Nastavení aplikací se ztrácí

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » pát bře 23, 2012 10:22

Chtěl bych se zeptat,zda je to jen můj problém nebo stává i někomu dalšímu.
Občas se u některých aplikací ztratí nastavení. Stává se mi to u GMaps Pro, CHMI Meteoradar, Week View, Bitrhays, Počasí a dalších. Nemohu naprosto vysledovat co to způsobí, ale aplikace se nastaví sama od sebe do defaultního nastavení, ztratí se případné logovací informace atd... Mám zkusit reklamovat telefon?

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od hujer » pát bře 23, 2012 10:46

Z pohledu vývojáře mám jen jedno vysvětlení: systém aplikaci přidělí (nějakým způsobem) nový vyhrazený "paměťový prostor" známý jako IsolatedStorage, což je jediné místo, kam může aplikace svá data a nastavení zapisovat. Pokud se tak stane, pro aplikaci to neznamená nic jiného, než že se vše tváří jako při prvním spuštění aplikace(nebo re-instalaci).
Ovšem důvod, proč je tento vyhrazený prostor aplikaci změněn i později, jak to totiž vypadá, neznám.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » pát bře 23, 2012 10:53

Tak nějak jsem si to představoval. Nemohla by to být vadná ROMka? Vadné bloky?

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od hujer » pát bře 23, 2012 11:42

Teoreticky ano, mohl by být nějaký problém s interní pamětí zařízení nebo s částí vyhrazené aplikaci, takže systém prostě "vygeneruje" nový IsolatedStorage prostor pro danou aplikaci. Pak se to tváří, jako by aplikace byla spuštěna poprvé.
Nicméně ověřit to asi nebude jen tak možné.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » pát bře 23, 2012 12:12

Díky za info, pokud se to bude opakovat moc často, holt asi budu reklamovat, protože pochybuji, že normální cestou půjde těžko spustit něco podobného Scadisku :-)

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od htcjirka » pát bře 23, 2012 20:08

V prvem pripade udelej HR,v servisu udelaji to same..

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » pát bře 23, 2012 20:56

HR jsem už dělal cca před měsícem,ten nic nezměnil,je to čím dál stejný :-(
Před chvílí jsem četl tady na fóru,že to někomu taky udělal Meteoservis nedávno,tak nevim...

Uživatelský avatar
Robert Varga
smartguru
smartguru
Příspěvky: 607
Registrován: ned dub 03, 2011 15:07
Zařízení: HTC Titan

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Robert Varga » pát bře 23, 2012 23:13

Reklamace, taky bych ji zkusil.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od hujer » ned bře 25, 2012 14:39

No, problém bude asi častější a obecnější než se zdá. Pár dalších si stěžovalo na podobný problém.
Zajímavé na tom je, že jsou to všechno stroje od HTC přesněji Titan či Radar.
Jestli to má nějakou souvislost s tímto chováním sice netuším, ale k zamyšlení to je.

PS. Na své Omnii7 jsem za celý rok co ji mám nic podobného nezaregistroval.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od htcjirka » ned bře 25, 2012 14:52

Zvlastni to je,muj Titan se take chova korektne,zatim..co jsem procital xda,tak nekomu se takove veci zacali stavat treba u Titana, az kdyz mel temer plnou pamet a zbyvalo mu treba kolem 1GB..vice lidi si stezuje,ze pokud maji Titana narvaneho az po okraj tak zacina delat podivne veci s pameti.Nerikam,ze je to zrovna tento pripad,ale neco v podobnem duchu se deje..

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Petulinek » ned bře 25, 2012 19:49

Paměť mám skoro plnou, zbývá mi nějakých 800MB volného místa. A dělá mi to mi to i když mám volno více, třeba 2GB...A s tímhle problémem jsem se předtím potýkal i na HTC HD2, ať už jsem na ní měl WM, Android či WP....

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od htcjirka » pon bře 26, 2012 6:49

Tak to bude ono,na xda s timto problemem ztraceni nastaveni dokonce i souboru pri takto plne pameti jak uz jsem napsal je vice lidi..nepomohla jim ani vymena zarizeni,novy kus po naplneni pameti jim zacal delat to same..nicmene zkusit reklamaci muzes.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od hujer » úte bře 27, 2012 12:07

Můžeš sem prosím dát odkaz na nějaký/é thread na XDA kde se něčím podobným teda zaobírají. Dík.

Uživatelský avatar
Tambor
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 108
Registrován: úte bře 27, 2012 13:13
Zařízení: HTC U11
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Tambor » úte bře 27, 2012 13:17

Hlásím, že mně se na Lumii už taky dvakrát aplikace Meteoservis vrátila do původního nastavení ... volného místa tam mám ještě cca 10G ... :???:

Uživatelský avatar
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1138
Registrován: pát bře 11, 2011 10:48
Zařízení: Nokia Lumia 925
Bydliště: Praha

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od Martin Suchan » úte bře 27, 2012 14:04

Muze to byt problem/vlastnost aplikace - i ja mam ve svych aplikacich ochranu, ze kdyz vyskoci necekana vyjimka, tak se zresetuji nektera systemova nastaveni, aby k te chybe nedoslo pri pristim startu. S tim, ze by se neco ztracelo v Isolated storage jsem se nesetkal.

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od hujer » úte bře 27, 2012 14:20

No ale tohle není případ (mého) Meteoservisu. A navíc to vypadá, že se prostě "nějak" ztrácí veškeré nastavení aplikace, jako by se aplikace zrovna nainstalovala. :-(

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od hujer » čtv bře 29, 2012 13:40

Takže po proběhlém testování, jehož cílem bylo zjistit, jak by se choval Meteoservis, pokud by došlo ke ztrátě (souboru) nastavení jsem zjistil, že v tom případě má opravdu samotná aplikace problém se "znovu-zapnutím" služby na pozadí pro LiveTile. Problém byl ve způsobu vyhodnocování "aktuálního stavu" služby resp. zda je povolena LiveTile atd.
Takže shrnuto podtrženo - ano, problém byl svým způsobem i v aplikaci.

Nicméně to pořád nevysvětluje (a neřeší) problém s tím, že se opravdu nastavení aplikace (tj. soubor __ApplicationSettings) ztratí a/nebo je resetován apod. Proč (a kdy) se tak děje je zatím stále záhadou.

Uživatelský avatar
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 168
Registrován: úte zář 27, 2005 11:13
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od miramares » čtv bře 29, 2012 13:54

Podle mě se nastavení neztrácí, ale přemazává. Podle MSDN je to jasné, ApplicationSettings v případě, že nenajde existující, tak vrací novou instanci. Jenže co když to nemůže z nějakého důvodu načíst? Není tu ošetřen chybový stav, přeci jen je to klasický soubor. Mě přijde, že to je systémový problém. Řeším to už asi měsíc u TV Přehledu :-/

Uživatelský avatar
hujer
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: čtv dub 06, 2006 9:01
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Bydliště: Opava

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od hujer » čtv bře 29, 2012 13:58

Jistě, to zní logicky ale jak to chceš řešit. Říkáš, že to řešíš už měsíc - k čemu jsi došel?

(řešením by mohl být třeba backup tj. záloha nastavení)

Uživatelský avatar
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 168
Registrován: úte zář 27, 2005 11:13
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

Nastavení aplikací se ztrácí

Příspěvek od miramares » čtv bře 29, 2012 14:49

Napadlo mě jediné řešení, které jsem tedy ještě neověřil, chovat se k tomu jako ke klasickému souboru se vším všudy a nepoužít tu vestavěnou podporu. Jinými slovy řečeno napsat si vlastní implementaci ApplicationSettings.

Odpovědět

Zpět na „Windows Phone 8.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 35 hostů