Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Diskuze o oficiálních a neoficiálních ROM pro HD2 a dalších úpravách tohoto komunikátoru
Odpovědět
react
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob čer 14, 2008 10:01
Bydliště: Brno

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od react » čtv říj 21, 2010 22:08

Tahle ROMka se mi zdá oproti 1.66 mnohem stabilnější a rychlejší a to už jsem doinstaloval skoro vše, co dříve. Kromě toho je součástí i nové radio, takže je možné vyzkoušet i Android :-)

Mezek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 250
Registrován: stř pro 03, 2008 10:10
Zařízení: HTC HD, HD2
Bydliště: Plzeň

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Mezek » pát říj 22, 2010 7:19

Rozhodně je u mne lepší výdrž baterie, Po 24 hodinách je na 60%. Uskutečněno několik kratších hovoru do 3 minut (5), napsáno 6 SMS ( 6 příchozích), Synchronizace emailu a kalendáře (Google nastaveno od 8 - 18 hodin, pak kontrola po 4 hodinách), aktualizace počasí po 1 hodině, RSS čtečka - každou hodinu, 1x restart ( záloha pomocí SPB Backup). Vždy plný signál (H).

-----------------------
Edit : 19:00 hodin 15%............to jde.

icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 381
Registrován: pon pro 07, 2009 20:55
Zařízení: Nokia Lumia 800,920

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od icepoint » pát říj 22, 2010 10:11

nová Rom se mi jeví stabilní a rychlá, to ano, ale po nainstalování všeho, co jsem používal a to bez cookies- čekám na v. 2 final, zbývá v paměti cca 40 MB, což je bída, byť vše zatím funguje.
Edit: jasně, špatná SPL, vyřeším a zřejmě bude v pohodě
Edit 2: tak stačí mít SPL, ne HSPL a je paměti relativně dost cca 160MB

jarsou
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 97
Registrován: pon lis 16, 2009 16:21
Zařízení: HTC HD2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od jarsou » sob říj 23, 2010 6:21

Tak to je vynikající zpráva. 160MB bohatě na vše stačí.
Mohl bys zde, prosím, i pro budoucí zájemce detailně ten postup
popsat, i kde k tomu získat patřičný nástroj? Řada z nás si na experimentování s SPL a HSPL normálně netroufá.:-)
Mnoho uživatelů ti bude vděčných....

icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 381
Registrován: pon pro 07, 2009 20:55
Zařízení: Nokia Lumia 800,920

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od icepoint » sob říj 23, 2010 9:45

Tak já zvolil tento - měl jsem HSPL 2.08 -připojil jsem mobil pomocí active sync k PC, udělal jsem task 29 pro odstranění zbytků ROM z http://wmmania.cz/clanky/upravy/hd2-upravy/" onclick="window.open(this.href);return false; bod č.225 - pozor, je nutno mít pro tento krok telefon odemčen a mít jakoukoli HSPL- nicméně task 29 není zřejmě nezbytný, pak vstup do bootloaderu -držet volume down a krátký stisk zavěšení hovoru,připojení pomocí USB k PC,spustil jsem v PC HSPL2_RUN.EXE(najdeš někde zde nebo na xda-developers) čímž jsem telefon opět uzamkl-zvolil jsem SPL 1.42 - tu nejstarší, zase vstup do bootloaderu a normálně jsem spustil aktualizaci ROM 3.14 stáhlou ze stránek HTC. Obrázky -screenshoty jak je na tom telefon s pamětí jsou zde
http://kyou.cz/forum/viewtopic.php?f=3& ... &start=310" onclick="window.open(this.href);return false;. Samozřejmě jsou ROM s větší pamětí, zatím jedu na oficiální.

Pokud má někdo původní ofic. ROM s SPL 1.42,1.48,1.66, tipuji, že stačí připojit telefon pomocí activesync k PC a spustit aktualizaci ROM -jen se neprovede task 29. Jakou má tel. SPL/event. HSPL jde zjistit pomocí vstupu do bootloaderu -pak vytáhnout baterii a pokračovat v práci. Pěkný den.

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Radek Hulán » sob říj 23, 2010 16:26

S HSPL je to zajímavé, měl jsem HSPL 2.08, udělal Flash a cca 50MB volné RAM, šílené, pak jsem dal Task29, 1.42 SPL, znovu flash a ... 180MB :)

Jinak ROM celkově zklamání, z HTC. Zvýšit číslo z 1.66 na 3.14 a nechat tam starou verzi Sense, Google Maps, My Phone, starý Office, atd., to je k zblití.

jarsou
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 97
Registrován: pon lis 16, 2009 16:21
Zařízení: HTC HD2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od jarsou » ned říj 24, 2010 4:47

Radek Hulán píše:S HSPL je to zajímavé, měl jsem HSPL 2.08, udělal Flash a cca 50MB volné RAM, šílené, pak jsem dal Task29, 1.42 SPL, znovu flash a ... 180MB :)

Jinak ROM celkově zklamání, z HTC. Zvýšit číslo z 1.66 na 3.14 a nechat tam starou verzi Sense, Google Maps, My Phone, starý Office, atd., to je k zblití.
Takže, jestli jsem to dobře pocopil, pokud jsem si s HSPL nehrál a provedu upgrade z 1.66 na 3.14 normálně, tak těch 160MB volné paměti budu mít automaticky, že?

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Radek Hulán » ned říj 24, 2010 9:16

Zkušenosti s 3.14 ROM + 2.15 Radio po pár hodinách - nic nového v ní funkčně není, ale vše je celkově rychlejší než 1.66 + veškeré oficiální patche. Takže upgrade dává smysl.

Po drobném čarování se zálohou registrů a jejich selektivní obnovou v nové ROM je mimochodem instalace cca 120 programů otázkou 1 hodiny :) Plus k tomu záloha přes Exchange a My Phone.

HTC nyní skrylo v nastavení nejenom panel Owner, ale také Screen, takže není možné zapnout Cleartype a zkalibrovat display. Moc "chytré". Zobrazit se dá nastavením

Kód: Vybrat vše

HKLM/ControlPanel/Pen/Hide
na

Kód: Vybrat vše

0x0
A pro odchozí emaily česky v Outlooku klasicky

Kód: Vybrat vše

HKLM/nls/SystemLCID
na

Kód: Vybrat vše

0x405

rehy
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř pro 02, 2009 11:31
Zařízení: HTC HD2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od rehy » ned říj 24, 2010 18:31

Chtěl bych se zeptat co tedy není česky? Vše ostatní kromě sense nebo?

Mezek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 250
Registrován: stř pro 03, 2008 10:10
Zařízení: HTC HD, HD2
Bydliště: Plzeň

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Mezek » stř říj 27, 2010 9:23

V češtině není po nainstalování nic. Ale dá se "počeštit" SENSE. Jinak systém je nadále v angličtině.

Mám zjištěný jeden problém a to odskoušený dvakrát. Včera jsem byl na baráku, kde se mlátí v telefonu H s 3G, E neustále se měnila síť signálu. Po příjezdu domů, kde je plný signál (H) se telefon nebyl schopný připojit na internet až po restartu, nebo změně "Band" z automatiky na GSM. Potom se chytí. Jelikož jse zvyklí být neustále připojen, je to problém.
Jak jste na tom vy ?

Další plus u mne je, že BTHF a BT Stereo HF, které s předchozí ROM dělali problém (síla hlasitosti hovoru) je již ostraněn. A sluchadla fungují jak mají.

icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 381
Registrován: pon pro 07, 2009 20:55
Zařízení: Nokia Lumia 800,920

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od icepoint » stř říj 27, 2010 9:57

Tak bohuzel mi nejde zrusit ani vymazat prislusna hlaska v nove ROM,ze sms byla uspesne odeslana. Soubor,ktery toto zpusobuje nelze ani prejmenovat,ani vymazat,dle atributu je soucasti ROM.Mate nekdo stejny problem?

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Radek Hulán » stř říj 27, 2010 11:08

Dá se to zakázat v registrech:

Kód: Vybrat vše

HKML / Software / Jataayu / Messaging / DisableSMSSuccess = 0x1
A pokud si změníte Sense na češtinu, musíte nakopírovat toto do /Windows: http://myego.cz/download/HD2-notifikace.zip" onclick="window.open(this.href);return false; aby fungovaly zvukové notifikace

Po pár dnech s ROM moc velká spokojenost. Rychlá, bezchybná. Zase tak rok by telefon mohl vydržet, nic lepšího na trhu stejně není :)

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od mike-biker » stř říj 27, 2010 12:08

Mám HD2 i Desire HD, u HD2 je výhoda zvyku na WM 6.5, jako zásadní nevýhoda je daleko horší citlivost displeje. Také spotřeba u HD2 je vyšší, taky se mi stalo, že pokud jsem zapomněl vypnout data, tak se baterka vycucla za pár hodin. :cry:
Jinak tahle ROM je stabilní, ale buhužel totálně zaflákaná pí..vinami od Microsoftu, takže je to 2x větší než moje ROM od Gavina Lewarneho - CleanEx Core Ultra 3.55. :!:

martasx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 110
Registrován: ned lis 22, 2009 12:07
Zařízení: HTC HD2,DHD

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od martasx » stř říj 27, 2010 14:41

To mezek mám puvodní rom 1.43 a ten problém se mi taky občas stává někdy mi to i začne vybíjet telefon.Stává se to když se často přepíná h a edge.

icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 381
Registrován: pon pro 07, 2009 20:55
Zařízení: Nokia Lumia 800,920

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od icepoint » stř říj 27, 2010 14:48

JackalJackal píše:Ťukni na nahoře na lištu a dej zrušit tu hlášku. Jestli to dobře chápu.
No ,to chápu, že zrušit jde, prostě mi oznámí každou odeslanou sms a nahoře v taskbaru je po odeslání sms taková ta sms obálka se zatržítkem. Na 1.66 ofic, jsem to neměl a dost mně tento "zlepšovák" obtěžuje, neb po každém odeslání sms se mi objeví v taskbaru ono potvrzení. Nejjednodušší způsob, jak se toho zbavit je zapnout v notifikacích Zpráva-zpráva odeslána a-zatrhnout display message on screen a hned po odeslání sms se dole objeví hláška, na kterou stačéí ťapnout a horní obálka zmizí. Bez zatržení tohoto oznámení se objeví pouze ona výše zmíněná obálka v taskbaru a je nutno přes min. 2 kliknutí toto zrušit. Stačí prý vymazat podle http://wmmania.cz/clanky/upravy/hd2-upravy/" onclick="window.open(this.href);return false;úprava 223 soubor- jenže to u mně právě nelze, pokud máme všichni stejný přístroj a stejnou ofic. ROm, mělo by vám to fungovat stejně. Nebo ne ?

Edit : ááá nečetl jsem dále radu R.Hulána, jdu vyzkoušet
Edit 2: tak pro ty, co zmíněná hláška sms správně odeslána blablabla... podle R.Hulána buď změnit reg. klíč, a nebo jako já, který ho tam neměl vytvořit jej a FUNGUJE. Díky.

jirkakuta
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř zář 08, 2010 13:10
Zařízení: HTC HD2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od jirkakuta » úte lis 02, 2010 15:24

po nahrání této rom a nějaké té upravě registrů se mi samovolně posouvá čas o hodinu dopředu. v noci dokonce o 2, což je při využívání budíku značně nepříjemné. též se to stane pokud vypnu a zapnu telefon. neví někdo, čím to je?

Mezek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 250
Registrován: stř pro 03, 2008 10:10
Zařízení: HTC HD, HD2
Bydliště: Plzeň

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Mezek » úte lis 02, 2010 15:42


pan-x
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 83
Registrován: stř pro 02, 2009 22:18
Zařízení: HTC Sensation

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od pan-x » pát lis 05, 2010 17:50

nainstalil sem novou romku a zase mi to zacalo hazet fotky 2x :))

Uživatelský avatar
Henatko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 257
Registrován: čtv srp 05, 2010 21:06
Zařízení: BB Q10 , N95
Bydliště: Liberec

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Henatko » sob lis 06, 2010 18:05

Počeštil jsi SENCE ? Mě to dělalo dvě fotky pak taky

pan-x
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 83
Registrován: stř pro 02, 2009 22:18
Zařízení: HTC Sensation

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od pan-x » ned lis 07, 2010 13:51

jj, pocestil sem jen sence a dela to....verze 1,66 mi to nedelala ani z komplet lokalizaci

Odpovědět

Zpět na „ROM, hotfixy a HardSPL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů