HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Diskuze věnovaná komunikátoru HTC Legend
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Jiří Hrma » stř bře 17, 2010 12:12

Pořídili jste si nový HTC Legend se systémem Android 2.1 a potřebujete poradit? Nebo se naopak chcete podělit o své dojmy s ostatními čtenáři? Pak je toto vlákno určené přímo pro vás! :-)

Obrázek Obrázek Obrázek

Přečtěte si: Velká recenze HTC Legend: Důstojný nástupce hrdinky

Další informace, které by vás mohli zajímat
HTC Legend: První dojmy a vybalení (videopohled)
HTC Legend: Jak fotí 5 MPx fotoaparát (galerie fotografií)
Nové komunikátory HTC Legend, Desire a HD mini představeny: Informace z tiskové konference
HTC Legend: Nástupce modelu HERO s HVGA displejem a 600 MHz procesorem
HTC Legend: Příručka pro rychlý start (PDF)

Chcete vědět, kde se HTC Legend aktuálně prodává za nejlepší cenu? Mrkněte na Heureka.cz.

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Radek Jahoda » stř bře 17, 2010 13:01

Nemůžu porovnávat s Herem, ale můžu s Nexusem, leží vedle sebe.
Velikost a tvar: subjektivně je Legend stejně těžký jak Nexus. Je ale štíhlejší a díky tomu se perfektně drží v ruce. Spodní záhyb není tak veliký aby vadil. Zpracování šasi je velmi dobré, akorát kryt baterie mi přijde že tak nějak nedoléhá. Je tam prostě mezi krytem a hliníkem mezírka. Jedinná mezírka na celým telefonu. Kryt by podle mě zasloužil něčím připevnit, nějakou plastovou šňůrkou, bohužel.
Konektor microUSB je oproti nexusu vzhůru nohama, tedy když se podíváte na kabel tak užší stranou dolů. Kabel do toho nezajede uplně ale jen tak nějak na 2/3.
Tlačítko zapínání je nezvykle napravo po stylu Nokie.Většinou když držím telefon v ruce tak jsem vždy ukazováčkem zapínal telefon, teď to tak nějak nejde. Nějak se s tím nemůžu pořád sžít, uvidíme časem.
Optický trackball je citlivý tak akorát. Pro zmáčknutí není potřeba nějaká zvláštní síla.

Displej a ovládání: Displej mě velmi překvapil. Je perfektně čitelný i na slunci, to se nedá říct o Nexusu. Velikostně vyhovuje na zobrazení většiny potřebného, ale na psaní mi přijde malý. Asi mám moc velký prsty. HW tlačítka jsou zapuštěné a vzhledově by mohly být užší. Teď totiž jejich řada přečnívá černé oránování displeje. Cca o půl milimetru na každý straně, ale díky tomu že jsou tlačítka lesklé a lehce vystouplé, jde to vidět.

Sense: Oproti Nexusu mi Sense vyhovuje více než standartní Android. Systém je svižný,občas ale dochází k microlagům. Posun je plynulý ale oproti Nexusu to jaksi není ono, takový jako skládaný. Ale oproti Diamondu 2 co jsem měl je to opravdu rychlost.

Synchronizace: S Exchange nebo Gmailem je v pohodě. Gmail podporuje google apps domain. Na kartě je uložený HTCsync. Tady vidím problém. Synchronizuje pouze kalendář a kontakty. Já jsem proto zvolil jiný placený synchronizační nástroj, tam už mám všechno potřebné. Sms, obrázky, videa, seznam volání atd.

Závěr: Podařený telefon. Přemýšlel jsem spíše o Desire, ale si asi Legenda nechám.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Jiří Hrma » stř bře 17, 2010 13:04

tick: Mohu se optat jaký placený nástroj pro synchronizaci Androidu si zvolil? Já zatím jedu přes HTC Sync, ale možnost synchronizace pouze kalendáře a kontaktů je dost slabá (pro někoho, kdo je zvyklý na Outlook a sync s WM). Díky za nasměrování.

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Radek Jahoda » stř bře 17, 2010 13:09

Missing sync for Android
http://www.markspace.com/products/andro ... droid.html
Cena je sice vysoká, cca 700,- a funguje to jen přes wifi nebo bluetooth ale to mi zas plně vyhovuje.

Lock Screen: tak Sense lock screen mi moc nevyhovuje, než táhnout dolů bych radši doprava jak origo android 2.1. Nevíte někdo jak na to?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Jiří Hrma » stř bře 17, 2010 13:29

Díky, škoda že to neběhá přes kabel, to bych o tom uvažoval.

Také přidám pár svých postřehů z HTC Legend
- rychlost a odezva systému je skvělá
- displej je celkem dobře čitelný na přímém slunci, podání barev je skvělé
- konstrukce je pevná, ten ucelený hliníkový kryt byl skvělý nápad
- kvalita hovorů je velmi dobrá, zvuk je čistý a nikde nic nebzučí. Hlasité handsfree je také v pořádku.
- uživatelské prostředí HTC Sense je skvělé. Člověk si na záložky může naskládat opravdu cokoliv, widgetů je zde od HTC spousta + zástupci, panely, ovládání systémových funkcí... to všechno si na plochu můžete umístit.
- GPS je dostatečně citlivá a díky A-GPS je zaměření velice rychlé
- fotoaparát fotí průměrně a rozhodně by to mohlo být lepší, video jsem zatím nezkoušel
- s optickým joystickem zatím nejsem úplně spokojený, rolovací kulička z G1 nebo Hera mi přišla jako mnohem lepší nápad (i když u HTC Hero si občas dělala co chtěla). Docela často se mi stává, že při stisknutí některého ze systémových tlačítek pod displejem omylem zavadím o prostor joysticku a díky tomu se třeba na hlavní obrazovce přepnu na jinou záložku.

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Radek Jahoda » stř bře 17, 2010 13:35

Mělo by to fungovat i přes kabel , ověřím večer jak přijedu domů.

K tomu joysticku, teď jsem zkoušel přes něj tak nějak přebíhat prstem a je to fakt. Musím si na to dávat pozor. Mě zas vadila ta kulička protože byla vypouklá. Teď když přejedu prstem ve výšce asi té kuličky(podle Nexe) tak mi to pohyb nevezme. Ale potěšilo mě že stisk je i u joysticku hardwarový a ne jen na optiku.

usm123
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon bře 08, 2010 15:03
Zařízení: bb 8900

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od usm123 » stř bře 17, 2010 13:43

vcera jsme vybalili, je to prvni android, prosim omluvte naivitu nekterych otazek/pozorovani:

1. obecna laicka otazka: proc se gmail neobjevuje ve slozce/aplikaci Posta? to je "nejaky takovy system"? da se s tim neco delat?
2. existuje nejaky pc program, ktery umoznuje editovat kontakty vcetne jejich propojeni? predpokladam, ze htc sync to v OE umet nebude ...
3. existuje zpusob, jak z friend streamu vyloucit updates nekterych zvanivejsich pratel na facebooku?
4. zaznamenali jste mrznuti gsm? pri zapnutem a do site prihlasenem telefonu nefungovaly sms/volani. zafungovalo az po prvnim odchozim volani.
5. je mozne mit u vybrane site wifi napevno nastavene DNS servery a pritom pouzivat DHCP pro prideleni IP adresy?

obecne se radiova cast zda byt mene citliva nez bb8900, nebo 6230. signal i parkrat vypadl.

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Radek Jahoda » stř bře 17, 2010 13:58

1. Protože Android vyvýjí Google a on to prostě tak dal zvlášť.
2. No HTC sync ti synchronizuje kontakty s MS Office Outlookem. Takže si uprav kontakty v outlooku a pak jen spustit sync.
3.FB nepoužívám tak nevím
4. ne to sem nezaznamenal
5.obávám se že to nejde. projel sem nastavení a buď zadáš všechno nebo komplet DHCP.

mě signál jede v pohodě. Je fakt že su v Brně, uvidíme až přijedu večer dom k nám na samotu u lesa.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Jiří Hrma » stř bře 17, 2010 14:03

3. bohužel, taková možnost tam nikde není.
4. také s tím nemám problém, signál drží.

usm123
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon bře 08, 2010 15:03
Zařízení: bb 8900

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od usm123 » stř bře 17, 2010 14:32

ad 2. kontakty lze spojovat (linkovat), napr. kontakt z adresare s kontaktem facebooku. to v OE/MSO neudelam. kazdopadne si s tim zkusim nejak poradit
ad 5. tento dojem to na me taky delalo. navic to vypada, ze advanced jsou spolecne vsem wifi sitim. to by bylo uplne v pytli.

jeste neco hlavne k praci s kontakty, ktera ma byt silnou strankou htc sense: je mozne schovat kontakty SIM? umim to v prehledu kontaktu (lide), ale nikoliv ve vytacecim panelu - tam se objevujou kontakty z telefonu i ze sim.

diky & zdar.

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Radek Jahoda » stř bře 17, 2010 15:16

2. jo tak to bohužel neznám žádnou aplikaci která by dokázala linkovat kontakty třeba s facebookem, mimo teda friend streamu na legendu

edit: zkus si na FB najít Outsync,třeba ti to pomůže
edit2:http://blogs.msdn.com/coding4fun/archiv ... 60479.aspx

5. advanced je pro adaptér, ne pro wifi, ve windows taky standartně nemáš možnost nastavit ip adresu každé wifině
vyzkoušej třeba http://www.androlib.com/android.applica ... -znDq.aspx

-- doplnění předchozího příspěvku (stř bře 17, 2010 15:38) --

ehm funguje Vám landscape mód? V menu to mám zapnutý, senzor zkalibrovaný,ale obrazovka se otočit nechce

-- doplnění předchozího příspěvku (stř bře 17, 2010 15:39) --

Sákryš funguje,ale v sense ne. To mi přijde jako chyba.

usm123
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon bře 08, 2010 15:03
Zařízení: bb 8900

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od usm123 » stř bře 17, 2010 15:41

2. jasne, neni to kriticky

5. to je fakt. jenze pokud si natvrdo nastavim pouze dns (napr na opendns) a IP ponecham na dhcp, tak je to bez problemu. tady to dhcp musis vypnout uplne.

landscape funguje uplne v klidu. otocit, aby joystick byl vpravo.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Jiří Hrma » stř bře 17, 2010 16:30

Rotace obrazu v HTC Sense skutečně nefunguje, bylo tomu tak i u starších Android komunikátorů a nijak mi to nevadí. Horší by bylo, kdyby to nešlo v celém systému. Narazil jsem ale na jeden bug (už jsem o tom včera psal na twitteru). Záhadně mi zmizely kontakty přidané na ploše ve widgetu "Oblíbené položky". Nevěděl jsem, proč se tak stalo ale před malou chvílí jsem to konečně vypozoroval. Udělá mi to vždy, když přes HTC Sync synchronizuji data - pak se mi kontakty přidané do toho widgetu sami odstraní. Jsem jediný komu to dělá nebo jde opravdu o bug?

montelino
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř bře 17, 2010 11:50
Zařízení: HTC Legend

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od montelino » stř bře 17, 2010 16:40

ad 4. - problémy s GSM signálem jsem nezaznamenal.

Mé postřehy po pár dnech používání Legendu:
- kvalita zpracování je super, jen krytka baterie malinko nelícuje ve střední části (jak tu psal tick)
- příjemně mě překvapila citlivost na wifi signál
- odezva systému je OK, nezaznamenal jsem nějaké prodlevy
- AMOLED displej je výborný
- tlačítko na boku (ovládání hlasitosti) je příliš citlivé, snadno se nechtěně zmáčkne při manipuaci s telefonem
- Synchronizace - v porovnání s Win Mobile + Activesync nebo Nokia PC Suite je přiložený HTC sync takový nedodělek, zvládající pouze základní funkce
- Bluetooth - to je pro mě zatím největší mínus. Zatím se mi nepodařilo zprovoznit FTP při spojení s notebookem, který má Broadcom stack. Zkusím Toshiba stack.
- spolupráce s HF v autě - překvapivě se Legend bez problémů spároval s HF, ale po synchronizaci kontaktů je v seznamu každé jméno s více čísly jako samostatný kontakt a za jménem je např. /M (jako mobile), /W (work) atd. Vzhledem k tomu, že je to HF Nokia (CK-15W), tak se asi nedá počítat s nějakou extra kompatibilitou s HTC. Telefonovat se z toho ale dá v pohodě.

Legend je podle mě zajímavé zařízení, kromě zvláštně se chovajícího Bluetooth jsem s tím naprosto spokojen.

usm123
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon bře 08, 2010 15:03
Zařízení: bb 8900

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od usm123 » stř bře 17, 2010 17:04

zacinam si klast otazku, zda-li muj kus nema nejaky vetsi problem - citlivost wifi mi take pripada bidna.

prcko
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 110
Registrován: pon pro 14, 2009 10:02
Zařízení: Lumia 920, 520

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od prcko » stř bře 17, 2010 17:30

po prechode z hera na legend musim povedat ze som spokojny ale vsimol som si par veci neviem ci to je iba u mna fotoaparat ma podobnu ruzovu skvrnu ako malo hd2 display ma nadych do modra a ked som mal dnes zapnuteho kecalka co bola jedina vec na pozadi zacal fon strasne lagovat task manager ukazoval vyuzitie procesoru na 100 percent co mi bolo dost divne vsimol si to niekto alebo to je iba moj kus?

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Radek Jahoda » stř bře 17, 2010 18:30

Lagování- zkus jinýho kecálka.
Fotky-růžový flek jako takový nemám,ale růžová je výraznější to jo.

Lmvcet
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon pro 10, 2007 15:10

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Lmvcet » stř bře 17, 2010 18:35

Díval sem se na ty fotky a žádná sláva. Můj Legend je ode dneška na poště a čeká až si ho vyzvednu. Tak nevím...? Vzít ho ( už je zaplacený ) nebo počkat na Desire?
PS: a měl bych prosím ještě jednu otázku - Google Earth na tom asi nepojede, že?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od Jiří Hrma » stř bře 17, 2010 18:36

Lmvcet: Google Earth by měl fungovat, vyžaduje Android 2.1 a ten v Legendu je. Aplikaci jsem z Marketu stáhl (asi 5.5 MB) a nainstaloval, ale zatím se nic nestane, když ji spustím (zkusím restart). Edit: Tak ani po softresetu se aplikace nechce spustit. Jsem jediný nebo to dělá všem?

Obrázek

usm123: Pokud máš možnost, zkus si citlivost porovnat s jiným telefonem. Pokud to bude jen o trochu jiné, pak to není problém, ale pokud bude rozdíl znatelný, může tam být nějaká závada.

Jinak ten růžový nádech na fotografiích mám také. Není to tak znatelné jako u HTC HD2, ale trochu to vidět je (opět uprostřed). Nejvíce to vyniká na fotkách, kde je focený nějaký světlý objekt, na tmavších fotkách to vidět není.

prcko
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 110
Registrován: pon pro 14, 2009 10:02
Zařízení: Lumia 920, 520

HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Příspěvek od prcko » stř bře 17, 2010 18:58

google earth sice najdete v matkete a je urceny pre android 2.1 ale na legende ho nerozchodite ide o to ze na to potrebuje iny procesor pre doplnenie http://windroid.blog.mobilmania.sk/2010 ... d-nesmysl/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „HTC Legend“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů