uživatelské zkušenosti s Galaxy S: (ne)spokojenost

Diskuze věnovaná smartphonům řady Samsung Galaxy (S7, edge, S6 a dalším…)
Post Reply
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

osobní názor-porovnání desire a sgs- téměř uživatelská recenze

asi jako u většiny userů bylo moje první hodnocení, subjektivní zhodnocení designu. mám rád jednoduché funkční tvary, před "kudrlinkami", proto se mi design sgs líbí víc. k přední straně kde je u obou tvrzené sklo nemám výhrad. osobně však upřednostňuji senzorová tlačítka před klasickými u desire. i redukovaný počet u sgs vidím, jako plus. u zadní strany musím pochválit teflonovou úpravu desire, kterou vidím, jako účelově povedenější (neklouže, není tak "upatlaná"). u obou telefonů zadní kryt povrzává, ale u sgs je to mnohem výraznější a tady Samsung má co napravovat. vystouplou čočku u desire vidím jako mínus. mám delší prsty a proto se mi subjektivně lepe drží sgs. palcem obsáhnu celý displej, i když je větší. způsob odemykání u sgs je pro mě opět přirozenější.celkově budí desire dojem hodnotnějšího kusu hw.

vnitřní osazení hw je možné dohledat, proto nebudu zabíhat do podrobností. desire má větší ram (576), stavovou a přisvětlovací diodu. ve všem ostatním je papírově lepší sgs. bohužel vidím, že Samsung nevyužil výhody skvělého hw a při práci se systémem je to znát.

práci se systémem rozdělím na dvě časti. pohyb v androidu (nebudu řešit nadstavby) a nastavování. pohyb v systému je v porovnání s desire „jeden velký průšvih“.systém má prodlevy (laguje), knihovny se načítají výrazně déle.

vsuvka: byl jsem nadšený při přechodu z N97 mini na desire. u sgs si na symbian často vzpomenu 

ani pohyb v dlouhých seznamech u sgs není plynulý (je trhavý a musíte oči více zatěžovat ostřením). subjektivně se mi na sgs mnohem hůře vnímá obsah zobrazených informací.
nejhorší dojem mám z web prohlížeče, kde i když by mělo vše velmi podobné, sgs jsem na chuť zatím nepřišel. zoomování na desire je jednodušší, přesnější a logičtější. zoom u obrázků je kapitola sama pro sebe a to nejen na webu, ale i v galerii. na desire dochází (nevím odborně popsat postup), k zaostření po zoomu. proto je vždy fotka ostrá na displeji skvěle vypadající. u sgs je po zoomu obrázek (fotka) rozmazaná, barevně nevěrohodná a jsou vidět sloupce v nestejných odstínech.
u sgs vidím naopak, mnohem lepší přizpůsobení menu přesunování ikon, vypínání pohotovostních ploch.

vsuvka: přeci jen se zmíním o sense. graficky je sice skvělé, ale v postatě jen zobrazuje informace a pro práci musíte „hlouběji“

Já jsem nakonec skončil u sgs s jednou plochou, kde kromě hodin a widgetu kalendáře (včetně počasí), mám ikony pro přístup k programům.

k nastavení: základy jsou stejné, dané použitím stejného os android. plus vidím u desire, v možnosti zjistit a i stáhnout update systému přímo z telefonu (snad to u sgs odstraní 2.2) gmail účet je jednoduchý. u pop3 účtu, jsem měl „nepřekonatelné“ potíže na seznam.cz s desire, ale sgs jede bez problémů. nastavení facebooku, twitter-u, fringu je u obou telefonů bez problému. práce s kontakty je podle mě lepší u sgs. galerie a multimedia pracují trochu jinak. je to o subjektivních pocitech.

vsuvka: neodpustím sgs rozmazanost fotek při zoomování.

fotoaparát je stejně (ne)kvalitní. sgs vede v možnostech nastavení, ztrácí absencí blesku. myslím si, že pokud ponecháte nastavení na automatiku, vzniknou z desire lepší fotky.

asi by se dalo napsat ještě mnoho, ale počkám, jestli se někdo zapojí

btw: i když to tak na první pohled nevypadá, sgs má výborné papírové předpoklady, svoje charisma a pevně věřím, že bugy v systému Samsung odstraní. já zvolil sgs a volby nelituji
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

tak budu pokračovat baterií.

na výdrž baterie u sgs jsou rozdílné názory. někdo nadává, někdo chválí. já osobně chválím

v telefonu je velmi dobrý přehled o částech systému i aplikacích využívajících baterii (vyjádřeno v %)

menu>nastavení>o telefonu>využití baterie

zde je možné sledovat největší žrouty baterie. největším z nich je samozřejmě displej. rozdílným nastavením lze ovlivnit výdrž v řádu desítek hodin.
pokud nastavíte jas displeje (menu>nastavení>zvuk a zobrazení>jas) na maximum je odběr z baterky šílený a telefon je po několika hodinách zralý na nabiječku. bohužel ani nastavení automatické regulace není pro baterii výhrou, zejména v jasném prostředí. při +/- stejném využití telefonu je výdrž na automatiku cca 1,5 násobná, proti nastavení na maximum.
já jsem dopadl nejlépe s nastavením jasu na minimum. sice na přímém slunci, musím oči hodně namáhat (lze si vypomoct zvýšením jasu. u prohlížeče velmi jednoduše:menu>další>nastavení jasu). za to jsem, ale odměněn až 3 násobnou výdrží baterie při cca stejném zatížení. v interiérech a v noci je, díky velkým pozorovacím úhlům, i při min. jasu, displej dobře čitelný.
pokud má někdo další postřeh, jak prodloužit výdrž (bez omezení služeb), napište to sem.
vybil jsem foun za cca 32 hodin ale i za 5 hodin, právě dle nastavení jasu displeje

btw: zjistil jsem že celkem velkým žroutem baterie, v poměru k době používání, je klávesnice swype
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

o sgs je obecne znamo, ze ma oproti desire vetsi multimedialni vykon a to dvojnasobek (s prozatimnim vyladenim 3D apps) a na druhou stranu jak spravne pises je Desire lepe vyladeny v systemu jako takovem. Vzhled je otazkou nazoru, obecne se mne vice libi, kdyz telefon neni jen z plastu, tudiz asi nemusim dal rozepisovat jake se mi vic libi :)
Jinak neco navic energie si berou livewallpapers, automaticke aktualizace jsou obrovsky zrout.. ale to je omezeni funkcnosti, podobny problem jsem resil ted na Desire, prestalo me bavit v 3G siti automaticky aktualizovat, ale abych prece jen trosku usetril, tak sem vypl aktualizace pro akcie a ostatni veci co nepouzivam. Nevim jestli sgs nabizi podobnou moznost
janiss
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by janiss »

Zdravim rozmyslam ze prejdem z htc desire k samsungu galaxy s zaujimalo by ma ci je o dost pomalsi od desire myslim v systeme ako je to napr v nacitavani fotiek pri listovani alebo taktiez ma zaujima ze ako sa pise na galaxy s pretoze na desire sa pise velmi dobre.Tak ma zaujima ako je to s galaxy s.Ale nie pri pouziti swype alebo ako sa to vola.A dalsia vec co ma zaujima je ci lutujete prechodu z desire na galaxy s?Desire sa mi velmi paci tak by som nerad isiel do niecoho horsieho ale sgs by som chcel vyskusat tiez vyzera celkom podarene.Ak mozte poradte mi niekto.Popripade by som ocenil keby sem niekto hodil nieco take mensie porovnanie co desire nema co ma sgs a naopak.
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

měl jsem desire 2.1 sgs je od fw jm1/jm2 rychlejší než desire (nemůžu srovnat 2.2)
Havris
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S

Post by Havris »

Janiss:
Doporučuji ti počkat než vyjde 2.2 FROYO to bude vše jinak (doufám)
janiss
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by janiss »

No ja som nespozoroval nejake vyrazne navisenie rychlosti na desire ked prislo froyo.Trosku mozno ale nie velmi cize vravis ze sgs je teaz rychlejsie ako desire s 2,1 no to je potom fajn s 2,2 bude sgs bomba.A takze na sgs uz boli nejake aktualizacie?Cize ked si ho kupim budem musiet asi hned aktualizovat ze?No a ake ma sgs bugy s tym najnovsim softom su nejake zasadne? a mohol by si mi este napisat nejake veci v com je galaxy s horsi od desire?Samozrejme neratajme do toho konstrukciu ani to ze nema blesk
A tiez by ma zaujimalo to pisanie na ktorom sa podla vas pise lepsie lebo ako som sa mal moznost presvedcit nieje to len o velkosti displaya pretoze som mal htc hd2 a tam sa pisalo hrozne sami preklep
a taktiez ma zaujima ako to je zo zalohov kontaktov ci si mozem zalohovat kontakty z desire na sd kartu a ci to potom vybalim v galaxy s alebo to tak nejde?Pretoze inac kontakty nezalohujem len priamo vo fone dam export na kartu tak je to pre mna najednoduchsie.
A ako je to s tym obcasnym zasekavanim reakcie telefonu?Ako casto sa to stava?Aelbo to uz je odstranen nejakou aktualizaciou?
Havris
nováček
nováček

Post by Havris »

Tak co se týče toho psaní tak s tím já na SGS nemám nejmenší problém...pokud si jej dám na "široko" tak si myslím že píšu docela rychle a bez chyb...a co se týče zálohy kontaktů tak jej můžeš zálohovat do PC přes KIES a Export na kartu tam je táke (nezkoušel jsem nemám kartu ale proč by to nešlo když to tam je)
janiss
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by janiss »

A ako je to s tym wifi niekde tuna som sa docital zevraj sa wifi vypne ked zhasne display cize ked je v spanku.Ale to je potom nepouzitelne napr isq alebo skype ked sa to vypne.Je to pravda?Alebo sa to da nastavit aj tak aby sa nevypinalo lebo na desire sa to da.Dufam ze mi stihnete odpovedat na vsetky moje otazky ktore su v predoslom mojom prispevku totizto ja sa musim do zajtra rozhodnut.
Havris
nováček
nováček

Post by Havris »

Na SGS už byli aktualizace ale já jej koupil v SUNNYSOFTU a tam byl dodáván s nejnovějším FW...nějakých zásadních bugů jsem si já nejvšiml (musí se vyjádřit někdo jiný) já jej mám 5dní a vše OK...s Desire porovnat nemohu neměl jsem jej v ruce na takovou dobu abych mohl udělat srovnání...se zasekáváním telefonu se občas setkám ale jelikož já nejsem nějak extra náročný tak že si počkám o vteřinku nebo dvě dýl mě nerozhodi :) ...Mně se teda Wi-fi nevypne když vypnu dislej...a do režimu spánku nevím jak se do něj dostat takže ti to neřeknu
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

janiss wrote:A ako je to s tym wifi niekde tuna som sa docital zevraj sa wifi vypne ked zhasne display cize ked je v spanku..

to jde samozřejmně nastavit. takže můžeš mít zapnutou wifi nastálo.
janiss
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by janiss »

Tak dneska som uz predal desire.Dal som exportovat kontakty na sd kartu vytvorilo to jeden subor len neviem ze ci ked mi dojde sgs tak v sgs dam importovat kontakty a ci to vezme ten subor ak ano je to super ak nie tak som v prde**.Neviete ako to je? a taktiez mozete mi sem napisat ako bude vyzerat verzia toho najnovsieho softu myslim to cislo cele aby som si bol isty ked mi dojde ze ho nemusim davat aktualizovat a zacal ho hned pouzivat.
Havris
nováček
nováček

Post by Havris »

s těmi kontakty jsem to udělal tak že jsem si je nakopíroval na SIM KARTU (vejde se jich tam tuším 250) a žádný problém jsem stím neměl...až ti telefon přijde tak ho normálně připoj přes KIES a zkus dát aktualizaci FW a uvidíš jestli je třeba aktualizovat
janiss
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by janiss »

No ok ale ja dufam ze to pojde vyexpertovat z sd karty do fonu pretoze na simku som si ich nedal a na simke mi to kontakty rozhadze
Inac to na sgs je domaca stranka prva?Neda sa dat na sred ako na desire ze bude stvrta?
Havris
nováček
nováček

Post by Havris »

to máš pravdu :) taky jsem je musel všechny upravovat :)
janiss
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by janiss »

Preco tu nikto neodpoveda na moje otazky ved su jednoduche a odpoved pozna asi kazdy kto ma sgs :-(
Balrog
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone :)

Post by Balrog »

Tak já jsem se hodně dlouho rozhodoval mezy Desire a SGS a nechal jsem si oba,opravdu se nemůžu rozhodnout,každý má své pro a proti.Telefony jsou oba od T-mobile takže brandované na Desire mi až včera nabídl aktualizaci na Froyo a nevím jak je to možníé,ale baterka mi nevydrží déle jak půl dne?nevím jestli je to tím,že telefon je týden starý a nabíjel jsem ho dnes po 3 a nebo je to Froyem?když jsem měl Androida 2,1 tak to tak nežralo.Teď čekám až vyjde Froyo na SGS,tedy už aby to bylo,jsem zvědavej a kdo ví?možná se pak přikloním k Desire a nechám si ho?Je tu více Pro: Konstrukce,dioda,Blesk,Sense no je toho víc jak u SGS:Disoplay,velikost a SuperAmoled,Swype a výdrž baterie,tady co jsem slyšel měla by být větší než u Desire,ale zatím nemůžu posoudit,telefon mám také od pondělí tak uvidím.
Post Reply

Return to “Samsung telefony”