Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Diskuzní fórum věnované komunikátoru HTC HD Mini
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv kvě 06, 2010 12:06

V současné době neexistuje pro program GCz II skin pro HVGA rozlišení, nicméně se to dá celkem rychle obejít pouhým přejmenováním souboru. Po nainstalování a prvním spuštění na HTC HD Mini se objeví chybová hláška informující o nepodporovaném rozlišení displeje.

Jděte tedy do adresáře, kde máte GCz II nainstalovaný. Defaultně je to \Program Files\GCzII. Zde pokračujte do složky \Skin\COMMON, kde najdete soubor s názvem 320x240.txt. Přejmenujte jej na 480x320.txt. To je celé, nyní už stačí GCz II spustit a program bude fungovat. Hlavní obrazovka sice bude trochu "rozhozená", ale to nemá na používání programu vůbec žádný vliv. Snad se později objeví skin na míru optimalizovaný pro HVGA rozlišení.

obrázek
Postup úpravy na obrázcích...

Oficiální stránky programu GCz II naleznete zde. Detailní popis najdete v našem článku. A pokud se chcete o geocachingu dozvědět více, mrkněte sem.

Uživatelský avatar
kubisz
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: úte pro 12, 2006 13:10
Bydliště: brno
Kontaktovat uživatele:

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od kubisz » čtv kvě 06, 2010 13:39

no minimalne od autora se asi zatim neobjevi, pac napsal, ze na to nema cas to predelavat... :-(

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv kvě 06, 2010 23:54

Tak to je škoda... třeba se zapojí někdo z Xda-developers, i když tohle řešení zatím naštěstí postačuje.

HTCDC
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned zář 26, 2010 10:01
Zařízení: HTC HD mini

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od HTCDC » ned zář 26, 2010 10:13

Možná "lamí" problém, ale přec. GCzII jsem nainstaloval na HTC HD mini, log i heslo na geocaching.com zadal. Při hledání dle GPS cache zobrazen seznam cache, ale při výběru (najetí) na konkrétní cahce, po krátkém hledání zahlášeno cache nenalezena. Snažil jsem se prolézt nastaveni kde šlo, ale bez výsledku. Není třeba premium účet?
Díky

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od Jiří Hrma » ned zář 26, 2010 10:28

Tohle mi kdysi také dělalo. Zkus si stáhnout z webu výrobce poslední verzi (i když nevím, zda to ještě vůbec vyvíjí, ale poslední update má ze srpna, tak snad ano). Případně si projdi tohle rozsáhlé téma na Xda-developers, kde jsou tuším ke stažení upravené verze, které by tímhle problémem trpět neměly.

martink
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: úte říj 26, 2010 22:08
Zařízení: htc hd2

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od martink » sob říj 30, 2010 19:11

GCzII – geocaching, problém z nenalezení cache - řešení

Jelikož jsem se nemohl nikde dopátrat řešení problému z nenalezením cache, začal jsem zkoušet na vlastní pěst, zde máte návos jak předejít problému.
1) Na stránkách http://www.geocaching.com" onclick="window.open(this.href);return false;, musíte přepnout jazyk do EN, ve spodním baru mate možnost přepnout jazyk, přepněte do EN, poté se odplašte a znovu se přihlaste, jazyk musí po druhém přihlášení být nastaven na EN.
2) Ve svém zařízení nejděte složku, GCzII (\ Cache_DB), vymažte kompletně obsah této složky včetně Trasových bodů (. WPT) a poznámek (. PWI)
3) Stáhněte ve svém zařízení znova cash
4) Musíte mít nainstalovánu nejnovější verzi http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Popjoi
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned říj 31, 2010 13:17
Zařízení: Garmin Asus M10

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od Popjoi » ned říj 31, 2010 13:19

Vyzkoušeno a funguje jak má. Díky moc. :)

HTCDC
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned zář 26, 2010 10:01
Zařízení: HTC HD mini

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od HTCDC » pon lis 01, 2010 17:59

Díky, funguje to. Už jsem se pomalu, ač nerad, loučil z GCzII.

Uživatelský avatar
nowizz
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 137
Registrován: pon lis 06, 2006 14:34
Zařízení: HTC One S (Ville)
Bydliště: Pardubice

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od nowizz » pon úno 07, 2011 20:51

ahoj pani ... asi jsem lama ale porad mi to hlasi Cache nenalezen. Co delam blbe?

baron
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 133
Registrován: pon říj 13, 2008 20:46
Zařízení: HTC Touch Cruise
Bydliště: Česká Lípa

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od baron » pon úno 07, 2011 22:07

Jako možnou chybu vidím, že nemáš aktuální verzi - nyní tuším 0.2.35.68. Jako další - nemáš náhodou na geocaching.com nastaven jazyk na češtinu? Musí být angličtina.

Uživatelský avatar
nowizz
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 137
Registrován: pon lis 06, 2006 14:34
Zařízení: HTC One S (Ville)
Bydliště: Pardubice

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od nowizz » pát úno 11, 2011 10:38

Je to divný ale vše mám ok. Na geocashing.com mám angličtinu všude, kde se dá nastavit a mám aktuální verzi - 0.2.35.66

Nevím kde je chyba

baron
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 133
Registrován: pon říj 13, 2008 20:46
Zařízení: HTC Touch Cruise
Bydliště: Česká Lípa

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od baron » pát úno 11, 2011 16:28

Aktuální verze je 0.2.35.71 - nejdříve si nainstaluj 0.2.35.68 a potom přepiš .exe soubor verzí 0.2.35.71. A pak otestuj.

Uživatelský avatar
nowizz
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 137
Registrován: pon lis 06, 2006 14:34
Zařízení: HTC One S (Ville)
Bydliště: Pardubice

Návod: Jak zprovoznit GCz II na HTC HD Mini (HVGA)

Příspěvek od nowizz » pát úno 11, 2011 21:03

paráda, šlape to. Dík moc

Odpovědět

Zpět na „HTC HD Mini“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti