Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Diskuze o oficiálních a neoficiálních ROM pro HD2 a dalších úpravách tohoto komunikátoru
Odpovědět
jakaspar
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pát lis 12, 2010 16:38
Zařízení: HTC HD2 Leo

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od jakaspar » sob lis 13, 2010 21:43

PaTER píše:
jakaspar píše:Bohužel neřeší. Jediné, co se změnilo, že mám SPL-3.03.0000, nicméně na 1% mi opět spadne na stejné chybě. Spíš si myslím, že jsem si to rozhasil nahráním T-mobile ROM, která musela něco změnit, a to něco ani provedením Task.29 nezmizí...
Kdyby někoho něco napadlo, dejte vědět.
Díky!
Honza
Mám dotaz:
1. Máš HD2 od T-mobile? nebo z prodeje Sunnysoftu? Nebo dovoz?
2. Jak jsi instaloval nový soft z karty? Pokud máš originální rom, pak nahrání přepíše vpodstatě vše. Měl bys tímto uvést telefon do "výrobního" stavu.
Zkus, prosím, popsat, co jsi s ním dělal. Třeba něco najdeme...
Ahoj,
HD2 mám z normální obchodní sítě u nás. Problém je s tím, že jsem si v zápalu chuti updatovat ROM stáhnul ROM customizovanou pro T-mobile a ta mi asi cosi kamsi zapsala a teď mi to vyhazuje tuhle chybu. Podrobnější popis stávajícího problému:
pokusil jsem se naflashovat novou ROM 3.14 přes PC, ale skončil jsem na erroru Invalid Vender ID. V HD2 teď nemám žádnou ROM, protože jsem předtím provedl Task.29. Při spuštění aktualizace z karty mi spadla na cca 10% se stejnou hláškou Invalid Vender ID, ale mezitím se mi přepsal SPL na 3.03, který teď nejde vrátit zpět. Chtěl jsem zkusit postup přes Gold Card, ale tam je nutnost mít připojený spuštěný telefon, což bez ROM samozřejmě nejde. Navíc ani HSPL 2 či HSPL 3 neumí změnit SPL 3.03 na jakoukoli jinou verzi abych mohl naflashovat jinou ROM. Při instalaci z PC skončí na 1% s Invalid Vender ID a při instalaci z karty mi vyskočí chyba 00028002 Not Allow.
Jsem trochu v koncích s nápady.
Tuší někdo jak vytvořit GoldCard, když nemám žádné zprovozněné zařízení s Win.m. nebo jak změnit SPL 3.03 na jinou verzi a naflashovat něco přes HSPL?

Z karty jsem instaloval tak, že jsem stáhnul ROM z webu wmmania, winzipem vyextrahoval NBH, přejmenoval na leoimg.nbh a po nastartování do bootloaderu potvrdil nainstalování do zařízení - jak to skončilo a jak jsem na tom teď je napsáno výše.

Help Me!!! ANY IDEA?

Díky. Honza

RejPal
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 120
Registrován: stř pro 30, 2009 22:07
Zařízení: Trabant

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od RejPal » sob lis 13, 2010 22:15

Tak si stáhni ROM znovu z webu výrobce (a rozhodně pomocí nějakého download manageru, který ohlídá, aby se ROM stáhla kompletní - winrar v případě rozbalování neúplného .exe nenapíše chybovou hlášku) a zkus znovu flešování přes paměťovou kartu. Pokud je oficiální ROM primárně určená pro zařízení musí to fungovat, nehledě na to co jsi nahrával za předchozí ROM.

PaTER
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv bře 18, 2010 20:36
Zařízení: HTC HD2 - T-mobil (verze 3.14 včetně SPL 3.03)

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od PaTER » sob lis 13, 2010 22:41

jakaspar píše:Z karty jsem instaloval tak, že jsem stáhnul ROM z webu wmmania, winzipem vyextrahoval NBH, přejmenoval na leoimg.nbh a po nastartování do bootloaderu potvrdil nainstalování do zařízení - jak to skončilo a jak jsem na tom teď je napsáno výše.

Help Me!!! ANY IDEA?

Díky. Honza
No, nic moc mě nenapadá. Snad jen ještě jednou stáhnout originální firmware pro Tvůj HD2. Z adresy http://www.htc.com" onclick="window.open(this.href);return false;.
A zkusit to přes kartu "leoimg.nbh"
Pokud by tohle nešlo, pak jedině přes GoldCard. Klidně bych Ti poslal kartu s vypreparovaným a odzkoušeným firmware 3.14. Ale nejsem si jistý, jestli bude fungovat v Tvém HD2. Ale za zkoušku by to stálo. Stejně nemáš co pokazit.
Spíše mne zaráží, že tam nejde dát zpátky původní. Já taky napoprvé zkoušel 3.14 a kouslo se mi to, ale přes SD kartu s "leoimg.nbh" jsem nahrál zpět původní SPL i firmware...
Jinak fakt nevím...
Snad zkusit znovu task29...

jakaspar
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pát lis 12, 2010 16:38
Zařízení: HTC HD2 Leo

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od jakaspar » sob lis 13, 2010 22:57

Kluci díky za odpověď.
Postupoval jsem přesně podle návodu. Stáhnul z webu pomocí download manažeru novou ROM 3.14, vyextrahoval .nbh, přejmenoval na leoimg.nbh nakopíroval na zformátovanou kartu na FAT32, nabootoval do bootmanažeru a opět 0028002 not allow...
Honza


Task 29 skočnil na 19% s hláškou ERROR 270 - UPDATE ERROR s popisem The image file is corrupted. Please check your update utility.

PaTER
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv bře 18, 2010 20:36
Zařízení: HTC HD2 - T-mobil (verze 3.14 včetně SPL 3.03)

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od PaTER » sob lis 13, 2010 23:22

jakaspar píše: Task 29 skočnil na 16% s hláškou ERROR 270 - UPDATE ERROR s popisem The image file is corrupted. Please check your update utility.
Nahráváš to s radiem? Co zkusit jinou ROM? prozatím... Ono se může stát, že 3.14 není určeno pro Tvůj HD2...
Task29 instaluji s radiem a to vypadá, že máš vadný soubor...

jakaspar
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pát lis 12, 2010 16:38
Zařízení: HTC HD2 Leo

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od jakaspar » sob lis 13, 2010 23:39

Zkouším nově stáhnout 1.66 a přeflashnout s touhle. Ale moc to nevidím, protože už jsem to dělal s ROM, které mám na diskua které předtím v pohodě šlapaly.
Task.29 jsem měl ve dvou verzích jak s Radiem tak bez Radia. S Radiem mě to vyfuckovalo na 4% s tradiční hláškou Ivalid Vender ID, bez Radia až na těch 19%. A zkoušel jsem to stáhnout z více zdrojů.
Napadá mě snad jen chyba s tou ROM od T-mobile, která mi přecustomizovala HD2 a teď se tváří jako úplně jiný zařízení než bylo původně. Uvést do původního stavu, ale nevím jak...
Honza

-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 14, 2010 0:16) --

Tak nic, skončil jsem na 0028002 NOT ALLOW...

RejPal
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 120
Registrován: stř pro 30, 2009 22:07
Zařízení: Trabant

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od RejPal » ned lis 14, 2010 8:19

To nevypadá dobře. Jen ještě pro jistotu: napiš jaký máš PN a SN. Je to pod baterkou. Jakou přesně velikost má .nbh soubor třeba pro ROM 1.66, který zkoušíš? Co jiná paměťová karta? Zkoušel jsi?
Když jsi zkoušel 1.66 dát zpět nezměnilo ti to náhodou i SPL zpět na 1.42? To by mohla být cesta.
Tu ROM pro T-mobile co jsi zkoušel jsi flešoval jak? Nebyla to ROM pro US TM?

PaTER
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv bře 18, 2010 20:36
Zařízení: HTC HD2 - T-mobil (verze 3.14 včetně SPL 3.03)

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od PaTER » ned lis 14, 2010 10:33

RejPal píše:Tu ROM pro T-mobile co jsi zkoušel jsi flešoval jak? Nebyla to ROM pro US TM?
To by možná mohlo být ono... Já měl HD2, do kterého jsem "natvrdo" chtěl nainstalovat firmware pro T-mobile USA. A skončil jsem v servise na výměně základní desky... :-( To mě nenapadlo, ale nejspíš by to mohlo být ono...

minsky
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: sob lis 13, 2010 20:37
Zařízení: HTC HD2, Nokia E51

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od minsky » ned lis 14, 2010 11:50

PaTER píše:
minsky píše:zdravím, potrořeboval bych radu jak správně upgradovat na ROM 3.14
když mám v telefonu SPL 1.42 nebo 1.66 tedy originální tak mi se mi upgrade neprovede, píše to please check your update utility" a ukončí se to když naskočí progressbar.
když nahraju HSPL 1.42 tak se upgrade provede, ale je tu pak ten problém s pamětí..
předem dík za rady
To lze jedině s GoldCard. Viz odkaz výše... Pak je možné přehrát i originální SPL na verzi 3.03.
Postup je zde:
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 48#p180688
diky, upgrade s goldcard proběhl, ale při restartu se mi nyní posouvá čas o hodinu dopředu. nenašl jsem konkrétní thread kterým by se tím zabýval, jestli víte poraďte, dík

gill88
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: ned pro 06, 2009 13:33
Zařízení: htc hd2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od gill88 » ned lis 14, 2010 12:01

na sunnysoftu už je čeština,ale nejak mi nejde nainstalovat nevi nekdo co s tim?

PaTER
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv bře 18, 2010 20:36
Zařízení: HTC HD2 - T-mobil (verze 3.14 včetně SPL 3.03)

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od PaTER » ned lis 14, 2010 12:18

gill88 píše:na sunnysoftu už je čeština,ale nejak mi nejde nainstalovat nevi nekdo co s tim?
Víme :-)
1. Buď nejde nainstalovat proto, že nejde pořádně spustit (Windows Vista či W7). Pak musíš dát vlastnosti a spustit v kompatibiltě jako s Win XP SP3.
2. Nemáš telefon od Sunnysoftu, ale od T-mobile. Pak vůbec soubor od Sunnsoftu nespouštěj a stáhni si odtud http://kyou.cz/forum/viewtopic.php?f=3& ... =190#p3226 soubor pro češtinu (HTC-Leo-9_OEM_IW100cz.armv4.CAB), který klasicky nainstaluj...

Pedro1872
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: ned pro 20, 2009 12:26
Zařízení: HTC HD2
Kontaktovat uživatele:

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Pedro1872 » ned lis 14, 2010 12:28

Mam mensi dotaz, pokud mam v telefonu udelany HSPL, tak si tuto ROM muzu normalne naistalovat a nebo musim prejit zpatky na Stock a pak si ji nahrat? Dekuju moc za odpoved

PaTER
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv bře 18, 2010 20:36
Zařízení: HTC HD2 - T-mobil (verze 3.14 včetně SPL 3.03)

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od PaTER » ned lis 14, 2010 12:32

Pedro1872 píše:Mam mensi dotaz, pokud mam v telefonu udelany HSPL, tak si tuto ROM muzu normalne naistalovat a nebo musim prejit zpatky na Stock a pak si ji nahrat? Dekuju moc za odpoved
Už se to tu řešilo několkrát.
Buď máš telefon normálně z prodeje, pak si ji můžeš nahrát bez problému. HSPL Ti to přepíše.
Máš-li od T-mobile a máš HSPL, nedoporučuji - nezbude Ti žádná paměť. Jediná možnost je popsaná výše o prá příspěvků s použitím GoldCard. Pak funguje vše, jak má, včetně SPL 3.03.

gill88
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: ned pro 06, 2009 13:33
Zařízení: htc hd2

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od gill88 » ned lis 14, 2010 12:53

PaTER píše:
gill88 píše:na sunnysoftu už je čeština,ale nejak mi nejde nainstalovat nevi nekdo co s tim?
Víme :-)
1. Buď nejde nainstalovat proto, že nejde pořádně spustit (Windows Vista či W7). Pak musíš dát vlastnosti a spustit v kompatibiltě jako s Win XP SP3.
2. Nemáš telefon od Sunnysoftu, ale od T-mobile. Pak vůbec soubor od Sunnsoftu nespouštěj a stáhni si odtud http://kyou.cz/forum/viewtopic.php?f=3& ... =190#p3226 soubor pro češtinu (HTC-Leo-9_OEM_IW100cz.armv4.CAB), který klasicky nainstaluj...



dobra prace děkuji

Uživatelský avatar
Rady
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 198
Registrován: ned pro 03, 2006 8:55
Zařízení: SG NOTE2, S2, SG Note 10.1
Bydliště: Bánov
Kontaktovat uživatele:

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Rady » ned lis 14, 2010 13:34

Prehrej si ROM 1.66 a pak teprve zmen HSPL. Ja se dne vracim na 1.66. Po 4-dennim pouzivani PDA s ROM 3.14 mi spadl system a neslo jej ani jiz obnovit pomoci backup. Pri obnove backup zahlasil nedostatek pameti, ktera se pohybovala kolem 40MB. Neco takoveho se mi u 1.66 a ani jinych varenych ROM nestalo.

PaTER
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv bře 18, 2010 20:36
Zařízení: HTC HD2 - T-mobil (verze 3.14 včetně SPL 3.03)

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od PaTER » ned lis 14, 2010 14:14

rady4 píše:Prehrej si ROM 1.66 a pak teprve zmen HSPL. Ja se dne vracim na 1.66. Po 4-dennim pouzivani PDA s ROM 3.14 mi spadl system a neslo jej ani jiz obnovit pomoci backup. Pri obnove backup zahlasil nedostatek pameti, ktera se pohybovala kolem 40MB. Neco takoveho se mi u 1.66 a ani jinych varenych ROM nestalo.
Toto je úplná hloupost, která se probírala už na mnoha místech!!!
Málo paměti je proto, že se ROM 3.14 nahrála s HSPL. Pokud budeš nahrávat ROM 3.14 přes GoldCard, budeš ji mít i s originálním SPL 3.03 a dostatek paměti!!!
Obrázky výpisu paměti mám na tomto foru.
ROM 3.14 bez SPL 3.03 nemá cenu, ale s Goldcard bez problémů přehraješ SPL originálním SPL. Nepotřebuješ HSPL... A pak máš paměti dost. Rozhodně bych se z verze 3.14 nevracel na 1.66... 3.14 je o dost rchlejší a spolehlivější...

Uživatelský avatar
Rady
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 198
Registrován: ned pro 03, 2006 8:55
Zařízení: SG NOTE2, S2, SG Note 10.1
Bydliště: Bánov
Kontaktovat uživatele:

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Rady » ned lis 14, 2010 14:37

A co si myslis, ze jsem jako delal? Nez neco napises, tak si prvne poradne precti co jsem napsal. Problem ktery popisuji se mi stal prave s ROM 3.14 s SPL 3.03

PaTER
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv bře 18, 2010 20:36
Zařízení: HTC HD2 - T-mobil (verze 3.14 včetně SPL 3.03)

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od PaTER » ned lis 14, 2010 14:43

rady4 píše:A cosi myslis, ze jsem jako delal? Nez neco napises, tak si prvne poradne precti co jsem napsal. Problem ktery popisuji se mi stal prave s ROM 3.14 s SPL 3.03
Pokud jsem se Tě dotkl, omlouvám se, ale z Tvého příspěvku jsem nevyčetl nic o SPL 3.03. A problém, který popisuješ je problém známý u HSPL.
Jediné, co by mohlo způsobit tento problém, je příliš mnoho aplikací nainstalovaných do zařízení... Mě se snad ještě ni jednou nestalo, že by se mi HD2 seklo... (s 3.14...)
Takže se omlouvám...

Uživatelský avatar
Rady
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 198
Registrován: ned pro 03, 2006 8:55
Zařízení: SG NOTE2, S2, SG Note 10.1
Bydliště: Bánov
Kontaktovat uživatele:

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od Rady » ned lis 14, 2010 14:54

Mam nainstalovane shodne aplikace jako jsem mel u 1.66. Po instalaci 1.66 mam na ciste ROM s CZ lokalizaci 211 MB Free a u ROM 3.14 mam 180MB Free.
Problem nastava az po instalaci dalsich aplikaci kde u ROM 3.14 pamet spadne na 40MB coz nemusi zrovna delat problemy, ale je to na hranici a pro nektere aplikace jiz malo.

PaTER
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv bře 18, 2010 20:36
Zařízení: HTC HD2 - T-mobil (verze 3.14 včetně SPL 3.03)

Nová oficiální ROM 3.14 od HTC pro model HD2

Příspěvek od PaTER » ned lis 14, 2010 15:13

rady4 píše:Problem nastava az po instalaci dalsich aplikaci kde u ROM 3.14 pamet spadne na 40MB coz nemusi zrovna delat problemy, ale je to na hranici a pro nektere aplikace jiz malo.
No, já v podstatě kromě TomTomu a Navigonu všechno instaluji na kartu. Teď mám 168 MB volných.

Odpovědět

Zpět na „ROM, hotfixy a HardSPL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti