Nastavení aplikací se ztrácí

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Flynn » čtv dub 05, 2012 12:40

Dnes dopoledne mi zmizela sama od sebe LT meteoservisu a byla nahrazena základní s jeho logem. V nastavení je povolení LT vypnuto a stav služby: vypnuta. Přesunu přepínač na zapnutí a skočí zpět na vypnuto.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od hujer » čtv dub 05, 2012 14:44

Důležité je pro mne teď vědět, zda se současně s tím "ztratilo" i nastavení aplikace jako např. počet snímků pro prohlížení, nebo jiné nastavení atd.

Jinak ve schvalovacím procesu je už update tj. verze 1.6, který by měl tento problém vyřešit.
Pokud však došlo k resetu nastavení (což bych byl rád kdybys ověřil) pořád nevím čím je toto způsobeno. Do nové generace (tj. verze 2.x) už chystám zcela jiný způsob ukládaní nastavení aplikace abych se těmto problémům vyhnul - což ale neznamená, že bych rád nevěděl proč to někomu prostě dělá (jen někomu, jiným či např. u mne celý rok ani ťuk).

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Flynn » čtv dub 05, 2012 15:42

Bohužel, teď už nic nezjistím, aplikaci jsem přeinstaloval. Zda se změnilo i jiné nastavení jsem nekontroloval, takže snad příště, pokud nějaké do další verze bude. Přeci jen se to nestává tak často, u mě teprve podruhé od Vánoc.
OT: Mám pocit (ne kvůli tvé aplikaci), že telefon brzy poletí do kanálu. Tak, jako mě zklamal iOS, tak mi začíná šponovat nervy i WP. Třeba tím, že nejde aktualizovat FW a nikdo na světě neví, co znamená kód chyby, který se tam (nejen mně) nahlašuje. Sice se mým problémem zabývá HTC podpora, ale zatím bez úspěchu. A to jsem myslel, že po přechodu z iPhone budu mít méně starostí.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od hujer » pát dub 13, 2012 10:33

Jak jsem pořád psal, že u mne se to nestává, tento týden se mi to stalo taky a to úplně poprvé (u Meteoservisu verze 1.50). Jak jsem zjistil, opravdu došlo k resetování systémového souboru s nastavením aplikace aniž bych tušil jak se to mohlo stát. Soubor __ApplicationSettings byl prostě najednou prázdný, jako by se aplikace právě nainstalovala.

Do aktuální verze 1.60 jsem dal upravený způsob zápisu atd. takže uvidíme, jestli se bude i přesto situace opakovat či nikoliv.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » úte dub 17, 2012 20:23

V pátek jsem flashnul nejnovější ROMku na Titana. Oproti updatované verzi je telefon o něco svižnější. Dodneška jela bez problému, před chvílí jsem si všiml, že nejde spustit Marketplace, jen to problikne a vrátí se zpět na Start screen. A zoranžověly LT od Week View a ztratila se nastavení.
Předtím jsem zkoušel nainstalovat z webového Marketplace aplikaci a sice se to na webu tvářilo OK, ale v telefonu se neobjevila. A samozřejmě se mi zase objevila v Nastavení toho idiotského nesmyslu "Najít můj telefon" zapnutá GPSka - Připojit funkce rychleji tomu říkají a svinsky to žere baterku...

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » pát kvě 04, 2012 8:22

Tak dneska mně vytočil ráno Titan neskutečně. Klasika - nešel spustit žádný program z úvodní obrazovky, po kliku na LT se jakoby něco otevíralo, ale skočilo to opět zpátky na úvodní obrazovku. Tato situace občas nastane, takže jsem telefon jako vždy vypnul,zapnul. Najednou byl telefon v angličtině, zmizela většina nastavení a emailové účty, objevily se vzorové obrázky, no děs běs. Aplikace zůstaly, jejich nastavení také, kupodivu i Linkedin a Twitter, aplikace běžící na pozadí také, ale jinak vše bylo v nastaveních vyresetováno do úvodního nastavení... A po cca 2 týdnech se objevilo najednou 9 aktualizací aplikací, fakt nechápu. Ještě jednou, a ten blbej krám poletí...
EDIT: tak jsem teď zjistil,že mi nejde zapnout FB chat. Prý nemám v telefonu zaregistrované LiveID. Přitom Hotmail i kalendář v pohodě vidím,dostanu se na Marketplace, ale v přehledu účtů to chybí a při přidávání to zahlásí chybu. Takže nezbyde než HR a asi prodej, už toho začínám mít dost

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od htcjirka » pát kvě 04, 2012 20:11

To je mazec,kdyz to ctu.Jak mas v telefonu zaplnenou pamet?Kolik ti zbyva volne pameti?

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » pát kvě 04, 2012 20:38

Mám cca 3GB volný... Ale jak jsem to tak probíral s kolegou, říkal, že už o něčem podobném četl, že je to nakopnutá paměť... Zkusím to příští týden reklamovat. Jo a protože on má taky Titana, shodli jsme se, že nám poslední dobou občas nechce reagovat displej a tlačítka na dotyk, chce to hooodně zatlačit a prodleva je jak prase... Přišlo mi to že se to děje hlavně když jsem na vsi kde je slabý signál a jen EDGE a telefon usilovně tahá data, ale nechce se mi věřit, že by to takhle nadupaný telefon neutáhl.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od htcjirka » pát kvě 04, 2012 21:02

Na xda to par lidi resilo..a to ztraceni dat a pochybne chovani dela prave jen takto zaplnena pamet.Ti co problem meli,zformatovali pamet - HR,vse ok,ale nesmeli zase zaplnit pamet ,aby zbylo jen okolo 2-3GB
Souhlas ,ze normalni to neni.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » ned kvě 06, 2012 21:10

Tak v pátek po obědě proveden HR,postupně nainstalovány aplikace,sesynchronizována data,mám volné 3,67GB.
Dnes odpoledne opět nešlo nic spustit z hlavní obrazovky-Marketplace,Hry,Hudba,vše se jakoby otevírá ale zase skočí zpět na Startscreen.... Po vypnutí/zapnutí vše OK,snad to vydrží,ale ztrácím poslední zbytky iluzí o spolehlivosti systému...

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od htcjirka » pon kvě 07, 2012 6:18

Tady uz bych na nic necekal a reklamoval Titana,to nebude systemem,ale Titanem samotnym.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » pon kvě 07, 2012 8:05

Jo taky si myslím,příští týden to zkusím v Sunnysoftu reklamovat a uvidím.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od htcjirka » pon kvě 07, 2012 8:29

Pres Sunnysoft to bude vyrazne delsi,odeslal bych to rovnou do VSP Data,bude to mnohonasobne rychlejsi.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » pon kvě 07, 2012 9:28

Oni mi říkali, že to taky řeší přes VSP, takže bych mohl ušetřit na poštovném, nebudu riskovat poškození v balíku a mám je za rohem :-)

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od htcjirka » pon kvě 07, 2012 10:56

To ano,ale trva o dost dele,navic si muzes z VSP Data objednat odvoz,nic tedy neriskujes ani za to neplatis.

Uživatelský avatar
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1482
Registrován: pon úno 12, 2007 10:54
Zařízení: Microsoft Lumia 950
Bydliště: Liberec

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Daniel Fibikar » pon kvě 07, 2012 20:03

S něčím podobným měl problém jeden náš zákazník, v servise se mu měnila paměťová karta (HTC HD 7), nevím jak to má řešené Titan a další, ale u HD 7 psali přímo v použitých dílech výměna paměťové karty 8GB a zatím se tedy zpět zákazník neozval, že by měl další problémy, je to cca 2 měsíce zpět.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od htcjirka » pon kvě 07, 2012 20:09

Titan uz ma flash pamet,meni se deska..

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » pát kvě 25, 2012 9:09

Jen pro zajímavost info z VSP data systému:

Zjištěná závada: Obcas sa stava,ze aplikacie sa nedaju spustit zo zakladnej obrazovky,po vypnuti a zapnuti sa straca nastavenie aplikacii alebo MT-nastavi sa do tovar.nastav - chyba sa prejavila - chybná základná doska.

Zpráva technika: Na zariadení bola vykonaná záručná oprava:Výmena základnej dosky a krytu batérie. MT prešiel testom funkčnosti v GSM sieti bez chýb.

Takže mění nejen motherboard, ale i kryt baterie. Tak jsem zvědav až dorazí telefon zpět.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od htcjirka » pát kvě 25, 2012 19:34

Kryt baterie se meni diky upgradu zadni casti co se tyce integrovanych anten.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » úte kvě 29, 2012 19:41

Tak nevím kde je chyba. Včera jsem si vyzvedl opravený Titan, nainstaloval aplikace, nastavil mail atd. Dnes po obědě po rebootu se ztratilo opět nastavení Week View - dlaždice byly oranžové a LiveTile byl jako disabled, nastavení CHMI Meteoradaru bylo na defaultních hodnotách. Opravdu by mně zajímalo, zda je to chyba aplikace nebo prostě ty WP opravdu stojej za h***o. A teď opět se mi sama zapnula v Nastavení v položce najít Najít můj telefon GPSka. Pojmenované je to Připojit tyto funkce rychleji... Začínám mít celého WP už plné zuby...

Odpovědět

Zpět na „Windows Phone 8.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 24 hostů