Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Odpovědět
vicktor
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: úte kvě 24, 2016 13:01
Zařízení: lumia 435 / 8.1

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od vicktor » úte kvě 24, 2016 13:16

Pišta Hufnágl píše:No já tedy MS Mapy na navigování zkouším, a popravdě to stojí za vyližkapsu. Baterku to žere jak pohádkovej drak, horní třetinu displeje zabírá naprosto nesmyslný černý pruh, mapa se ustavičně překlápí do zcela odporného rádoby 3D módu...
ManT píše:Já tedy nevím, ale Mapy od Microsoftu s HERE podklady, považuji za velmi zdařilé...
Ahojte moj prvy prispevok, tak prosim o toleranciu.
Som cerstvy (postarsi) majitel Lumie 435 a skusam mapy a navigaciu. Syn ma poucil ze mi budu stacit obycajne Here Maps. Po meste mi to fungovalo aj bez pripojenia na siet. Vyskusal som z domu do roboty autom aj peso.
Chystam sa na dovolenku a uz som zadal zahranicnu adresu, pekne zobrazil trasu.
Ale o tri dni uz nevie najst "my location", do roboty obcas ano, potom zasa nie. Do zahranicia iba ked som doma na wifine, bez nej "no route found". Mapu v okoli destinacie zobrazi. Ved navigaciu budem potrebovat v aute bez wifi ... ako to je?

Po druhe, co ziskam zalozenim uctu na Here Drive+? O Here Drive+ sa v manuali nic nepise. Dakujem.

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Pišta Hufnágl » úte kvě 24, 2016 13:31

A máte ty potřebné mapy stažené do telefonu?

A fix polohy samozřejmě bez A-GPS trvá déle, to se nedá nic dělat...

Ad účet: Dneska už v podstatě nic, když to zařízli.

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » úte kvě 24, 2016 13:46

Základem je mít stažené offline mapy v telefonu. A jako zálohu bych si možná stáhnul ještě Mapy.cz taky do offline...

vicktor
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: úte kvě 24, 2016 13:01
Zařízení: lumia 435 / 8.1

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od vicktor » úte kvě 24, 2016 14:09

Mapy v okoli start aj destination mi telefon ukaze, ale striedavo odmietne zobrazit modru trasu. Vcera som spozoroval, ze ked sa pripojim na wifi, vtedy najde trasu do zahranicia, ale mozno to spolu nesuvisi. Alebo je to dovod?
Tu kratku trasu po meste tiez striedavo zobrazi/odmietne, ale aj bez pripojenia na wifi.
Nerozumiem tomu.
Ako stara skola mam aj papierovu mapu a trasu nastudovanu v hlave. :)
Ale potom naco mi je smradfon...

Uživatelský avatar
Wertigo
smartguru
smartguru
Příspěvky: 712
Registrován: pon led 13, 2014 21:57
Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1
Bydliště: Praha

Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Wertigo » úte kvě 24, 2016 14:15

Pokud plánujete trasu, která prochází přes území jiného státu byť kouskem a plánujete ji bez připojení na internet, musíte mit staženou i mapu toho dalšího státu.

Odesláno z něčeho co umím vypnout jen se mi nechce ;)

vicktor
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: úte kvě 24, 2016 13:01
Zařízení: lumia 435 / 8.1

Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od vicktor » úte kvě 24, 2016 15:40

Mam. Keby som nemal, tak by to nikdy/vobec nefungovalo.
Nechapem v com je ten dovod, ze niekedy ano a potom zas nie. A tak dalej na striedacku.

Teraz skusam Maps bez ciela, iba najst moju polohu. Nakresli gulicku tam kde som, ale aj tak pri nej pise "searching for your location" a ponad tento napis stale preletuju modre bodky zlava doprava akoby ma stale vyhladaval.
Znamena to ze v budove je slaby GPS signal?

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Pišta Hufnágl » úte kvě 24, 2016 15:45

Jo v budově... :)
To jste měl říct dřív. Můžete být rád, že v budově vůbec nějaký signál chytíte :)
GPS přijímač samosebou musí na ty satelity "vidět". Když se s tím schováte do sklepa, tak z toho nic nebude.

vicktor
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: úte kvě 24, 2016 13:01
Zařízení: lumia 435 / 8.1

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od vicktor » úte kvě 24, 2016 15:56

:) Dakujem.
Ano, ked pristroj nevie najst moju aktualnu polohu, podozrieval som GPS signal. (Ale gulicku tam kde som umiestnil...?)
Inak stale nachapem nezobrazenie trasy ked mu zadam adresy pre start a destination - ocakaval som ze prezuje suradnice a navrhne kadial ist. Namiesto toho tiez vypisuje o "your location".

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Pišta Hufnágl » úte kvě 24, 2016 16:22

Tak když jste někde uvnitř, on si to přístroj tipne podle wifiny (nebo BTS), tu polohu, ale samozřejmě navigovat může začít až když se fixne poloha dle satelitů. Když tomu povolíte A-GPS, tzv. asistované (je k tomu potřeba internetové připojení), tak si to samo na netu zjistí aktuální polohy využitelných satelitů a kouká rovnou po nich, čili fix máte za pár sekund. Když toto nepovolíte, tak bude čmuchat klidně i pět minut - záleží na tom, jak dlouho jste to měl vypnutý či jak daleko jste to odvezl od místa původního fixu. Stejně tak se mu bez A-GPS hodně blbě chytá signál za pohybu.

Uživatelský avatar
Wertigo
smartguru
smartguru
Příspěvky: 712
Registrován: pon led 13, 2014 21:57
Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1
Bydliště: Praha

Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Wertigo » úte kvě 24, 2016 17:32

Kde jde vypnout / zapnout A-GPS? Nebo je to automaticky podle vypnutých / zapnutých dat?

Odesláno z něčeho co umím vypnout jen se mi nechce ;)

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » úte kvě 24, 2016 17:42

A-GPS funguje automaticky, na datech je to nezávislé a vypnout to nejde...

steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1094
Registrován: stř lis 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Bydliště: Líbeznice

Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od steelspace » úte kvě 24, 2016 17:43

A-gps nesouvisí s datovým přenosem, stačí být připojen k síti operátora. Zvlášť se zapínat nedá, není důvod.

Uživatelský avatar
Tade
smartguru
smartguru
Příspěvky: 604
Registrován: sob bře 09, 2013 11:14
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Trutnov

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Tade » úte kvě 24, 2016 20:53

Chápu tedy dobře, že i když budu mít vypnutá data, stále bude telefon k vyhledávání polohy používat A-GPS?

zlieva
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 282
Registrován: čtv srp 08, 2013 6:32
Zařízení: NOKIA LUMIA 620/ LUMIA 920 Black/ LUMIA 950 SS

Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od zlieva » úte kvě 24, 2016 21:26

Minule som do auta vytiahol starú L920 a nejak sa nevedela chytiť. Po chvíli som predsa len zapol dáta a GPS sa chytilo v podstate okamžite. Takže tie dáta by som radšej zapol.

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Pišta Hufnágl » úte kvě 24, 2016 22:40

Tak si to zkuste sami, pánové. Bez zapnutých dat si počkáte...

Bejvávala v nastavení sekce "metody určování polohy". Ale pravda je, že teď už to nikde najít nemůžu. Třeba už je to zapnuté defaultně.

vicktor
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: úte kvě 24, 2016 13:01
Zařízení: lumia 435 / 8.1

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od vicktor » stř kvě 25, 2016 8:39

Tak po praci som sadol do auta, zapol Maps, nastavil destination na manzelkinu robotu a OK! :)
Tam som zadal dalsiu destinaciu domov a ... doprcic, az na tretikrat sa chytil. (Telefon pod celnym sklom.)
Domov jazdim aj cez tunel, co je hrubsia vrstva nad hlavou ako strop v kancelarii a signal sa nestratil?!
Navigacia fungovala. Alebo sla "po pamati"?

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Pišta Hufnágl » stř kvě 25, 2016 9:17

Když jedete tunelem, tak se signál GPS pochopitelně ztratí, ale jak jste správně vytušil, navigace "jede po paměti". Kdyby to nebylo životu nebezpečné, tak bych vám poradil, ať v tunelu zastavíte a kouknete se, co se na displeji děje :)

vicktor
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: úte kvě 24, 2016 13:01
Zařízení: lumia 435 / 8.1

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od vicktor » stř kvě 25, 2016 9:34

Cau Pista, mna napadlo nieco lepsie - otocit sa a vyjst von "vchodom". :) (Je to dvojrurovy tunel.)

Este jeden postreh: navigacia ma chcela poslat najkratsou trasou, ale tam je vela krizovatiek a semaforov, tak som zvolil dlhsiu, ale plynulejsiu trasu. V mimourovnovej krizovatke som siel spodom a ked som mal hornu cestu nad hlavou, telefon povedal "teraz zatocte doprava" = do muru. Je to vseobecne riesenie alebo vynimka?

Toto spravil aj synov Samsung, ale ake ma v nom mapy, to neviem.

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Pišta Hufnágl » stř kvě 25, 2016 9:43

Taky dobrej nápad, to bude odhadem tak za čtyři body a aspoň dva litry k tomu... :)

Ohledně tý křižovatky - samozřejmě nevidím do algoritmů Map, ale - když jsem ještě míval navigaci jako samostatnou krabičku, byla tam funkce (snad ji dobře pojmenuju) "připnout ukazatel na silnici" - v podstatě šlo o to, že to vyrovnávalo určitou nepřesnost GPS a pokud se v okolí pár metrů od vypočtené polohy nacházela na mapě silnice, automaticky to ukazovalo, že jedu po ní. Což v 99,9% bylo správně, ale když se přinahodilo, že jsem jel po okresce, co byla chvilku souběžná s dálnicí, tak z toho chudinka navigace zblbla a kurzor skákal sem a tam :) A pokud byly cesty nejen souběžné, ale navíc jedna nad druhou, tak bych se tý navigaci vůbec nedivil, že jí to zamotalo hlavu :)

ostravak
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: úte bře 20, 2012 13:05
Zařízení: HTC Radar

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od ostravak » pon čer 06, 2016 17:37

Ahojte,
prosím Vás. Koupil jsem si ochranné sklo a přestal mi reagovat proximity. Sklo je bohužel přes daný senzor i když to kamarádům běží se sklama OKm mě ovšem ne.
Ale doslechl jsem se, že se to dá vyřešit rekalibrací senzoru na vyšší jas, kamarád tuším s androidem to dělal nějak přes kód, který zadal při vytáčení tel. Je něco takového i na WP8? Nic nemůžu najít.

Odpovědět

Zpět na „Windows Phone 8.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů