Mám pocit, že Microsoft si dost prapodivně vykládá význam termínu "operační systém", protože všechna ta omezení, která postupně vyplouvají na povrch, z téhle platformy udělají něco naprosto obyčejného a nezajímavého.
Po včerejší smršti výrazných omezení přichází další zvrácenost - Windows Phone 7 nebude podporovat funkci "Copy & Paste"
(tedy "Kopírovat" a "Vložit" při práci s textem). Přiznám se, že tohle už je moc i na mě. Novému systému jsem z počátku
velice fandil, dokonce i ty push notifikace bych překousl, ale podpora takhle základní funkce, absence paměťových karet či zakázaný přístup k systému souborů je opravdu silná rána. To snad ani Microsoft nemůže myslet vážně, vždyť tohle byly jedny z klíčových prvků, které dělaly systém Windows Mobile zajímavým a uživatelé na ně byli zvyklý už od prvních verzí. Majitelé HTC HD2 snad mohou být rádi, že pro tenhle stroj
nevyjde oficiální upgrade, protože pak by se mohlo stát, že by se z výkonného komunikátoru stal skoro hloupý telefon; přesně tomu totiž veškerá omezení platformy Windows Phone 7 Series napovídají.
A pozor, Microsoft absenci "Copy & Paste" oficiálně potvrdil. V systému prý bude funkce, která dokáže rozpoznávat telefonní čísla, adresy a e-maily v textu, ale podle nich uživatelé balíku Office, který v systému také bude přítomný, text kopírovat a vkládat nepotřebují. To je síla, přátelé, to je síla.
Zdroj: Engadget a má rozčílená mysl