Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Odpovědět
newwes
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 104
Registrován: pát zář 26, 2014 21:20
Zařízení: iPhone 7

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od newwes » stř zář 23, 2015 20:49

Neřeším kravinu. Heslo na zamykací obrazovce je tu prostě jen na okrasu, ať se to někomu líbí nebo ne.

Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Sandra » stř zář 23, 2015 21:15

Není jen na okrasu. iOS se takhle chová také a nikomu to nepřijde divné. Heslo se obvykle používá kvůli neautorizovanému přístupu a pro případ, že telefon někdo odcizí, tak aby se do něj někdo nedostal. Stáhnout roletku zamčeného telefonu a zobrazit si poslední události je opět normální funkce. Pokud ale nechci, aby se tam něco zobrazovalo, prostě to zakážu a zobrazovat se nic nebude, jak prosté milý Watsone :-) Osobně mi nevadí, když si někdo přečte dvě slova z konverzace, ale vadilo by mi, kdyby mi někdo lustroval telefon, proto mám nastavené heslo a nemám skryté notifikace. Kdybych ale nechtěla, aby si někdo přečetl i ty dvě slova, tak je prostě zakážu a je to. Důležité je, že se heslo nedá nijak obejít (a ne jako na Androidu, kde to jde jak jsem nedávno četla) a neautorizovaný přístup do telefonu je nemožný. Ještě by to chtělo doplnit zámek pro factory reset, aby se muselo zadat v případě potřeby heslo k ID a bude to zabezpečené stejně jako konkurence z Cupertina :-) A to snad má být ve W10M (já to ve WP8.1 update 2 nemám).

spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 429
Registrován: pát dub 08, 2011 19:41
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od spellshaper » stř zář 23, 2015 21:49

Sandra píše:Ještě by to chtělo doplnit zámek pro factory reset
Zámek resetu je už z podstaty HW funkce, takže se s novým SW neobjeví. Telefony prodávané s Update 2, ji mají už ve Win 8.1.

Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Sandra » stř zář 23, 2015 22:04

Není to HW funkce, jde o funkci operačního systému.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » čtv zář 24, 2015 6:07

Presne tak, není to hw funkce.

Uživatelský avatar
elka_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 254
Registrován: stř zář 02, 2009 7:44
Zařízení: iPhone 6S 64 GB
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od elka_cz » čtv říj 08, 2015 12:19

Zničehonic se mi na 8.1 začala dít takováto věc: mám zhasnutý displej, jen glanc screen, poklepu (případně zapnu tlačítkem), 5 vteřin svítí "Obnovuji..." a pak se konečně objeví zamykací obrazovka s obrázkem. Máte někdo nějakou radu? Je to docela otravné.

Odpovím si sám: po vcelku otravném dni jsem zkusil udělat zálohu a obnovit tovární nastavení s obnovou ze zálohy. A světe div se! Ono to přešlo.

Uživatelský avatar
elka_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 254
Registrován: stř zář 02, 2009 7:44
Zařízení: iPhone 6S 64 GB
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od elka_cz » pát říj 09, 2015 6:09

Ještě k zálohování: ona ta obnova se zálohy není stoprocentní. Příklad: mám sice všechny aplikace, rozložení dlaždic, nastavení účtů (kromě některých hesel), ale třeba už nemám přiřazená zvláštní vyzvánění k některým kontaktům, zástupce pro rychlé akce, některé věci v nastavení, které jsem měl vypnuté (např. NFC), jsou zapnuté, bloky otevřené ve OneNote musím znovu pootevírat, zrušení seznamu oblíbených fotek (což mě asi štve nejvíc) a kdoví co dalšího ještě.

To je záměr, nebo nedodělek? Například u iOS jsem byl jistý, že když udělám restore, najdu vše tak, jako před zálohou.

Uživatelský avatar
kllr007
smartguru
smartguru
Příspěvky: 692
Registrován: úte zář 11, 2012 12:54
Zařízení: OnePlus 3
Bydliště: Žilina (SR)

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kllr007 » pát říj 09, 2015 10:01

no ona ta zaloha je uplne mimo. Tiez som sa tesil ze ked dam restore najdem fon v stave ako pri backup. A ono nie, aplikacie nemaju data (toto je najpodstatnejsi problem), nastavenia v settingsoch niesu backupnute etc.. Konkurencia je v tomto fakt o par urovni dalej.

Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Sandra » pát říj 09, 2015 10:56

elka_cz píše:Ještě k zálohování: ona ta obnova se zálohy není stoprocentní. Příklad: mám sice všechny aplikace, rozložení dlaždic, nastavení účtů (kromě některých hesel), ale třeba už nemám přiřazená zvláštní vyzvánění k některým kontaktům, zástupce pro rychlé akce, některé věci v nastavení, které jsem měl vypnuté (např. NFC), jsou zapnuté, bloky otevřené ve OneNote musím znovu pootevírat a kdoví co dalšího ještě.

To je záměr, nebo nedodělek? Například u iOS jsem byl jistý, že když udělám restore, najdu vše tak, jako před zálohou.
To je nedodělek. Polofunkční záloha na WP mě hodně štve a proto se bráním restore jako čert kříži. Apple tohle má dotažené k dokonalosti, kromě hesel k účtům obnoví úplně všechno včetně všech dat ve všech programech. Doufám, že W10M se k té dokonalosti alespoň přiblíží, hlavně aby to současné v podstatě zbytečné zálohování bylo podstatně vylepšené.

Martin1102
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 75
Registrován: stř zář 11, 2013 13:33
Zařízení: předchozí L820 , stávajcící L930
Kontaktovat uživatele:

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Martin1102 » pát říj 09, 2015 12:22

marYan píše:ja to pouzivam vcelku casto. mam lumiu 930 a pripajam sa k TV cez Microsoft Wireless Display Adapter. funguje to absolutne bez problemov. telka je starsie sony. ten adapter pouzivam aj na prepojenie tv so surface a dalsim tabletom s w10. v pohode to funguje aj na prepojenie android telefon s tv. kable (pokial to nie je nutne) nepouzivam, takze s tym neporadim.

Ahoj,
můžete mi prosím nastínit jaky adapter, hledam presne takovou funkci, abych displ.mohl nejak promitnout na tv ale zaboha nemohu sehnat nic 100% duplikačního, předpokladam že to lze 100% jen pokud tv podporuje miracst, ale nevi někdo o nejaky app nebo tak která by uměla tupě přes kabel nebo adapter ?
mam L930

Uživatelský avatar
marYan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 254
Registrován: ned pro 11, 2011 12:53
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge
Bydliště: Bratislava

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od marYan » pon říj 12, 2015 11:14

Ja mam tento adapter: http://www.microsoft.com/surface/en-us/ ... ay-adapter" onclick="window.open(this.href);return false;
Na TV staci mat USB a HDMI vstup, nic viac k tomu netreba (ani domacu wifi). Adapter zobrazuje plochu telefonu 1:1 resp. napr u tabletu to funguje tak ze bud to robi mirror, alebo 2 obrazovky atd.

spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 429
Registrován: pát dub 08, 2011 19:41
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od spellshaper » pon říj 12, 2015 17:10

htcjirka píše:Presne tak, není to hw funkce.
Je to funkce, která musí být povolena a podporována při výrobě:
https://sysdev.microsoft.com/en-us/Hard ... protection" onclick="window.open(this.href);return false;
It must be enabled on the device during manufacturing time.

Uživatelský avatar
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2296
Registrován: pát srp 03, 2012 1:00
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od imperator » pon říj 12, 2015 18:23

maryan fajn adapterik - inak ked si zoberies pokial by si vynechal funkciu vyuzivania telefonu pocas continua tak by stacilo ak by si v telefone zadal ze premietas na tv/monitor cez ten adapter a vsetko by sa preplo do toho desktop modu ako continuum akorat by si nemohol robit na telefone no :)
inak v telefone potom cez co do toho premietas ?

Uživatelský avatar
marYan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 254
Registrován: ned pro 11, 2011 12:53
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge
Bydliště: Bratislava

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od marYan » stř říj 14, 2015 14:50

v telefone sa neda volit, co a ako premietas. spustis aplikaciu: zobrazit moju obrazovku, telefon si najde adapter, das pripojit a vidis obrazovku telefonu na telke napr. premietat mozes cokolvek, co mas v telefone (ie, fb, spravy, foto, video atd vsetko samozrejme so zvukom). super je, ze na to nepotrebujes mat lokalnu wifi. skusal som premietat film z NAS servra tak, ze som sa pripojil telefonom na svoju wifi a cez aplikaciu DS video prehraval cca 1,5GB film z NAS servra do telefonu, ktory bol cez ten adapter pripojeny k TV a slo to uplne bez problemov,bez sekania v rovnakej klvalite, ako keby som to prehraval z NAS servra priamo do telky.

kukom6
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: pát led 16, 2015 11:05
Zařízení: Lumia 735 Orange

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kukom6 » čtv lis 05, 2015 11:04

Nestalo sa vam teraz ze pri zmene casu posunulo udalosti v kalendary ? Pretoze som mal udalost v kalendari o 11:00 a ukazalo mi ze to je o 12:00 a tak som zmeskal doktorku. Chapem ze pri zmene casoveho pasma by sa to posunut malo podla toho v akom som pasme ale pri zmene letneho na zimny je furt rovnaky cas.

Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Sandra » čtv lis 05, 2015 11:17

Mě zůstaly časy v kalendáři normální.

steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1094
Registrován: stř lis 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Bydliště: Líbeznice

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od steelspace » čtv lis 05, 2015 11:22

No, je to řízeno podle operátora a u některých to blbne.

Uživatelský avatar
merffin
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: úte kvě 21, 2013 15:52
Zařízení: Nokia Lumia 1520
Bydliště: Mladá Boleslav
Kontaktovat uživatele:

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od merffin » čtv lis 05, 2015 16:03

Zdravim,

chtěl bych se zeptat, jestli je možné nebo bezpečné přehrát systém telefonu Lumia 1520 určeného pro USA AT&T, systémem určeným pro EU respektive CZ/SK/HU

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » čtv lis 05, 2015 18:57

Není, je tam jiný RM kód...

PS. To je asi na prd, když nemáš LTE na takový mobilu ne? Kde si to vzal?

Uživatelský avatar
Papek
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: úte čer 05, 2012 12:20
Zařízení: iPhone 7 32GB + AT&T Lumia 640 LTE

Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Papek » čtv lis 05, 2015 20:32

A naviac v US bolo viac verzii, AT&T nema bezdrotove nabijanie. Ja mam Lumiu 640 od AT&T, ale nastastie ma aj niektore nase LTE frekvenicie, ktore zrovna u nas pouziva Orange. Predtym som mal Lumiu 928 a ta bola bez LTE. Bohuzial, flashnut to nejde.

Odpovědět

Zpět na „Windows Phone 8.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 48 hostů