé tak se ani nediv že ti takhle blbne. Po všem zůstane nějaký bordel. Tady už není jiné východisko než wipe protože jak už něco blbne tak to nespravíš. Takže ti doporučuje začít úplně od začátku : Wipe,fleš stock rom,wipe,root,CWM a pak tu tvou vytouženou starou CM 10.1.3. Nebo jenom všechny wipe v CWM a znova fleš CM . Jinou radu ti nedám. A nemám rád CM pro jeho nespolehlivost.
Jo a na androidforu jsem ti to zamknul,přečti si proč. Kdyby si tam pohledal tak možná najdeš i radu,třeba v tom odkazu co jsem tam dal.

keboom
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 24, 2014 19:42
Zařízení: Galaxy SII

[SGSII] Android, kernel,poradte.

Příspěvek od keboom » pon lis 24, 2014 21:45

Tam jsem hledal. Na XDA píšou, že se ty kernely přepisujou. Takže nevidím důvod pro wipe. Bylo mi řečeno, že mi pošleš nějaký link na spolehlivý kernel. Jinak jedinou ROM co jsem kdy flashnul bylo CM, flashuju jeden za druhým pouze kernel :D

Uživatelský avatar
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 442
Registrován: čtv úno 14, 2008 16:29
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3
Bydliště: VS

[SGSII] Android, kernel,poradte.

Příspěvek od mahon » pon lis 24, 2014 21:57

Link na kernel ti asi žádný nepošlu,budeš muset pohledat na XDA nebo na android foru nebo na sgalaxyforu. Nemám rád CM a nikdy bych si ho pro jeho nespolehlivost do telefonu nedal.
A jinak mimo kernelů jsi snad přepisoval i modem,ne ? A vždy zůstanou pozůstatky i po kernelech .
Pokud nedáš na mou radu s full wipe a přeflešnutí CM,kde by se vrátilo do normálu,tak ti v podstatě už nemám s čím poradit.
Najdi si na těch 2 uvedených forech uživatele Game který ti určitě poradí více,je specialista na CM.

Uživatelský avatar
Jumbo78
moderátor
moderátor
Příspěvky: 704
Registrován: ned led 16, 2011 10:49
Zařízení: iPhone 7+ 256 GB
Bydliště: Jindřichov ve Slezsku

Re: [SGSII] Android, kernel,poradte.

Příspěvek od Jumbo78 » úte lis 25, 2014 6:38

Mimochodem, pokud jsi flashnul CM, tak jsi tam měl kernel pro CM, ne Samsung...
Další věc je, že některé kernely přidávají scripty do init.d a pokud flashneš jiný, může to dělat problémy.
Takže po těch všech pokusech doporučuji stejně jako kolega mahon udělat full wipe.

Jinak, když měníš kernel, přečti si pořádně jeho vlákno.

Odpovědět

Zpět na „Samsung telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů