[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Diskuze věnovaná smartphonům řady Samsung Galaxy (S7, edge, S6 a dalším…)
Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od NeoPlex » stř úno 15, 2012 8:37

vzdyt to tady mas, udelas root a pak uz instalujes jak se ti zachce :) a root spociva pouze v prehrani kernelu. Zadne zabezpeceni, uzamceni bootloaderu atd atd jako u HTC tady neni.

btw pouzivej tlacitko hledat! Koukam ze stejny dotaz vznasis i na jinych forech, kde je postup napsan do detailu.

John112
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pát úno 10, 2012 16:54
Zařízení: Samsung Galaxy S2

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od John112 » stř úno 15, 2012 20:11

Zdravím,
ještě bych se chtěl vrátit k mému problému, provedl jsem trojhmat a přehrání fimware, ale problém je pořád stejnej. Nenapadá někoho, proč mobil nereaguje na simku a když se zapne leteckej mód, tak jej neni možné vypnout (podrobněji popsanej problém je popsanej na této stránce nahoře). Jestli jsem ve špatném topicu, tak se omlouvám. :-) Díky za vše

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od NeoPlex » stř úno 15, 2012 22:21

hm hm jestli jsi provedl tovarni nastaveni spravne, tzn. ze telefon pri prvnim spusteni po trojhmatu te provazel skrze uvodni nastaveni googl uctu atd. tak se trosku obavam, ze mas nejakym zpusobem nakupnutou romku jako takovou. Chtelo by to kompletne novy flash romky, aby proces projel cely a spravne. Ale ted si nejsem uplne jisty jestli toho muzes docilit i bez rootu. Napriklad downgradem na starsi verzi a pote treba updatem zpet na posledni. S rootem je to hracka, ale zase ztracis zaruku coz je mozna skoda, jen kvuli odstraneni teto zavady. Pak je samozrejme moznost s tim jit do servisu, kde ti prehraji rom spravne a bez ztraty zaruky. Nahodou pri trojhmatu, v tom menu nemas aply update zip? Jak uz mam root a clockwork mod, tak mam tohle menu jine nez ty.

John112
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pát úno 10, 2012 16:54
Zařízení: Samsung Galaxy S2

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od John112 » stř úno 15, 2012 22:32

Diky za odpověď, ale většině co si napsal nerozumím. :) A záruku k telefonu nemám, neni koupeny v čr a ja jsem druhy majitel a nedostal jsem zaručak. Takže jsem pro každou špatnost. Jestli teda budeš tak hodnej a poradíš, tak to rád vyzkouším. Díky moc

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od NeoPlex » čtv úno 16, 2012 9:21

podle navodu v tomhle topicu udelas root a pote podle tohohle navodu http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=142&t=28379" onclick="window.open(this.href);return false; stahnes ofiko rom a pres ODIN program prehrajes.

jednoduse
1) root podle navodu zde 4. prispevek na prvni strane
2) stahnes tu romku oficialni
3) a flashnes ji. Postup je totozny jako kdyz rootujes. AKorat ted budes pres program ODIN nahravat celou rom a ne jenom kernel (jadro systemu) s root pravy.

Uživatelský avatar
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 443
Registrován: čtv úno 14, 2008 16:29
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3
Bydliště: VS

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od mahon » čtv úno 16, 2012 11:51

Pokud chceš flešovat přes Odin oficialní firmware tak rootovat nemusíš.Root musí být jenom na fleš custom romek.

John112
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pát úno 10, 2012 16:54
Zařízení: Samsung Galaxy S2

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od John112 » pát úno 17, 2012 13:23

Tak jsem si přečetl návod a nejsem si jistej, zda jsem neudělal něco špatně, protože. Dle 2 příspěvku na 2 stránce jsem se podle návodu Mahona pokusil mobil "rozhejbat". První varinata s trojhmatem s wipe data nevyšla, takže jsem chtěl zkusit druhou část návodu a tady jsem možná udělal nějaké chyby. Stáhl jsem si z přiloženého odkazu: viewtopic.php?f=142&t=28379 nový fimware a asi jsme stáhl špatný. Zvolil jsem android a typ telefonu GT-i9100 to je správně, ale nevěděl jsem jaký zvolit region, mobil je od Orange, ale nikde jsem nezjistil z jaké země, takže jsem stáhnul základní český firmware, což bylo asi špatně. A poté jsem asi již po druhé pokračoval špatně a to, že jsem postupoval přesně dle návodu na 1 stránce, podle 4 příspěvku a přehrál firmware.
V tomto bodě: * Zmáčkněte "PDA" tlačítko, a vyberte .tar soubor s Kernelem
Jsem zvolil soubor: GT-I9100_XEZ_1_20110915175755.zip.enc2, který jsem získal rozbalením staženého Winrar ZIP: GT-I9100_XEZ_1_20110915175755
Bylo to správně? Poté jsem klik na Start a nechal mobil pracovat. Vše předtím jsme dělal přesně podle návodu.

Do nedávna jsem myslel, že vše dělám šprávně, ale když jsem přečetl návod od NeoPlexe, tak si teď najsem jistej.

Díky za Váš čas

Uživatelský avatar
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 443
Registrován: čtv úno 14, 2008 16:29
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3
Bydliště: VS

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od mahon » pát úno 17, 2012 13:38

To je v podstatě jedno že jsi tam dal CZ firmware 2.3.4,ty máš stejně šedivku,a máš tam oficialní firmware.Nenapsal jsi jestli ti telefon jede a vše funguje.

John112
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pát úno 10, 2012 16:54
Zařízení: Samsung Galaxy S2

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od John112 » pát úno 17, 2012 13:44

Jo vidiš, to je pravě ten problém, je to pořád stejný. Stále nereaguje na sim a pořád po aktivování leteckýcho módu jej není možné vypnout a někdy přestane fungovat i senzor naklánění (ale to se většinou restartem vyřeší).

Uživatelský avatar
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 443
Registrován: čtv úno 14, 2008 16:29
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3
Bydliště: VS

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od mahon » pát úno 17, 2012 13:51

No,takže to je na reklamaci pokud nepomohlo přehrání firmware.

Uživatelský avatar
permar
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 136
Registrován: ned pro 30, 2007 10:08
Zařízení: SGS 5
Bydliště: Frýdek-Místek
Kontaktovat uživatele:

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od permar » stř bře 14, 2012 13:07

Chci jen poděkovat přispěvateli mahon za jeho odborné rady, pro neznalce parádní průvodce jak co udělat. Sám se přiznám,že zatím jsem ROOT neprováděl, ale co kdyby :)

PM12
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: čtv dub 26, 2012 11:11
Zařízení: GT-I9100

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od PM12 » čtv dub 26, 2012 23:18

Chtěl jsem si podle návodu pro jistotu před změnou sales kodu udělat zálohu dle zdejších fór, tzn. zazálohovat si efs, na veškeré zálohy potřebuju root. Ok, chtěl jsem si stáhnout kernel z těchto stránek
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1103399" onclick="window.open(this.href);return false;
mám firmware 2.6.35.7-I9100CCKI3,, tzn KI3, k té jsou tam dvě verze XX_OXA_KI3: 2.3.5 a XX_OXA_KI3-42: 2.3.5, CF-Root v4.2, SU 3.0, "insecure". A konečně přichází můj dotaz - kterou verzi mám zvolit? Resp. čím se liší? Zkoušel jsem prolézat fóra na xda-developers, ale jediné co jsem našel a co by se blížilo rozumné odpovědi bylo toto
insecure kernel means that you got root access when connecting with adb without su or rootsh commands in recovery.
Chápu to tak, že když se budu chtít vrátit k backupu, tak musím použít něco co se jmenuje adb funkce, k tomu musím buď napsat nějaký příkaz na su na root v případě že mám secure kernel, nebo nemusím psát žádné su v případě že mám insecure kernel? K tomu to slouží? K ničemu jinému to použití nemá? Nevím jestli to chápu dobře, takže bych poprosil některého ze zdejších guru o vysvětlení. Díky Pavel

Uživatelský avatar
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 443
Registrován: čtv úno 14, 2008 16:29
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3
Bydliště: VS

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od mahon » pát dub 27, 2012 10:38

To je v podstatě jedno který použiješ,liší se jenom verzí CWM že ten druhý jí ma novější.Tak můžeš použít třeba ten.
To ostatní např.adb neřeš,to potřebovat nebudeš.Pokud budeš chtít vrátit backup a budeš mít např.jiný firmware tak musíš mít zase rootlej telefon příslušným CF-rootem z toho odkazu XDA.Nevím jestli ti to takhle stači.

PM12
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: čtv dub 26, 2012 11:11
Zařízení: GT-I9100

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od PM12 » pát dub 27, 2012 21:09

Jasně, to je přesně ta odpověď kterou jsem potřeboval. Ještě jednou díky za pomoc.

Uživatelský avatar
airswipe
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: ned pro 27, 2009 14:27
Zařízení: SGS2 - ICS 4.0.3.
Bydliště: Kadaň

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od airswipe » úte kvě 15, 2012 8:39

Tak mám po aktualizaci na ICS (SGS2 mám z Rakouska). A teď koukám, že mám zase všude reklamy a adaway ani adfree android mi nefungují... pokud to správně chápu, měl bych zase spustit odin a odbloknout to. A tady přichází problém. mám TAR na gingerbread. A s tím to určitě nepůjde. Tušíte někdo s čím to rozchodím? ICS 4.0.3. Pásmo: I9100BULP6
UPRAVENO: Jádro: 3.0.15-I9100BULPC-CL332484
UPRAVENO po 2.: duležité je to LPC! podle těch tří znaků stáhnete právě váš soubor :) aktuálně už SGS2 bez reklamy :)
díky mahon.

Uživatelský avatar
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 443
Registrován: čtv úno 14, 2008 16:29
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3
Bydliště: VS

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od mahon » úte kvě 15, 2012 11:57

Podle verze jádra co máš v info o telefoně si odtud http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1103399" onclick="window.open(this.href);return false; stáhni root nebo použij i jiný druh rootu http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1494114" onclick="window.open(this.href);return false;.
Ano ti aplikace ti nebudou fungovat bez rootu.

Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od matelkoxxl » sob čer 30, 2012 17:26

Radšej sa opýtam, pretože mi bolo povedané, že keď som prešiel na ICS 4.0.3 (oficiálne), tak nemôžem spraviť ROOT na svojom SGS2. Je to pravda, alebo sa ten ROOT dá spraviť?

Verzia - I9100XXLPW
Jadro - 3.0.15.-I9100XWLPD-CL524746
Zostava - IML74K.XWLPD

Ďakujem

Uživatelský avatar
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 443
Registrován: čtv úno 14, 2008 16:29
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3
Bydliště: VS

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od mahon » sob čer 30, 2012 19:56

Root můžeš spravit na každém ofiko ICSku.Rootni ho přes Odin tímto http://download.chainfire.eu/171/CF-Roo ... 5-CWM5.zip" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od matelkoxxl » čtv črc 05, 2012 16:21

Našiel som taký pre mňa celkom jednoduchý návod na ROOT tu - http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1501719" onclick="window.open(this.href);return false;
Robil to už niekto takto? Je potrebné pozálohovať všetko čo sa dá, alebo sa pri tom nestratia žiadne údaje?
Ono sa toho veľa na stock telefóne ani zazálohovať nedá, takže asi iba sms, či? :)
V tomto som nový, keď som kupoval HD2-jku, tak tá už bola rootnutá, tam som iba nahadzoval rôzne rom-ky, ale tu na SGS2 sa to už bojím robiť len tak od brucha a neopýtať sa dopredu.
Tak vďaka za všetky rady! :wink:

P.s.: na začiatok by som chcel IBA ROOT a ponechať originálnu STOCK ROM. Časom keď si nájdem ROM zodpovedajúcu mojím predstavám, budem aj flashovať. Čiže teraz nechcem robiť žiadne iné úpravy, iba ROOT.

Uživatelský avatar
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 443
Registrován: čtv úno 14, 2008 16:29
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3
Bydliště: VS

[Návod SGS2] Root, CWM atd.

Příspěvek od mahon » čtv črc 05, 2012 21:33

Podle mě je jednodužší tam přes Odin flešnout ten root co jsem ti doporučil,je to i s jádrem LPD takže nic nebezpečného a tam už je i ta app CWM i SuperSU tak proč to podle toho návodu co jsi dal flešovat každé zvlášť.Pokud jde o žlutý trojuhelník po rootu a počítadlo neofiko flešů tak to odstraníš,vynuluješ app TriangleAway.Flešnutím tohoto rootu o data nepříjdeš.
No ale klidně si to rootni dle toho odkazu co jsi dal.Já osobně bych se držel ověřeného a to je cf-root viz návod na první str.tohoto topicu 4 post,nic složitého .

Odpovědět

Zpět na „Samsung telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů