HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Diskuze věnovaná komunikátoru HTC Legend
Odpovědět
Raglic
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob říj 09, 2010 14:35
Zařízení: HTC Legend

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Raglic » sob říj 09, 2010 14:40

Mám taky dotaz týkající se diody, dříve jsem měla Magic a s aplikací Missed call mi dioda blikala různýma barvama (např. modrá při sms, bílá nepřijatý hovor a další). Nyní mám legend a vyzkoušela jsem už Missed call, Missed reminder ale dioda bliká stále pouze zeleně. Mám se smířit s tím, že narozdíl od Magica legend neumí víc barev nebo někoho napadá nějaký řešení?

N3o21
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: ned úno 11, 2007 22:49
Zařízení: OnePlus 3
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od N3o21 » pon říj 18, 2010 7:41

Prosímvás pánové... jde na Legendu nějakým způsobem vypnout ten Flash v prohlížeči?

Zaprvé se ten telefon na stránkách s flashem dost zasekává...
A zadruhé tam Flash nechci. I na desktopu používám FlashBlock již dlouhou dobu a povolím flash jen na doménách kde chci, případně jednorázově když chci. A rychlosti to rozhodně přispívá. Proto bych velice rád něco podobného učinil i na mobilu.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Jiří Hrma » pon říj 18, 2010 8:19

N3o21: Nemám už Legenda u sebe, ale mělo by to jít vypnout přímo v nastavení internetového prohlížeče (tuším, že tam je položka povolit pluginy nebo tak něco). Když ji odškrtneš, Flash se vypne.

N3o21
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: ned úno 11, 2007 22:49
Zařízení: OnePlus 3
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od N3o21 » pon říj 18, 2010 15:47

Jo jo... je to tam, a jmenuje se to "Načítat Flash". Díky... Už sem zblblý z BB (a i iphone to tak snad má) hledal v globálním nastavení.

Btw... Teď jsem si všiml dvou nepříjemných faktů. Snad mi někdo poradí.

1 - při vytáčení čísel mi to neustále zobrazuje i SIM kontakty... V seznamu lidí jsem to už vypnul, ale tedy se mi zdá že to nejde. Je na to nějaký fígl? Mám na SIM zálohované nejdůležitější čísla, která často volám, nebo volají mě, abych v případě reklamace či poškození přístroje hodil SIM do jiného, a věděl kdo mi volá. Ale tady mi to překáží.

2 - Nevím proč, ale zmizel mi jeden kontakt z přehledu lidí. (Nabídka Lidé). Všechny kontakty mám už od dob Windows Mobile na Google účtu a syncuji si to (jednoduchá obnova při výměně telefonu). Tady to funguje. Ale když jsem přes nabídku Lidé zeditoval jeden kontakt, zmizel mi z této nabídky (nabídka Lidé, která zobrazuje všechny kontakty z Google účtu). Když si ale dám rozřazení po skupinách, a podívám se do té skupiny, kde ten kontakt je, tak ho normálně vidím. Stejně tak na vytáčecí obrazovce. Ne, že by to bylo kritické, ale nějak nerozumím tomu proč to tak je.

Jinak tedy co se týče Legenda jsem samozřejmě spokojen (už od jeho představení se mi líbil). V podstatě ve všem sem si polepšil, až asi na výdrž (BB dávalo 3, někdy i 4 dny s daty... a to prostě HTC nezvládá, ale stejně jsem s sebou vozil vždycky autonabíječku i na BB, takže to není zásadní) a samozřejmě na klávesnici, ta tu chybí. Na druhou stranu nemusím mít BIS za 350, ale stačí mi datovka se 100MB "FUP" za 99 Kč... příjemná úspora asi 30% na mobilu za měsíc.


EDIT:

Ještě doplnění... Existuje tu nějaká varianta "automatické GPS" ? Na staričkých WM již probíhalo řízení napájení GPS automaticky. Ale tady můžu jen vypnout zapnout v nastavení (popř. widgetem), a když ej to vypnuté, všechny aplikace mi automaticky nadávají, že si to mám zapnout.... Není tu nějaké inteligentní řízení?
Třeba na BB se to řídilo logicky. Když jsem zapnul třebas Google Maps, zapla se GPS. Poloha se přesně sdílela na latitude. Ve chvíli, kdy jsem Google Maps "shodil", tak se GPS deaktivovala a zaměřovala se poloha jen pomocí GPS. Čímž bylo dosaženo obrovské výdrže telefonu samozřejmě.

Jinak mě nepříjemně překvapil příjem WiFi signálu. Zatímco u MacBooku mám v patře cca 80% signálu, Legend se často odpojuje a přechází na pomalejší mobilní data. Na druhou stranu v klasické firemní infrastruktuře nemá problém (ostatně, zde to bývá poněkud předimenzované právě kvůli 100% signálu téměř všude). No, vypadá to, že budu muset do patra přidat další AP (dosud stačilo jedno). Osobně to přisuzuji kovovému tělu... Netuším, kde a jak to má umístěnou anténu, a jak moc směrová je (ale přijde mi že dost).
Další detailní drobnost kterou odhalí až běžné používání, a která trochu kazí dojem z jinak pěkného telefonu.
Samozřejmě píši jen ty věci, co mě na telefonu omezují. Jinak... velice kladně hodnotím displej - "živost" barev a nezkreslení barev při pohledu ze stran. Svižnost, a další příjemné věci.

-- doplnění předchozího příspěvku (úte říj 19, 2010 20:54) --

Tak na tu věc s kontakty jsem už přišel...

Fígl je v tom, že na té kartě v androidu, kde je napsáno "Všechny kontakty" se zobrazují kontakty, které máte na google účtu ve skupině "Moje kontakty". Z neznámého důvodu, pokud kontakt oeditujete na Androidu se z této skupiny odebere... A to ještě jak kdy... Každopádně stačí jej přidat do skupiny Moje kontakty a už tam bude vidět.

Asi stejná situace bude panovat u ostatních androidích telefonů.

Uživatelský avatar
pepan6680
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: úte kvě 06, 2008 10:36
Zařízení: Lumia 920, HP Split X2, služební Xperia E3

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od pepan6680 » stř bře 02, 2011 18:46

Ahoj, chtěl jsem se zeptat.
Dnes mi přišel nový Legend. Chtěl jsem vyměnit kartu za 8gb a nahrál jsem si hudbu v mp3. Hudba se někdy sekala, až došlo k hlášce, že soubor nelze přehrát. Zkusil jsem kartu naformátovat a navíc ještě překpiírovat obsah karty 2Gb co byla v balení na 8Gb a opět nahrát písničky.
Nyní již vše funguje, chtěl jsem se tedy zeptat, co je to za soubory na té kartě dodané s telefonem. Nebo byl problém ve špatně naformátované kartě? Já jen, aby s telefonem něco nebylo.
Díky za odpovědi. :-)

Odpovědět

Zpět na „HTC Legend“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host