Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Diskuze o oficiálních a neoficiálních ROM pro HD2 a dalších úpravách tohoto komunikátoru
Odpovědět
flotilak
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř lis 10, 2010 22:57
Zařízení: HTC HD2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od flotilak » stř lis 10, 2010 23:03

Ahoj, dnes jsem stáhnul novou oficiální ROM Leo_HTC_WWE_EastEurope_3.14 a češtinu InterWrite_Leo_3-14.zip ze http://www.sunnysoft.cz/htc/, ale bohužel jsem češtinu nerozchodil. Po nějaké době nabíhání windows na hd2 mi vyskočí na PDA okno: Install \Windows\HTC_LEO_WM65_5in1_EEU_3_14_V03_1.cab, timeout, code=0x99999. Hard reset nepomáhá. Stále se děje to samé. Nevíte někdo prosím co s tím? Díky

Uživatelský avatar
Rady
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 198
Registrován: ned pro 03, 2006 8:55
Zařízení: SG NOTE2, S2, SG Note 10.1
Bydliště: Bánov
Kontaktovat uživatele:

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Rady » čtv lis 11, 2010 10:56

Nainstaluj si znovu ROM a stahni si samostatny cab soubor pro lokalizaci. Najdes ho zde

flotilak
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř lis 10, 2010 22:57
Zařízení: HTC HD2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od flotilak » čtv lis 11, 2010 19:44

Ahoj, Tvá rada zabrala. Díky. Vše frčí jak má.

universalus
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon led 11, 2010 14:02
Zařízení: HTC HD2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od universalus » pát lis 12, 2010 9:11

Zdravím všechny, včera jsem nainstaloval oficiální ROM 3.14 a češtinu ze Sunnysoftu a zjistil jsem 2 věci.
1. Nejde mi nastavit více časů, na obrazovce dnes, když kliknu na čas, nic se nestane, dříve se otevřelo nastavení hodin a šlo přidat více měst/časů
2. Při telefonování již na displeji není "stahovací" pruh, ale je ihned vidět všechny funkce/možnosti, dříve to šlo nastavit.
3. Synchronizace času se nevyřešila, nutno vypnout v nastavení synchronizaci času přes GSM/UMTS
4. Připadá mi, že lze nyní odeslat SMS více než 10 příjemcům, dříve nešlo
5. Rychlejší
6. Paměť: nic moc, po naistalování češtiny od Sunnysoftu mi zůstalo cca 90 MB v úložišti a 126 MB v programech. S volnou pamětí v úložišti bojuju už od minulé ROM, budu vděčný za tim jak ji navýšit, instaluju přitom všechny programy na paměťovou kartu

pavča
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: ned úno 07, 2010 20:15
Zařízení: HTC HD2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od pavča » pát lis 12, 2010 16:14

Ahoj, pánové, stále jsem ještě pořádně nenašel porovnání, co přináší RAM 3.14 oproti třeba 1.48, kterou mám a se kterou mi telefon docela dobře funguje. Vím, že RAM 3.14 je zatím příliš nová a nejsou s ní asi moc zkušenosti, ale třeba někdo už nějaké srovnání může udělat. Plánuji cestu do SunnySoftu za účelem přehrání SW, ale nevím, zda mi to opravdu něco přinese kromě spousty práce s přeinstalováním všech programů a nastavení o která tím příjdu. Takže tímto moc prosím o názor. Díky.

pavča
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: ned úno 07, 2010 20:15
Zařízení: HTC HD2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od pavča » pát lis 12, 2010 16:41

Díky za odpověď, problém je v tom, že zase tak úplně (asi díky pokročilému věku) počítačem nevládnu a jak jsem se dočetl, tak na přihrání češtiny je potřeba 32-bitový systém a já mám Win7 64 bit, takže by mi to určitě dělalo potíže a tak je pro mě řešením investovat 300,- Kč a nechat si to přehrát v SunnySoftu (pokud mezitím nezdražili cenu za přehrání). Navíc mám v telefonu spoustu úprav (např. 5 x 5 pozic pro rychlé odkazy, BaB tweaks, nastavení podsvícení tlačítek, změnu klávesnice na QWERTZ, atd., atd.) a ty by asi v nové ROM 3.14 už nešlo pomocí cab. nahrát (nebo šlo?).

jakaspar
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pát lis 12, 2010 16:38
Zařízení: HTC HD2 Leo

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od jakaspar » pát lis 12, 2010 16:46

Tak jsem nepochodil.

mám stejný problém s menší pamětí při HSPL. Snažil jsem se to řešit podle návodu spuštěním Task.29 nahráním SPL 1.42, SPL 1.48, SPL 1.66 ale po spuštění instalace mi při 1% vyskočila hláška, že ERROR [294] INVALID VENDER ID a dál samozřejmě anglicky, že Update Utility nemůže být použita pro můj PDA Phone. U verze SPL 2.08 se mi zasekne na 0% a pak následuje recovery...
Nahraju-li HSPL, tak novou ROM bez problémů zprovozním, ale s malou pamětí. Mám-li SPL, nenahraju novou ROM vůbec, protože spadne na výše uvedené hlášce...
Má někdo nápad?

Nahrát na SD kartu a nechat obnovit z karty na čistý PDA? S jakým SPL či HSPL?

Nemůže být problém v tom, že u ROM 3.14 je napsáno omezení pouze na zařízení s PN:99HJY005-00 a já mám PN:99HJY034-00?

Díky
Honza

pavča
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: ned úno 07, 2010 20:15
Zařízení: HTC HD2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od pavča » pát lis 12, 2010 16:54

Ahoj, dík za odpověď, to jsi mě potěšil, tak to přechd na ROM 3.14 provedu. Moc děkuji, ahoj.

RejPal
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 120
Registrován: stř pro 30, 2009 22:07
Zařízení: Trabant

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od RejPal » pát lis 12, 2010 19:14

jakaspar píše:Tak jsem nepochodil.

mám stejný problém s menší pamětí při HSPL. Snažil jsem se to řešit podle návodu spuštěním Task.29 nahráním SPL 1.42, SPL 1.48, SPL 1.66 ale po spuštění instalace mi při 1% vyskočila hláška, že ERROR [294] INVALID VENDER ID a dál samozřejmě anglicky, že Update Utility nemůže být použita pro můj PDA Phone. U verze SPL 2.08 se mi zasekne na 0% a pak následuje recovery...
Nahraju-li HSPL, tak novou ROM bez problémů zprovozním, ale s malou pamětí. Mám-li SPL, nenahraju novou ROM vůbec, protože spadne na výše uvedené hlášce...
Má někdo nápad?

Nahrát na SD kartu a nechat obnovit z karty na čistý PDA? S jakým SPL či HSPL?

Nemůže být problém v tom, že u ROM 3.14 je napsáno omezení pouze na zařízení s PN:99HJY005-00 a já mám PN:99HJY034-00?Díky
Honza
Tvůj problém řeší tento příspěvek od PaTER.

Uživatelský avatar
Nyny
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 240
Registrován: ned pro 28, 2008 13:07
Zařízení: Lumia
Bydliště: Havlíčkův Brod

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Nyny » pát lis 12, 2010 21:16

Chtel bych se zeptat, da se do te nove ROM nahrat Office 2010 aby v nem fungovala cestina, nebo je to stejne jako to bylo a pro funkcnost Office 2010 se musi vypnout pocesteni Office?

jakaspar
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pát lis 12, 2010 16:38
Zařízení: HTC HD2 Leo

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od jakaspar » pát lis 12, 2010 22:58

RejPal píše:
jakaspar píše:Tak jsem nepochodil.

mám stejný problém s menší pamětí při HSPL. Snažil jsem se to řešit podle návodu spuštěním Task.29 nahráním SPL 1.42, SPL 1.48, SPL 1.66 ale po spuštění instalace mi při 1% vyskočila hláška, že ERROR [294] INVALID VENDER ID a dál samozřejmě anglicky, že Update Utility nemůže být použita pro můj PDA Phone. U verze SPL 2.08 se mi zasekne na 0% a pak následuje recovery...
Nahraju-li HSPL, tak novou ROM bez problémů zprovozním, ale s malou pamětí. Mám-li SPL, nenahraju novou ROM vůbec, protože spadne na výše uvedené hlášce...
Má někdo nápad?

Nahrát na SD kartu a nechat obnovit z karty na čistý PDA? S jakým SPL či HSPL?

Nemůže být problém v tom, že u ROM 3.14 je napsáno omezení pouze na zařízení s PN:99HJY005-00 a já mám PN:99HJY034-00?Díky
Honza
Tvůj problém řeší tento příspěvek od PaTER.
Bohužel neřeší. Jediné, co se změnilo, že mám SPL-3.03.0000, nicméně na 1% mi opět spadne na stejné chybě. Spíš si myslím, že jsem si to rozhasil nahráním T-mobile ROM, která musela něco změnit, a to něco ani provedením Task.29 nezmizí...
Kdyby někoho něco napadlo, dejte vědět.
Díky!
Honza

icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 381
Registrován: pon pro 07, 2009 20:55
Zařízení: Nokia Lumia 800,920

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od icepoint » sob lis 13, 2010 8:40

universalus píše:Zdravím všechny, včera jsem nainstaloval oficiální ROM 3.14 a češtinu ze Sunnysoftu a zjistil jsem 2 věci.
1. Nejde mi nastavit více časů, na obrazovce dnes, když kliknu na čas, nic se nestane, dříve se otevřelo nastavení hodin a šlo přidat více měst/časů
2. Při telefonování již na displeji není "stahovací" pruh, ale je ihned vidět všechny funkce/možnosti, dříve to šlo nastavit.
3. Synchronizace času se nevyřešila, nutno vypnout v nastavení synchronizaci času přes GSM/UMTS
4. Připadá mi, že lze nyní odeslat SMS více než 10 příjemcům, dříve nešlo
5. Rychlejší
6. Paměť: nic moc, po naistalování češtiny od Sunnysoftu mi zůstalo cca 90 MB v úložišti a 126 MB v programech. S volnou pamětí v úložišti bojuju už od minulé ROM, budu vděčný za tim jak ji navýšit, instaluju přitom všechny programy na paměťovou kartu
1.normalne funguje jako driv
2.v registrech bud zapnout nebo vytvorit prislusny klic viz napr.wmmania.cz hd2upravy
3.globalni problem-resi se v jinem vlaknu
4.netusim,nepouzivam vic jak 3 :-)
5.ano
6.nemas hspl?,pokud ano,to je chyba,nutno tel.zamknout na ofic.spl.Pak cca 120mbv ulozisti a 170mb v programech na cistem tel. viz napr.kyou.cz -jsou tam i screenshoty.Sunnysoft
cz asi neco sebere,nepouzivam,brzdi system.

Pepa 3
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 193
Registrován: sob lis 07, 2009 13:38
Zařízení: HTC HD2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Pepa 3 » sob lis 13, 2010 12:57

Nové postřehy k ROM. V týdnu se mi poprvé objevila nová hláška umístění v počasí (poměrně solidní a přesná "Czech republik"). Nelogické posuny času, k ním v mém případě dochází vždy po restartu zařízení. Vypnul jsem automatickou aktualizaci z GSM a ponechal aktualizaci z internetu a i po ručním rozhození času a restartu se po chvíli čas srovnal k plné spokojenosti. Otravnou hlášku o úspěšně odeslané sms je po zvukové stránce možno vypnout, info na displeji však zůstane až do odškrtnutí, pokud se po nějaké době sama nezruší,nevím.Nastavení je v "Start-nastavení-nabídka-nastavení-zvuky a upozornění: Povolit zvuky pro události,dole upozornění, v řádku událost-Message:Send succeeded vypnout přehrát zvuk.A zatím posledního houmera jsem našel na kartě kalendář-den-v řádku počasí místo jasno je opět skvělá hláška "vymazat".Pokud by jste někdo věděl, jak tuto hlášku opravit,jakoukoliv radu uvítám. Jen bych nerad a neumím se hrabat v registrech. S Rom jinak zatím spokojenost, je to lepší než cokoliv předtím,alespoň zatím.

Jen doplnění: S ROM 3,14 a Cookie 1,85 docházelo po restartu zařízení k rozhození času. S Cookie 2,0 je zatím vše v pořádku.

PaTER
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv bře 18, 2010 20:36
Zařízení: HTC HD2 - T-mobil (verze 3.14 včetně SPL 3.03)

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od PaTER » sob lis 13, 2010 13:42

Tak ještě jednou k HTC HD2 od T-mobile.
Dnes jsem při školení seděl a zkusil jsem návod s Goldcard.
http://forum.xda-developers.com/showpos ... ount=28077
Tu jsem podle návodu udělal hned napoprvé. A se strachem jsem spustil klasickou instalaci originálního "RUU_Leo_S_HTC_WWE_EastEurope_3.14.479.2_Radio_15.42.50.11U_2.15.50.14_LEO_S_Ship.exe". Vše proběhlo bez sebemenších problémů. Začátek aktualizace byl s původním SPL 1.66.000. Bez HSPL. Po restartu telefon normálně naběhl včetně SPL 3.03.
Nyní mám:

Obrázek Obrázek
(obrázek je po instalaci všech možných programů. Fo hlavní paměti jsou nainstalované 3 navigace - Dynavix, TomTom a Navigon. HD2 běhá perfektně a rychle...)

Dohrál jsem češtinu od jirkab (za kterou velice děkuji...) za K4YOU a vše funguje.
Zpětný návrta k HSPL je jednoduchý. Pouze a jedině na zařízení HTC HD2 od T-mobile stáhnout adekvátní aktualizaci ROM "_HTC HD2_RUU_Leo_TMO_CZ_1.72.113.4_Radio_CRC_Signed_15.32.50.07U_2.07.51.22_2_Ship", z ní vygenerovat onu nechvalně známou "leoimg.nbh" a původní SPL je na světě...
P.S.: Mě to fungovalo :-) Případná rizika berete na sebe...

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od htcjirka » sob lis 13, 2010 13:56

Mas tam chybku,soubor musi byt leoimg.nbh nikoliv loimg.nbh...nekoho kdo to nezna by to mohlo spatne navest.

PaTER
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv bře 18, 2010 20:36
Zařízení: HTC HD2 - T-mobil (verze 3.14 včetně SPL 3.03)

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od PaTER » sob lis 13, 2010 14:15

htcjirka píše:Mas tam chybku,soubor musi byt leoimg.nbh nikoliv loimg.nbh...nekoho kdo to nezna by to mohlo spatne navest.
Díky, opraveno...

Topaga
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: pon led 11, 2010 21:41
Zařízení: HTC TITAN

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Topaga » sob lis 13, 2010 16:33

Vyřešeno

PaTER
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv bře 18, 2010 20:36
Zařízení: HTC HD2 - T-mobil (verze 3.14 včetně SPL 3.03)

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od PaTER » sob lis 13, 2010 19:48

jakaspar píše:Bohužel neřeší. Jediné, co se změnilo, že mám SPL-3.03.0000, nicméně na 1% mi opět spadne na stejné chybě. Spíš si myslím, že jsem si to rozhasil nahráním T-mobile ROM, která musela něco změnit, a to něco ani provedením Task.29 nezmizí...
Kdyby někoho něco napadlo, dejte vědět.
Díky!
Honza
Mám dotaz:
1. Máš HD2 od T-mobile? nebo z prodeje Sunnysoftu? Nebo dovoz?
2. Jak jsi instaloval nový soft z karty? Pokud máš originální rom, pak nahrání přepíše vpodstatě vše. Měl bys tímto uvést telefon do "výrobního" stavu.
Zkus, prosím, popsat, co jsi s ním dělal. Třeba něco najdeme...

minsky
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: sob lis 13, 2010 20:37
Zařízení: HTC HD2, Nokia E51

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od minsky » sob lis 13, 2010 20:49

zdravím, potrořeboval bych radu jak správně upgradovat na ROM 3.14
když mám v telefonu SPL 1.42 nebo 1.66 tedy originální tak mi se mi upgrade neprovede, píše to please check your update utility" a ukončí se to když naskočí progressbar.
když nahraju HSPL 1.42 tak se upgrade provede, ale je tu pak ten problém s pamětí..
předem dík za rady

PaTER
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv bře 18, 2010 20:36
Zařízení: HTC HD2 - T-mobil (verze 3.14 včetně SPL 3.03)

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od PaTER » sob lis 13, 2010 21:06

minsky píše:zdravím, potrořeboval bych radu jak správně upgradovat na ROM 3.14
když mám v telefonu SPL 1.42 nebo 1.66 tedy originální tak mi se mi upgrade neprovede, píše to please check your update utility" a ukončí se to když naskočí progressbar.
když nahraju HSPL 1.42 tak se upgrade provede, ale je tu pak ten problém s pamětí..
předem dík za rady
To lze jedině s GoldCard. Viz odkaz výše... Pak je možné přehrát i originální SPL na verzi 3.03.
Postup je zde:
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 48#p180688

Odpovědět

Zpět na „ROM, hotfixy a HardSPL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti