Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Odpovědět
anachy
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř pro 28, 2011 11:11
Zařízení: Samsung Omnia 7

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od anachy » stř pro 28, 2011 13:35

Tak jsem nakonec pustil instalaci v jinem compu s win7 32bit a vše proběhlo bez problémů. Takže victory!!!

marcs
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: pát lis 25, 2011 6:09
Zařízení: Dell Venue Pro
Bydliště: Černá Hora

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od marcs » pát pro 30, 2011 21:39

Nainstalováno bez problémů, vše funguje

tom1522
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: pát čer 03, 2011 9:37
Zařízení: HTC HD7

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od tom1522 » pon led 02, 2012 9:03

Zdravim,mozna uz to tady bylo vzpomenute,po pocesteni mi nefunguje hlasove vytaceni pres BT handsfree ,diky za radu

Uživatelský avatar
dwbmb
smartstar
smartstar
Příspěvky: 943
Registrován: pon lis 29, 2010 1:32
Zařízení: Lumia 820, 930

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od dwbmb » pon led 02, 2012 9:16

V českém jazyce mluvené příkazy nejsou dostupné, ani u již českých Mango zařízení

Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 200
Registrován: úte led 03, 2012 18:41
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Menty » úte led 03, 2012 18:44

Ahoj, tak jsem podle návodu aktualizoval, moc díky, teď mám v Omnii Mango 7740 a češtinu. Jediný problém mam s tím foťákem (Omnia 7). Bohužel ale nemam zařízení odemčené, takže nemůžu provést ten postup pro opravu fotoaparátu. Nevíte už někdo, jestli to není nějak pořešené, aby to šlo i na zamčená zařízení?
Nešlo by třeba udělat další cab, a přes cab sender to aktualizovat, uplně stejně jako předtím češtinu?

Uživatelský avatar
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1100
Registrován: úte úno 09, 2010 15:28
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Cheetah007 » úte led 03, 2012 20:18

Odemčení je bohužel nutné ale u omnie 7 to zas takový problém nebude,zde na fóru v patřičné sekci najdeš vše potřebné.

Uživatelský avatar
dwbmb
smartstar
smartstar
Příspěvky: 943
Registrován: pon lis 29, 2010 1:32
Zařízení: Lumia 820, 930

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od dwbmb » úte led 03, 2012 20:24

<Sem blbej a neumím číst>

Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 200
Registrován: úte led 03, 2012 18:41
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Menty » úte led 03, 2012 20:42

Nepotřebuju unlock, abych do Omnie dostal češtinu, tedy bez opravy foťáku. Dělá se to pomocí cab Senderu, nic se neodemyká, jenom se vypne ZUNE. Takhle sem jí tam dostal. Vím že je to triviální, taky sem to dělal, nechal sem si Omnii pěkně zaktualizovat na nejnovější WP, a pak tam dal češtinu, trvalo to asi dvě minuty :-D
Proto mně právě napadlo, že když tohle jde přes ten cab bez unlocku, tak kdyby někdo udělal cab i pro ten foťák, tak by to taky šlo, uplně stejně.
No unlock pro Omnii je, ale s Mangem je to bohužel horší, ještě ale pohledám, každopádně, kdyby znal někdo jednoduchej způsob, podobnej tomu vkládání čj, tak bych se nezlobil :-D

Uživatelský avatar
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1100
Registrován: úte úno 09, 2010 15:28
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Cheetah007 » úte led 03, 2012 21:12

Máš pravdu omlouvám se za matení,k cab senderu unlock nepotřebuješ (včera jsem se vrátil na ofiko rom) nicméně k tomu menu foto již ano.
Jinak doporučuji mrknout na wmmanii j.lukeš publikoval spoustu užitečných návodů setříděných do sekcí,je to člověk který tomu skutečně hoví :wink:

Uživatelský avatar
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1138
Registrován: pát bře 11, 2011 10:48
Zařízení: Nokia Lumia 925
Bydliště: Praha

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Martin Suchan » úte led 03, 2012 21:44

Menty píše: Proto mně právě napadlo, že když tohle jde přes ten cab bez unlocku, tak kdyby někdo udělal cab i pro ten foťák, tak by to taky šlo, uplně stejně.
Vlastni CAB tam neodstanes - lze tam takto nainstalovat jen oficialni baliky podepsane Micrtosoftem.
Na poslani vlastnich souboru je treba uz interop unlock a nejaka aplikace jako spravce souboru

Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 200
Registrován: úte led 03, 2012 18:41
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Menty » úte led 03, 2012 22:40

Tak teda cab sme vyloučili.
Teď asi dvě hodiny projíždim WMmanii, ale neni tam o nic moc víc než tady, myslim teda ty postupy. Zaměřil jsem se na příspěvky toho pána jak jsi řikal, ale to on vlastně dopisoval ty postupy, navíc je v tom docela chaos. Nějak jsem ale zjistil, že pokud mam Mango a Omnii 7, tak je to trochu průser, protože to se nedá jen tak odemknout. Starý Chevron na to asi nejde, a nový je za prachy. Starý zkusim, za to nic nedám, ale píšou tam že Mango se odemyká Interopem, takže pochybuju. To myslim že tady už taky bylo probráno, takže nic novýho pod Sluncem.

Uživatelský avatar
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1100
Registrován: úte úno 09, 2010 15:28
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Cheetah007 » úte led 03, 2012 22:46

Já na tom webu problém s přehledností tedy v žádném případě nemám ale už to zase může být jinak...na myego jsi se díval?
Starý chevron jede většinou na prvních romkách a ten nový nestojí tolik...9USD nějakých 180kč ten by jel určitě ale tokeny podle všeho již nejsou na prodej a není jisté co bude dál http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 21#p238421" onclick="window.open(this.href);return false;
od MS to stojí (dev licence nebo jak se to nazývá) 99USD a to už je lepší servis a nebo přímo wmmania servis....ten člověk si s tvou omnií poradí to mi věř,u jeho článků bývají odkazy a dělá to přímo on.
Ohledně unlocku omnie bych doporučil (větší šance že nějaký majitel přímo poradí) občas nakouknout i sem: http://smartmania.cz/forum/viewforum.php?f=155" onclick="window.open(this.href);return false; :wink:

Hlavně se ale podívej sem :arrow:
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 89#p236289" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak se mi to tehdy povedlo se v tématu dozvíš já už si nevzpomenu,vím jen že tvůj foun musí umět download mode http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 34#p230134" onclick="window.open(this.href);return false; některé operátrorské jej neumí ale většinou problém není,pak musíš nahrát podobně jako u HTCček 7004 a tím máš téměř vyhráno.
Omnii jsem pár dní (asi čtyři) měl ale pak ji jako použitou vyměnil za HD7 (v mp to jde během 7dnů u použitých bezproblémů),sAMOLED je fajn ale ty barvy jsou děsně přesycené a TFTčko je přirozenější a šetrnější k očím...

Jinak tady to na zmíněném webu je:
http://wmmania.cz/clanky/navody/cestina ... -zarizeni/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odkaz přímo na odemčení samsungů
http://wmmania.cz/clanky/navody/jak-deb ... g-omnia-7/" onclick="window.open(this.href);return false;

Nejrychlejší způsob i když přímo neřeší tvůj problém je,nahrát cab senderem požadovaný jazyk,při zapnuté EN nastavit v foto-video vše požadované na max. hodnoty jako rozlišení,kvalita a tak a pak se přepnout na CZ telefon si i po vypnutí hodnoty zapamatuje a věřím že tak často nefotíš,do doby než se k tomut zdlouhavému postupu unlocku to není špatné řešení ne?

:arrow: Pro moderátory:
Patrně vám neuniklo že sem dávám často odkazy na wmmanii která se zabývá jen a pouze produkty MS,nevím v jakém vztahu s tímto serverem jste ale věřím že v dobrém,pokud by přesto zmíněné bylo nežádoucí tak mě neváhejte upozornit,děkuji

Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 200
Registrován: úte led 03, 2012 18:41
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Menty » stř led 04, 2012 2:09

Tak bohužel, Mango jako takové nejde odemknout. Musel bych downgradovat na verzi 7004, odemknout, a pak velice zdlouhavě aktualizovat na Mango. To mi za to opravdu nestojí. Prohledam jsem snad půlku světa, celou Smartmanii, WMManii a XDA dev, a prostě všude je napsáno že starým Chevronem to jde jen na 7004 a 7008. Novým to na Mangu jde, ale nový není k dispozici, a platit za to taky nechci.
Jasně že tolik nefotím, ale proč mam mít mobil kterej neni plně fční? Na O7 jsem přešel z Omnie i900 se starými WM, kde už mi nešla snad půlka věcí, takže jsem si novej mobil nekoupil, abych měl nadále problémy s funkčností. Díky za návody, ale dokud se nenajde nějaký jiný způsob jak buď dát tyhle soubory pro fix do Omnie, nebo jak jí zadarmo odemknout na Mangu, tak jedu sice v angličtině, ale se 100% funkčností.

Uživatelský avatar
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1100
Registrován: úte úno 09, 2010 15:28
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Cheetah007 » stř led 04, 2012 9:02

Jasně chápu tě ale jak jsi psal "mango na omnii" odemknout nejde,pokud to budeš opravdu chtít,stálo by za to ten zdlouhavý postup absolvovat....není to tak zlé a pokud zprovozníš download mode je to práce na max. dvě hodiny,nebo to přenech zkušenějším jak jsem psal. :wink:

Uživatelský avatar
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1100
Registrován: úte úno 09, 2010 15:28
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Cheetah007 » pát led 06, 2012 12:02

Všiml jsem si ale zajímavosti,jak jsem včera downgradoval na 7004 a pak updatoval skrze zune výše,souvisí to s problémem TM SIM karty které zlobí a nejdou z nich importovat kontakty jak píši jinde http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 69#p238969" onclick="window.open(this.href);return false; a htcjirka mě na to upozornil,ty karty jsou vážně nějaké divné,tey toto htc si s nimi moc nerozumí.
Když jsem byl na té první ROM tak vše EN jen jsem nastavil date format,region na češtinu.....display language zůstal en a nastavil jsem i system locale na cz,po restartu se název operátora objevil jako T-Mobileyyyy,když jsem změnil system locale zpět na en,bylo vš ok.
Dělal jsem to na zkoušku aby byly české názvy dnů,měsíců měny atd.
Mám tušení že to samé se mi stalo u jedné custom rom a snad to dělalo i u některé oficiální s mangem.
Pokud si dobře pamatuji,s něčím podobným jsem se setkal asi před pěti lety,když jsem pracoval u jiné společnosti a měli také firemní T-Mobile SIM karty u bývalé Motoroly MPx220 s WM2003,tam to řešil edit patřičného klíče v registru,zde by to bylo po interop-unlocku patrně stejné.

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od htcjirka » pát led 06, 2012 13:19

a platit za to taky nechci.
Jeste pred tydnem jsi mohl zakoupit chevron,180Kc by te opravdu nezrujnovalo + udelat interopunlock pomoci prohlizece a pak si delat s telefonem co se ti zlibi..
Jasně že tolik nefotím, ale proč mam mít mobil kterej neni plně fční? Na O7 jsem přešel z Omnie i900 se starými WM, kde už mi nešla snad půlka věcí, takže jsem si novej mobil nekoupil, abych měl nadále problémy s funkčností.
S tim si musel pocitat,kdyby jsi cetl,cestina proste nebyla oficialne uvolnena ani se to neplanovalo,vsude se o tom psalo..V anglictine vse chodi tak jak ma.

Uživatelský avatar
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1100
Registrován: úte úno 09, 2010 15:28
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Cheetah007 » pát led 06, 2012 13:28

Pokud Menty downgraduje jak jsem mu napsal,možné to je unlock přes starý chevron nebude problém....je to zdlouhavější ale funkční,pokud zprovozní u omnie 7 ten download mode. :wink:

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od htcjirka » pát led 06, 2012 13:33

Samozrejme ze to jde,ale oficialni chevron "dokud byl" byl jistější,par lidi uz pri downgrade pohorelo,ikdyz vsechno udelalo spravne.

Uživatelský avatar
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1100
Registrován: úte úno 09, 2010 15:28
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Cheetah007 » pát led 06, 2012 13:39

To ano stat se to může nicméně teď mám možnost buď to přenechat někomu zkušenějšímu nebo ten starý chevron po patřičném downgradu pokud chce mít češtinu komplet.

Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 200
Registrován: úte led 03, 2012 18:41
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Příspěvek od Menty » sob led 07, 2012 0:26

Tak já jsem s tím počítal, vůbec mně nenapadlo, že bych to mohl mít někdy v češtině, takže v tomhle ok.
Spíš prostě to, že to nechci mít v češtině, zpola nefční, to doufám chápete.
Ten downgrade je možný, Omnii mam z Alzy, oficiální distribuce a nebrandovaná.

Ještě chvíli počkám, jestli se něco neobjeví, a kdyžtak to budu muset downgradovat...

Odpovědět

Zpět na „Windows Phone 8.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 52 hostů